Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#381 Потребителят е офлайн   Frica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2009 - 12:51 PM

Здравейте, ще се радвам на малко помощ от ваша страна.  :blink:
Искам да си взема кученце, но не мога да избера породата. Четох, четох тук, ама пак съм си в началото при голямата чуденка.
Разбрах, че е важно да знаеш какво искаш от животинката затова да си кажа. Искам да се поддава на обучение, искам като кажа 'ред' да не подлежи на обсъждане- искам аз да го разхождам, а не то мен. Общо взето май е това, искам да мога да го възпитам. И тъй като ще ми е първо кученце да не става мн трудно тоя номер.
Чудя се между чихуахуа, хъски и далматин. (знам, знам  ;D нищо общо ). Но винаги съм искала една от тези породи..
Не съм говорила още с никакви развъдници, чакам първо да си избера окончателно породата.

Моля, помогнете ми. ;)

#382 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 01:37 PM

Здрасти, Фрика!
Аз по принцип от малка си мечтая за хъски, за мен това е най-красивото и интелигентно куче, но до сега съм имала кучета само от дребните породи, т.к. не мисля че то ще се чуства добре в апартамента, в който живея сега. То изисква по-голямо пространство и доста големи разходки и сериозно се набляга на обучението му. За далматина важи почти същото, само че си мисля , че по-лесно се поддава на обучение. Жалко ще е едно куче от тези две породи да стои по цял ден в стая от 20 м2. и да се разхожда два пъти на ден по 15-20 мин примерно. Замисли се ти какво може да предложиш на желания от теб домашен любимец. Чихуахуа е с малки размери и е идеално според за апартамент. Него може да си го водиш и на къси и дълги разходки, пък може и в пазарската чанта да си го носиш, само трябва да знаеш, че те не понасят студ, но пък идеално ако искаш да си го гушкаш при теб нощем :blink:
Поздрави,
Валя

#383 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 02:16 PM

Фрика, и аз съм съгласна с Валин....
Най-добре си вземи кученце"джобен" формат-тогава си застрахована срещу това то да те разхожда на 100%-за възпитанието,то зависи от теб-кучетата са по-умни от много хора ;D Успех!

#384 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 05:47 PM

ако живееш в къща с двор-голямото куче е вариантът за мен!за обучението-повечето немски породи се поддават лесно.плюс това навсякъде има клубове за обучение (ако си в содия-клуб сириус е  :->) :->)).ако живееш в апартамент - задължително малко или средно по големина куче-там има богат избор.НО ДАЛМАТИНЪТ И ОСОБЕНО ХЪСКИТО СА ЖАДНИ ЗА ДВИЖЕНИЕ И ОСВЕН АКО КУЧЕТО НЕ Е С ТЕБ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН ТО НЯМА ДА СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ.все пак ти си решаваш!
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#385 Потребителят е офлайн   Frica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 07:42 PM

Благодаря ви за съветите! :)

Май ще се спра на далматин, обаче. Разходките и пространството не са ми проблем, така че това не ме спира.
Възпитанието...знам, че зависи от мен, интересуваше ме дали става лесно при тези породи. Защото все пак си има породи, при които е по- трудничко.
За 'Сириус' съм чувала доста добри думи, наистина, но за съжаление съм в Пловдив и ще трябва тук да разпитвам за такива клубове.

Благодаря ви, още веднъж!

#386 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 09:10 PM

Цитат

Благодаря ви за съветите! :)

Май ще се спра на далматин, обаче. Разходките и пространството не са ми проблем, така че това не ме спира.
Възпитанието...знам, че зависи от мен, интересуваше ме дали става лесно при тези породи. Защото все пак си има породи, при които е по- трудничко.
За 'Сириус' съм чувала доста добри думи, наистина, но за съжаление съм в Пловдив и ще трябва тук да разпитвам за такива клубове.

Благодаря ви, още веднъж!

Аз мисля,че трябва сама да си възпиташ кучето,далматина е "послушна "порода по принцип....остава да си купиш колело и разходките няма да са ти проблем ;)

#387 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 16 January 2009 - 09:46 PM

Аз да отговоря на човека които смята че добермана е страхлив и не става за пазач когато е сам понеже другата тема е закл. ще го направя тук. Ако твоя доберман е с 3 см. косъм и с гъст подкосъм не давай определение за доберман какъв е по-характер, явно твоя не е бил типичен. 2 добермана винаги са по-добре от 1, но и 1 може да свърши добра работа (дори по-добре и от РОТ). Когато се сдобиеш с типичен представител тогава даваи оценки.

#388 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 11:49 AM

Цитат

2 добермана винаги са по-добре от 1,1 може да свърши добра работа (дори по-добре и от РОТ).

:sarkastichen: ^_^ :podigravka: Много си ми смешен Doberman ! ;D Ти да не би да си се сдобил с типичен представител на ротвайлер,че даваш оценки ?  :-

Поста няма нищо общо с темата. Моля, не продължавайте.
мод

Извинявам се за спама ! Няма да се повтаря ! ;) :blink:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#389 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2009 - 05:28 PM

Цитат

здравейте. до скоро майка ми гледаше малък сладък пекинез. Преди няколко дни той почина и майка ми не е на себе си. Обичаше го много. Това което искам е да й подаря друго малко кученце. Но не знам каква порода да е...

Съжалявам за загубата ви, но бих те посъветвала да изчакаш малко и да говориш с майка ти, дали въобще иска ново кученце. Майката на една приятелка отказа, защото не можела да преживее такава загуба още веднъж. За да не се озовеш сама с кученцето изчакай малко да и отмине и тогава обсъдете въпроса.
Що се отнася до породата, осиновяването не е ли вариянт? Ние с годеника ми търсейки подходяща за нас порода попаднахме на нашата "любов от пръв поглед" в www.bezdom.info

#390 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 02:12 PM

Mалко информация , която може да е полезна при избора на порода.
Ето тук може да се направи бърза справка за някои породи.

http://www.gopetsame...ivity-dogs.aspx

Например, ако търсиш куче дето не му пада много козината. Или куче с ниско ниво на активност ( подходящо за стопани , които ги няма дълги часове и което ще прекарва доста време само. Или, които са подходящи за семейства с малки деца.
Също е интересно как кучетата пазачи са разделени на две категории. watch dogs и guard dogs. Това май даже не можеда се преведе точно.( може би : куче-пазач  и куче-защитник ) Едно е да искаш кучето да предупреждава стопанина, че някои влиза, или да плаши с лай влизащия. Друго е да имаш куче , което физически да спре неканения.
Тези, последните, изобщо не се препоръчват за хора без опит. Ако не знаеш как да ги тренираш, могат да бъдат опасни както за другите, така и за собственика и то с трагични последици.

#391 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 09:38 PM

Цитат

Mалко информация , която може да е полезна при избора на порода.
Ето тук може да се направи бърза справка за някои породи.

http://www.gopetsame...ivity-dogs.aspx

Например, ако търсиш куче дето не му пада много козината. Или куче с ниско ниво на активност ( подходящо за стопани , които ги няма дълги часове и което ще прекарва доста време само. Или, които са подходящи за семейства с малки деца.
Също е интересно как кучетата пазачи са разделени на две категории. watch dogs и guard dogs. Това май даже не можеда се преведе точно.( може би : куче-пазач  и куче-защитник ) Едно е да искаш кучето да предупреждава стопанина, че някои влиза, или да плаши с лай влизащия. Друго е да имаш куче , което физически да спре неканения.
Тези, последните, изобщо не се препоръчват за хора без опит. Ако не знаеш как да ги тренираш, могат да бъдат опасни както за другите, така и за собственика и то с трагични последици.

Наистина много полезен сайт ! :blink: Guard dogs and Watch dogs не са препоръчителни ВЪОБЩЕ за хора без опит или по-просто казано не е добре това да ти е първото куче ! Човек няма никакъв опит,а куче от едрите породи изисква много тренировки (ако искате да е щастливо,разбира се) , обучение,социализация и прочие ! Ето моята Тори (ротвайлер), мисля че се причисляваме към Guard dogs !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#392 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 05:57 PM

Ето  и друг вид информация за  избора на порода.
Не, че всичко трябва да се абсолютизира,  но е хубаво да се знаят някои тенденции в поведението на различни породи. Особено там където кучето е за повече от един човек, има деца, често идват гости и т.н.

http://bestdogbreeds.info/dogs9.html

Знам за инцидент , където семейството имало ротвайлер. Всички го обичали, но той бил привързан най-много към  едното от децата. Децата се скарали и ротът захапал другото дете за врата. 10 ина годишни деца . Добре , че само го захапал и натиснал към земята .
Това потвърждава казанато от ben2418.
Колкото и странно да звучи, по тази класация пекенез и пъг също не се препоръчват като семейни кучета,  (но поне няма да те е страх , че ще ти захапят детето за врата), a АCТ, срещу които доста се мрънка, всъщност става за малко семейство, според тази класация.
Впрочем, виждате малките означения до имената на породите. Означава , че животното е подходяхсто ако е от "добро семейство" ( развъдник ),  а не от някакъв "конвейерен" развъдник

#393 Потребителят е офлайн   kris4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:мопсчета, котета и музика... :)

Публикувано: 06 February 2009 - 03:19 AM

Здравйте! Имам нужда от малко помощ. Искам да си взема малка порода кученце. Или чихи, или мопс. Имам котета обаче. Зная, че чихито се разбира добре с други животни, но никъде не можах да прочета за мопс и други животинки. И двете породи много ми харесват. Може би в чихитата ми харесва това, че са по-малки по размер и много нежни. Но наистина искам съвет. Аз много съм чела, много съм се интересувала. Почти съм си избрала, но все пак преди последната крачка, искам да чуя какво мислят други хора. Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

"Винаги се цели в Луната! Дори и да не я улучиш, пак ще се озовеш сред звездите."
Les Braun

#394 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 February 2009 - 09:49 AM

Не знам дали има по-дружелюбно куче от мопсът.  ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#395 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 09:36 PM

Според мен чихуа е по-добрият избор.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#396 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2009 - 08:59 AM

Неискам да обиждам никого от собствениците на малки породи кучета. Но съм на принципа, колкото по малка глава толкова по глупаво куче. Затова малките породи се наричат декоративни. Уж куче ама не съвсем. Според мен тях ги взимат хора, които обичат кучетата но им харесва размера на котките. Най вероятно сега ще ме наплюят много хора собственици на минита, но всеки има право на мнение. За мен най добрата порода, тази от която човек може да извлече най много и като домашен любимец и като компаньон, защитник, охранително куче абе въобще работно куче е Боксера. Обича децата и аха да проговори. Средна порода куче, неизисква много храна, къс косъм идеално за апартамент, много любвеобвилно и умно животно, остава си 'детенце' за цял живот, но са доста живи и изискват големи разходки, които могат да се съкратят до 30минути сутрин и вечер, ако човек например кара колело. Само хората които са имал Боксер знаят за какво става дума, сигурен съм че бивши собственици, които сега имат други кучета си спомнят с умиление за техния бокс. Като минус мога да посоча, че породата е податлива на туморни образувания. Друг минус е, че когато опашката не е купирана, трябва да залепяте предметите по места на височина на боксито. А когато се прибирате в къщи, очаквайте да ви залее лавина от щастие и любов.
В заключение, няма неподходяща първа порода куче за отглеждане според мен, при толкова много налична литература в интернет, средно интелигентен човек, може да се справи със всякакво куче. Тези които неуспяват, да си правят изводите.

#397 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2009 - 07:32 AM

Цитат

Неискам да обиждам никого от собствениците на малки породи кучета. Но съм на принципа, колкото по малка глава толкова по глупаво куче. Затова малките породи се наричат декоративни. Уж куче ама не съвсем. Според мен тях ги взимат хора, които обичат кучетата но им харесва размера на котките. Най вероятно сега ще ме наплюят много хора собственици на минита, но всеки има право на мнение. За мен най добрата порода, тази от която човек може да извлече най много и като домашен любимец и като компаньон, защитник, охранително куче абе въобще работно куче е Боксера. Обича децата и аха да проговори. Средна порода куче, неизисква много храна, къс косъм идеално за апартамент, много любвеобвилно и умно животно, остава си 'детенце' за цял живот, но са доста живи и изискват големи разходки, които могат да се съкратят до 30минути сутрин и вечер, ако човек например кара колело. Само хората които са имал Боксер знаят за какво става дума, сигурен съм че бивши собственици, които сега имат други кучета си спомнят с умиление за техния бокс. Като минус мога да посоча, че породата е податлива на туморни образувания. Друг минус е, че когато опашката не е купирана, трябва да залепяте предметите по места на височина на боксито. А когато се прибирате в къщи, очаквайте да ви залее лавина от щастие и любов.
В заключение, няма неподходяща първа порода куче за отглеждане според мен, при толкова много налична литература в интернет, средно интелигентен човек, може да се справи със всякакво куче. Тези които неуспяват, да си правят изводите.

П.п. Побъркан човек съм, незнам какво ми стана спомних си с умиление за предишната кучка, запалих колата и отидох до един развъдник в Сърбия, вече имаме и Боксер. Трябва да призная, бях забравил, какво е нещо да те залее с любов 30 минути без спирка ( когато се прибирам в къщи )

#398 Потребителят е офлайн   alllexa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 04:51 AM

Кажете нещо за иоркито.Става ли?Дащеря ми иска иорки.

#399 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 11:21 PM

Цитат

Кажете нещо за иоркито.Става ли?Дащеря ми иска иорки.
Как така става ли.Тва да не е дреха че да ти е малка или голяма.Става, ако имате апартамент (или къща) непозволяваща голямо куче, ако ще можете да полагата нужните грижи за козината му и

Цитат

Кажете нещо за иоркито...
Ми прочети малко литература, хубаво е преди да си вземеп куче!!

#400 Потребителят е офлайн   maria_joy68 Икона

Публикувано: 29 March 2009 - 05:51 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Feb 14 2009, 06:32 AM, написа:

Цитат

П.п. Побъркан човек съм, незнам какво ми стана спомних си с умиление за предишната кучка, запалих колата и отидох до един развъдник в Сърбия, вече имаме и Боксер. Трябва да призная, бях забравил, какво е нещо да те залее с любов 30 минути без спирка ( когато се прибирам в къщи )

Съгласна съм с теб. Като дете израстнах с боксерка и тя бе изключително инетигентна. Наистина имаше рак на една от гърдите. И наистина си спомням с умиление за нея. Сега самата аз имам три деца, които ме крънкат за куче... Мисля си дали пък само онази боксерка не е била такава умница... Би ли ме посъветвал за тази порода? Кажи ми къде има в Бг развъдници за боксери? Благодаря ти

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни