Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#401 Потребителят е офлайн   maria_joy68 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2009 - 06:08 PM

Показване на мнениетоmaria_joy68, в Mar 29 2009, 04:51 PM, написа:

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Feb 14 2009, 06:32 AM, написа:

Цитат

Неискам да обиждам никого от собствениците на малки породи кучета. Но съм на принципа, колкото по малка глава толкова по глупаво куче. Затова малките породи се наричат декоративни. Уж куче ама не съвсем. Според мен тях ги взимат хора, които обичат кучетата но им харесва размера на котките. Най вероятно сега ще ме наплюят много хора собственици на минита, но всеки има право на мнение. За мен най добрата порода, тази от която човек може да извлече най много и като домашен любимец и като компаньон, защитник, охранително куче абе въобще работно куче е Боксера. Обича децата и аха да проговори. Средна порода куче, неизисква много храна, къс косъм идеално за апартамент, много любвеобвилно и умно животно, остава си 'детенце' за цял живот, но са доста живи и изискват големи разходки, които могат да се съкратят до 30минути сутрин и вечер, ако човек например кара колело. Само хората които са имал Боксер знаят за какво става дума, сигурен съм че бивши собственици, които сега имат други кучета си спомнят с умиление за техния бокс. Като минус мога да посоча, че породата е податлива на туморни образувания. Друг минус е, че когато опашката не е купирана, трябва да залепяте предметите по места на височина на боксито. А когато се прибирате в къщи, очаквайте да ви залее лавина от щастие и любов.
В заключение, няма неподходяща първа порода куче за отглеждане според мен, при толкова много налична литература в интернет, средно интелигентен човек, може да се справи със всякакво куче. Тези които неуспяват, да си правят изводите.

П.п. Побъркан човек съм, незнам какво ми стана спомних си с умиление за предишната кучка, запалих колата и отидох до един развъдник в Сърбия, вече имаме и Боксер. Трябва да призная, бях забравил, какво е нещо да те залее с любов 30 минути без спирка ( когато се прибирам в къщи )

Съгласна съм с теб. Като дете израстнах с боксерка и тя бе изключително инетигентна. Наистина имаше рак на една от гърдите. И наистина си спомням с умиление за нея. Сега самата аз имам три деца, които ме крънкат за куче... Мисля си дали пък само онази боксерка не е била такава умница... Би ли ме посъветвал за тази порода? Кажи ми къде има в Бг развъдници за боксери? Благодаря ти

Извинявай, че пак се обръщам към теб, но наистина ми трябва малко повече информация за боксерите. Моля напиши ми къде и какви развъдници има? Колко големи е хубаво да се вземат? Колко струват? Аз харесвам повече не тигровите, а нормалните боксери - с белия лигавник и малкото черно около муцуната. Надявам се да ми се обадиш, благодаря ти отново

#402 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 06:59 PM

Здравейте, кучелюби :)
От 6 месеца отглеждам първото си куче. Породата е Кавалер кинг чарлз шпаньол. Моето е момиченце и е ужасно послушна, привързана към мен и кротка. Далеч не е безлично пале, което дреме в ъгъла. Има нужда от много внимание, разбирайте гушкане, малко качествена храна, редовно къпане и 2 разходчици на ден. В замяна получавате интелигентно животно, което обожава и изтърпява всички малки и вресливи деца и се съобразява с правилата в къщата. Добавяме и това, че кученцето е и невероятно красиво и прави впечатление, ако някой се вълнува от това и го приема като качество.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#403 Потребителят е офлайн   Neshka Kehayova Икона

Публикувано: 04 April 2009 - 11:08 AM

Здравейте!
Искам да си взема куче, но въпросът е, че след преговори с мъжкото тяло се стигна до консенсусен вариант - кучето да е с малки размери. А относно декоративните кучета почти нищо незнам. Бих желала кученцето да е умно и да не е злобно. Може ли някой да ми предложи някаква порода различна от кокер, дакел, пинчер и пикинез.
Благодаря предварително и се извинявам за некомпетентността си :)

#404 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 11:11 AM

Померан ти предлагам, много са мили и добри, но доста лаят :zz_223:

#405 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2009 - 12:09 PM

Показване на мнениетоalisa, в Apr 4 2009, 09:11 AM, написа:

Померан ти предлагам, много са мили и добри, но доста лаят :zz_223:

немски шпиц,,кокер,мопс,френско булдоче
но аз лично имам 2 дакела много спокоини и умни кучета

#406 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 April 2009 - 12:22 PM

http://forum.dog.bg/...%EE%F0%EE%E4%E0

http://forum.dog.bg/...%EE%F0%EE%E4%E0
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#407 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 04:20 PM

Може да е йоркшир,померан,мопс,чихуахуа
Те наистина са малкички и са чудесни

#408 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2009 - 07:12 PM

Единственото, което съфорумци са пропуснали да ви посъветват е да НЕ си вземате куче от зоомагазин. Ако говорим за породисто, разбира се. Иначе кученца с малки размери има и сред спасените бездомничета. Ако държите на порода се обърнете към регистриран развъдник, за да сте сигурни че получавате здраво и наистина породисто кученце. Съфорумци ще ви посъветват и къде да намерите такива развъдници.
User's Signature

Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 09:02 PM

Джак Ръсел териер.Невероятни кучета.Стига да не искате плюшена играчка, а истинско куче.Той е голямо куче в "компактна опаковка".Невероятно интелигентни и чудесни компаньони.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#410 Потребителят е офлайн   sti4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:да науча нешто ново за отглеждане на домашен лъбимец
Публикувано: 29 April 2009 - 07:46 PM

Няма значени дели ще е породисто или не дали ще е малко или голямо стига да ти харесва значи всичко е О.К

#411 Потребителят е офлайн   майната Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 07:56 PM

Показване на мнениетоNeshka Kehayova, в Apr 4 2009, 11:08 AM, написа:

Здравейте!
Искам да си взема куче, но въпросът е, че след преговори с мъжкото тяло се стигна до консенсусен вариант - кучето да е с малки размери.

Здравейте,

Препоръчвам Ви да си вземете безподорно куче от приют/изолатор или от улицата. Ще направите добрина, която няма да ви струва и стотинка. Кучето ще ви обича до гроб.

Ето този приятел на аватара ми го намерихме на улицата на 30-40 дни - страхотен е и сме много щастливи. Като човек гледал породисто и безпородно куче смея да твърдя, че няма разлика в интелигентността.

Късмет!

#412 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 10:06 PM

Ако държите на доказания произход, си вземете от развъдник. Ако не Ви интересува родословието, можете да си осиновите от приют. В никакъв случай не си взимайте куче от зоомагазин.
Иначе от дребните породи най-много ми допада чихуахуа.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#413 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 10:21 PM

Показване на мнениетоNeshka Kehayova, в Apr 4 2009, 10:08 AM, написа:

Здравейте!
Искам да си взема куче, но въпросът е, че след преговори с мъжкото тяло се стигна до консенсусен вариант - кучето да е с малки размери. А относно декоративните кучета почти нищо незнам. Бих желала кученцето да е умно и да не е злобно. Може ли някой да ми предложи някаква порода различна от кокер, дакел, пинчер и пикинез.

При тази топла гледка дори и мъжкото тяло ще омекне... :zz_223:

Веднага ще поиска втора..."хапка".
User's Signature

Качена снимка

#414 Потребителят е офлайн   Valardoheris Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 11:33 PM

Без значение каква е породата важното е да е или от развъдник, или от приют, но не и от онези борси дето блъскат кучетата в аквариуми.Иначе и аз предпочитам Джак Ръсел териер

#415 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2009 - 01:45 PM

Породата наистина не е най- важна, но все пак е важно дали искате късокосместо или дългокосместо. Много е важно защото дългокосместите в повечето случаи ви предоставят екстри от сорта: косъм в кафето, храната, по дрехите и т.н. При сезонното сменяне на козината настъпва чудо невиждано. Късокосместо не съм имала, за да ви кажа и неговите екстри. А колкото до това дали ще е добро, тихо, игриво и т.н, то ще бъде такова каквото вие си го направите. Но наистина, не си вземайте куче от зоомагазин или борса. Форумът познава не един или два случая на взето от такова място кученце, което не оживява и 1 седмица, а след това болката и празнината, които ще чувствате са не обясними. Не си причинявайте страдание.
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#416 Guest_fanlin_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 May 2009 - 05:11 AM

I am honored to address you tonight. On behalf of the graduating masters and doctoral students of Washington University's School of Engineering and Applied Science, I would like to thank all the parents, spouses, families, and friends who encouraged and supported us as we worked towards our graduate degrees. I would especially like to thank my own family, eight members of which are in the audience today. I would also like to thank all of the department secretaries and other engineering school staff members who always seemed to be there when confused graduate students needed help. And finally I would like to thank the Washington University faculty members who served as our instructors, mentors, and friends.wow gold

As I think back on the seven-and-a-half years I spent at Washington University, my mind is filled with memories, happy, sad, frustrating, and even humorous. World of warcraft Power Leveling

Tonight I would like to share with you some of the memories that I take with me as I leave Washington University.

I take with me the memory of my office on the fourth floor of Lopata Hall - the room at the end of the hallway that was too hot in summer, too cold in winter, and always too far away from the women's restroom. The window was my office's best feature. Were it not for the physics building across the way, it would have afforded me a clear view of the arch. But instead I got a view of the roof of the physics building. I also had a view of one corner of the roof of Urbauer Hall, which seemed to be a favorite perch for various species of birds who alternately won perching rights for several weeks at a time. And I had a nice view of the physics courtyard, noteworthy as a good place for watching people run their dogs. It's amazing how fascinating these views became the longer I worked on my dissertation.wow power leveling, But my favorite view was of a nearby oak tree. From my fourth-floor vantage point I had a rather intimate view of the tree and the various birds and squirrels that inhabit it. Occasionally a bird would land on my window sill, which usually had the effect of startling both of us.

I take with me the memory of two young professors who passed away while I was a graduate student. Anne Johnstone, the only female professor from whom I took a course in the engineering school, and Bob Durr, a political science professor and a member of my dissertation committee, both lost brave battles with cancer. I remember them fondly.

I take with me the memory of failing the first exam in one of the first engineering courses I took as an undergraduate. I remember thinking the course was just too hard for me and that I would never be able to pass it. So I went to talk to the professor, ready to drop the class. And he told me not to give up, he told me I could succeed in his class. For reasons that seemed completely ludicrous at the time, he said he had faith in me. And after that my grades in the class slowly improved, and I ended the semester with an A on the final exam. I remember how motivational it was to know that someone believed in me.

I take with me memories of the midwestern friendliness that so surprised me when I arrived in St. Louis 8 years ago. Since moving to New Jersey, I am sad to say, wow power levelingnobody has asked me where I went to high school.

I take with me the memory of the short-lived computer science graduate student social committee lunches. The idea was that groups of CS grad students were supposed to take turns cooking a monthly lunch. But after one grad student prepared a pot of chicken that poisoned almost the entire CS grad student population and one unlucky faculty member in one fell swoop, there wasn't much enthusiasm for having more lunches.
world of warcraft power leveling,
I take with me the memory of a more successful graduate student effort, the establishment of the Association of Graduate Engineering Students, known as AGES. Started by a handful of engineering graduate students because we needed a way to elect representatives to a campus-wide graduate student government, AGES soon grew into an organization that now sponsors a wide variety of activities and has been instrumental in addressing a number of engineering graduate student concerns.

the memory

#417 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2009 - 07:05 AM

Ако не искате куче с родословие или от развъдник наистина е най-добре да спасите някоя дребна нещастна душичка от някой приют.А за породите-дакел(много умно но и хитро куче),минипинчер,мопс,фокстериер,....много са...но каквото и да е ще станете приятели завинаги!
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#418 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 07:28 AM

Абе що не си вземете един ротвайлер ? :ab_041: Кучето не е с много големи размери ! :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#419 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 11:43 PM

Или един немски дог? Никак не са големи, даже са дребни /в сравнение с кон/.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#420 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2009 - 11:55 PM

Показване на мнениетоNeshka Kehayova, в Apr 4 2009, 10:08 AM, написа:

Здравейте!

Какво стана? Взехте ли си куче?

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема