Каква порода ще ми препоръчате?
Публикувано: 03 December 2009 - 09:53 AM
Ивилина, ако за теб наистина неща като това колко пишка кучето имат значение, то ти не си готова да имаш куче. Не се обиждай, а се радвай на котето си (аз също имам две котки, които много обичам). Размисли добре защо си отворила тази тема, наистина ли искаш куче с всичките последствия на това решение. Кучето е огромна отговорност и ангажимент за цял живот!
Ако прецениш, че си готова и че останалите членове на семейството искат куче, то тогава разглеждай породи. Ако се спреш на порода- потърси куче с доказан произход- свържи се с клуба на дадената порода и ги помоли за съвет. В никакъв случай не купувай, или поръчвай куче от зоомагазин, зооборса, или от хора, които не могат да предоставят всички неоходими документи за доказване произхода на кучето (това не са "европаспорт" и показване на майката, както и снимки на бащата, а родословието на кученцето, както и документи за извършените изследвания на родителите му).
Ако пък решиш, че не искаш породисто куче, то просто погледни на улицата, или разгледай тук в Без дом, или намери приют/ изолатор, близък до Ямбол, където те чака твоят най-верен приятел (и такива имам две, и тях много ги обичам).

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 03 December 2009 - 10:07 AM
Публикувано: 03 December 2009 - 07:24 PM
Няма пекинези в България. Кавалерчетата от чужбина са много скъпи, йоркитата и в България са скъпи. Не ми се вярва човек, който си взима куче за първи път, да даде хиляди левове.
Малко и късокосместо-чихуахуа. Подфорума на чихитата: http://forum.dog.bg/-f109.html
Публикувано: 22 August 2010 - 11:13 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 23 August 2010 - 03:44 PM
1-во да се определиш като характер
2-да прецениш дали водиш активен или пасивен начин на живот
3 да помислиш за породите с които си имала контакти и да се сетиш с кое контакта ти е бил по-лесен
4 също така да прецениш за всяка порода какво пространство изисква малко голямо , затворено , двор ...тн
5-да имаш на предвид че декоративните породи страдат от повече болести и изискват повече финанси за лечението им
имай си на предвид че едно примерно 20кг куче има силата на 40 кг човек , не забравяй и да помислиш като порасне дали ще успяваш дa go водиш или то ще води теб :Д (това разбира се си има решение едно добре убъчено куче няма да те дърпа но това си е трyдничко нещ + винаги има варянт някой друг да ти помогне за убyчението)
според мен най подходящите породи кучета за начинаещи кyчкари са голдани и лабрадори
от тях има скъпи но има и евтини (така наречените съседско размножени кучета ) хахаха без родословия и тнт , но въпреки всичко когато стигнеш до момента с кyпъването е добре да видиш ky44encatat и да помислиш 1-2 дни
да видиш дали са игрив дали имат бълхи или са слаби (това подсказва че най вероятно не са полагани добри грижи като обезпаразитяване и тнт)
Публикувано: 02 September 2010 - 03:57 PM
Сериозно обмисляме варианта да си вземем куче-наблягам на обмисляме
Проучвам породи и съответните им грижи и т.н.
Обръщам внимание на:
-с дете сме
-работим и двамата с мъжа ми-т.е. нямаме много време за дълги разходки
-ще тестваме детето за алергия, но въпреки всичко многото косми ме притесняват-имала съм дакел и това не беше никакъв проблем
-нямаме опит в отглеждането на куче-като изключим моя дакел като дете, който изгриза всички книги вкъщи, както и куп други бели.
-да се поддава лесно но обучение и най-вече да не се притесняваме когато кучето е само вкъщи /живеем в блок/
Основно се замисляме за куче, защото си представяме детето забавлявайки с кучето / това са мои много мили спомени от дакелчето/, разходките из парка, обичта към животните, която се изгражда у детето и т.н. Абсолютно съм наясно, че първоначалните грижи ще са за моя сметка / ако взимаме куче съм планувала дори отпуска/
От многото породи, които разгледахме се спряхме основно на мопс / по-точно влюбихме се /, но непрекъсната смяна на козината ни спира засега. Големите породи естествено са за предопочитане, но живеем в апартамент и не искам да мъчим животното. Кучета от рода на булонка и йорки напълно отпадат, защото мъжа ми иска нещо " по-мъжкарско "
Еми вие сте...
Публикувано: 02 September 2010 - 06:33 PM
Та мисълта ми е всеки може да ти препоръча някаква порода куче, но само и единствено ти си човека, който ще направи избора. За това продължавай да търсиш и проучваш и направи своя избор сам/сама(съжалявам, но не обърнах внимание от кой пол си), а не чакай някой да ти каже какво куче да си вземеш. И аз до скоро търсех и разбирах за нови породи, за които не бях и чувал, но като видях САО просто знаех, че това е кучето за мен и така и стана
Публикувано: 18 September 2010 - 10:44 AM
Публикувано: 22 September 2010 - 09:28 PM
искам да си взема малко кротко и спокойно куче, което да не е нужно да разхождам много и да не ми съсипе мебелите. в нов малък апартамент сме а работата ми е доста ангажираща. иска ми се и да не се скубе много. бихте ли ми препоръчали порода.
благодара предварително
Публикувано: 22 September 2010 - 09:44 PM
http://forum.dog.bg/...B2%D1%8F%D1%82/
и може би ще намериш своя домашен любимец.
Успех!
Публикувано: 22 September 2010 - 11:29 PM
с тези условия които четох горе , се едно искам ма не става
когато си раждаш дете ,не мислиш че ще ти чyпи чашите , ще изпоцапа всичко , ще my падат косми от косата и тн ....
или искаш куче или не ! направо ме стъписвате
моето куче е прUцкъщо , пишкaщо , акaщо , правещо бели , мирлизливо , когато пие вода всичко my тече от устата , пуска косми , които се забиват в килима и всичко това ме прави наистина щаслива :)
според мен именно това значи да искаш нещо
а не нямам време ,немога да го разхождам , аз съм работещ човек ....ми ок де работи нали трябват пари за животинката ....преди работа ставаш изкарав6 кучето за половин-1 час , храниш го , взимаш си Dyш и отиваш на работа ..... ако човек иска нещо намира начин ....
Публикувано: 23 September 2010 - 02:46 AM
vanass, в 22 September 2010 - 09:33 PM, написа:
искам да си взема малко кротко и спокойно куче, което да не е нужно да разхождам много и да не ми съсипе мебелите. в нов малък апартамент сме а работата ми е доста ангажираща. иска ми се и да не се скубе много. бихте ли ми препоръчали порода.
благодара предварително
Друга порода освен плюшено не мога да ви препоръчам.
Публикувано: 23 September 2010 - 09:19 AM
Публикувано: 23 September 2010 - 09:51 AM
Дакелите не се нуждаят от супер интензивни разходни с много бягане и натоварване, защото имат къси крачета, измарят се лесно а и за породата е противопоказно да се натоварват много. При една по-голяма разходка дневно ще е добре... не че мойто го разхождам само 1 път, но при положение, че това искаш мисля че и с една разходка животното ще е добре. Не ядат големи количества с 20-30лв на месец му осигурявам премиум храна за целия месец.
Дано съм помогнала!
Публикувано: 23 September 2010 - 09:52 AM
vanass, в 22 September 2010 - 08:33 PM, написа:
благодара предварително
Каквото и куче да си вземете трябва да го разхождате.Измореното куче е спокойно куче.По-мъничките съответно се нуждаят от по-къси като разстояние разходки.Но това не значи, че един път в седмицата е достатъчно.Куче се разхожда всеки ден,още повече че живеете в апартамент.
За да не ви нанася щети също ще трябва да се занимавате с него ако го вземете малко на възраст.Но пак всичко опира до възпитание-ако не се занимавате,не го коригирате,не му покажете кое е позволено и кое не ще се сблъскате точно с това което не искате.Може да дадете дом на някое по-голямо на възраст,с вече изградени навици.Следете темите в Без дом и може би ще си харесате някое малко на размер кученце.Но запомнете че ежедневната разходка е фундаментална за да е спокойно всяко куче.
Успех.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

Вход

Горе
Цитиране +