Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#481 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2009 - 09:47 AM

ами тогава ти предлагам да си вземеш като дребна порода чихулахуа или..дакелче
User's Signature

Качена снимка

#482 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2009 - 09:53 AM

След прочетеното до тук аз на ивилина не бих препоръчала изобщо да си взима куче, камо ли бернер!!! Опитах се да не пиша, но съм просто изумена, съжалявам! Имайки предвид колко лесно човек се влюбва в бернерите да се "рекламират" по този начин е просто безумно. (мението ми важи и за останалите споменати породи, но за тази взимам нещата присърце)

Ивилина, ако за теб наистина неща като това колко пишка кучето имат значение, то ти не си готова да имаш куче. Не се обиждай, а се радвай на котето си (аз също имам две котки, които много обичам). Размисли добре защо си отворила тази тема, наистина ли искаш куче с всичките последствия на това решение. Кучето е огромна отговорност и ангажимент за цял живот!

Ако прецениш, че си готова и че останалите членове на семейството искат куче, то тогава разглеждай породи. Ако се спреш на порода- потърси куче с доказан произход- свържи се с клуба на дадената порода и ги помоли за съвет. В никакъв случай не купувай, или поръчвай куче от зоомагазин, зооборса, или от хора, които не могат да предоставят всички неоходими документи за доказване произхода на кучето (това не са "европаспорт" и показване на майката, както и снимки на бащата, а родословието на кученцето, както и документи за извършените изследвания на родителите му).
Ако пък решиш, че не искаш породисто куче, то просто погледни на улицата, или разгледай тук в Без дом, или намери приют/ изолатор, близък до Ямбол, където те чака твоят най-верен приятел (и такива имам две, и тях много ги обичам).
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#483 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 03 December 2009 - 10:07 AM

Булонка, сладко, малко и пази.Може да живее на вън защото има кожухче, а ако искате да е късокосместо една пострижка е готово.Може да му сменяте фасона всеки месец ab_041.gif .Същото важи и за йоркширски териер. Пекинез също е много сладко.Както по нагоре прочетох Кавалер Кинг Чарлз Спаниел, наистина са много сладкиииииииииииии аз ако ще си взема малко куче сигурно ще е такова или джак ръсел териер.УСПЕХ със избора!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#484 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 07:24 PM

Цитат(nushcho @ Dec 3 2009, 08:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Булонка, сладко, малко и пази.Може да живее на вън защото има кожухче, а ако искате да е късокосместо една пострижка е готово.Може да му сменяте фасона всеки месец ab_041.gif .Същото важи и за йоркширски териер. Пекинез също е много сладко.Както по нагоре прочетох Кавалер Кинг Чарлз Спаниел, наистина са много сладкиииииииииииии аз ако ще си взема малко куче сигурно ще е такова или джак ръсел териер.УСПЕХ със избора!!!

Няма пекинези в България. Кавалерчетата от чужбина са много скъпи, йоркитата и в България са скъпи. Не ми се вярва човек, който си взима куче за първи път, да даде хиляди левове.
Малко и късокосместо-чихуахуа. Подфорума на чихитата: http://forum.dog.bg/-f109.html
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#485 Потребителят е офлайн   labrador-bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 03:15 PM

В момента това ме мъчи. От Русе съм и има един развъдник Магден обаче имат забрана за развъждане от май тази година до 2013...та..предложете ми някоя пухкава порода и умна.

#486 Потребителят е офлайн   labrador-bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 07:24 PM

Йоркшир или Померан ?

#487 Потребителят е офлайн   celevra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2010 - 11:22 AM

Йоркшир

#488 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2010 - 11:13 PM

Теди-ти самата се опиши каква си.Като характер,какъв тип?Обичаш ли разходките на открито,притеснява ли те какво е времето-студено,дъждовно,пек,дълбок сняг?Обичаш ли да спиш в свободните си дни до късно?Избери тип куче,чиито нужди най-лесно би задоволявала.Не си взимай хъски!!!Със сигурност не си за това своенравно куче.Ако си мислиш,че само ще го гушкаш малкото пале,ще му говориш"ох,на мама,колко си сладко,дай целувчица,сега ще те намачкам",,,,минавай на болонка и по-дребните от нея.Като цяло не те виждам да се оправиш със северните породи.И със служебните.Каквото и да си вземеш,обаче-не го лигави.Първо възпитаваш,после награждаваш,Чети много за правилното хранене.А то никак няма да ти е евтино,да знаеш.Хъски за 350 лв средно не са с родословие.Както и лабрадора впрочем.Можеш ли,въпреки че се разтапяш при вида на малко,невинно и просещо лакомство паленце,да си достатъчно твърда,за да кажеш "Не",понеже това ще е вредно за здравето и възпитанието му?Да преодолееш изблика си на любов,за да си строга първо,а после да награждиш за послушание?Препоръчвам ти йорки.Мисля,че ти пасва като тип.Като едрина-мител шнауцер,но не и като лесна за справяне. порода..И...успех!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#489 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 August 2010 - 03:44 PM

според мен за да избере човек най подходящата за себе си порода куче трябва да направи следните неща
1-во да се определиш като характер
2-да прецениш дали водиш активен или пасивен начин на живот
3 да помислиш за породите с които си имала контакти и да се сетиш с кое контакта ти е бил по-лесен
4 също така да прецениш за всяка порода какво пространство изисква малко голямо , затворено , двор ...тн
5-да имаш на предвид че декоративните породи страдат от повече болести и изискват повече финанси за лечението им

имай си на предвид че едно примерно 20кг куче има силата на 40 кг човек , не забравяй и да помислиш като порасне дали ще успяваш дa go водиш или то ще води теб :Д (това разбира се си има решение едно добре убъчено куче няма да те дърпа но това си е трyдничко нещ + винаги има варянт някой друг да ти помогне за убyчението)

според мен най подходящите породи кучета за начинаещи кyчкари са голдани и лабрадори
от тях има скъпи но има и евтини (така наречените съседско размножени кучета ) хахаха без родословия и тнт , но въпреки всичко когато стигнеш до момента с кyпъването е добре да видиш ky44encatat и да помислиш 1-2 дни
да видиш дали са игрив дали имат бълхи или са слаби (това подсказва че най вероятно не са полагани добри грижи като обезпаразитяване и тнт)
User's Signature

Качена снимка

#490 Потребителят е офлайн   deesi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 03:57 PM

Здравейте, видях темата и реших да се възползвам да "чуя" и други мнения.
Сериозно обмисляме варианта да си вземем куче-наблягам на обмисляме :ab_041:
Проучвам породи и съответните им грижи и т.н.
Обръщам внимание на:
-с дете сме
-работим и двамата с мъжа ми-т.е. нямаме много време за дълги разходки
-ще тестваме детето за алергия, но въпреки всичко многото косми ме притесняват-имала съм дакел и това не беше никакъв проблем
-нямаме опит в отглеждането на куче-като изключим моя дакел като дете, който изгриза всички книги вкъщи, както и куп други бели.
-да се поддава лесно но обучение и най-вече да не се притесняваме когато кучето е само вкъщи /живеем в блок/
Основно се замисляме за куче, защото си представяме детето забавлявайки с кучето / това са мои много мили спомени от дакелчето/, разходките из парка, обичта към животните, която се изгражда у детето и т.н. Абсолютно съм наясно, че първоначалните грижи ще са за моя сметка / ако взимаме куче съм планувала дори отпуска/
От многото породи, които разгледахме се спряхме основно на мопс / по-точно влюбихме се /, но непрекъсната смяна на козината ни спира засега. Големите породи естествено са за предопочитане, но живеем в апартамент и не искам да мъчим животното. Кучета от рода на булонка и йорки напълно отпадат, защото мъжа ми иска нещо " по-мъжкарско " :ab_041:
Еми вие сте... :beer:

#491 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2010 - 04:01 PM

Френски булдог,пинчер,чихуа-хуа,Papillon.

#492 Потребителят е офлайн   kibercho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 06:33 PM

Аз мога да ти кажа, че един мой приятел си гледа пинчер у тях. Колкото е малко това куче, толкова е и добро от страна на пазене. Не се спира да лае само като чуе звънеца, а пък съм и правил симулации, че удрям приятеля ми, а малкия направо ако некой не го държи ще ме изяде :ab_041:
Та мисълта ми е всеки може да ти препоръча някаква порода куче, но само и единствено ти си човека, който ще направи избора. За това продължавай да търсиш и проучваш и направи своя избор сам/сама(съжалявам, но не обърнах внимание от кой пол си), а не чакай някой да ти каже какво куче да си вземеш. И аз до скоро търсех и разбирах за нови породи, за които не бях и чувал, но като видях САО просто знаех, че това е кучето за мен и така и стана :af_089: Сега се радваме на новото попълнение в семейството. Айде толкова от мен :md_064: и УСПЕХ с избора :ae_085:

#493 Потребителят е офлайн   dani-moto Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:кучета
Публикувано: 18 September 2010 - 10:44 AM

Не знам дали е тук мястото,но аз много бих искала да имам кокер.Израснала съм с две такива кучета и за мен по-добра порода няма :smile: .Някой ако иска да се отърве от някой малък (или не толкова малък) сладур (а може би мога да понеса и два сладура :dog: ),нека се свърже с мен на e-mail :dani_moto_81@abv.bg.

#494 Потребителят е офлайн   vanass Икона

Публикувано: 22 September 2010 - 09:28 PM

здравейте
искам да си взема малко кротко и спокойно куче, което да не е нужно да разхождам много и да не ми съсипе мебелите. в нов малък апартамент сме а работата ми е доста ангажираща. иска ми се и да не се скубе много. бихте ли ми препоръчали порода.
благодара предварително

#495 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 September 2010 - 09:44 PM

Сигурен ли си че искаш куче след като са ти такива условията, защо не разгледаш тук
http://forum.dog.bg/...B2%D1%8F%D1%82/
и може би ще намериш своя домашен любимец.
Успех!
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#496 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 September 2010 - 11:29 PM

искам 1 да кажа нещо, нито1 порода неможе да гарантира, че кучето няма да прави бели ...
с тези условия които четох горе , се едно искам ма не става
когато си раждаш дете ,не мислиш че ще ти чyпи чашите , ще изпоцапа всичко , ще my падат косми от косата и тн ....
или искаш куче или не ! направо ме стъписвате
моето куче е прUцкъщо , пишкaщо , акaщо , правещо бели , мирлизливо , когато пие вода всичко my тече от устата , пуска косми , които се забиват в килима и всичко това ме прави наистина щаслива :)
според мен именно това значи да искаш нещо

а не нямам време ,немога да го разхождам , аз съм работещ човек ....ми ок де работи нали трябват пари за животинката ....преди работа ставаш изкарав6 кучето за половин-1 час , храниш го , взимаш си Dyш и отиваш на работа ..... ако човек иска нещо намира начин ....
User's Signature

Качена снимка

#497 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 02:46 AM

Показване на мнениетоvanass, в 22 September 2010 - 09:33 PM, написа:

здравейте
искам да си взема малко кротко и спокойно куче, което да не е нужно да разхождам много и да не ми съсипе мебелите. в нов малък апартамент сме а работата ми е доста ангажираща. иска ми се и да не се скубе много. бихте ли ми препоръчали порода.
благодара предварително

Друга порода освен плюшено не мога да ви препоръчам.
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#498 Потребителят е офлайн   rysev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 09:19 AM

Ползвайки опита си мисля,че едно йорки ще бъде ваш добър другар.не се скубе,играта вкъщи ще му е достатъчна,а разходката навън може да е кратка,има единствено нужда от добра грижа за козината-ресане.има представители ,които могат и да не излизат ,стига до го научите на ползва тоалетна -памперс. добър компаньон.

#499 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 09:51 AM

Можеш да си вземеш по-голямо куче, например на 5-6 месеца с изградени хигиенни навици, но със сигурност трябва да направиш така, че поне 1-2 седмици да си при него подчти по цял ден, за да свикне с теб и с правилата в къщи. Моя опит е с дакелче. Идеално е за апартамент защото малкото козина която му пада е тежка и не се разснася по въздуха, не ми е изяла нищо друго освен 2 чифта домашни чехли и няколко цветя, но грешката беше моя, че не ги прибрах... Дивана за мое учудване не го е нападала още! Лесно се научи да пишка в банята на постелка... сега се учи навън, но ако не може да се сдържи през деня докато ни няма, ходи в банята.... Но наистина е голям инат и каквото си реши го прави, важното е да се обезопаси мястото където го оставяте, да не е затворено само в една стая или коридора, да има играчки с които да се занимава и бавно да се свикне да се оставя само. Ние я научихме, че винаги се връщаме като първоначална я оставяхме за 1-2 часа и постепенно овеличихме интервала ... още след 2-рата седмица тя вече не плачеше!
Дакелите не се нуждаят от супер интензивни разходни с много бягане и натоварване, защото имат къси крачета, измарят се лесно а и за породата е противопоказно да се натоварват много. При една по-голяма разходка дневно ще е добре... не че мойто го разхождам само 1 път, но при положение, че това искаш мисля че и с една разходка животното ще е добре. Не ядат големи количества с 20-30лв на месец му осигурявам премиум храна за целия месец.

Дано съм помогнала!
User's Signature

Качена снимка

#500 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 09:52 AM

Показване на мнениетоvanass, в 22 September 2010 - 08:33 PM, написа:

здравейте
благодара предварително

Каквото и куче да си вземете трябва да го разхождате.Измореното куче е спокойно куче.По-мъничките съответно се нуждаят от по-къси като разстояние разходки.Но това не значи, че един път в седмицата е достатъчно.Куче се разхожда всеки ден,още повече че живеете в апартамент.
За да не ви нанася щети също ще трябва да се занимавате с него ако го вземете малко на възраст.Но пак всичко опира до възпитание-ако не се занимавате,не го коригирате,не му покажете кое е позволено и кое не ще се сблъскате точно с това което не искате.Може да дадете дом на някое по-голямо на възраст,с вече изградени навици.Следете темите в Без дом и може би ще си харесате някое малко на размер кученце.Но запомнете че ежедневната разходка е фундаментална за да е спокойно всяко куче.
Успех.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема