Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#601 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 July 2011 - 12:36 AM

Показване на мнениетоnavar, в 30 June 2011 - 08:21 PM, написа:

.пък и защо трябва да е конкретна порода-има много безпородни животни,които биха ти дали много любов

:ba_025: подкрепям
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   jullie_p Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2011 - 02:29 PM

Мсиля,че повечето от нас биха препоръчали такова куче,каквото притежават,все пак щом имаме определена порода,значе имаме афинитет към нея,но както и да е.
Щом нямаш ти лично предпочитание,бих казала,че Голдъните са прекрасни-дружелюбни,мили,а щом ще е на двора и имаш и време за игра с него,още по-добре,обожават вниманието!
Пък и се дресират много лесно с правилен подход и много любов ! :)
User's Signature

Our dogs will love and admire the meanest of us, and feed our colossal vanity with their uncritical homage.

#603 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2011 - 03:23 PM

И аз се присъединявам към мнението "вземи от приют"!
Нямаш представа какви прекрасни кученца те чакат там! И ще спасиш едно същество!
Независимо от породата, едро или дребно, мъжко или женско(всъщност, ако вземеш от приют, оттам задължително е кастрирано - тоест - отпадат ти куп ядове!!!), кучето ти ще има нужда от внимание, нежност, грижи, разходки-нищо, че имате двор. Попитай хората от приюта, кое е кучето, което ще се отнася добре с деца - те познават отлично темперамента на всички там, нищо, че кучетата са много! Довери им се! Те обичат всички по равно и желаят само най-доброто за тях!
Аз отглеждам родословно куче от гигантска порода,"бернер зененхунд" но миналата година имах куче( не куче, а "принцеска"!) и от приюта в Богров като приемен стопанин. Двете бързо свикнаха заедно. Повярвай ми, няма по-интелигентно, по-адаптивно, по-послушно същество от това, за която се грижихме няколко месеца. В началото може да е малко проскубано, но с твоите грижи ще се преобрази за няколко седмици и ще грейне! В началото може да не е много общително, да се побийва с други кучета и да има асоциално поведение, но след това ще стане най-преданото и мило другарче! Но теб ще обича и гледа в очите от първата минута с най-голямата признателност!

За бернера какво да ти кажа -по принцип се води фермерско куче, работна порода.Не лаят,не посягат да хапят, отнасят се добре с деца, женските са просто едни плюшени големи кротушанки...Не са много спортни като НОК и хъски, но ако имаш желание и го обучиш - можеш и да спортуваш с него; имат и специфични "спортни" дейности - напр. теглене на каручки с товар.Мъжките достигат тегло до 55-60 кг, а женските са малко по-дребни и нежни. Не понасят верига на двора, а търсят човешкото обкръжение. Ако се размислиш за бернер, обезателно да е с регламентиран произход защото здравословните капани при тази прекрасна порода не са малко...Иначе, общо взето, са здрави и "яки", по-малко темпераментни, дружелюбни, уравновесени и по-кротки кучета! И...големи сладури!

Желая ти успех и късмет в избора!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#604 Потребителят е офлайн   Mutt lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 09:48 AM

Виж сега - кучетата са еднакви и всяка порода от чихуахуа до немски дог има нужда от целодневно внимание.Ако не можеш да му осигуриш поне 5 часа игра и внимание дневно,кучето няма да се социализира добре и ще бъде агресивно.За това - или отдели повече време за любимец,или си вземи котка. :ea_103:

#605 Потребителят е офлайн   vaniosl Икона

Публикувано: 11 December 2011 - 12:10 PM

Здравейте,ще се радвам,ако ми дадете съвет към кои породи кучета е най-удачно да се насоча.Това ще ми е първо куче и за това се надявам на помощ.Кучето ще се гледа на двора.Нямам възможност да го гледам в къщи.Иска ми се да е от по големите породи.Очаквам вашите съвети,защото не ми се иска кученцето да се чувства зле в тези условия.Мислех си за Санбернар или Чау-чау ,но незнам дали са подходящи при тези условия на отглеждане.Иска ми се да е порода,която има развъдник в България.Благодаря ви предварително.

#606 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 December 2011 - 12:28 PM

Направете малко усилие - подобен въпрос е задаван милион пъти във форума.
Потърсете трите милиона отговори.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#607 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 December 2011 - 12:38 PM

Само НЕ и чау-чау. Не го препоръчвам като абсолютно първо куче. Изискват известен опит, особняци са и са склонни да се качват на главите на стопаните си, ако те ги глезят и гледат на тях като плюшена играчка(което много често се случва в нашата порода). Тези кучета са със сериозен характер въпреки уж безобидната си визия. Така че за първо куче и то в двор нещо друго си вземете, но не и чау-чау.
За повече относно точно тази порода темата в нашия подфорум "Прочети преди да купиш":
http://forum.dog.bg/...bf%d0%b8%d1%88/

Там ще намерите и темата с описание за здравословни проблеми, типични за породата.
Но за неопитен стопанин в качеството на първото му куче категорично НЕ препоръчвам точно чау-чау.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#608 Потребителят е офлайн   minch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2011 - 11:37 PM

Ако наистина това ще е първото ти куче не те съветвам да вземаш голяма порода. Те обикновено искат малко по-опитни стопани, а и грижите, и разходите за храна са доста повече.
Според мен спокойно можеш да осиновиш куче от някой от приютите или от многото, търсещи дом чрез фрума. Като човек с малко опит е по-добре да си изградиш представа за отношенията човек-куче-човек и след като разбереш какво точно търсиш и как характера на кучето пасва с твоя можеш да потърсиш породата, която отговаря на изискванията ти. В крайна сметка не породата прави кучето, а стопанина. Успех!

#609 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 19 December 2011 - 06:35 PM

minch добре казано,но при положение,че си вземе бездомно кученце и направи едно добро :ba_025: какво правим след като си изгради представата? Кучетата живеят минимум 5-6 години,а безпородните минимум 10. След това да го натири на пътя ли? Примера не смятам,че е удачен в случая. Колегата не казва много за себе си -на каква възраст е ,кой ще му плаща разноските,какво време има за отделяне..... и многоооооо други неща . По-добре за начало да вземе от някой познат неговото куче да го погледа известно време ( с всичките му неща-хранене,разходки,чистене след него,обучение... ) и тогава да прецени дали може това да му е ежедневие от момента на вземане на песа. Така най-реално ще прецени нещата.

#610 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 07:34 PM

Има много животни на които се търси приемен дом и може да опита човека, ако не е сигурен. Търсят домове за кучета за месец-два, че и повече. Пък ако му допадне и реши, че се справя ще си го гледа и 15 години. :ba_025: В момента се подаряват две овчарски кучета http://forum.dog.bg/...0&#entry1004484 , на други се търси дом... Успех ! :ba_025:

#611 Потребителят е офлайн   minch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 10:28 PM

Показване на мнениетоparcheka, в 19 December 2011 - 06:35 PM, написа:

minch добре казано,но при положение,че си вземе бездомно кученце и направи едно добро :ba_025: какво правим след като си изгради представата? Кучетата живеят минимум 5-6 години,а безпородните минимум 10. След това да го натири на пътя ли?

Идеята е да си вземе безпороден пес и да се грижи за него завинаги. Така ще има достатъчно време да си изгради навици и разбиране (всъщност практиката показва, че това не винаги е задължително, но се надявам, че случая не е такъв) за нещата. Освен това считам, че след период на отглеждане човекът би се привързал и би се отърсил от предрасъдаците си спрямо породни и безпородни животни. :md_064:
Едва след това, придобил опит и усещане би могъл да избере подходяща порода ако все още счита, че това е нужно...
Разбира се винаги го има и варианта света да свърши през 2012 и тогава нищо няма да има значение.. :be_107:

#612 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 19 December 2011 - 11:45 PM

Аз ако знам,че ще свършва ... :flagbg:

#613 Потребителят е офлайн   Dogoto Икона

Публикувано: 18 April 2013 - 08:57 PM

Здравейте на всички.Искам да ме посъветвате каква порода куче да избера,по-скоро да ме насочите към каква порода да се оглеждам.Първо да кажа,че съм имал кучета и съм се грижел,т.е. не е за първи път.Та сега критериите ми са да бъде много малко и декоративно кученце,което ще се хареса на момиче.Декоративно и сладко куче общо взето си търся,това са основните критерии колкото и странно да звучи.Просто куче,което да внесе малко веселие в обставоката : ) Очаквам включване от вас с предложения за порода.

#614 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2013 - 04:17 PM

Че те декоративните кучета не са чак толкова много:

Джак ръсел териер, Йоркшир териер, Кавалер Кинг Чарлз шпаньол, малтийска мини булонка, Мини пинчер, Мопс, Мини шпиц, Померан, Чихуахуа, Ши-тцу

Но най-добре го вземете от развъдник - ако е от борса или магазин няма гаранция нито че е здраво, нито че породисто. Ако пък породата не ви вълнува много - може да осиновите и да дадете шанс на някое бездомно животно.

#615 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2013 - 09:39 AM

http://forum.dog.bg/...e&module=search
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#616 Потребителят е офлайн   papi_pb Икона

Публикувано: 13 May 2014 - 01:43 PM

Само не си купувайте куче от тези хора http://olx.bg/prodav...rugi-i45823451. Кучетата им са болни с най-различни заболявания, защото са внос от чужбина и няма да ви казвам как ги пренасят. Само едно болно да има и заразява всички други. Преди около два месеца си закупих куче от тях. Окоза се доста болно, дали сме около 600лв. за лечение. Благодарение на докторите от ЗАРАВЕТ - Провет и ЕВРОЗООВЕТ, кученцето е на път да се оправи! Не стига мъките на животинката, а и притесненията от моя страна, а да не говорим и за финансовата част! Няма значение, важното е, че нещата вървят на добре. Но ако искате да избегнете това нещо НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕЗИ ХОРА!!! Ако някой е купувал от тях нека сподели мнение! Приятен ден!

#617 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2014 - 02:30 PM

Показване на мнениетоpapi_pb, в 13 May 2014 - 01:43 PM, написа:

Ако някой е купувал от тях нека сподели мнение! Приятен ден!

Споделяли са хората - постарадали или просто далновидни и мислещи:
http://forum.dog.bg/...80%D0%BC%D0%B0/
http://forum.dog.bg/...83%D0%B2%D0%B0/

Вие сте поредният, който опира до този форум СЛЕД като са го прецакали.
Ако бяхте се информирали ПРЕДИ това, може би нещата щяха да са други.
User's Signature

#618 Потребителят е офлайн   papi_pb Икона

Публикувано: 13 May 2014 - 03:11 PM

Напротив, аз кученцето си го харесвам и обичам достатъчно много, но просто искам да предпазя други хора да не си купят такова, защото не е приятно! Вместо да му се радват, те да се притесняват дали ще оживее!

#619 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2014 - 09:31 AM

Показване на мнениетоpapi_pb, в 13 May 2014 - 03:11 PM, написа:

Напротив, аз кученцето си го харесвам и обичам достатъчно много, но просто искам да предпазя други хора да не си купят такова, защото не е приятно! Вместо да му се радват, те да се притесняват дали ще оживее!

Не видях някой да ви обвинява, че не си харесвате и обичате кученцето достатъчно много. Само ви се напомни, че сте поредният прецакан поради това, че не се е вслушал ПРЕДВАРИТЕЛНО в съветите ни.

Добре дошли в клуба на научилите се от СОБСТВЕНИТЕ си грешки. Мила родна картинка...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#620 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2014 - 09:31 AM

Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"