Dog.bg Форуми : Ти да видиш тема...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ти да видиш тема...

#21 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2011 - 09:23 PM

Показване на мнениетоvesi792007, в 01 July 2011 - 08:37 AM, написа:

Виж сега, порови се в нет-а и изрови някоя притча, предание или нещо от сорта, че петела носи здраве и благоденствие (има нейде някакви, защото ми се е запечатало в главата). Придаваш вид, разпечатваш със снимка на петела и пишеш "Ей този петел се дарява за здраве и ..." - един вид наречен е. Българите сме суеверен народ, ако си изиграеш добре картите, все едно къде ще го дадеш, тенджера ще гледа само през прозореца :ab_041:

Cock (t: 公雞; s: 公鸡 - jī) - reliability, epitome of fidelity and punctuality, the rooster is also a symbol of advancement, the Chinese name for its crest is the same than that for official (guān)
cock, red - protecting ones house from fire
cock, white - protecting ones house from fire and chasing away demons

Rooster - The rooster is generally viewed as a symbol of good luck , honesty, wealth, fidelity and protection from bad spirit.

Roosters have long been connected with the sun, as they crow to herald its arrival at dawn, and are considered watchful protectors of humankind
A white rooster is considered very lucky, and should not be killed as it protects the farm on which it lives; black cocks, however, were more ill-omened, being often associated with sacrifice.

The rooster brings good fortune and joyful events in Feng Shui.

Never kill a white rooster, they’ll bring you good luck.

и т.н.

извинявайте , че са все на английски

дано пък да им излезе късметът да не ги изядат, при толкова поверя.

#22 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 10:22 PM

Бушка, направо изби рибата с тази тема! :be_107: :be_107:

#23 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 01 July 2011 - 10:50 PM

Честно - цял ден съм ги мислил тези петли ...
Ужастно ми се приядоха , запечени с червен пипер пиперосани , и ссс студена изпотена бира ..

Дано да не ги сънувам .
Охх , или с бяло вино ?

#24 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 July 2011 - 11:06 PM

Иии дано се задавиш в съня си!

(Буш много съжалявам за спама, но не мога да се сдържа с тоя дразнител)

Буш, успех на петльовци, много са красиви, дано случат на свестни хора!

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 July 2011 - 11:24 PM

Благодаря на съчувстващите и се радвам, че има и други като мен :md_064:

Тъй като и онзи горе, за когото се чудех е петел, значи третия, на който търся дом е един от тези двамата:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Днес, в търсене на варианти, попаднах в една еко ферма близо до София, където видях най-красивите крави на света! Наистина особена порода крави, пих топло току-що издоено мляко и ядох истинско сирене. Голям кеф! Е, петел не пласирах, но се запознах с чудесни хора (и крави) :af_089:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#26 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 11:47 PM

Показване на мнениетокикита, в 01 July 2011 - 11:06 PM, написа:

Иии дано се задавиш в съня си!

(Буш много съжалявам за спама, но не мога да се сдържа с тоя дразнител)

Aй... моля ти се . Ти дано да изкукуригаш . :ba_025:
Тва е ъбсурд, не си сменят пола , просто се развиват по късно .
Виж му шиповете на краката , женските нямат такива и така обърнати .

това е мой петел , ...беше .

#27 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 11:57 PM

Нищо не ти разбрах - петел е това шареното, нали?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#28 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2011 - 12:14 AM

greeneyed точно някакви такива ми се въртяха из главата. Знам от много време (не знам от къде), че петела е на хубаво за дома и даже из България има места, където не се убива...

Буш, може все пак да помогне :ba_025:

#29 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 12:14 AM

:rc_036:

Показване на мнениетоbelelieva, в 01 July 2011 - 08:02 PM, написа:

даже една от кокошките претърпя операция на гърба след разкъсване от куче

И за да стана съвсем за смях да разкажа: имаме си лекар, който лекува пернатите. Водила съм му кокошките, когато предишният петел ги беше разкъсал по гърбовете с шиповете си. Човека ми се чудеше и казваше "Е, как да ти взема сега пари, като една нова кокошка струва няма и 10 лв." После ми свикна. Носих му и патиците по разни поводи. Когато се наложи да ми запише телефона ме записа, за да се сети коя съм, като "Светла патката"... :ab_041:
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2011 - 07:19 AM

Темата е страшно сладурска! Непрекъснато се подсмихвам, но осъзнавам, че ти е голяма грижа, Бушка!
Покрай активното мислене се сетих се за едни познати, днес ще ги попитам, и те си хапват яйчица, дано им трябва петел (или на техните съседи, били много мили хора)!
А петлите ти са големи красавци!

#31 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 10:24 AM

Благодаря! И дано има положителен резултат. :ba_025:
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 July 2011 - 02:03 PM

Буш, майка ми има 4 кокошки, които, както и предната партида, ще си умрат от старост. По принцип не иска петел, защото предния започнал да кълве хора, да не позволява да се влезе в кокошарника и т.н., та се наложило да го даде на някого (който го заклал) и се притеснява да не стане същото.
Условията не са кой знае какви - в кокошарник са, вечер ги пуска да ровят из двора за 1-2 часа.
Ако не намериш друг изход и тази опция те устройва, ще й натреса някой кротък.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 09:10 PM

Ех Бушка направо се втрещих, като прочетох, че нещо подобно може да ти дойде до главата.
Ако ще те успокои мога да те уверя, че има и по големи каръци от теб...Моя приятелка преди години си купи 10 кокошчици и после, когато лъсна истината, а именно 8 или 9 петли :ud_009: щеше да се гръмне направо. Затова аз лично си взех моите пернати деца достатъчно големички и си беше ясно кой, какво е...а пък по натам ако искаш малки писукащи жълтурковци ще и оставиш на някоя кокошчица 2-3 яйца и ще стискаш палци да си достатъчно късметлиика и да излязат всички жЕнки(естествено и ще се подсигуриш, за евентуални осиновители за кудкудякaщи мъжOци :ab_041: ).Наистина съветвам всички да не рискуват, а и като са на няколко месеца можеш и да си харесаш и избереш и цвят и т.н.
Гледам , че ти доста песимистично си тръгнала, Но май се очертава щастлив край за всички кудкудякaщи господинчовци :wub: :flagbg: (които не знам дали имат и най малка представа , каква шестица от тотото са ударили да дойдат в твоя дом и ти да поемеш отговорност за тях).Стискам палци от сърце да се наредят нещата и да успееш...Oсвен това искам да призная на всички откликнали на молбата, че съм удивена и прооостооо хора беден ми е речника да ви изразя колко приятно съм изненадана :wub: .Искам само да ви кажа, че аз миналата година имах подобен казус за разрешаване и си мислех да пусна подобна тема, но много се отчаях, защото дори и тук никoй не ми вдъхна доверие да си дам момчето(син на моя кудкудякaщ), та се принудих да ги сприятелявам..успях де, та сега си имам 2 ненормалника...а за България пък си помислих, че шанса е нулев.А вие сега ще ми върнете вярата и въобще наистина съм много щастлива да прочета темата и най вече развитието.Браво хора.
Принципно ме привлече името на темата и когато влязох ми стана лошо направо като прочетох за какво иде реч.Помислих си никакъв шанс, а пък вие всички така да ме опровергаете...Ха все така дано ...Благодаря ви на всички от сърце. :rc_036:

Илит за "лошите" петли от малкият ми опит с тези същества според мен важи абсолютно теорията за доминантност и при тях.Изключително интелигентни създания са и , ако се попадне на по доминантен индивид според мен всичко е въпрос да усетят човека насрещa...Дали има страх, дали ще мине номера и т.н.. :ae_085:

P.s...Ще чета с интерес развитието, аз за съжаление имам 2 броя в момента, иначе с удоволствие бих помогнала, а и Бушка нали ти казах нямам им вяра тук на околните..Все пак трябва да съм сигурна, защото няма да си го простя, ако поема ангажимент и после нещо се прецака, а и предполагам нямаш особено желание да ми идваш на свиждане по затворите после?! :ab_041: Прости, че някакъв роман се получи, Но на мен пернатите са ми малко болна тема принципно, защото живея в ловна зона и имам някакви случки с безмозъчни стопани на ловни кучета, които както и да е...
Лека вечер от мен на всички и стискам палци за малките кудкудякaщи мъжлета :wub: да им се усмихне късмета на 100%.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#34 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 09:46 PM

Григо, мерси, дано се наредят нещата.

Илит, за втори път "Ооооо!". Как да не ме устройва - щом ги пуска все пак да пощъкат е добре. А в тенджерата по-добре ли е? Леле как ме зарадва!
Иначе за характера - аз ги пипам от малки. Плашат се, но ме търпят, докато се хранят ги пипам нарочно, за да се опитомяват, да не стават дивчоци. Вярно, че сега растат и се променят, но много се надявам, да не стане кълвяща гад. Мисля, че идеалната уговорка е - ако има някакъв проблем, да ми го върне?
Мисля, че за нея ще да е ей тоз:

Прикачена снимка
Той е симпатяга и кукурига добре :ab_041: Сега се учи, но бързо напредва.
За себе си мисля да оставя този, който в самото начало беше нарочен за мой петел. Някак така ми се струва честно.
Сега остава шареното нещо да се окаже кокошка, не петел и историята ще е с хепи енд!
Боже, как се радвам!
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 11:20 PM

"Чудно"! Спецовете се произнесоха - и това е петел.
Айде народе, само той остана!
Че е и хубав!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2011 - 03:13 PM

Хората, които имах предвид имат голям и лют петел, щели да се бият! Те обаче ще разпитат из района, така че има още надежда за петльо!

#37 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 04:13 PM

Благодаря! :ba_025:
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 08:30 PM

Единият, кафявият, петел е вече при майката на Илит. Една кокошка скочи да го бие, как си позволява някакъв натрапник да се умъква в дома им. Но той й върна жеста - понаби я, а после и останалите, да се знае че е дошъл мъж. Дано се разберат.
Имам обещание, че няма да бъде яден.

Както и очаквах - нещата се развиват бързо. Днес най-отстъпчивият, черния, беше подложен на терор. Големият петел го гони като империалист, кълве го много.
Този черен петел, трябваше да отиде при ATINA PALADA-DONICHK, но започвам да се съмнявам, че ще се получи - там има вече петел. Те се бият тук, при положение, че са израсли заедно, какво остава за нов петел в територията на вече шефа. Не знам дали изобщо да опитвам.
За сега този е най-спешен - черният. Много го тероризират. Спасява го само това, че съм им отворила и към патешката част, която е по-голяма и той там тича и се спасява.
Спешно трябва да го махна от тук.

Третият - шарения, още не пропял. При толкова конкуренти си мисля, че е защитна реакция - да не се изявява като мъж. Или просто е бавно развиващ се. Та с него, поне за сега, няма проблем. Макар че виждам колко бързо се развиват нещата - изведнъж се осъзнват като мъже и започват битките.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 09:32 PM

Те са най- смелите животни на планетата .
Нашият ме напада , въпреки че съм 10 пъти по - висок от него .
Интересното е че с един скок рита бързо 5-10 удара , от място скача 8 пъти ръста си .

представи си ако те ритне братчед му от снимката ...
имам снимка и на кракът му , ... мн впечатляващ...
:ab_041:

#40 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 09:43 PM

Ех, не ми помагаш, но поне ме веселиш понякога :ab_041:
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни