Dog.bg Форуми : Ти да видиш тема...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ти да видиш тема...

#41 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 11 July 2011 - 04:32 PM

Верно , но за последнио петел , само аз ти предрекох че е петел .
Ако не бях аз , още щеше да бъркаш под него за яйца .

Вчера отидох до комшийката да видим какво става , и зад 1 кофа се изстреля някаква изтрещяла черна квачка .
Направо Ф117, и разви почти същата скорост .
За да е по- шизофренично после видях че гледа/ води група гъсета колкото нея .
Интересно как ги излюпва като те имат с 1 градус по - висока температура на мътене ?
Аз като по- чвръст избягах , Aлехандро обаче се окопити , и и откъсна част от опашката . :af_089:

#42 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 July 2011 - 05:18 PM

Тамън ме подсещаш - имам малко нови снимки.
Черния петльо трябва спешно да го изнеса - само го тормозят.
Кукуригууу!:
Прикачена снимка

Това са лошите момчета - по погледа ще ги познаете:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Тук малко го няма фокуса, но се вижда - кокошките се пробват дали е добре да се живее на дърво (има едно бяло петно на дътвото):
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#43 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 09:50 AM

Тва е една мн красива за мен кокошка , в момента има посещение от данъчните за ДДС .
Иначе и да се бият тия петли , няма нищо да си направят , не ги мисли.

#44 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 10:08 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 12 July 2011 - 09:50 AM, написа:

Иначе и да се бият тия петли , няма нищо да си направят , не ги мисли.

Когато двамата големи хукнат да преследват черния - той тича панически, хвърчи и крещи. Ще прелети оградата или ще падне в езерото. От езерото може и да има шанс да изплува, макар че ме съмнява. А ако прелети оградата - го чакат н-броя кучета, които бързо ще му видят сметката. Освен това е в постоянен стрес, оглежда се, яде последен - каквото остане за него. Не си е работа това. А и кокошките са две - опитват се да им се качват вече - ще ги наранят. Три петела на две кокошки не е добро съотношение.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#45 Потребителят е офлайн   elenakostova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 10:13 AM

Не можете ли да разделите двора и да им поделите кокошките, за да се чувства всеки спокоен? Дядо ми едно време така ги беше разделил, когато се оказа в подобна ситуация. Ако не намерите дом, където няма да ги сготвят, де...
User's Signature

Dogs have masters. Cats have staff.

#46 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 10:19 AM

Ами аз разделих вече "пилешкият" двор, че и цялото езеро на две, заради патиците, които също се бият. Сега ако разделя и разделеното на три , всичко губи смисъла си - ограничено пространство и наблъскани птици. Отделно - на всеки един петел трябва да има поне 5-6 кокошки. Значи ако ги разделя в три (?!) двора, трябва да взема още поне 12 кокошки, за да има за всеки... Това е лудост - нямам нито възможност да храня толкоз пилци, нито място за толкова. Ако са по-малко им разкъсват гърбовете и им правят жестоки рани от честото качване.

Изобщо - от простото желание да си взема няколко кокошчици за яйца, се вакарах в егаси приключението. Някак успявам да го правя това редовно. :eg_033: И вторите патки взех, за да правят компания на стария паток - те па се изтерпаха и се наложи да ги деля.

Ето тук се вижда малко мрежата, която дели езерото на две.
Прикачена снимка
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   elenakostova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 10:37 AM

Не съм съгласна, че няма да се наранят, известно е, че петлите си бият до смърт. Не случайно в някои страни има боеве с петли.
Ох, кофти ситуация, пък в крайна сметка ги подарете на някоя баба, която си търси петел. Ще си поживеят поне 2 години. То много малко хора биха го оставили да си умре от естествена смърт, но по-добре така, отколкото да се изпотрепят. Съжалявам, че не мога да помогна!
Иначе сте им направили райско кътче на патиците.
User's Signature

Dogs have masters. Cats have staff.

#48 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 10:42 AM

Благодаря!
И аз мисля, че ще се избият. За сега черния отстъпва и бяга. Но с всеки изминал ден става все по-наперен. Скоро ще застане срещу другите и ще има истински бой. А и те двамата ще се обърнат един срещу друг в един момент.
За сега държа положението, като крещя през прозореца като луда. Но нещата се развиват бързо - растат и хормоните си казват думата.
Спамя стените на хората във ФБ и се надявам на ... май на чудо.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 11:45 AM

bushkata, вероятно си вегетарианка, щом не се решаваш да ги изядеш тия петли. За пръв път чувам някой да гледа пернати и да не ги яде в определен момент. Да знаеш че домашно отгледаните птици са по жилави, но в пъти по вкусни от тези които продават по магазините.Не смяташ ли че като се бият всеки ден, живота им няма да е по лош от колкото да отидат в тенджерата ?
Като ти не можеш подари ги на някой комшия да си направи софра.
хайде със здраве :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   cvety99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 11:51 AM

bushka, остави 1 петел при кокошките, а другите петли отдели. Когато няма кокошки, за които да се бият, могат да съжителстват няколко мъжки. Видях, че вече са ти предложили този вариант, и че не искаш така да ги ограничаваш и натъпкваш в малко пространство, но това е временно решение. Няма смисъл така да се тормозят и травмират.
Преди години на село сме гледали по 30-40 кокошки + 30-40 мисирки и баба и дядо само така успяваха да опазят петлите. И определено могат да убият този, който са нарочили.

Знаеш ли, може да ги дариш на някоя църква или манастир. Ако им кажеш, че не искаш да го колят може да се съгласят, знае ли човек. :md_064: В манастирите особено си гледат така кокшчици за яйца.

Успех, много се радвам, че има хора като теб :ba_025:

#51 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 12:14 PM

Цвети, мерси за съвета. Това е нещо ново за мен. И много полезно. Ако нещата започнат да излизат извън контрол - ще ги отделя. Има малко заграждение, в което временно мога да отделя двама от хулиганите. :ba_025:

А относно манастирите ми се струва, че благодетелността им е малко преувеличена. Това е и голям проблем в друга насока - редовно се оставят малки нежелани животни пред такива места, без много да се мисли. Дори да са добронамерени обитателите, то дали биха могли да се справят с постоянно подхвърляните? Но се отплеснах - това е друга тема.
User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 July 2011 - 12:31 PM

Вчера ходих до майка ми, та се запознах и с нашия Петльо. Буш, държа да отбележа, че изобщо не е кафяв, а красив и червен:)
Иначе, първия ден е набил абсолютно всички дами и от тогава живеят в мир и разбирателство. Кукурига много смешно :wb_052:
Майка ми е доволна, защото си "прибирал" кокошките след разходка из двора и като цяло не им позволявал да щъкат много-много, а си ги викал да са около него. И те слушали :ab_041:
Следващият път ще взема фотоапарат, за да си спокойна.
Успех с останалите:)
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 01:08 PM

Показване на мнениетоИлит, в 12 July 2011 - 12:31 PM, написа:

за да си спокойна.

Ох! Как чаках да кажеш това, но не исках да досаждам. Олекна ми много! Благодаря ти! И на майка ти специално!

И е червен, дам, и красив :wub:
Мислех, че ще стане по-добър певец с времето? Явно това си му е начина :ab_041:
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2011 - 03:19 PM

Показване на мнениетоИлит, в 12 July 2011 - 11:31 AM, написа:

Вчера ходих до майка ми, та се запознах и с нашия Петльо. Буш, държа да отбележа, че изобщо не е кафяв, а красив и червен:)
Иначе, първия ден е набил абсолютно всички дами и от тогава живеят в мир и разбирателство. Кукурига много смешно :wb_052:
Майка ми е доволна, защото си "прибирал" кокошките след разходка из двора и като цяло не им позволявал да щъкат много-много, а си ги викал да са около него. И те слушали :ab_041:
Следващият път ще взема фотоапарат, за да си спокойна.
Успех с останалите:)

:af_089: :flagbg:
Ееехх , че се зарадвах и аз на тази информация.Шестица от тотото за червения красавец(има ли си име вече?!), със странните или може би по точно казано индивидуални певчески заложби :smile: .Ако не е нахално може ли да разкажете в какво се състои различното кукуригане?!Наистина ми е много интересно, а и така загатнато само...нали за някои по любопитни и интересуващи се е... :wf_039:
Иначе, аз бях останала с впечатление, че поне 2 се уредиха и третия беше на път, ама явно пак нещо съм недоразбрала или по скоро надеждата и желанието ми всички момчета да се уредят по най бързия начин е повлияло и съм чела и разбрала, каквото ми е изнасяло...
Хайде народеее Моля ви, които има възможност да реагира...вижте колко са красиви тез прекрасници... :ha_081:
А и тайничко вътре в мен наистина ми се иска от сърце да се докаже един път завинаги, че piron45 и всички, които разсъждават като него са в тотална грешка и заблуда.И най вече теорията, че нещо израстнало пред погледа ти, нещо, което се е хранило от твоите ръце, което е повярвало в теб...и после да си го сготвиш, щото е по вкусно или просто щото така се прави...Ми заклевам се , че ми е чудно как не присяда и какво всъщност е удовлетворението и насладата, да изплюскаш същество, което до вчера те е гледало в очите и от него не зависи оцеляването ти :zz_020: ?!!Както и да е, това е друга тема... :dry:

Бушка стискам ти палци, дано съвсем скоро прочета, че всички пеещи приятели са задомени подобаващо и при следващото ми включване да намеря темата в щастливия раздел... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#55 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2011 - 07:37 PM

Не е така Григо , не разбираш пирон45.
Той казва не тя да убие / яде петела , а да го даде на друг непознат .

Дори аз който ям живи раци , или хуманно коля кокошките на цялата махла , и убивам коледното прасе с чук 12 кг :af_089: :ab_041: ,
не ям мойте любимци .
Примерно имах любимо козле , и след като го убиха 20г не ям козе месо ... ( и никога няма да ям )
Да обвиниш Пирон или мен , е все едно да обвиниш пекинезът ми че е изел десетки петли и кокошки .
Ако той не ги е изял щеше да е мъртъв от глад .. а аз щях да съм 60 кг . :ea_103:

#56 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2011 - 07:46 PM

Григо, вторият петел трябваше да иде при Атина. Но там също има петел. Като гледам какво се случва тук се съмнявам много, че петелът там ще приеме новият.Той ще е истински натрапник за него, конкурент. Тези тук поне израснаха заедно, та за сега побоищата не са кървави. За сега. Разсъждавайки логично обаче реших, че няма смисъл да опитвам да го давам на място, където има друг петел. Не знам, може и да бъркам. А и други опции се не появяват :(

Кукуригането на червения в началото беше едно такова тихо. Сякаш някой си прочиства гърлото. После децибелите се усилиха, но пееше много фалшиво. После успяваше да изкукурига 2-3 пъти подред що-годе добре и следващите ги изкарваше, сякаш е грамофон с манивела, на който му се е развила вече пружината и кара хем на бавно обороти, хем много фалишво. Бе, много е смешно.
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2011 - 02:43 PM

Еее виж аз това не съм разбрала, че вече има петел при Атина :dh_188: ...Ами в такъв случай добре си постъпила според мен.Трудно е наистина да ги накараш 2 да се спогодят.Аз докато успея с моите ми побеля косата от нерви, направо ме накараха сама да си говоря.Един от вариантите(освен моите прословути техники с молби и заплахи :oc_191: :ab_041: ) е , ако мястото е достатъчно голямо и всеки си има по 3-4 негови си мадами и така се понасят.
Иначе се замислих, че не може от толкова народ тук във форума да няма хора с родители или баби и дядовци, които да си гледат кокошчици на село...и по някаква причина да нямат петел...и подмолният ми съвет и апел към тях е следния...
Да ги поставят пред свършен факт, естествено с ултиматум, че само да му падне едно перце и няма да им проговорят до живот...Ееее не е много демократичен подход, ама 'целта оправдава средствата' и все пак е малко вероятно родителската или бабина душа да не се съобрази с желанието на дете или внуче...Лелеее ужасна съм направо...
Ти не се отчайвай, все ще излезе нещо...Пуснала съм няколко проучвателни групи по разни селца и паланки, ма не знам...а най лошото е , че не ми останаха вече роднини, които да притискам по гореспоменатият демократичен метод :wf_039: ...Смятай дори някакви не знам си какви братовчеди съм ги напълнила с котки и кучета и толкова тотално съм ги депресирала, че им скъсявам живота с по няколко години, като им звънна :smile: ...Но нищо де не се знае-знае ли се...
За тук се уверих и днес, че италианците по отношение кучета и котки са номер 1 , ама за селскостопанските са пълна нула...Замалкo да хвърля един чувал по един продавач-консултант, които не знам защо реши точно на мен да забие разговор в посока колене и ядене на пернати!!Както и да е...Мисля, че го депресирах за цял живот и повече няма така необмисленно да ръси простотии... :mc_004:
Много ме развесели с обяснението по отношение певческите заложби на Петльо...Само искам да ви успокоя, че по натам във времето ще си направи необходимите настройки и ще го докара и на тоналност.И моя малкия така започна, но с времето започна да го докарва все по добре и сега не млъква във всички часове на денонощието. :fa_067:
Много , много, много стискам палци и се надявам някой да реагира и да се задейства(позволени са и по горе описаните действия в името на една благородна кауза)..Хайде народе докажи, че когато има желание и любов, всичко е възможно... :flagbg:

p.с..Емиле тебе те игнорирам съвсем демонстративно, не за друго,а защото просто днес не ми е някак си точно ден за предупреждения или бан. :me_065:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#58 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2011 - 08:17 PM

Днес ходих да питам жената, от която взех птиците дали има още кокошки. Тя веднага предложи да ми смени петлите за кокошки, тъкмо тия дни колели, че вече им били много. :dh_188:
Птиците й едни такива опърпани, мръсни, оскубани, смрадливи. Днес нямах кашон и утре ще ида да взема две моми. Мога да си потърся и от по-читаво място, но това ще е чисто спасение за тези, които ще взема и затова ще взема от там.
А за петловците все още не губя надежда, че ще се намерят домове. Но със сигурност няма да ги върна там.
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 02:30 PM

От всичките места имам откази, съжалявам, че не можах да помогна! :dh_188:

#60 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 10:12 AM

Благодаря ти, че опита :ba_025:
Аз май се отказвам да търся повече. Не успявам и да намеря идеалното място.
Тримата някак се нагодиха. Изградиха йерархия. Има един шеф, той кукурига пръв и най-силно. Втория, а си е отворил устата, а е получил клюн по главата. Смешно е, когато го чуеш,започва да кукурига и изведнъж секва недовършил, като изписква, защото шефа го е докопал и наказал за нахалството.
Най-низшия, черния, той много рядко си го позволява. Кукурига само когато е на достатъчно голямо разстояние от другите двама - него го наказват и шефа и втория по важност. Затова е и голям тарикат, отива надалеч, кукурига си докарай тичайки, докато го стигат, той си е казал цялата реплика. А понеже е дребен и тича бързо, обикновено не го докопват, за да си получи наказанието.
Със сексуалния живот обаче нещата не са така. Качват се върху кокошките само първите двама. Третия опитва номера с голямата дистанция - намира заблудена в "далечината" кокошка, гепва я за врата, но докато й се качи, понеже кокошките много крякат в такива моменти, успяват до него да стигнат другите двама и той е принуден да зареже мераците си и да се спасява.
Та май ще го кара само на песни, без секс. Редките случаи, в които му се отдава е когато хване Услужливата - дребна, по-възрастна кокошка, която тихичко изтрайва целият акт. Само тогава има време да докара нещата до край, та и в това отношение не е тотално ощетен.

Много се надявам нещата да се запазят така и за в бъдеще и да няма повече драми. Е, имаме три петела и четири кокошки, от които само една снася, но явно не ми е било писано да стана редова селянка. Ако добавим към това и първите домати в живота ми, които са високи повече от 2 метра и на тях има точно 5 доматчета - явно трябва да се откажа от амбициите си да стана фермерка :ab_041:

И всеее пак, ако намерите познати, които са вегани или поне вегетарианци и имат двор и мерак за пернати - свирнете. Може и да се разделя с един от кукуригащите :md_064:
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни