Dog.bg Форуми : Ти да видиш тема...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ти да видиш тема...

#81 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2012 - 08:20 PM

Втори ли се казва :ab_041: Явно и те мислят и разпознават хората, защото днес забелязах, че не се пазят от дядо ми и даже с лекота хвана другия петел за да го отдели. Също си общуват, аз като го видях как обикаля всяка една кокошка(стана разноглед горкия :ab_041: ) и им гука, и прави едни странни движения паднах.. :ud_009:

Те си имат една кокошка( не и знам породата ама е с гол врат е и хич не е хубава :zz_020: ) която си ляга и си люпи пилета. В постройката складира яйца и като ги излюпи ги изкарва навън и си пази пилетата. те и ги взимат после за да ги хранят докато станат за пускане в харема.

#82 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 July 2012 - 08:38 PM

Втори е, да :ab_041: При мен останаха Шефа и Черния.

Познават си хората и още как. Единия път, когато ги обезпаразитявахме, помолих половинката да ми помогне. Голямо гонене падна и дърпане и страх. Не го познават него хич.
Когато го правя сама е много по-лесно. И в краката ми се бутат, и в ръцете - особено ако им нося нещо любимо за хапване.
А за кокошките - големи са ухажори, имат си специални танци - на пръсти и настрани, когато свалят някоя дама. Опознаят ли я, обаче, минават без ухажване, направо към ежедневните задачи - гонене, хвашане за врата и качване, дори и тя да не иска. Такива ми ти кокоши поведения.

Това с пилетата е супер - да можеш да гледаш как ги излюпват и как растат после. Моите кокошки обаче са изкуствени, не знаят да мътят. А и аз не бих рискувала - с моя късмет ще се излюпят само петлета. :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#83 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 12:22 PM

Ехааа каква хубава новина :af_089: Браво на Valnata за положените усилия и отношение :ba_025:

Показване на мнениетоbushkata, в 22 July 2012 - 07:38 PM, написа:

Това с пилетата е супер - да можеш да гледаш как ги излюпват и как растат после. Моите кокошки обаче са изкуствени, не знаят да мътят. А и аз не бих рискувала - с моя късмет ще се излюпят само петлета. :ab_041:

Хих как изкуствени бе Бушка :ab_041: Иначе по отношение малките новоизлюпени жълти фафурки...Супер е само в началото, после, когато лъсне повече от един новоизлюпен петльо и започва да не е чак толкова суперско да ти кажа, а и като знам как разсъждаваш, не рискувай по добре(естествено, ако преди това примерно не си се подсигурила с няколко евентуални надеждни стопани за кукуригащи).Аз лично въпреки, че много се правех на интересна и си бях въобразила, че съм успяла да променя легендата, която казва, че 2 петела на едно място не става...За съжаление моите ми убиха всички надежди и вярвания, че мога да променя този факт :dry:
Година-две всичко беше ок и нямаше проблеми, но в последния период се случи нещо много странно...Синът на моя петльо-шеф(Адам) , нещо озлобя към баща си и му взе контрола.Докато баща побийваше син от време на време(но наистина нямаше място за сравнение, само моментно и обикновенно с цел да го накара да се кротне и да не буйства) не ми правеше впечатление, но когато сина почна да млати и не на шега баща си...направо полудях и не можах да го преживея.Иначе е най милото същество на земята, ама що така не се разбраха не знам...Имах три опции за разрешаване на проблема...
1.Да се преселя да живея и спя в кокошарника :ab_041:, защото аз като съм там всичко е цветя, рози и безгранична любов. 2.Да разделя кокошарника.3.Да подаря единия петел на някой стойностен и добър стопанин.Везните се бяха доста наклонили в полза на 2-ия вариант, но пък за късмет намерих човек, който си търсеше петел.Та след поне седмица ред сълзи, ред сополи, реших да си дам момчето-синчето.Трудно решение, защото трябваше да избирам между бащата, който си го купих, защото се влюбих в него от пръв поглед(а и той си е мъжа на Ева-кокошчица) и сина, който още от излюпването му, съм му треперила...Реших така и защото бащата на нищо не приличаше(направо го беше оплешивил и депресирал собствения му син :dry: ), докато малкия, освен, че е по млад и се беше превърнал в едно невероятно красиво, огромно петлище.Та така... Малкия ходя да го виждам, екстра е ...има си собствен огромен харем, който да не дели с никой.Уговорила съм се с хората, след 3-4 години или повече, когато им 'пригладнее' или просто нямат нужда от него, да си ми го върнат.Аз дотогава поне спечелих време или да разделя кокошарника, или да построя нов.
Поуката за мен от тази история освен, че Бушката някак си ме вдъхновявя да се разписателствам :smile: ,е , че никога повече няма да рискувам и да оставя някоя от принцесите да се вживява в ролята на майка(ако искам кокошчици, ще си купя и то вече оформени), а и преди да се правя на много знаеща и сигурна, че съм успяла да сприятеля два петела...ще броя до 10, 100 или най добре 1000 :ab_041: .Явно не случайно хората са си казали, че не става, явно си е природа, явно, че наистина човек се учи докато е жив.
Всъщност, ако някой е успял за повече от 2 години, ще бъда много благодарна да сподели.Поне да знам дали всяко правило си има своите изключения.Аз така си мислех, но не успях да го докажа, поне при кукуригащите.

Лек ден от мен и успех с пернатите красоти.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#84 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 12:48 PM

Малко хора имат подобни проблеми. По селата се люпят и се оставя един петел, а останалите мъжки отиват в тенджерката. :ab_041: Може би ще съжителстват, ама трябва да има голям двор.

#85 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 July 2012 - 05:30 PM

Точно така .
Трябва голям двор , борбата... боят всъщност е за територия , а не за ******** кокошки .
Необходимата територия се определя мн просто( но требва и акъл :md_064: ) , ако тревата в ограденото е изкълвана напълно -
не е достатъчна .

Територията , не тревата :eg_033:
Водещият петел гони и бие другите докато ги разкара и освободят нужната площ , ако нема :ab_041: го убива , явно и те са в капитализъм . :md_064:

http://www.youtube.c...&feature=fvwrel

Абсолютно недоумявам защо си мислиш, че подобен език е приемлив във форума.
мод

#86 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 09:08 PM

Изкуствени са, Григо. Люпени в инкубатори, а такива кокошки не знаят да мътят.
Но след моята и след твоята история - сигурна съм, че няма да опитвам никога.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#87 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 25 July 2012 - 04:25 PM

" територия , а не за ХУБАВИТЕ кокошки "
Това съм искал да кажа , но съм се изразил диалектно ... малко .

#88 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 12:31 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 24 July 2012 - 08:08 PM, написа:

Изкуствени са, Григо. Люпени в инкубатори, а такива кокошки не знаят да мътят.
Но след моята и след твоята история - сигурна съм, че няма да опитвам никога.

Бушка не съм те разбрала правилно.Мислех си, че се шегуваш, а и да ти призная не знаех тази подробност, относно люпените в инкубатор.

Емиле...Каква територия, каква трева бе човек?Територията им е огромна(според мен доста хора даже ще си мечтаят за такава територия),а тревата не я докосват даже...Първите кокошчици вярно , че си хапваха тревичка, но вторите, аз там явно ги разглезих прекалено и сега, ако не се коси тревата редовно, става някаква джунгла в кокошарника.Няма как иначе, засега не им липсва нищо зелено, червено, бембено или каквото и да било.Тоест...Територия колко щеш, храна колко щеш...ама не се получи...
Да, вярно и тук ми казваха, че ако мястото е достатъчно голямо, няма да има проблем...Но уви не стана.
Последно преди месеци видях "шефа-бащата" да спи сгушен навън в някаква буря и след ден- два сина му го беше сгащил в една отдалечена част на кокошарника.Добре, че бащата за да си спаси живота си беше заврял главата в една дупка, която служи за оттичане на вода.Намерих го в ситуация, която просто не е истина.Тук ми разказаха, че явно си е супер умен татко-петльо, защото това било единствения начин да оцелее и да не бьде накълван до смърт, особено по врата.
Разделих ги след този случай, докато обмислях как да намеря време да разделя кокошарника, но пък после изневиделица(както съм разказала вече по горе) му намерих на сина нов временен дом.
Като любопитен факт бих споделила нещо...Когато затворих Адам(бащата) в една част от цялата постройка, но тя е с мрежи, демек тип волиера с покрив...всички кокошчици и най вече Ева(жена му) се лепнаха там и най вече тя не мърдаше с часове, все там си седеше.Въобще не отразяваха синчето и ужким новия шеф и поел контрола.Показах го този феномен и на приятели.Може да звучи смешно и да не повярвате, но аз знам какво съм видяла, какво се е случило и въобще, колко емоции ми създадоха тез любими диви пернати красоти.
Хубав слънчев ден пожелавам на всички.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#89 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 11:21 AM

Тази тема вече може с пълно основание да остане в този раздел!
Черния същи си намери дом!
Благодаря на gabipap за новият му дом!

Имам един петел, 5 кокошки в ЕДИН двор и кокошарник. Цари спокойствие. А останалите трима са задомени.
УРА! И благодарности на хората, които приютиха моите пернати!
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2012 - 01:44 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Днес му направих няколко снимки с телефончето. Накарах дядото да влезе и да ги доближи до оградата :ab_041: пуснали са му още кокошки:) :ab_041:

#91 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2012 - 04:12 PM

Цял харем си има! :be_107: Много са огромни - някои кокошки са колкото него, а той е едър петел!
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2012 - 05:05 PM

На последната снимка тая червеникавата е по-голяма от него(виж я какви гърди вади) :ab_041: Не знам що така, ама той няма нищо против и е много доволен. То с 20 жени кой няма да е :ab_041: :wub:

#93 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2012 - 05:37 PM

Днеска ходих да видя петела :ab_041:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#94 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2012 - 08:17 PM

Той живее с още петли?! :ud_009:

Колко е хубаво, че сега са в целия двор! Благодаря за снимчиците!
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2012 - 08:31 PM

На есен живеят в целия двор, само вечер ги прибират на сигурно :ba_025: Другите петли са млади и той ги контролира. Казаха ми, че са излезли от последните пиленца. Още малко и тях няма да ги има, защото ще започнат битки(макар че двора е голям и за момента няма ядове) но не са им нужни толкова. Той обаче остава с 20+ жени :ab_041:

#96 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2012 - 08:33 PM

А, щом са младежи, ясно. :ba_025:
User's Signature

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни