Те си имат една кокошка( не и знам породата ама е с гол врат е и хич не е хубава
Ти да видиш тема...
Публикувано: 22 July 2012 - 08:20 PM
Те си имат една кокошка( не и знам породата ама е с гол врат е и хич не е хубава
Публикувано: 22 July 2012 - 08:38 PM
Познават си хората и още как. Единия път, когато ги обезпаразитявахме, помолих половинката да ми помогне. Голямо гонене падна и дърпане и страх. Не го познават него хич.
Когато го правя сама е много по-лесно. И в краката ми се бутат, и в ръцете - особено ако им нося нещо любимо за хапване.
А за кокошките - големи са ухажори, имат си специални танци - на пръсти и настрани, когато свалят някоя дама. Опознаят ли я, обаче, минават без ухажване, направо към ежедневните задачи - гонене, хвашане за врата и качване, дори и тя да не иска. Такива ми ти кокоши поведения.
Това с пилетата е супер - да можеш да гледаш как ги излюпват и как растат после. Моите кокошки обаче са изкуствени, не знаят да мътят. А и аз не бих рискувала - с моя късмет ще се излюпят само петлета.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 July 2012 - 12:22 PM
bushkata, в 22 July 2012 - 07:38 PM, написа:
Хих как изкуствени бе Бушка
Година-две всичко беше ок и нямаше проблеми, но в последния период се случи нещо много странно...Синът на моя петльо-шеф(Адам) , нещо озлобя към баща си и му взе контрола.Докато баща побийваше син от време на време(но наистина нямаше място за сравнение, само моментно и обикновенно с цел да го накара да се кротне и да не буйства) не ми правеше впечатление, но когато сина почна да млати и не на шега баща си...направо полудях и не можах да го преживея.Иначе е най милото същество на земята, ама що така не се разбраха не знам...Имах три опции за разрешаване на проблема...
1.Да се преселя да живея и спя в кокошарника
Поуката за мен от тази история освен, че Бушката някак си ме вдъхновявя да се разписателствам
Всъщност, ако някой е успял за повече от 2 години, ще бъда много благодарна да сподели.Поне да знам дали всяко правило си има своите изключения.Аз така си мислех, но не успях да го докажа, поне при кукуригащите.
Лек ден от мен и успех с пернатите красоти.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 24 July 2012 - 05:30 PM
Трябва голям двор , борбата... боят всъщност е за територия , а не за ******** кокошки .
Необходимата територия се определя мн просто( но требва и акъл
не е достатъчна .
Територията , не тревата
Водещият петел гони и бие другите докато ги разкара и освободят нужната площ , ако нема
http://www.youtube.c...&feature=fvwrel
Абсолютно недоумявам защо си мислиш, че подобен език е приемлив във форума.
мод
Публикувано: 24 July 2012 - 09:08 PM
Но след моята и след твоята история - сигурна съм, че няма да опитвам никога.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 25 July 2012 - 04:25 PM
Това съм искал да кажа , но съм се изразил диалектно ... малко .
Публикувано: 30 July 2012 - 12:31 PM
bushkata, в 24 July 2012 - 08:08 PM, написа:
Но след моята и след твоята история - сигурна съм, че няма да опитвам никога.
Бушка не съм те разбрала правилно.Мислех си, че се шегуваш, а и да ти призная не знаех тази подробност, относно люпените в инкубатор.
Емиле...Каква територия, каква трева бе човек?Територията им е огромна(според мен доста хора даже ще си мечтаят за такава територия),а тревата не я докосват даже...Първите кокошчици вярно , че си хапваха тревичка, но вторите, аз там явно ги разглезих прекалено и сега, ако не се коси тревата редовно, става някаква джунгла в кокошарника.Няма как иначе, засега не им липсва нищо зелено, червено, бембено или каквото и да било.Тоест...Територия колко щеш, храна колко щеш...ама не се получи...
Да, вярно и тук ми казваха, че ако мястото е достатъчно голямо, няма да има проблем...Но уви не стана.
Последно преди месеци видях "шефа-бащата" да спи сгушен навън в някаква буря и след ден- два сина му го беше сгащил в една отдалечена част на кокошарника.Добре, че бащата за да си спаси живота си беше заврял главата в една дупка, която служи за оттичане на вода.Намерих го в ситуация, която просто не е истина.Тук ми разказаха, че явно си е супер умен татко-петльо, защото това било единствения начин да оцелее и да не бьде накълван до смърт, особено по врата.
Разделих ги след този случай, докато обмислях как да намеря време да разделя кокошарника, но пък после изневиделица(както съм разказала вече по горе) му намерих на сина нов временен дом.
Като любопитен факт бих споделила нещо...Когато затворих Адам(бащата) в една част от цялата постройка, но тя е с мрежи, демек тип волиера с покрив...всички кокошчици и най вече Ева(жена му) се лепнаха там и най вече тя не мърдаше с часове, все там си седеше.Въобще не отразяваха синчето и ужким новия шеф и поел контрола.Показах го този феномен и на приятели.Може да звучи смешно и да не повярвате, но аз знам какво съм видяла, какво се е случило и въобще, колко емоции ми създадоха тез любими диви пернати красоти.
Хубав слънчев ден пожелавам на всички.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 17 August 2012 - 11:21 AM
Черния същи си намери дом!
Благодаря на gabipap за новият му дом!
Имам един петел, 5 кокошки в ЕДИН двор и кокошарник. Цари спокойствие. А останалите трима са задомени.
УРА! И благодарности на хората, които приютиха моите пернати!

Публикувано: 19 August 2012 - 04:12 PM

Публикувано: 11 November 2012 - 08:17 PM
Колко е хубаво, че сега са в целия двор! Благодаря за снимчиците!

Публикувано: 11 November 2012 - 08:31 PM
Публикувано: 11 November 2012 - 08:33 PM

Вход

Горе
Цитиране +