Изхвърлено дого
Публикувано: 16 July 2011 - 12:01 PM
Мъчно ми е да видя още една измъчена и изоставена душичка. Радвам се, че сте я намерили и сте поели отговорността за нея.
В намирането на стопани мисля, че мога да помогна поне мъничко. Преди около година се запознах с догото Тара. По този повод с мен се свързаха няколко човека, от които някои вече са в черния списък, а други ми направиха добро впечатление. Veronika13, ще ти пратя лично съобщение за човека, чиито координати пазя.
Пожелавам успех на Куба! Дано намери по-скоро своите хора.
Публикувано: 01 August 2011 - 12:38 PM
Иначе Куба е добре, никне й нова козина и вече почти няма голи петна. Има апетит, любопитство в изобилие и много й харесва да се гали и глези. През следващите две седмици има още два приема на лекарството и след това, надявам се всичко да е наред, предстои да я кастрираме.
Заради лечението и по-дългия престой в клиниката се натрупа сметка, която няма да мога да погася сама. Отделно ще трябва да вземем хубава храна и витамини за козината.
Моля за финансова помощ. Ако някой има възможност да дари храна или витамини за Куба ще сме изключително признателни.
Прилагам отчет за получените и изразходените средства. Остават още 153 лв. за погасяване в клиниката.

Брой сваляния: 86
Търсим постоянен дом за нея. Ще съм благодарна на всеки, който може да помогне в намирането на стопани.
Благодаря от все сърце на koniarska, Vess и Silviya.
кoniarska, ти беше първия човек, с който споделих, предложи ми помощ и ми даде сили и кураж.
Vess и семейството й, подадоха ръка и приеха в дома си тази изстрадала девойка.
Silviya, винаги готова да помогне, да даде съвет и подкрепа. Без теб вчера нямаше как да се справим.
Благодаря ви момичета.

Публикувано: 02 August 2011 - 08:20 AM
Моя пикльо нали ръмжи, за да си играе, та май разгадах защо Куба ръмжи боксера - взима пример от него и по този начин го закача. Снощи му близваше ушето и залягаше с предните лапи, за да го покани за игра. Но него милия го е страх и незнам дали ще могат да си играят по нейния начин. Тя е доста едро куче, а дядо боксерко не е съвсем наред с краката.
Иначе за послушание е на 6+. Сяда, ходи плътно до мен, командата НЕ я е усвоила. Засега се борим да не подскача, когато й нося храната, а да изчака седнала разрешение от мен.
Та освен молбата на Veronika13 за финанси (аз съм безсилна в тази област) имам и друга молба - търсим младо куче с подобен размер и желание за игра, което да живее в Перник, Драгичево, Рударци, Студена и т.н. и с което да можем да излизаме вечер на разходка за игра и социализация. Желаещи?
Публикувано: 03 August 2011 - 11:19 AM

Сега малко лоши новини. Куба има няколко тумора във влагалището си (двата най-големи са колкото лешник) и утре те ще бъдат отстранени, при кастрацията й в ДХ.Кожата й пак се е влошила, откакто е спрян антибиотика и сега се надяваме да е нещо хормонално, което след кастрацията да се оправи, защото гадове няма.
Да ни стискате много палци, че нещо късмета хич й го няма на момичето....
Иначе тя психическо си е наред (доколкото може да се твърди такова нещо за дого

Публикувано: 05 August 2011 - 09:18 AM
Имаме подарък от Silviya – чувал храна за Куба, да хапва вкусно и да оздравява бързо.
Благодаря ти Silviya!
Извинявам се за неточния отчет в предишния ми пост. Получи се някакво недоразумение и не бях записала всички дарители. Искам да благодаря на Радостина и Виолета за финансовата помощ.
Прилагам актуален отчет след вчерашната операция.

Брой сваляния: 147
Публикувано: 06 August 2011 - 10:07 AM
Вече й е позволено да стои на двора без да е вързана, повишава ни се доверието в нея

Три снимки на момичето, а си търсим професионалист за истинска фотосесия, след банята тези дни.

Публикувано: 14 August 2011 - 03:58 PM
С мен се свърза жена която е загубила догото си.
Аз и изпратих темичката и тя позна в това куче своето.
Пишете ми моля ви на лични за да ви дам тел. и адрес или вие да дадете своите
за да можете да се свържете по някакъв начин.
Публикувано: 14 August 2011 - 05:33 PM
Името на Куба е Джесика, на 9 години е,има алергия от тревите затова се получават лишейчета по кожата и които я сърбят и тя ги хапе!Дружелюбна е и много обича да играе.. спокойно може да я разхождате и с колело!Във Враца искаха да я приспят заради туморите.В началото на месец Юли ходихме на гости в подножието на Витоша във вилните зони и тя изчезна от тогава я търсим и благодарение на Ивето я открихме!
Моля Ви дайте ни координати да си приберем детето у дома!
Мрази малките кучета защото когато беше бебе - дакел я захапа сериозно и на гушката има белег от ухапването!

Публикувано: 14 August 2011 - 06:03 PM
Katlina, в 14 August 2011 - 06:33 PM, написа:
Има ли някъде ваши обяви? В нета не намирам нищо.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 August 2011 - 06:18 PM
-------- Оригинално писмо --------
От: Ивона Симеонова
Относно: bezdom.info
До: svetleva@abv.bg
Изпратено на: Вторник, 2011, Август 9 22:38:38 EEST
Здравейте,
моля изпратете снимка на кучето,което сте намерили покрай магистрала Тракия.
това е писмото което детето ми получи... а да го търси по сайтовете и даде идея нейна приятелка наскоро...
Публикувано: 14 August 2011 - 06:23 PM
Обича да пее на музика... обича да и се слага каишка това означава за нея разходка..
когато се радва може да се свие на две има доста силен удар на опашката... обича да скача докато се радва на човек..
обича малките деца и с охота си играе с тях..
страхя е от пламък и светкавици...
обича да играе с играчки и плюшени ... обича да носи дрехи и слънчеви очила...
обича да играе с топки и да тича...
страх я е и от течаща вода в смисъл реки..
Публикувано: 14 August 2011 - 06:27 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com