Dog.bg Форуми : Изхвърлено дого

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлено дого

#61 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 August 2011 - 12:10 PM

Показване на мнениетоVeronika13, в 17 August 2011 - 10:12 AM, написа:

grigo009, този път не възнамерявам да подмина поста ти, просто защото нещата са коренно различни от това, което се опитваш да изкараш. Не знам кое те е изкарало извън релси, но би било хубаво преди да напишеш нещо да го обмислиш, да се поставиш на мястото на „потърпевшия” (както ти си направила), но едновременно с това и на мястото на ... кой? - другата страна естествено. И другата страна в случая не е насилник, съдник, мародер ... Другата страна са хора, милеещи за животни изпаднали в беда. Помогнали на не едно такова създание. Така, че е крайно нелоялно от твоя страна, при положение че си дългогодишен потребител на този и форум и виждам, че и доста наясно с обичаите и традициите тук, да изопачаваш фактите.
Моля да не се създава излишно напрежение. Темата е със щастлив край, защото в крайна сметка детето и кучето са щастливи. А дали у някого оставя и други усещания, това няма значение.

Аз, лично като човек участвал пряко в историята, напълно подкрепям изказаните по-горе мнения. Преди всичко трябва да сме отговорни, във всяко едно отношение.

Какво означава отговорни във всяко едно отношение??Какво означава да не създаваме излишно напрежение??
Я прочети пак всичко и тогава говори за отговорност и създаване на излишно напрежение...
Какво очаквате от жената бе хора???
Дайте жокер какво точно трябва да ви каже, за да ви успокои и да си пречyпите езиците да и пожелаете хубави и щастливи мигове с НЕЙНОТО си куче?!
Направо не мога да повярвам, че мен ме обвиняваш в нелоялност, а и да ти призная не ми пука особено.За мен е важно да има Обективност и Справедливост. :mg_062:
Добре, мога да те разбера, дотам, че си се привързала и си вложила много време и емоции, Но по натам какво желаете от жената?!Някакви планове ли си имала за въпросното куче, та така реагираш?!Ами добре дошло, че си е намерило стопаните, имаш възможност да помогнеш на някое друго и по нуждаещо се!!
Всеки помага с каквото може...Най тежка е раздялата, ама лично за мен човек, който наистина милее за доброто на възможно най много невинни душички, е да се води от факта, че Tова си е намерило стопаните и по този начин ДРУГО нуждаещо се ,което най вероятно няма да има неговия късмет, ще има възможност за грижи и дом. :wb_052:
И да попитам и още нещо, което явно не си се замисляла...
Жената ти изказа хиляда пъти Благодарността си за това, че си се погрижила...ама какво очаквате от нея още?!По начина по които се отнасяте Аз лично ще съм ви признателна до живот, за това което сте направили, Но няма да видите ни снимка, ни информация, ни чудо повече за кучето...Това ли целите??? :ud_009:
Ако е това кажете и аз да прасна един пост в стил колко е безотговорна и да се приключва. :flagbg:
Да не говорим, че има милион начини по които да се покаже заинтересованост и желание да се научат детайли...Ми ако на мен някои продължава да ми набива и изтъква, колко съм безотговорна и не знам си още какво и после си въобразява, че е достатъчно да ми напише...'Не ми се връзвай на квалификациите и назидателния тон' :ud_009: .. и аз ще продължа да му се усмихвам и да си въобразявам, че вали :ea_103: ...Ами не функционират точно така ЧОвешките взаимоотношения според мен...Както и да е...
Правете, каквото ви сърце подсказва, аз нямам намерение повече да се занимавам, Но според мен нямате правилен подход и най лошото е , че няма да постигнете нищо освен...
1.Да откажете жената да пише тук и да информира за кучо.
2.Дори и да е имала идея и желание да помага по какъвто начин реши за някоя друга душичка, просто да се изпари..
Браво и Комплименти за което...Предполагам, ще си много по доволна и удовлетворена при такъв развой на нещата?!

И ако обичаш недей точно на мен теориите за откога съм регистрирана, колко съм писала и колко съм наясно...Откакто чета форума ми е станало ясно, че има хора с по няколко мнения , които казват много повече и от някои , който е натрупал хиляда в емотиконки и постове от сорта на 'супер' , 'браво' и т.н... :mg_062:
Така, че това за мен не е рилевантен фактор и теорията за йерархията във един форум не би трябвало да важи...Естествено , ако претендираме да сме обективни и справедливи...
Хубав ден на всички... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#62 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 12:18 PM

Показване на мнениетоKatlina, в 17 August 2011 - 10:56 AM, написа:

А аз, мила Ники мисля че достатъчно изживяхме за да връщам назад спомените,и отново да дълбая в раната...
Всичко е добре когато свършва добре,достатъчно упреци и дърпане на уши за мен!От тук насетне ще виждате Джесика често тук на снимки за да следите какво е състоянието и, и как се чувства!

Ако имам проблеми с нея зная телефона на Вероника за помощ и съвет!Мисля че тя няма да ми откаже подкрепата си!
Сега искам животното ми да се възстанови не само физически но и психически от травмата която със своето невнимание и незнание и причиних...

П.П. Дано някога да ми повярвате, че не сме се отказвали от нея и не е изхвърлена!

:rc_036:
Катлина аз лично повярвах в теб...
Ще бъда изключително щастлива и благодарна, ако въпреки всичко ни държиш информирани за състоянието и новата страница заедно с това прекрасно същество. :wub:
Много ми се иска да видя и снимки с щастливи кучешки и детски очички :af_089: ...Това лично за мен ще е стимул да продължавам...А и теб те съветвам, когато имаш възможност да помагаш на животинки в нужда...Усещането е невероятно, когато видиш после разплиокан кучо на някои диван с грейнала усмивка... :md_064:
Успех...
User's Signature

#63 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 12:20 PM

Е стига дееее...
Добре де, grigo009, как можа да го напишеш това "Някакви планове ли си имала за въпросното куче, та така реагираш?!" ?
Мисля, че някак си не върви, ама не само не върви, ами направо си е гнусничко...
Какви планове да е имала? ааа, сигурно да го продаде и да вземе мноооого пари за кучето... или да продължава да му плаща стационара и какво ли още не???
Ех, как пък се провалиха сега хубавите планове да се изкара някой лев от кучето!
Стига моля ви се!
Тук не става въпрос за привързване или влагане на време и емоции, нито за "евалата" и "благодаря"!... Мисля, че на Вероника хич не й дреме дали стопанката на Джеси/Куба й е благодарна. Едиснтвеното, към което съм сигурна се е стремяла е кучето да бъде щастливо! Подчертавам пак - кучето, не стопанката, не детето на стопанката или който и да било друг.

Дай Боже, сега наистина всичко вече да е наред и Джеси да е щастлива, и занапред да бъде щастлива!
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 12:30 PM

Показване на мнениетоgrima, в 17 August 2011 - 11:20 AM, написа:

Е стига дееее...
Добре де, grigo009, как можа да го напишеш това "Някакви планове ли си имала за въпросното куче, та така реагираш?!" ?
Мисля, че някак си не върви, ама не само не върви, ами направо си е гнусничко...
Какви планове да е имала? ааа, сигурно да го продаде и да вземе мноооого пари за кучето... или да продължава да му плаща стационара и какво ли още не???
Ех, как пък се провалиха сега хубавите планове да се изкара някой лев от кучето!
Стига моля ви се!
Тук не става въпрос за привързване или влагане на време и емоции, нито за "евалата" и "благодаря"!... Мисля, че на Вероника хич не й дреме дали стопанката на Джеси/Куба й е благодарна. Едиснтвеното, към което съм сигурна се е стремяла е кучето да бъде щастливо! Подчертавам пак - кучето, не стопанката, не детето на стопанката или който и да било друг.

Дай Боже, сега наистина всичко вече да е наред и Джеси да е щастлива, и занапред да бъде щастлива!

Е направо аз бих казала, че не е истина, какво може да си помисли човек?!! :ud_009:
Уточнявам...
Исках да кажа , че може тайничко толкова да се е влюбила, че да си го иска за себе си...За мен лично, тъй като съм доста емоционална в това отношение...Е единствения по разбираем и валиден мотив някой да се запъне така , че да не може нищо да го убеди в добрите намерения дори на собственика... :mg_062:
Съжалявам , че не го уточних предварително, явно наистина понякога забравям, че пиша в Български форум и е необходимо, защото иначе фантазията на хората е страшна работа... :dh_188:
Хубав и малко по позитивно настроен ден ви желая на всички и точка. :rc_036:

И да си допълня нещо за последно...
Кучето е щастливо и се чувства конфортно, САМО когато Стопанката и Семейството и като цяло са щастливи и спокойни. :wb_052:

Това мнение е редактирано от grigo009: 17 August 2011 - 12:41 PM

User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 12:45 PM

grigo009, ще се отклоним явно от основната тема, но искам само да уточня, че това, че пишем в български форум няма нищо, ама нищо общо с моето тълкувание на твоя въпрос ти да не би да е имала други планове за кучето.
Ако помислим трезво може би щеше да е ясно, че ако това са били тайните планове на Вероника, тя нямаше да търси варианти за стационар и приемен дом... :md_064:

П.П. и аз да допълня, че ние не сме тук, за да правим стопаните и семействата им щастливи, а животните в беда.
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 August 2011 - 06:12 PM

Извинявам се, че темата се омаза по този начин. Но ще си позволя да се обърна към grigo009, надявам се за последен път.

grigo009, поради различията между теб и мен – възрастови, културни, ценностна система и виждания за живота като цяло всеки опит да ме тълкуваш ще се проваля. Няма как да разбереш моите емоции и мисли. И по тази причина не ми налагай твоите за единствени и правилни.
Не ми приписвай действия и мисли и не ми слагай думи в устата.
Съвети избягвай да ми даваш, особено придружени от такъв тон. Не съм аз човекът, на който да си позволяваш да говориш така.
Когато има неясни за теб думи и техните значения, моля ползвай тълковен речник, а не безброй препинателни знаци и емотикони.

И когато човек се опитва да коментира нещо в своя полза е хубаво да си направи справка преди това. Кой колко поста има е видно с просто око, а коментара на кой какви са му постовете е само и единствено в твой ущърб.

Моля за информация как точно мога да постигна това по отношение на твоите постове в тази тема:

Показване на мнениетоgrigo009, в 17 August 2011 - 12:10 PM, написа:

...

Но според мен нямате правилен подход и най лошото е , че няма да постигнете нищо освен...
1.Да откажете жената да пише тук и да информира за кучо.
2.Дори и да е имала идея и желание да помага по какъвто начин реши за някоя друга душичка, просто да се изпари..

User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 07:42 PM

Veronika13...Права си за всичко, което казваш, а и плюс това не беше нужно...Всеки си прави изводи и заключения сам...Нали??? :md_064:
Само за емотиконите, препинателните знаци, мнoгoточията и речниците не съм много наясно, как ще се разберем по същество :ab_041: ...Но няма значение...
Важното е да цари мир и любов между тези, които имат явно еднакви идеи и цели, Но ги осъществяват и Изразяват по различен начин...
Лека вечер на всички и малко по позитивното и оптимистично, не винаги означава лошо... :ae_085:

В този смисъл ме чакат няколко ротвайлера и поне една дузина прегладняли котки и се надявам ще ме разберете, защо няма да мога повече да се съсредоточавам и да си губя времето излишно...
А който ме е усетил супер, които все още се вълнува от емотиконите и т.н sorry...Варианта е почти нулев, това да се промени... :wf_039:
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   Vess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 09:39 PM

Куба е наред, днес говорих с Катлина. Имаше малко изтечение от половите органи, но собственичката е звъннала в ДХ и оттам са я успокоили, че за момента е нормално и ще се видят след месец.
Кучето се чувства отлично, днес поговорихме доста относно храненето й. Ще се съобрази какво е полезно за нея и какво не, обеща да потърси във Враца от храната, която дари Силвия Качена снимка. Говорихме, какво не трябва да яде животното и какво може да й се готви, ако имат желание.
Мисля (и силно се надявам), че с малко съвети и психическа подкрепа, всичко ще бъде наред при тях!
Имам една снимка от снощи, но предполагам, че и тази вечер положението при тях е подобно:
Прикачена снимка

#69 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 10:11 PM

Катлина, а всъщност ще ни споделите ли колко пъти Куба/Джеси е раждала общо? Питам, защото не само по снимките, на които се виждат цицките й, може да се съди, че са били доста на брой... Сега вече този ужасен кръг е прекъснат, но дано да си давате сметка колко други нейни дъщери са родили още толкова техни и тн..., които абсолютно не е ясно в какви ръце са попаднали.

Радвам се да видя усмивката на Куба/Джеси!!!
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 11:02 PM

Мила grima не мога да ви виня за многото въпроси и упреци,на въпроса ви колко пъти е раждала Джеси веднага ще ви отговоря 2 пъти! Но понеже във моя град са много малко кучетата Дого Аржентино почти нямаше кой да ме научи кога и как се отбиват бебетата а Джес наистина беше невероятна майка!Но и с тези гърди си е нашето слънце,през последните 4-5 години не позволи да бъде оплодена не мога да си обясня по каква причина.. но беше враждуваща с мъжкия индивид... Не се сърдя за отношението ви към мен защото в процеса на дърпане на ушите ми научавам все повече полезни за нас неща!

#71 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 08:39 AM

Ще кажа само едно ....... : Аз виждам едно щастливо куче и едно щастливо дете !!!!!!!!!!!!!!!!!:dog::ae_085:
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Beilis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 09:28 AM

Хайде стига с тези гранули - колкото пъти съм давал тази гнусна химия на моето куче, толкова пъти не ги е яло. Давал съм ги и на кучета на улицата - и те не са ги ядяли. За сметка на това, всяко едно си умира за кокали, кюфтенца, саламче и др. вкусотийки. И не, все още са живи, явно кебапчетата не са толкова лоши.

Katlina, много се радвам че намерихте кучето си. Пожелавам й на Куба / Джеси да се оправя бързо и дано никога повече не преживее отново такова нещастие.

#73 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 August 2011 - 09:33 AM

Показване на мнениетоBeilis, в 18 August 2011 - 10:28 AM, написа:

Хайде стига с тези гранули - колкото пъти съм давал тази гнусна химия на моето куче, толкова пъти не ги е яло. Давал съм ги и на кучета на улицата - и те не са ги ядяли. За сметка на това, всяко едно си умира за кокали, кюфтенца, саламче и др. вкусотийки. И не, все още са живи, явно кебапчетата не са толкова лоши.

Katlina, много се радвам че намерихте кучето си. Пожелавам й на Куба / Джеси да се оправя бързо и дано никога повече не преживее отново такова нещастие.

Образовайте се - тук има доста теми.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#74 Потребителят е офлайн   Beilis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 10:05 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 August 2011 - 09:33 AM, написа:

Показване на мнениетоBeilis, в 18 August 2011 - 10:28 AM, написа:

Образовайте се - тук има доста теми.

И със линкове, и не - факт е, че моето куче не обича гранули. Нито тези от улицата. Давал съм му и сандвич KFC, и крилца от KFC, и ФАКТ - няма му нищо. А сега де.. а това че кучето не трябва да яде сладко го знае и баба ми.

#75 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 August 2011 - 10:10 AM

Има цял раздел по тези теми. Моля, ползвайте него за предпочитанията на вашето куче.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#76 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 10:15 AM

Радваме се, че на Вашето куче му няма нищо.
Никой не казва, че последици при консумацията на кокали е задължително да има, НО за съжаление има прекалено много случаи с дори фатален край. Ако темата наистина Ви интересува, бихте могли да попитате всеки ветеринарен лекар.

И понеже темата тук е за Куба/Джеси нека да не я доомазваме повече с дискусии за храненето на кучета/котки по принцип - има достатъчно други общи теми в този и в други форуми.

Тук подхванахме темата за храненето единствено в контекста на това, че Куба/Джеси имаше доста сериозни кожни проблеми и затова бяха дадени съвети за нейната храна.

:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   Beilis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 10:17 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 August 2011 - 10:10 AM, написа:

Има цял раздел по тези теми. Моля, ползвайте него за предпочитанията на вашето куче.

Ама моля ви се, нямам никакво намерение да се консултирам с какво да храня кучето си... но да нападате така жената - айде стига вече.

EDIT: Да така е, нека да не наводняваме темата. Успех на кученцето и стопанката

#78 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2011 - 03:36 PM

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка
:ae_085: :ab_041: :dog:

#79 Потребителят е офлайн   Katlina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2011 - 09:59 PM

Snimkite na Djesi/Kuba ot purvata i banya sled kato se pribra!I snimki ot predischni vecheri!Specialno za vas kako Veronika i kako Vesi!Pozdravi ot nas dvete i vi blagodaria za moeto momice, na koeto pomognahte da ocelee i da se vurne pri nas u doma! :wub: :dog: :wub: :dog: :dog: :wub: :dog:

#80 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2011 - 10:00 PM

:wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3