Dog.bg Форуми : Скитащо се младо НОК подобно кученце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Скитащо се младо НОК подобно кученце

#21 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2011 - 09:24 AM

Показване на мнениетоmariana_jl, в 15 July 2011 - 04:19 PM, написа:

Спокойно!Аз няма да се кандидатирам за кандидатка,тъй като многократно бях обявена за ЛОША,НЕНАДЕЖДНА мъчителка на животни.Макар,че за това трябва да видите изродкото до мен,разплут под климатика,той ще обясни как го мъча...Че...Моля обяснете на бъдещите осиновители с каква болест ще се сблъскат,какво е необходимо да правят като изследвания,операции,профилактика.Нека да са наясно хората.Сърцето ми се къса за тази душа,но...се надявам да намери своите хора.Аз съм ненадеждна,помощ няма да предлагам.

Здравей mariana_jl, незнам кой и защо те е обявил за такава, но ако можеш да помогнеш, на драго сърце. И разбира се, че ще бъде обяснено на осиновителите, дай боже да се намерят такива. :md_064:

#22 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 10:56 AM

Малко ново инфо за маймунката :db_046:
Айра отново е на обезболяващи, причината е че след като и ги спрат, по време на разходки, започва често да посяда. Това според докторите е сигурен признак за болка, което пък налага операция. Изчакването е заради това, че имало дисплазии, при които не е нужна операция и такива, при които е наложителна!?!? Ние не сме лекари така, че ще се доверим напълно на компетентните. В същото време изчакваме и мнението на друг специалист в областта.
Молим за приемнен дом за малката прекрасна игривка :dh_188: Защо ли никой не ни иска?

#23 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 09:07 PM

Разликата от първите и последните снимки е огромна! Сега бебка изглежда толкова щастлива, очичките и са пълни с любов :wub: Много е хубава, само от снимките можеш да влюбиш в нея. Дано има късмет и намери любящи хора :wb_052:

#24 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 01:09 PM

Здравейте, вчера Айра беше закарана на преглед и при д-р Георгиев. Момичето се държа прекрасно в колата, кротушанката мила. Малко трудно я навих да се качи, но с малка помощ всичко мина прекрасно.
Мнението му е същото, като това на д-р Василев - за сега не се налага операция. И двамата казват, че в следващите месеци момиченцето трябва да се наблюдава и ако не проявява клинична картина няма нужда да бъде оперирана. Относно живота и по натам те казват, че няма нужда от някакви специални диети, само качествена храна, но не и дебелеене, трябва да се поддържа в атлетична форма, а при нея няма да е трудно тъй като е сравнително дребна и фина мадамка :md_064:
Сега трябва да се погрижиме за козметичните промени на кучанка :md_064:, хубава козинка и модернизация на момата.
Естествено търсим и молим за приемен дом.
Поздрави и благодарим за вниманието!

#25 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2011 - 01:58 PM

Да напомня за това прекрасно същество с най-милите очи Прикачена снимка
За съжаление все още затворена в бокс :dh_188:
Това синджиреното е повод, да не си помислите, че освен бокса е и вързана :)

#26 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 09:31 AM

Поздрави от Айра :db_046:
Малката хитруша се е научила да се качва на мивката и да си проси водичка :ud_009: Прикачена снимка
Разбира се е дребчо и не може да достига сама до водата, за това и е необходима човешка помощ ....пие водичка от шепички :ab_041:
Надяваме се всичко да е наред с момичето и най-накрая в четвъртък да бъде кастрирана, стискайте палци да не бъде наранена нежната и плашлива душица. Костваше ни доста време да се отпусне и да се чувства сигурна и уверена, дано сега не я наплашим отново.
След кастрацията ще трябва да бъде настанена в хотелче, за което ще ни е необходима помощ. Колкото и да ни е неудобно ще се помолим за трохички за хотелчето на Айра. Допълнително ще съобщим и точната сума.
Благодаря Ви от името на Айра :rc_036:

#27 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2011 - 11:40 PM

Здравейте, няма новинки около муцунката, няма и никакъв интерес към нея, нито едно запитване :(, дано някой поне ни поглежда темичката. Много много ви моля, ако имате някакви идеи за временен дом, дори и срещу заплащане, да ги споделите. Адски ни е необходим! Благодаря

#28 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 August 2011 - 12:46 AM

Поглеждаме и стискаме палци!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2011 - 05:35 AM

Може би трябва и на друти места да се размести обява за подаряване на куче .А най добре някьде по сайтове за немски овчарки.Токо много хора искат да купят куче,може би не там молим за помощ.Такава красавица не може да не спечели серца на хора..Ако не живеех в двухстаен апартамент с котка и катерица изобщо не бих замьслила.Но апартамент не място за овчарка още повече сьс злобна катерица.Незнам даже как котарака да опазим от нея.
А по повод на това че тя е подобна на НОК аз не сьм согласна .Тя си е истинска старонемска овчарка и мисля че определяне на ПОДОБНО трябва да бьде изтрьто.
Вярно чи не става за изложба поради дисплазия и по закони на клубове такова куче нежелателно да ражда так как носи гени в себе си.Но какво му толкова.И аз имах немска овчарка с дисплазия но това не променя немската овчарка и неин манталитет.Вярно че иска поспециално отношения кьм перенатоварване,та 30 процента а то и повече имат тоят проблем.,това проблем на селекционирани кучета.Затова трябва да бьде кастрирана.
Не живея далече от овча купел ,най много мога да я разхождам или да помогна малко с храна да ий купя.Ще поразпитам хора в работа може би искат куче.Мога да поразместим там таме в нета призьв за приемни стопани на това куче, ако сегашни стопани нямат нищо против.Мога и страница да ий направя, но не мисля чи имам право без вашото согласие.
А мога и листовки да направя и розлепя сьс тази красавица.Това мога да предложа.

#30 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 August 2011 - 08:20 PM

Подобна е, защото няма родословие, което да удостовери чистата порода. Това, че изглежда като НОК само означава, че доминантните гени са на НОК, но не се знае какви са латентните :ba_025:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   mariana_jl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2011 - 07:34 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 13 August 2011 - 10:46 PM, написа:

и лапички :dog:

#32 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 09:10 AM

Показване на мнениетоmariana_jl, в 15 August 2011 - 08:34 AM, написа:

Показване на мнениетоblueocean, в 13 August 2011 - 10:46 PM, написа:

и лапички :dog:

Благодаря ви, за нас с Айра е важно да знаем, че има хора, които ни мислят!

#33 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 09:20 AM

Показване на мнениетоira67, в 14 August 2011 - 06:35 AM, написа:

Може би трябва и на друти места да се размести обява за подаряване на куче .А най добре някьде по сайтове за немски овчарки.Токо много хора искат да купят куче,може би не там молим за помощ.Такава красавица не може да не спечели серца на хора..Ако не живеех в двухстаен апартамент с котка и катерица изобщо не бих замьслила.Но апартамент не място за овчарка още повече сьс злобна катерица.Незнам даже как котарака да опазим от нея.
А по повод на това че тя е подобна на НОК аз не сьм согласна .Тя си е истинска старонемска овчарка и мисля че определяне на ПОДОБНО трябва да бьде изтрьто.
Вярно чи не става за изложба поради дисплазия и по закони на клубове такова куче нежелателно да ражда так как носи гени в себе си.Но какво му толкова.И аз имах немска овчарка с дисплазия но това не променя немската овчарка и неин манталитет.Вярно че иска поспециално отношения кьм перенатоварване,та 30 процента а то и повече имат тоят проблем.,това проблем на селекционирани кучета.Затова трябва да бьде кастрирана.
Не живея далече от овча купел ,най много мога да я разхождам или да помогна малко с храна да ий купя.Ще поразпитам хора в работа може би искат куче.Мога да поразместим там таме в нета призьв за приемни стопани на това куче, ако сегашни стопани нямат нищо против.Мога и страница да ий направя, но не мисля чи имам право без вашото согласие.
А мога и листовки да направя и розлепя сьс тази красавица.Това мога да предложа.

Здравейте, както вече blueocean написа, причината за определението "подобна" е защото не знам родословието и не мога да си позволя да напиша НОК.
Относно разходките и храната ви благодаря, но тя в момента има най-голяма нужда от приемен дом, защото е в клетка. Аз ходя всеки ден да я извеждам, разхождам, реша и галя, опитвам се да и отдам необходимото внимание, но знам, че тя има нужда от неин си човек и местенце.
Ако имате желание публикувайте историята и някъде другаде, разбира се, че нямам нищо против, колкото повече местенца и хора видяли историята и, толкова по-голям шанс за Айра :smile: Ако имате нужда от допълнителна информация, ще ви я изпратя на лс. Благодаря

#34 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 03:41 PM

Публикувах тук таме обява за подаряване,като намеря време пак ще публикувам,само номер в обяви давам своят так как нямам вашият,ако позволите ще давам ваш директен контакт.Сигурна сьм че някой ще отзове ,обаче само ви можете да прицините на кой ще доверите кученце.Тук имам познато момиче което добре разбира в компа,ще я помоля да направи на Айра страница в тьрсачка ,тези очички заслужават внимание.

#35 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 07:24 PM

Показване на мнениетоmaryk, в 13 August 2011 - 11:40 PM, написа:

... дано някой поне ни поглежда темичката

Поглеждам а и често я мисля малката душичка :dh_188: Пуснах и снимка и молба за приемен дом в ФБ, както и познати ще питат техни познати ... все от някъде може да изкочи нещо. Отделно водя и "война" в къщи, но за сега просто не се получава :dh_188:

#36 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 08:02 PM

Показване на мнениетоmaryk, в 15 August 2011 - 07:20 AM, написа:

Показване на мнениетоira67, в 14 August 2011 - 06:35 AM, написа:

Здравейте, както вече blueocean написа, причината за определението "подобна" е защото не знам родословието и не мога да си позволя да напиша НОК.
Относно разходките и храната ви благодаря, но тя в момента има най-голяма нужда от приемен дом, защото е в клетка. Аз ходя всеки ден да я извеждам, разхождам, реша и галя, опитвам се да и отдам необходимото внимание, но знам, че тя има нужда от неин си човек и местенце.
Ако имате желание публикувайте историята и някъде другаде, разбира се, че нямам нищо против, колкото повече местенца и хора видяли историята и, толкова по-голям шанс за Айра :smile: Ако имате нужда от допълнителна информация, ще ви я изпратя на лс. Благодаря

предложих,временно решение! Потърсихте ли друго мнение от вет. за диспалзията? Препоръчах Ви!

#37 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2011 - 05:55 PM

ПРоявиха интерес кьм кученцето ,моля отговорете .Написах ви в личку номер на човека,дано да се развият нещата добре.

#38 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2011 - 06:54 PM

Жалко че не стана,пишем тук а не в личку за да знаят че тема актуална и няма да се отказваме.

#39 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2011 - 09:48 AM

Показване на мнениетоira67, в 21 August 2011 - 06:55 PM, написа:

ПРоявиха интерес кьм кученцето ,моля отговорете .Написах ви в личку номер на човека,дано да се развият нещата добре.

Здравейте, с кандидат осиновителя не се получиха нещата, защото си търси куче пазач за вилата, където на всичкото отгоре няма постоянно човешко присъствие :eg_033:.
Междувременно Айра беше кастрирана, чипирана и настанена при geriat, благодаря :rc_036:. Всички тези процедури натъжиха нашето момиче, но се надявам, че съвсем скоро тя ще се съвземе и ще свикне с новата обстановка.
Търсенето на Дом продължава. Дали някой не иска красиво, мило и модерно момиче?
:wub::wub:

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#40 Потребителят е офлайн   maryk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 10:48 AM

Здравейте :db_046:
Вчера ходихме на гости при Айра, какво да ви кажа тя е най-прелестното създание, който я вземе няма да сбърка. Освен това разбрахме, че няма проблеми с котанчовците на Гери, разбират се прекрасно :ab_041:. Много съм щастлива, че видях момиченце, което вече се чувства добре и свиква с новата обстановка, защото да си призная бях малко притеснена.
Следващият път обещавам и снимки, защото ходенето вчера беше инцидентно и не бяхме подготвени.
Поздрави!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни