Dog.bg Форуми : In Memoriam

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

In Memoriam

#201 Потребителят е офлайн   sweetbox Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2010 - 11:54 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 06 May 2010 - 06:21 PM, написа:

Всеки един от форума ще ви каже че това са пълни глупости.Не съществува мита че веднъж кучето да роди и ще е здраво.Не казвам че на кучето не му е имало нещо ,но не е било защото не е раждало(не съм вет все пак).

така излезе при аутопсията.намерихме я и я прибрахме.не знаехме от къде идва и кой я е гледал.ние се погрижихме достатъчно и повече,но една сутрин усъмнахме,не дишаше и се оказа,че е имала проблем и е трябвало да роди задължително.и от там инфекция,която е стигнала до коремчето,което явно я е убило :( ако знаехме,че е имала този проблем,защото не се хвана при изследванията.при нас се е получило,че е трябвало да роди.може да са малко случаи,но ги има.както се раждат кучета с дефект на сърцето и кучета и котенца,които са кривогледи или с две различни очи

#202 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 May 2010 - 08:33 AM

странно,някой вет ще каже ли това така ли или не? Сори за спама ,но ми стана интересно.МОД ако иска да отдели последните мнения :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   sweetbox Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 09:36 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 May 2010 - 08:38 AM, написа:

странно,някой вет ще каже ли това така ли или не? Сори за спама ,но ми стана интересно.МОД ако иска да отдели последните мнения :ae_085:

прекалено странни случаи има при кучетата,аз съм попадала на повечето от тях.една кавказка овчарка почина от рак кожата,направиха му операция,но явно е имало още разсейки и почина 3 месеца по-късно :(

#204 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 May 2010 - 02:31 PM

Аз ще отговоря, макар да не съм лекар. Кученцето е починало от пиометра - възпаление на матката, както разбирам от постовете. Пиометрата се появява независимо дали е раждала кучката или не. А вета, който я е оперирал явно не е в час с новостите, за да изтресе поредната глупост - че е трябвало да роди, за да не получи пиометра. Ей такива лекари отдалеч се познават - щом не знае, че раждането не предотвратява пиометрата, значи живее със знанията от времето на баба ми и е некадърен относно модерното лечение.

За всики останало - световни изследвания доказват, че кастрация преди първото разгонване удължава живота на кучето с огромен процент. А живота му се намалява с всяко разгонване и/или раждане. И НЕ е за здраве да роди ДОРИ и веднъж!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   sweetbox Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 02:39 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 07 May 2010 - 02:36 PM, написа:

Аз ще отговоря, макар да не съм лекар. Кученцето е починало от пиометра - възпаление на матката, както разбирам от постовете. Пиометрата се появява независимо дали е раждала кучката или не. А вета, който я е оперирал явно не е в час с новостите, за да изтресе поредната глупост - че е трябвало да роди, за да не получи пиометра. Ей такива лекари отдалеч се познават - щом не знае, че раждането не предотвратява пиометрата, значи живее със знанията от времето на баба ми и е некадърен относно модерното лечение.

За всики останало - световни изследвания доказват, че кастрация преди първото разгонване удължава живота на кучето с огромен процент. А живота му се намалява с всяко разгонване и/или раждане. И НЕ е за здраве да роди ДОРИ и веднъж!

адски много неща ми се губят от тогава, а тия дни..за питбула, за страха за моето куче да не лапне отрова :( но не всички болести,които се случват с кучетата са известни и все още няма лечение.последно кучето ми за малко да си изгуби гласа,но почнахме навреме антибиотици и никой не обясни защо са му възпалени гласните струни

#206 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 08 May 2010 - 11:36 AM

Показване на мнениетоsweetbox, в 06 May 2010 - 04:41 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 06 May 2010 - 12:44 PM, написа:

Извинявам се ама как така ''не си бяха направили труда най-малкото да я оплодят''?!?!?!?!

...а когато я намерихме я кастрирахме,заради първото куче...

Извинявам се, няма как да е починала от пиометра при положение, че е кастрирана!!!
Смъртта и няма нищо общо с това че не е раждала!Колко време след като сте я кастрирали почина кучето?

#207 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 08 May 2010 - 11:37 AM

Извинявам се sweetbox, но може ли да попитам от къде сте и на колко години сте?
п.п. извинявам се за новия пост, още не съм свикнала с новия форум и дадох цитат вместо редактирай

#208 Потребителят е офлайн   strelichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 12:55 AM

Това е моето момче Нико, казваме , защото той винаги ще остане в сърцето ми.Почина на 20.11.2007г.Няма думи, които да опишат колко ме боли, мислех , че с времето ще отмине, но съм грешала..Нико беше най - благородното, обичливо и слънчево същество.....Замина си , а беше само на 3 години..Не вярвах, че ще си отиде толкова рано... и то как...От некомпетентността на ветеринаря.....Ники, обичам те,маме...Прости ми , че не можах да се погрижа.....че не разбрах навреме, че те пуснах да си отидеш...Прости ми слънчице,и дано Господи има рай, за да си в него...Прости ми и почивай в мир...Мама винаги ще те обича,никога няма да спре да ме боли.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#209 Потребителят е офлайн   strelichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 12:59 AM

Това са Роки И Рекс, Роки(черното)е братчето на Нико, а Рекс(вече пораснал на 2 години) е синът на Нико...Господи , пази ми ги!Сега те са ми утехата...На всички , които са загубили лубимите си същества искам да кажа да дадат шнс на другите малки слънчица да влязат в сърцата им..Няма да сгрешат...Няма да запълнят празнотата, но ще бъдят утехата......вярвайте ми, аз знам!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#210 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 08:13 PM

Максито вече не е сред нас..Обичта ми към теб е безгранична малкият и за теб винаги ще има едно място в сърцето ми,то ще бъде само твое до сетният ми час!Не вярвам,че те няма..купичката,повода ти,любимите ти играчки все още са на същото си място..само теб те няма...няма ги очичките които ме следят с интерес,няма кого д... прескачам в коридора,няма кой да лежи в краката ми,няма я част от мен..Винаги ще те помня щастлив и жизнен как читаш по твоята полянка..много ми е тежко,но зная,че теб не те боли нищо вече.Обичкам те рижко и зная,че ще ме чакаш там...Почивай в мир! http://forum.dog.bg/...wimage&img=4411

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#211 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 May 2010 - 08:45 PM

С теб сме! Сигурна съм, че е живял щастливо и през годините ви е дарил с неповторими радостни емоции. Сбогом Макси, носи поздрави на Ларка!
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#212 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2010 - 02:35 PM

Колко рано си отиват...
User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#213 Потребителят е офлайн   руфус Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2010 - 07:46 PM

Искам да споделя с вас ,че вчера вечерта спря да бие още едно добро бездомно сърчице.Мечо беше едно голямо ,добро (въпреки човешката лошотия с която се сблъскваше често)куче.Надявам се ,че сега той е на по -хубаво ,пълно със зеленина и слънце място. Почивай в мир МЕЧО!

#214 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 01 June 2010 - 09:45 PM

R.I.P. Мечо :rg_057:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#215 Потребителят е офлайн   petangelo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 09:05 PM

Изминаха две години. Мого те обичам, Чочи!

#216 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2010 - 09:30 PM

Ирка
Това е споменът за Ирка - 17.09.1987-4.10.2002 - зпадно-сибирска лайка, дъщеря на Ирма. Две забележителни кучки, оставили трайна следа в съзнанието на всички хора, които ги познаваха.
Ирка - кучето, което победи ганата, победи неверието и мрака, победи дори отчаянието на собствената си стопанка.
Обикновено хората се грижат за кучетата си. Ама в най-тежките ми години беше точно обратното, кучето ми се грижеше за мен. Ходила съм с нея по какви ли не затънтени места - случвало се е да вървим - след нас една върволица от лаещи кучета, а нашата гордо ходи най-отпред с навинтена опашка и само отвреме навреме се обръща, с което веднага създава респект. Покрай нея бях станала направо неуязвима - де що имаше куче, след като ме подуши, дори да я няма нея, явно аз си нося нейната миризма, и започваше да маха уважително с опашка. И така си живеех - спокойна и защитена.
Имаше и няколко месеца от времето на прехода, когато бях много зле и не успявах да й дам необходимите грижи, тя денем се измъкваше от прозорчето на мазето, в което живеехме и обикаляше кофите - няма как да си спестя тази истина, защото е истина.
Не нарани през живота си НИКОГА НИКОГО. Обожаваше котките и птичките. С нейна помощ постоянно намирахме пилета, изпаднали от гнездата си. С нейна помощ в един ноемврийски ден на паркинга пред нас намерихме дори и пилето Гошо - гмурец, вероятно временно заблуден. Приютихме го за една нощ в банята и той се гмуркаше в големия ни леген, а "Шаро и Писана" или по-точно Ирка и Мошо се бяха подредили на вратата на банята, напълно обсебени от магията на новото странно пернато същество. На другия ден пуснахме Гошо на едно близко езеро и той си отлетя като пич.
Ирка обожаваше да се вози в кола, да плува, да ходи на море и планина и редовно се налагаше да я свалям от чужди автомобили, имали неблагоразумието да си оставят вратите подканващо отворени. Помня как един ден на морето, точно преди да си тръгнем, тя изнамери отнякъде някаква неописуемо воняща мърша и се върна овъргаляна от главата до петите, така че никакво миене не помогна и трябваше да се прибираме заедно със съпъстващия аромат на този "прекрасен кучешки парфюм".
Тя беше супер-комуникативна, за разлика от мен, и пленяваше сърцата наляво и надясно на кучета и хора, и беше единственото куче, което с пръчка в уста и с присъщата си закачливост, успя да разиграе най-злобната кучка в гората, където се разхождахме.
Разби мита за вредния шоколад, когато един ден успя да си извади от шкафа три кутии шоколадови бонбони, предназначени в кризисните времена да пътуват за далечен Ливан, да изяде около 2/3 от тях, а тези, които не успя да изяде, старателно олигави и зарови сред чаршафите. Бях много ужасена, когато видях какво е направила, но слава Богу, единственият ефект от това беше, че кучето видимо надебеля след няколко дни, а след това постепенно си възвърна обичайната фигура.
В последата година на живота й, когато беше на 15 години, вечерта, по време на разходка, отиде да се закача с една питка на поляната, но ... този път не стана както обикновено - очакваната весела игра. Този път онази я захапа за врата и не искаше да пусне. Ирка крещеше и виеше като човек, стопанката на питката хвана влачещата се каишка и се опита да я издърпа, но резултатът беше, че питката влачеше и пищящото ми момиче. Е, винаги котаго разказвам това, зная, че само една част от хората ще повярват, но тогава се хвърлих на тревата, крещейки и аз, и бръкнах в стиснатите челюсти на кучето-пит, опитвайки се да отпусна хватката. Помня как на всяко мое изтегляне навън тя се опитваше да захапе напред още повече кожа, но накрая отпусна и стопанката й успя да я изтегли назад с каишката. Отървахме се само с една дълбока рана от кучешки зъб на врата, който постепенно зарастна, но това беше последната година на щастлив съвместен живот. Нататък няма да разказвам, защото е вече тъжно.
Но минаха години.
И днес, в трудните, и дори в потресаващо опасните моменти, идва една прекрасна, весела, жизнерадостна ангелка и с един замах разпръсква всяко зло, усмихва му се по своему, махва с опашка и отново се намества там, на опасната врата, от която потенциално може да се появи някакво зло, седи си там, усмихва се и вика - "Нямай грижа, тук съм, и тук ще бъда."
Момичето ми, лайчицата ми.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#217 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 14 September 2010 - 09:47 PM

:rg_057:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#218 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2010 - 11:33 PM

Ооооххх ще си поплача май тази вечер... :dh_188:
Уникална история,разказана по такъв красив начин и бликаща Любов...
История на едно Истинско приятелство...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#219 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 12:15 AM

:dh_188:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#220 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 September 2010 - 12:39 AM

Ужасно е когато дойде този момент...
Страхотна история, на една голяма и истинска любов, устояла на всякакви предизвикателства на съдбата... :dh_188:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни