Здравейте приятели!
Белинда СПЕШНО търси приемен дом! Като човек основно полагащ грижи и поел отговорност за нея мога да поема ангажимент да осигуря здравната грижа за кучинката, както и 50лв. месечно за издръжка. Моля, ако някой има възможност да даде приемен дом на Белинда поне за 2-3 месеца да се свърже с мен на оставения в темата телефон. Шансът й да се сдобие с истински осиновители рязко се повишава, ако поне за известно време е живяла в приемен дом, което ще спомогне за още по-добрата й социализация. Както всички знаете, Белинда е изключително социално куче, но все пак от доста време живее на улицата и престоя й в истински дом, макар и приемен - много ще помогне за припомнянето на полезни навици, утвърждаването на други и изграждането на трети, които ще са необходими, за да може да се случи успешното й задомяване, за което работим усилено. За съжаление моите финансови средства са ограничени, за това мога да отделя само споменатата сума.
Молбата ми към всички от форума за подкрепа в намирането на приемен дом за кучинката е продиктувана и от последните няколко дена, в които се случиха доста неща около Белинда, едно от които е, че успях да я прибера за един следобед и цяла една вечер у дома си в апартамента. Баща ми замина сутринта за провинция и нямаше да се прибира съответната вечер, а навън валеше като из ведро. И така аз излязох, намерих Белинда, купих й повод и я прибрах у дома. Не можете да си представите как грейна това животно, след като го прибрах, измих му лапите и го настаних в хола. Да, наистина - беше доста стресирана от промяната и не пожела да яде - само пи водичка, но иначе се промени изцяло. След като обиколи навсякъде и подуши обстойно, Белинда се тръшна на едно от канапетата, което котките ми ползват за острилка за нокти и заспа дълбок и спокоен сън! Спа около два часа, след като се събуди изпробва останалите табуретка, диван и канапе как са на сядане и лягане - харесаха й много!

Запозна се с котките ми - те ня бяха никак въодушевени, но тя не им обърна внимание, беше много спокойна спрямо тяхното настръхване и хъскане, само дето се уплаши от една тяхна играчка - голяма бяла пухкава мишка с дълга опашка, но след като разбра, че няма страшно само облиза мишката и пак отиде да си легне. Все пак не исках да рискувам и не ги оставих заедно в една стая - затворих котките в стаята на баща ми, като използвах отсъствието му, за да избегна някакви възможни инциденти, които биха били предизвикани от страна на котките, защото кучето се държеше сякаш няма котки в апартамента. Само дето отиде по едно време да души затворената врата, но нищо повече.
На Белинда особено силно впечатление й направи телевизорът и детските по Disney Chanel-a, даже се загледа в тях и така повече от 15 минути без да отделя поглед. Установих също, че Белиндичка е кокетка - в хола имаме голямо огледало и тя като го видя не спря да се оглежда и върти дупе пред него

определено силно я впечатли. За целия си престой у дома от ранния следобед до другата сутрин не направи нито една беля в апартамента - стоически подтисна физиологичните си нужди и така до другата сутрин, когато отивайки до входната врата и тихо скимтейки ми подсказа, че й е необходимо да излезе и да си свърши "работата", което веднага направи, след като излязохме навън.
Не стига това, ами дори се научи да ходи с повод и то в крак с мен. Слуша ме и внимава да не ме тегли, когато е на повод. Не вярвам някой да я е обучавал, явно просто схваща бързо и е прекалено умна, но когато й кажа "в крак" - тя забавя ход, изравнява се с мен и върви в крак с мен, спокойно и кротко. Уникална е! Та ето колко много неща разбрах за Белинда за тези няколко дена: тя наистина учи много бързо новите неща, освен това показа, че ако живее в истински дом е страхотно послушна и схватлива - доказа, че може да се спогажда с котки - с кучета и преди си се спогаждаше, явно щом котките не са проблем, никое друго животно също не е - тя действително е много дружелюбна, показа ми колко чиста и дисциплинирана е и въобще ме очарова безкрайно за пореден път!
Откакто се грижа за нея и й търся дом хората се е случвало доста хора да ме питат: "Ами как ли ще се държи, ако живее в апартамент? Това е голямо куче и не става за малко жилище! Става само за двор и пр." Ето обаче, че Белинда опроверга тези твърдения и доказа, че може отлично да съжителства и в апартамент и то малък. За това толкова много тя се нуждае от приемен дом, в който да поживее за кратко и да придобие съвсем поведението и навиците на домашно куче, та като се появи кандидат - осиновител да може спокойно да си я прибере у дома. За една вечер Белинда ме изненада с толкова приятни неща, а представям си какво щеше да е, ако поживее няколко седмици или месец...
За огромно съжаление сега Белинда отново е на студа и дъжда навън. Наложи се да я пусна, защото на другия ден баща ми се прибра следобяд и ако я беше видял, щеше да се наложи да търся приемен или постоянен дом не само за нея, но и за мен, съпруга ми и четирите ми котки.... Всяка вечер сърцето ми е свито за това какво се случва с нея и къде се приютява.....
Прилагам още малко снимки направени на белинда, докато беше у нас - вижте я колко щастлива и спокойна е и си представете каква би могла да бъде, ако не се налага на следващия ден отново да поеме навън по пътя си на скитница:
P.S. На последната снимка е след като се наложи да я пусна отново навън...