Dog.bg Форуми : Аз съм Белинда, а това е моето писмо на надеждата!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аз съм Белинда, а това е моето писмо на надеждата! Белинда търси някой, който да сбъдне най-съкровената й мечта!

#21 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2011 - 11:06 AM

Всеки път отварям темата със свито сърце,но и с надежда за добри новини...Не знам доколко е добра идея и дали изобщо ще има ефект (то на просто и малоумно същество каквото и да му кажеш...),но не може ли когато се отправят заплахи да им кажеш,че това,което се канят да направят е наказуемо по закон, така че ако нещо се случи с животинките - знаеш към кого да ориентираш полицията.И наистина както те е посъветвала greeneyed:

Показване на мнениетоgreeneyed, в 06 August 2011 - 12:10 PM, написа:

за всички , които получават заплахи и закани от развилнели се съседи : подавайте оплаквания в полицията.
Дали е казал , че ще стреля по вас или покучето е без значение. Без значение е и дали има ловна пушка или просто газов пистолет. Без значение е по кого се е целил, пък кого е улучил и всякакви други детайли.

Ако има вече подадени сигнали може би ще е по-лесно да се потърси отговорност след това (ако не дай Боже нещо се случи!).
Стискам палци на момичето,дано се намери вариант за нея!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#22 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2011 - 01:33 PM

Показване на мнениетоbutci, в 05 October 2011 - 09:06 AM, написа:

Всеки път отварям темата със свито сърце,но и с надежда за добри новини...Не знам доколко е добра идея и дали изобщо ще има ефект (то на просто и малоумно същество каквото и да му кажеш...),но не може ли когато се отправят заплахи да им кажеш,че това,което се канят да направят е наказуемо по закон, така че ако нещо се случи с животинките - знаеш към кого да ориентираш полицията.И наистина както те е посъветвала greeneyed:

Показване на мнениетоgreeneyed, в 06 August 2011 - 12:10 PM, написа:

за всички , които получават заплахи и закани от развилнели се съседи : подавайте оплаквания в полицията.
Дали е казал , че ще стреля по вас или покучето е без значение. Без значение е и дали има ловна пушка или просто газов пистолет. Без значение е по кого се е целил, пък кого е улучил и всякакви други детайли.

Ако има вече подадени сигнали може би ще е по-лесно да се потърси отговорност след това (ако не дай Боже нещо се случи!).
Стискам палци на момичето,дано се намери вариант за нея!

И аз смятам, че единственият начин, по който можем да се борим с подобни хора, заплашващи със саморазправа, дали с отравяне или застрелване на животните е законовият. Лошото обаче е, че аз буквално си изчекнах устата да обяснявам за законовите методи, но няма полза. Опитах се да обясня на бабките, че ако предприемат саморазправа, ще се пусне жалба срещу тях, те обаче не само не ме изслушаха, а ме заплашиха с изселване и че те щели да се оплачат в общината от мен, че събирам и храня кучета, които ги нападат!!!! Боже мой!!! Ходи им обяснявай, че не са кучета а КУЧЕ: едно-единствено и че не то ги напада, а още по-малко, че няма как да носиш отговорност за всяко куче, което ги е заджавкало на улицата!!! Не казвам, че оправдавам кучето, което ги лае и скача срещу тях, но само ако ги видите как размахват бастуни и торби, чудя се ако бях куче и аз - дали също нямаше да скоча да ги лая... Както и да е. Опитах се да говоря и с въпросната "майка" с мъжа с пистолета...тя обяви, че явно за някои хора т.е. за мен - кучетата са по-важни от децата, но за нея нейното дете било най-важно и ето защо тя ще вземе мерки, пък нека някой дойдел после да й разяснява закона и да й търси сметка! Това постигнах след като се опитах да им обясня кротко (макар че ми костваше доста прехапвания на езика) за законовите методи и пр. Като се има предвид, че успях да спазя тон на благоприличие, същото не се отнася до тях - за жалост вече ми се носи славата, че съм ненормална кучкарка, че ми хлопа дъската и каквото можете да си представите. Дори когато седна на някоя от пейките някои от т.нар. майки най-демонстративно стават и с фасони и мърморене се изнасят, за да не са в близост до мен, сякаш съм крастава или прокажена! Като се има предвид, че Белинда не ходи при тях, а лежи някъде кротко на тревата - не знам какъв им е проблемът... Е да, но пък труповете на отровените гълъби и смрадта, която се носи от тях не прави впечатление на същите т.нар. майки и бабки и те си седят спокойно, докато нещастните птици се разлагат на не повече от метър от пейките, на които седят... Разбира се, че има и други майки, майки, които харесват Белинда, позволяват на децата си да играят с нея, дори й носят храна и се чудят на онези, които ми създават проблеми. Е, може би за човек като мен, който почти през целия си живот се е занимавал с котки, титлата "луда кучкарка" е някаква особена проява на отдаване на чест и признание :ab_041:

#23 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 02:32 PM

Аз на такива войнствени тръгвам и аз войнствено. Отдавна не си хабя нервите да обяснявам кротко. А наистина си е признание :):):):)

Ония "майки" не ги ли притеснява явното наличие на разпръсната отрова в близост до децата им? Някой подаде ли сигнал в полицията?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 02:36 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 05 October 2011 - 12:32 PM, написа:

Аз на такива войнствени тръгвам и аз войнствено. Отдавна не си хабя нервите да обяснявам кротко. А наистина си е признание :):):):)

Ония "майки" не ги ли притеснява явното наличие на разпръсната отрова в близост до децата им? Някой подаде ли сигнал в полицията?

Нищо освен кучетата не ги притеснява явно... Една от другите "луди кучкарки", като мен, която полага грижи за друго куче каза, че е подала, обаче не знам какво се случва освен, че си гният няколко трупа на гълъби...

#25 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2011 - 09:20 PM

Здравейте приятели!
Белинда СПЕШНО търси приемен дом! Като човек основно полагащ грижи и поел отговорност за нея мога да поема ангажимент да осигуря здравната грижа за кучинката, както и 50лв. месечно за издръжка. Моля, ако някой има възможност да даде приемен дом на Белинда поне за 2-3 месеца да се свърже с мен на оставения в темата телефон. Шансът й да се сдобие с истински осиновители рязко се повишава, ако поне за известно време е живяла в приемен дом, което ще спомогне за още по-добрата й социализация. Както всички знаете, Белинда е изключително социално куче, но все пак от доста време живее на улицата и престоя й в истински дом, макар и приемен - много ще помогне за припомнянето на полезни навици, утвърждаването на други и изграждането на трети, които ще са необходими, за да може да се случи успешното й задомяване, за което работим усилено. За съжаление моите финансови средства са ограничени, за това мога да отделя само споменатата сума.
Молбата ми към всички от форума за подкрепа в намирането на приемен дом за кучинката е продиктувана и от последните няколко дена, в които се случиха доста неща около Белинда, едно от които е, че успях да я прибера за един следобед и цяла една вечер у дома си в апартамента. Баща ми замина сутринта за провинция и нямаше да се прибира съответната вечер, а навън валеше като из ведро. И така аз излязох, намерих Белинда, купих й повод и я прибрах у дома. Не можете да си представите как грейна това животно, след като го прибрах, измих му лапите и го настаних в хола. Да, наистина - беше доста стресирана от промяната и не пожела да яде - само пи водичка, но иначе се промени изцяло. След като обиколи навсякъде и подуши обстойно, Белинда се тръшна на едно от канапетата, което котките ми ползват за острилка за нокти и заспа дълбок и спокоен сън! Спа около два часа, след като се събуди изпробва останалите табуретка, диван и канапе как са на сядане и лягане - харесаха й много! :ab_041: Запозна се с котките ми - те ня бяха никак въодушевени, но тя не им обърна внимание, беше много спокойна спрямо тяхното настръхване и хъскане, само дето се уплаши от една тяхна играчка - голяма бяла пухкава мишка с дълга опашка, но след като разбра, че няма страшно само облиза мишката и пак отиде да си легне. Все пак не исках да рискувам и не ги оставих заедно в една стая - затворих котките в стаята на баща ми, като използвах отсъствието му, за да избегна някакви възможни инциденти, които биха били предизвикани от страна на котките, защото кучето се държеше сякаш няма котки в апартамента. Само дето отиде по едно време да души затворената врата, но нищо повече.
На Белинда особено силно впечатление й направи телевизорът и детските по Disney Chanel-a, даже се загледа в тях и така повече от 15 минути без да отделя поглед. Установих също, че Белиндичка е кокетка - в хола имаме голямо огледало и тя като го видя не спря да се оглежда и върти дупе пред него :ab_041: определено силно я впечатли. За целия си престой у дома от ранния следобед до другата сутрин не направи нито една беля в апартамента - стоически подтисна физиологичните си нужди и така до другата сутрин, когато отивайки до входната врата и тихо скимтейки ми подсказа, че й е необходимо да излезе и да си свърши "работата", което веднага направи, след като излязохме навън.
Не стига това, ами дори се научи да ходи с повод и то в крак с мен. Слуша ме и внимава да не ме тегли, когато е на повод. Не вярвам някой да я е обучавал, явно просто схваща бързо и е прекалено умна, но когато й кажа "в крак" - тя забавя ход, изравнява се с мен и върви в крак с мен, спокойно и кротко. Уникална е! Та ето колко много неща разбрах за Белинда за тези няколко дена: тя наистина учи много бързо новите неща, освен това показа, че ако живее в истински дом е страхотно послушна и схватлива - доказа, че може да се спогажда с котки - с кучета и преди си се спогаждаше, явно щом котките не са проблем, никое друго животно също не е - тя действително е много дружелюбна, показа ми колко чиста и дисциплинирана е и въобще ме очарова безкрайно за пореден път!
Откакто се грижа за нея и й търся дом хората се е случвало доста хора да ме питат: "Ами как ли ще се държи, ако живее в апартамент? Това е голямо куче и не става за малко жилище! Става само за двор и пр." Ето обаче, че Белинда опроверга тези твърдения и доказа, че може отлично да съжителства и в апартамент и то малък. За това толкова много тя се нуждае от приемен дом, в който да поживее за кратко и да придобие съвсем поведението и навиците на домашно куче, та като се появи кандидат - осиновител да може спокойно да си я прибере у дома. За една вечер Белинда ме изненада с толкова приятни неща, а представям си какво щеше да е, ако поживее няколко седмици или месец...
За огромно съжаление сега Белинда отново е на студа и дъжда навън. Наложи се да я пусна, защото на другия ден баща ми се прибра следобяд и ако я беше видял, щеше да се наложи да търся приемен или постоянен дом не само за нея, но и за мен, съпруга ми и четирите ми котки.... Всяка вечер сърцето ми е свито за това какво се случва с нея и къде се приютява.....
Прилагам още малко снимки направени на белинда, докато беше у нас - вижте я колко щастлива и спокойна е и си представете каква би могла да бъде, ако не се налага на следващия ден отново да поеме навън по пътя си на скитница:
P.S. На последната снимка е след като се наложи да я пусна отново навън...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#26 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2011 - 10:52 PM

Колко е тъжна на последната снимка.....Дано има късмет това момиче.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#27 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 12:10 PM

Приятели, моля ви спешно за помощ!!!
Белинда днес заминава за Белгия! Трябва спешно да организирам транспорт за нея до приюта на Animal Recue - София, който се намира между Долни и Горни Богров. Аз нямам лично превозно средство. Белинда ще замине в 16:00ч. днес, до един час трябва да съм намерила вариант за транспортиране на кучето до АРС.
Моля ви, ако имате възможност за превоз с автомобил - помогнете ми, за да може Белинда да замине днес!
Няма никакъв друг вариант за нея...
Моля ви...
Телефонът ми е: 0897311186 - ако някой има възможност да ни закара с Белинда до АРС - нека ми звънне, аз ще съм безкрайно задължена за помощта!

#28 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 12:16 PM

Приятели, моля ви спешно за помощ!!!
Белинда е куче, за което има тема във форума. До скоро тя търсеше осиновители, както в България, така и в чужбина. Днес най-накрая тя получи своя шанс за по-добър живот,. Има кандидат-осиновителка в Белгия за нея. Налага се Белинда да замине днес по спешност за Белгия!
Трябва спешно да организирам транспорт за нея до приюта на Animal Recue - София, който се намира между Долни и Горни Богров и откъдето кучето ще бъде превозено до Белгия.
Аз нямам лично превозно средство. Белинда трябва да замине в 16:00ч. днес, до един час трябва да съм намерила вариант за транспортиране на кучето до АРС.
Моля ви, ако имате възможност за превоз с автомобил - помогнете ми, за да може Белинда да замине днес!
Няма никакъв друг вариант за нея...
Моля ви...
Телефонът ми е: 0897311186 - ако някой има възможност да ни закара с Белинда до АРС - нека ми звънне, аз ще съм безкрайно задължена за помощта!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#29 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 28 October 2011 - 12:39 PM

Най-добре звънни на някоя автобусна фирма, намери клетка (може и назаем от някоя от бургаските организации) и прати Белинда така. Едва ли ще се намери някой така спешно да реагира.
Разгледай и тук.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#30 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 October 2011 - 12:48 PM

Показване на мнениетоDDG, в 28 October 2011 - 12:39 PM, написа:

Най-добре звънни на някоя автобусна фирма, намери клетка (може и назаем от някоя от бургаските организации) и прати Белинда така. Едва ли ще се намери някой така спешно да реагира.
Разгледай и тук.

Ама Белинда е в София.

#31 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 28 October 2011 - 12:49 PM

да изнамеря тел на таксита,дето превозват животни?

Ето: OO TAXI
Шофьор с богат опит ще откара Вас и вашият любимец до всяка точка на София,
внимателно, безопасно и с необходимото разбиране.
Предлагаме:
- Транспортиране на малки, средни и големи кучета;
- Първа помощ и транспортиране с придружаващ ветеринар на болни животни до избран от Вас
ветеринарен кабинет;
- Заявки се приемат един ден преди извършването на услугата;
- При транспортиране за състезание, кучето-тата и собственика се откарват до желаното място и се прави предварителна заявка за часът на връщане;
Цени:
- 20 лв. На територията на София в една посока;
- 10 лв. За изчакване до 2 часа пред вет. кабинет;
- Изчакване до 30 мин е безплатно;
- 10 лв. в обратната посока.
- Отиване и връщане с 30 мит. изчакване-30 лв.
Колата се почиства и дезинфекцира след всеки клиент и на всяко животно се предоставя пелена.
При представяне на талон от списание „Моят приятел Кучето” се ползва отстъпка от 5 лв.
zootaxi@abv.bg
ZOOTAXI: 0889 65 17 65
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 01:17 PM

Току-що се чух с valo, която ме помоли да пиша, че е намерила траспорт.

Ако правилно съм разбрала кой е подал ръка, огромни блаодарности на един прекрасен човек, който винаги се отзовава и все е в сянка. А и да не съм разбрала, благодаря на тайния приятел, който и да е той. Прекрасни хора има тук. Макар да нямам нищо общо, страхотно е да си част от подобна общност!

Качена снимка и на Ма-ти, който ще ги придружи!

Бих предложила и двете теми на Белинда да се слеят, след бързата реакция за траспорт. Както прецени мод...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#33 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 02:04 PM

Страхотна новина :be_107: :af_089: :ba_025:

Многоооооо многоооооо късмет на кучинка,от тук нататък само хубави неща:)))

Valo, :rc_036: ,че се погрижи за нея през всичкото това време.Напълно разбирам през какво си преминала.

АРС,страхотни както винаги, :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#34 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 28 October 2011 - 03:44 PM

Показване на мнениетоIna Gencheva, в 28 October 2011 - 12:48 PM, написа:

Показване на мнениетоDDG, в 28 October 2011 - 12:39 PM, написа:

Разгледай и тук.

Ама Белинда е в София.

Да да, моя грешка. Супер тъпо:-) Не знам защо реших, че е в Бургас и си викам как ли ще успеят за толкова кратко време да организират транспорт...Късмет на момичето!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#35 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 05:01 PM

Имаше зоо-такси или нещо подобно... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 07:42 PM

ах че прекрасна новина. :ae_085: Искрено се радвам за момичето! на добър път. :ae_085:

#37 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 05:40 PM

Здравейте приятели!
Вчера Белинда замина за Холандия с транспорт на АРС.
Стискайте й палци да пристигне благополучно там и всичко с нея да е наред! Аз ще пиша веднага, когато имам инфо!.
Сърдечни благодарности на АРС!!!
И искам от все сърце да благодаря на всички вас тук от форума, за бързата реакция, за подкрепата и съпричастността!!! Благодаря на всички, които се отзовахте за транспорта, както на хората, които са писали в темата - така и на тези, които ми се обадиха по телефона и ми предложиха всякакви варианти подкрепа - прекрасни сте всичките!!!
Благодаря на тайния приятел, който ни закара до АРС, така също и на Ма-ти, който ни придружи и през цялото време беше до нас и ни оказа незаменима подкрепа! Без вашата помощ нищо от това, което се случи нямаше да е възможно!

#38 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 11:13 AM

Бела Белинда още ли не се еобадила, че е пристигнала?
Каквато е кротушанка, може вече даже да се е задомила?
Така ми се иска да я видя на щастлива снимка от ниската земя....

#39 Потребителят е офлайн   Ема Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 05:21 PM

^И на мен ми се иска да я видя такава.Щастлива със стопани които я обичат,на топло и да не е гладна - едно щастливо кученце. :ba_025:

#40 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 11:54 AM

Здравейте приятели!
Белинда е все още в пансиона и чака своите нови осиновители. Нека й стискаме палци те по-скоро да я намерят и да са добри и прекрасни, като самата нея! :)
В момента тя се адаптира на новото място. Иначе е добре, играе с другите кучовци в пансиона и е мила и дружелюбна към всички, каквато винаги е била:)

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни