Самоед
Публикувано: 26 February 2007 - 04:27 PM
Да, често се случва да ръфат нещо. Не е въпроса в кокълчетата, по скоро е въпрос на игра - трябва му нещо, с което да се занимава. При нас има случаи, в които с месеци нищо не пипа, а накрая решава да подреди всичко по свой вкус. Опитвайте се да го държите вътре в къщата, а не на балкона и ще свикне. Не вярвам, че има куче самоед, което да иска само да живее на балкона - напротив, там то ще се чубства нещастно, защото е далеч от хората- ще лае повече, като порасне още малко и ще започне и да вие.
Самоед е куче, което живее за стопанина, иска да е близо до него, да бъде обичан, да бъде вътре в "стаята". Ако е възможно, въвеждайте вашия самоед постепенно в дома, нека да прекарва възможно най повече време вътре. Ако коригирате навреме поведението му, то щетите ще бъдат по малки и след време ще свикне, че не трябва да пипа това, което не трябва.
Публикувано: 26 February 2007 - 05:19 PM
Две нощи не спах заради него с едията,че ме е страх въпреки тая козина де не настине все пак живея в панелка и не е същото като да се зари в снега и да се затопли...пък и мъничък викам си може рахит да хване...ми то животното откачи докато не му отворих на терската да си легне..тя остъклен де...пък и одеалце му бях постлала..., а детенцето сутринта вика "Бе мамо каква е тая прежда тука" хихихих и от него нищо не остана.
Иначе гледахме ризеншнауцер 12 години така,че горе-долу знам за какво става въпрос в къщи (не,че е същото защото освен куче имам и детенце и котенце r) ) ама такъв зор до сега не е било.
Иначе е много готин въпреки,че няма родословие...всъщност незнам дали има...знам само,че е купен от мъжкия който е от Ловеч и се казва Ръф.Дори в началото се чудех дали е чистокръвен защото така и не видях майката и доста го дебнех дали ще изправи ушите....
Ще го щракна и ще кача снимки...
Публикувано: 26 February 2007 - 06:58 PM
Публикувано: 26 February 2007 - 07:08 PM
Цитат
Хехехе страхотни сте!
w) w) w)
Публикувано: 26 February 2007 - 09:40 PM
снимка с турнир по фристайл 2006 г в Стокгольм
Прикачени файлове
-
1_20240_std_1_.jpg (17.82K)
Брой сваляния: 54

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 26 February 2007 - 09:41 PM
Прикачени файлове
-
1_20113_std_1_.jpg (26.41K)
Брой сваляния: 53

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 26 February 2007 - 09:51 PM
Жалко че няма в БГ такива s)
Прикачени файлове
-
1_20241_std_1_.jpg (25.78K)
Брой сваляния: 49

училище
Публикувано: 26 February 2007 - 10:18 PM
За в къщи - ако го възпитавате, ще свикне и няма да прави проблеми. В момента в къщи няма проблем, дори и да оставим всички врати отворени. Е, прибрали сме едни възглавници, защото два пъти ги намерихме разкъсани и всичко в пух, но той прави комбина с котката и така. Иначе - всичко е вдигнато и подредено, все пак живеем с куче и се опитваме да намерим баланса между нас и него.
През деня, когато няма никой в къщи, скита из хола, коридора и кухнята. Интересното е, че лягаше на дивана само като е разпънат, а ако не е - не ляга там, а на неговото си място. Но иначе не пропуска. Виж, в спалнята не се пуска през деня, докато ни няма. Ако сме си у дома, е тих и кротък, най много да си поиграем заедно след разходка, ресане, гледаме телевизия и понеже аз съм често на писито - той до мен, както в момента.
Публикувано: 26 February 2007 - 10:36 PM
Цитат
ЛС, ЛПП, CACIB - Белый Волк Зизи Злата Мрия
снимка на това великолепно куче, което е и Световна вицешампионка !
Снимката е от Word dog Show 2006
Прикачени файлове
-
thumbbig.jpg (19.07K)
Брой сваляния: 52
Публикувано: 26 February 2007 - 10:47 PM
Цитат
ЛК, CACIB - Ангел Айона Лоуренц
А тук се зарадвах много .. нашия полубрат Ангел Айона Лоуренц се е представил страхотно ! Ето и една негова снимка от Word dog Show 2006, тук са двамата с Кевин - имат един баща Ikiliikkujan Prince's Pride, а майките им са сестри от едно кучило. Ще потърся и снимки от самата Евразия. 1super
Прикачени файлове
-
andel_20ayona_20kewin_20_2C_20andel_20ayona_20lourens.jpg (25.8K)
Брой сваляния: 63
Публикувано: 27 February 2007 - 10:01 AM
Той сега е на 9 месеца дали ще се променя още?....
Не разбарх някой дали си разхожда самеода в Люлин или в Западен парк, до сега не съм засичала друг самоед като изключиме един във Варна и един в Мичурин.
Този във Варна се казва Игор и е много красив.
Публикувано: 27 February 2007 - 05:35 PM
Публикувано: 27 February 2007 - 09:48 PM
Цитат
Той сега е на 9 месеца дали ще се променя още?....
Този във Варна се казва Игор и е много красив
Нормално е да се различават. Дали е "чистокръвен", както казвате, не зная. Има и такива кучета в породата, каквито описвате. Ако имате документи за произход, които би трябвало да са родословие на кучето, тогава ще можете да си отговорите. Ако нямате, надали някой може да ви каже. А разлика има - нормално е да има. Развъждането се отличава от размножаването и крайния резултат се вижда по кучетата.
Дали ще се променя след 9 месеца - да, малко. Ще порасне още малко, ще започне да разширява гръдния си кош и да се оформя като голямо куче. Млад е още, това е ... нищо, че е голям на ръст, все още е бебе на ум.
Княз Игор е хубаво куче !
Публикувано: 27 February 2007 - 10:33 PM
Цитат
Усмихвам се ... то е като при хората - не всички коси са еднакви. Така е и при кучетата. Има по твърда козина, има и по мека. Не трябва да е суха - когато е суха, няма блясък, стои чуплива.
Не зная за масла, които се втриват, не съм ползвал. Ако търсиш рецепта за добра и хубава козина, то тя е хубав ген, високочествена храна, редовно ресане, къпане само с хубава козметика, балсам след къпане и по време на разресване и ... влага и студ.
Публикувано: 28 February 2007 - 11:41 AM
Публикувано: 28 February 2007 - 02:43 PM
сУТРИНТА ГО ПУСНАХ В УЧИЛИЩНИЯ ДВОР КЪМ 6,00 И ИЗЧЕЗНА ЗА СЕКУНДИ!
ОБИКАЛЯХМЕ 3 ЧАСА.....НЯМА ГО, РАЗПЕЧАТАХ ОБЯВИ СЪС СНИМКА...РАЗЛЕПИХМЕ ГИ..
А В ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ НИ ПОЗНАВАТ..НИКОЙ НЕ ГО Е ВИЖДАЛ
ДАНО НЯКОЙ НЕ ГО Е ОТКРАДНАЛ.....ДАНО НАМЕРИ ПЪТЯ И СЕ ВЪРНЕ...
s)
ИЗПЛАКАХ СИ ОЧИТЕ ОТИВАМ ДА ГО ТЪРСЯ ОТНОВО
Публикувано: 28 February 2007 - 03:00 PM
Стискам палци да се върне! Или да са го намерили и прибрали! Това ми се струва по-вероятно - някой да го вземе и да го задържи докато не се намерят собствениците. Съобщете и на всички познати с кучета. Все нещо ще се разбере! Дано да е по-скоро!!!