Цитат
Alex-16
Здравей, намесвам се във вашия разговор макар и да нямам самоед. Имам чау-чау, за това самоедите ги чуствам нещо като братчета: нали сме все северни породи. Относно твоето прекрасно бебе, прочетох че то е на 39 дни и няма третата вакцина. Моят съвет от сърце е следният: не го извеждай толкова рано. Изобщо на тази възраст да се откъсне малкото от майката ми изглежда твърде рано, но както и да е. Изчакай да мине третата вакцина, изчакай карантина от 14 дни след нея и тогава ще има да лудувате, пред вас има цял живот разходки и игри. Съветвам те - не пришпорвай нещата, не бързай да показваш бялото си слънчице, макар че много добре те разбирам колко много ти се иска:-) Всичко най-хубаво тепърва ви предстои, предполагам че вече нямаш търпение, но... недей.
Относно другите ти кучета, имаш дого и АСТ, нали? Сериозни породи, харесвам ги. То не толкова породите имат значение, колкото пола на кучета и поведение на стопанина. При опитен стопанин кучета от един пол живеят добре, а при незнаещ човек и най-добронамерените кучета се ръфат. Виждала съм две женски да се бият до смърт (защото едната се окучи на скоро) и знам за убит """" от чау (и двамата бяха мъжкари, и двамата бяха тръгнали да заплождат женските и се опитаха да строяват един друг, за да изяснят кой ще е алфа, кой ще е бета. Стопаните се оказаха безсилни, едното куче си отиде). Не пиша порода, за да не предизвикам фонтан от недоверие от другите участници на форума. Просто мисля че при три кучета вкъщи, гледани заедно, рано или късно трябва да се зададе въпроса как ще реагираш евентуално ако ще има тупа-лупа:-))))))))

Вход

Горе
Цитиране +

Почивайте в мир, мили ангели!