Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#141 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2005 - 12:45 PM

4удесни ку4ета са,много красиви,но имам 4уството,4е изискват много грижи по подръжка на козината.

#142 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 August 2005 - 01:25 PM

mik, ще ти се види странно, но не е чак толкова ... Козината на самоеда има няколко уникални свойства - не мирише и се самоочиства. И аз не вярвах, но е така. Странно, при Кевин даже и след много голямо омърляне - в смисъл кал и какво ли не, на другия ден е бял. Иначе ... ресане му е майката r) Колкото се може по често, по добре. Така се спомага и за отстраняване на мъртвите косми, но е и хубаво за самото куче, просто изглежда по друг начин.

Alex-16, това което зная е, че самоедите са много, как да го кажа ... попиват много бързо, учат се и подражават много. Има опити, за които имам литература, самоеди израснали сред немски овчарки, успешно се справят с хапане на ръкав и задържане, и то предимно от имитация. Така че в случея очаквай и много подражание, което пък ще ти е по лесно и ще ти помогне в възпитанието. Умни са ... r) И безстрашни !
За отнасянето към другите кучета - самоед е много дружелюбна порода, но при по възрастни кучета, говоря над година и половина може да се стигне до недобри последици. Просто .... в самоеда е заложено да бъде водач, затова често възрастни екземпляри от породата не са много дружелюбни към други кучета. Но при теб случея ще бъде друг - глутницата и ерархията ще се формира в процес на развитие и всяко едно куче ще намери своето място в нея. Но като порасне самоедчето, повярвай, ще се опита да измести някой ...

Съвет - поне на първо време не разхождай бебето без повод. Те са безстрашни и страхотно любопитни още от малки - вдига главата, пуска самоедската усмивка и тръгва нанякъде ... като съвет, който мога да ти дам - много внимателно го наблюдавай, ако не изпълнява команда "при мен", не го оставяй да се отдалечава много. Ще видиш, че като го водиш често на едно място на разходка, как той ще започне да увеличава периметъра си на движение ... първите дни около теб, след това тръгва на разузнаване и ... r) d) Много са интересни, ходи до някой човек, усмихва му се отдолу и тръгва по него ...

#143 Потребителят е офлайн   sunny13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 01:54 PM

А това, че непрекъснато тръгва след някого, как се преодолява??? Аз като излизам с Макс очите ми са непрекъснато на четири, харесва си някой човек или куче и тръгва след него и забравя за мен. Ако аме сами обаче ме държи под око.

#144 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2005 - 02:06 PM

r) По същия начин като теб - с очите на 4. Опасен е, ей ... все е пред мен и изведнъж ... на другия край на парка и ходи по някой. Иначе знае да идва, но като се заблее някъде, си викам сам. Или ползвам другия трик - като го викам, и видя, че се прави на луд - стои и ме гледа, но не идва - обръщам се и тичам на другата посока, обикновенно винаги тръгва да ме гони. Не му се карам, давам му суха храна ... за момента слуша, доволен съм. Ама и аз го слушам ... винаги нося вода и малко храна в мен r)

#145 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 02:21 PM

dog.bg,благодаря ти за съветите! b) Искам да те попитам след колко време ще мога да я извеждам,на вън.Гледала съм и други кучета,както вече казах,и знам че преди третата ваксина не трябва да излиза на вън и да се среща с други кучета,но ми казаха,че и без трета ваксина мога да я извеждам на вън-така ли е?

#146 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2005 - 02:32 PM

Виж, това не зная ... Кевин дойде с всички ваксини, а преди това немската ми овчарка я извиждах от бебе още, на втора ваксина. Не зная, наистина. Най добре питай в Ветфорума, там най добре ще ти отговорят.

Леле, как ти завиждам благородно .... r) бебе самоед, каква топка са само ! С клепнали ушички, черни очички, бебешкия пух ... w) Да го намачкаш от мен ! Да, и вземи моля те адреси или телефони на родителите му. Говорил съм, може би напролет или тази година на специалката на северните кучета да се опитаме да направим една самоедска среща. r)

#147 Потребителят е офлайн   shmetia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 02:35 PM

Здравейте от мен пак, но вече в по-добро настроение. (Доколкото може)

Много се радвам за новособственика на самоедчето и му пожелавам да се радва от сърце на щастливите мигове, които му предстоят занапред.

На sunny13 и Max искам да благодаря специално за приятелската покана(някой ден ще се възползвам).

На dog.bg - complimenti! - казано по италиански - за точните и полезни съвети, които даваш.И на теб също пожелавам много много щастливи бръчки покрай Kewin.
Макар и осиротяло, от името на моето семейство ми се иска да помогна с полезни и изпитани неща.

Sunny, самоедът е създаден да обича и да бъде обичан(разбрал/а си го до момента в пълна сила). Във всеки нов познат, бил той човек или друго животинче, той търси нов обект на закачка и обич. Докато е малък, както е МАкс, проблемът е по-труден, защото своенравността му се изявява най-ярко. Може да знае командата си отлично, но види ли нещо интересно - то излиза на преден план. В този момент забравя "добрите обноски" и се втурва в приключението. Мисли си, че е напълно нормално да те зареже там, където си, а той самият да пообиколи наоколо и после да се върне там където ТОЙ те е оставил.
Всичко е въпрос на търпение и твърдост в определени моменти, защото самоедът е много умен и хитър и ако го оставиш на собствената му воля в тези моменти - ще ти бъде трудно. Измисли си някакъв вид "наказание"(слагам го в кавички, защото не мога да си представя наистина да накажеш такова същество) за всички случаи, когато си го повикала и той не се е върнал доброволно. Нека се научи, че командата е за това не ти да отидеш при него и да го прибереш, а той сам да се върне. Малко търпение и ще постепенно ще станеш свидетел на коренна промяна у скъпото ти същество. Просто помъдряват , колкото по-големи стават. За твое успокоение - поне докато не започне да слуша повече, го извеждай на едно познато място, върху което ти да имаш широк поглед, така че да няма възможност да се отдалечи прекалено, без да го видиш.
Знам, че възпитанието им е трудно, че първото ти желание като ги погледнеш е да ги гушнеш и да не ги пускаш, но всичко в крайна сметка е за тяхно добро. НАкрая той ще те извежда теб и ще ти се кара, ако се отдалечаваш. b)

Радвайте се, защото наистина сте големи късметлий.

Поздрави

#148 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 02:41 PM

Ресането май важи за по4ти вси4ки породи за да изглеждат добре,аз също реша мойте НОК всеки ден,така козината се по4иства от прахта и имка блясък.

#149 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 02:42 PM

dog.bg,ще се поинтересувам за адреса и телефона,благодаря ти,че ми помагаш и ми даваш съвети.
shmetia,ще се радвам и ти ако ми даваш съвети,както и всички останали,защото ще са ми нужни,за да мога да отгледам моята малка сладура добре b)

#150 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 August 2005 - 02:44 PM

Цитат

dog.bg,благодаря ти за съветите! b) Искам да те попитам след колко време ще мога да я извеждам,на вън.Гледала съм и други кучета,както вече казах,и знам че преди третата ваксина не трябва да излиза на вън и да се среща с други кучета,но ми казаха,че и без трета ваксина мога да я извеждам на вън-така ли е?

Alex-16
Здравей, намесвам се във вашия разговор макар и да нямам самоед. Имам чау-чау, за това самоедите ги чуствам нещо като братчета: нали сме все северни породи. Относно твоето прекрасно бебе, прочетох че то е на 39 дни и няма третата вакцина. Моят съвет от сърце е следният: не го извеждай толкова рано. Изобщо на тази възраст да се откъсне малкото от майката ми изглежда твърде рано, но както и да е. Изчакай да мине третата вакцина, изчакай карантина от 14 дни след нея и тогава ще има да лудувате, пред вас има цял живот разходки и игри. Съветвам те - не пришпорвай нещата, не бързай да показваш бялото си слънчице, макар че много добре те разбирам колко много ти се иска:-) Всичко най-хубаво тепърва ви предстои, предполагам че вече нямаш търпение, но... недей.

Относно другите ти кучета, имаш дого и АСТ, нали? Сериозни породи, харесвам ги. То не толкова породите имат значение, колкото пола на кучета и поведение на стопанина. При опитен стопанин кучета от един пол живеят добре, а при незнаещ човек и най-добронамерените кучета се ръфат. Виждала съм две женски да се бият до смърт (защото едната се окучи на скоро) и знам за убит """" от чау (и двамата бяха мъжкари, и двамата бяха тръгнали да заплождат женските и се опитаха да строяват един друг, за да изяснят кой ще е алфа, кой ще е бета. Стопаните се оказаха безсилни, едното куче си отиде). Не пиша порода, за да не предизвикам фонтан от недоверие от другите участници на форума. Просто мисля че при три кучета вкъщи, гледани заедно, рано или късно трябва да се зададе въпроса как ще реагираш евентуално ако ще има тупа-лупа:-))))))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#151 Потребителят е офлайн   shmetia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 02:52 PM

Подкрепям напълно Furia - S относно това , че е твърде рано за разходки.
Относно "съревнованието" също. Добър поглед и стойностно мнение!

#152 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 03:05 PM

Furia_S,ще те послушам и няма да извеждам малката още,знам че така е по-добре така направих и с догото.Макар,че много ми се иска да я изведа,но ще се въздържам.А що се отнася до другите ми кучета,мисля че ще се разбират с нея догото ми е на 3месеца и половина и той,така да се каже е още бебе, ще израснат заедно.АСТ-е женски,но се надявам да се разбират добре,защото е много дружелюбен се отнася добре с догото,и силно се надявам да заобича и малкото ми самоедче! r)

#153 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 August 2005 - 03:16 PM

Alex-16
ще израстват заедно и ще се разбират значи))))))))))) как се казват твоите красавци? дого и самоед - и двамата бели, но един късокосмест а другото - пухено) боже каква ли гледка ще са като излязат и тримата на разходка... Да направиш снимки за да им се радваме!
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 03:26 PM

Ще направя снимки обещавам!Малкото ми самоедче се казва Джена.АСТ -е Мила,а догото Lirius Blanca Elusia b)

#155 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 05:47 PM

Alex-16
или ти си късметлийката с тези кучета, или близките около теб са велики хора, за да може да ги гледаш всичките на куп)))))Или идвете) Аз мисля че и идвете)))))))))
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2005 - 09:38 AM

Furia_S,и аз мисля че и двете b)
Може ли да давам на мойто бебе самоедче храна от консерва?(извинявам се,че питам постоянно за нещо,но все едно за първи път гледам куче така се чувствам bl) ,от както имам малката,страхме е да не сгреша някъде)

#157 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2005 - 11:17 AM

Alex-16, можеш ... Аз лично не съм привърженик на консервите, но по принцип няма проблем да и даваш. Имай предвид, че тя сега ще яде всичко ... опитай се да има повече извара, малкия като беше по малък, пък и досега му давам кисело мляко. Какви добавки ползваш за храните ? Препоръчвам Айриш кал - много хубаво добавка, влияе добре. Давай я редовно, но прави почивки ... примерно я даваш месец, после седмица почиваш.

Относно консервите, особено ако са български ... бе аз специално съм с едно наум. Следи и акото - то е барометъра на храните. Хубаво ако, не много твърдо, с нормален цвят - значи с храната всичко е наред. Ако е прекалено рядко или твърдо или странен цвят - коригираш веднага.

Внимавай с храната ... в смисъл, че тя сега яде по много. Контролирай и ти храната, защото тя не може да се контролира, ще яде колкото и сложиш. Не трябва да е дебела в никакъв случай, това е важно за правилното израстване. Един самоед на 6 месеца трябва да бъде приблизително около 15 - 17 килограма, все пак зависи и от други фактори - дали е едър, костна система. Но приблизително толкова ...

Друг важен фактор е козината. При правилно и добро хранене имаш хубав, лъскав косъм, тежък. Иначе става ... лек, перушинест, цепи се лесно и се скубе лесно. Но ня сега е малка, така че спокойно.

Не че съм специалист, разбери ме правилно - споделям неща от мое наблюдение. Примерно Кевин го държах и един ден в седмицата гладен ... ей, така r) И движение, след като почне да излиза. Движение без натоварване, да играе сама.

#158 Потребителят е офлайн   _insane_girl_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2005 - 11:40 AM

ето още един по4итател на пухкавия самоед w) w)
User's Signature

I love dogs more than everything[br]

#159 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2005 - 08:53 PM

dog.bg,благодаря ти,че ми помагаш! b) Храня я със суха храна на Ройал Канин,давам и консерва а за добавки.....за сега не и давам нищо.На догото си давам Calci-delice,мислех и на нея това да и давам,но ще се консултирам с ветринаря.Пусни още снимки на Кевин да го видим,много е сладък,да ти е жив и здрав r)

#160 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2005 - 11:43 PM

За Роял Канин... Специално пет пъти питах развъдчицата за Роял Канин, казва че не е подходяща за самоед. Питал съм и други, никой не ми е препоръчал Роял Канин, специално за самоед говоря. Нутра Нугетс пупи или Даймонд. В момента храня с Браса, също му се отразява добре, има нормално ако и се чубства добре. Не зная, избора е твой. И моля, ако може без това благодаря на всеки пост, става ми неудобно, говорим си, питай каквото решиш. r)
Даваш ли калций и колко ? Провери колко калций има в храната, това е важно. Пише го на опаковката. Ако даваш и допълнителна добавка към храната, виж дали има и там, ако правиш комбинация от двете, калция може да е достатъчен. Не е хубаво да прекаляваш с калция, то с кое ли е хубаво да се прекалява r) И я реши от малка, това е толкова важно, колкото и храната. Много ресане, до кожа, не само дългите косми, а и подкосъма.

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни