Самоед
Публикувано: 13 May 2007 - 08:43 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 13 May 2007 - 08:59 PM
на 11 видях Сноуй който много е пораснал, и станал като баща си красавец, не изпуснах и него да го пипнаи да му се порадвам.
Поздрави от мен за вас Самоедчета w) b)
Публикувано: 13 May 2007 - 09:34 PM
Цитат
Ще ми бъде трудно да ти го обесня. Доверието между човек и куче е нещо, което се гради бавно и търпеливо, не става изведнъж. Две години са повече от достатъчни, ако се занимавате редовно с него. Това означава всекидневно внимание, търпеливо обучение, разходки всеки ден поне час и половина, разучаване на поведението на кучето, неговите навици - то говори, вгледай се някой път внимателно - стойката му, гласа му, походката му, опашката, дали си е навел главата или не - всичко това е неговата форма, неговия начин на общуване. Трябва тези знаци да се познават, за да можеш да предвидиш неговото поведение преди то да е направило нещо, което не искаш и да знаеш как да го предотвратиш и как да го наградиш за това, че не е направило нежеланото. Да научиш неговия език и да се опитваш да го "говориш". Няма как, ако кучето е постоянно вързано и излиза за малко, да не изпитва желание за агресия към други кучета - зависи все пак и от кучето, разбира се, но то приема мястото, където е вързано и го познава, а всичко извън него му е чуждо и го притеснява. Не е свикнал с околния свят, неговата реакция е да доминира и да се наложи, за да се чубства в безопастност. Ако започнете да го водите редовно в парка и да започне да играе с други кучета, да го въведете постепенно в другия свят, зад оградата и по далече от няколкото метра на синджира, то има шанс да се социализира - не познавам кучето и не съм го виждал, но определено желанието за агресия към себеподобни или хора не е присъщо на породата. Възможни са искри - да, но кучетата от породата самоед бързо се успокояват и не са злопаметни, по скоро ако тях ги закачат, тогава е възможно да има отговор. Но при всички случаи самоед не е побойник, това е любвеовилно, общително куче, което се радва на околния свят по един наистина уникален начин - именно тази негова радост е в основата на щастието да имаш самоед, за да можеш, разбирайки го, да изживяваш и ти радоста от общуването с него.
Публикувано: 14 May 2007 - 12:19 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 14 May 2007 - 07:42 PM
Публикувано: 14 May 2007 - 07:59 PM

Публикувано: 14 May 2007 - 09:36 PM
Разбирам, ще пораснеш и един ден ще имаш свое собствено куче и ти ще носиш отговорност за него. Тогава може би ще разбереш.
А сега - грижи се колкото се може повече за Събчо. 1super
Публикувано: 14 May 2007 - 11:47 PM
Прикачени файлове
-
AlexCropChamp_20Show2006.jpg (39.14K)
Брой сваляния: 60
Публикувано: 15 May 2007 - 11:23 AM

Публикувано: 15 May 2007 - 12:54 PM
Малко предистория - през септември миналата година ми донесоха немски шпиц, разкошно бебе на 45 дни. През ноември реших да си взема още едно куче, и си харесах шелти от развъдника за шелти и коли в България.
Unison (или Айнщайн, както всички го наричаме) беше на 3г, разкошен екстериор, съчетан със спокоен и уравновесен характер. 2-мата много бързо свикнаха един с друг, независимо от разликата в годините и в темперамента (шпица, въпреки, че е на 9м в момента, продължава да е доминиращия, и да се налага )
Следвах стриктно указанията на развъдчика по отглеждането на шелтито, а едно от изричните предупреждения беше никога да не го
пускам от повода, освен ако не е в заградено място.
И така по време на разходките - шпица си тича и беснее, а Айнщайн до мен си ходи на повод.
(Тук искам да вметна, че живеем недалеч от Хилтън, и се разхождаме в кучешкия парк наоколо, където кучета на повод няма - всички играят и тичат на воля )
Един ден, беше ранна пролет, реших да пусна Айнщайн от повода, да видим какво ще стане...
И стана .... той като побягна, точно като "изтърван от въжето", в луд галоп - гонихме го половин час из парка, едни хора с хъски го бяха
хванали .. В този 1/2 час изкуках от ужас, че може да се загуби, или
някой да го открадне ...
На всеобща сигурност продължихме разходките на повод .. по един и същи маршрут, по 2 пъти на ден, всеки ден..
След около 2 седмици повторих експеримента - той пак уж побягна,
но след малко се върна, и се заиграха със шпица.
От този ден нататък стигнем ли парка, ги пускам и двамата да играят на воля, викна ли ги или им подсвирка, са при мен.
Специално обучение или команди не съм прилагала, просто споделям нашите преживявания...
Сигурно има други, по надеждни методи, които са подходящи за 3 годишно куче, което през целия живот е било извеждано само на повод, или за 2 годишен самоед, с когото "си нямате доверие" ...
Щастлива съм да ги виждам и двамата как тичат свободни и играят с другите кучета (това обаче го правим само и единствено в кучешкия парк, никога на улицата, на пазар, или между блоковете )

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 15 May 2007 - 01:15 PM
Цитат
Здравей Рамона, едва сега видях, че живееш в Модерно предградие. Аз пускам моя самоед в градинката при читалище "св.св. Кирил и Методий"
Не разбирам защо трябва да го водиш в Люлин? Къде точно в Мод.Предградие живееш?
Публикувано: 15 May 2007 - 03:46 PM
но съм съгласна с dog.bg, още повече че и неговият е мъжки, а е факт, че те постоянно са в очакване на женски w)
с женските самоеди не съм имала проблем с бягането - важна е връзката между човека е кучето
Публикувано: 15 May 2007 - 10:11 PM
В случая с Рамона - отговорността за кучето не е нейна, тя е на цялото семейство.
Това, което може да направи детето е да обича своето куче - да го погали, да го разходи в двора, да му говори ... ако реши евентуално да посещава училището, то отново би трябвало да бъде с някой от родителите си. За дете би било трудно, независимо от породата, още повече самоед.
Така че - повече любов за Събчо ! Вече съм му фен, много готино име, да ти е жив и здрав, дете ! И ако решите някой ден за училище - заповядайте 1super
Публикувано: 16 May 2007 - 10:17 AM

Публикувано: 16 May 2007 - 11:46 PM
Сега има две кученца самоед, бебета на Кевин, които живеят с деца и посещават училището заедно с родителите си. Това, което те правят сега, ще даде видим резултат след година поне. Докато те свикнат да наблюдават кучето, докато то свикне да изпълнява, докато намерят общ език ... просто възпитанието започва от първите дни, когато сте заедно и продължава цял живот.
Успех и стискаме палци ! 1super
Публикувано: 17 May 2007 - 02:52 PM
Резултатите не закъсняват, когато ВОДАЧЪТ се понаучи, главно за това е и училището (за стопани), иначе има ли постоянство и търпение - има и успех!
Малката Мария и Марк са гледка, която радва и с майка и са добър отбор за "опитомяване на дивото" b) . Като хукне нанякъде кучето Марийчето с един меден глас го вика и Марки дотичва, после го хвали точно както трябва и винаги има наградка под ръка. За мен техният напредък е чудесен, имайки предвид и бебешката възраст на кучето - то вече е контролируемо в голяма степен, адекватна за възрастта му. Дете и куче са страхотен отбор, а най-лесно е, когато са подкрепяни от възрастните!
Публикувано: 18 May 2007 - 09:20 PM
Прикачени файлове
-
C_0109.jpg (32.17K)
Брой сваляния: 66