Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1990 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2007 - 05:05 PM

Днес нашите се прибраха от вилата - бяха там заедно с децата и Максо и като видях звяра ми призля - децата го ръсили с пръст, така че общият вид беще светло сив, а като се разтвори козината - плътно черен. Наложи се извънредно къпане, сега е като дебела снежинка. Само около ушите не мога да го докарам до хубаво бяло. Сега съхне на спокойствие.

#1991 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 06:10 PM

Цитат

Днес нашите се прибраха от вилата - бяха там заедно с децата и Максо и като видях звяра ми призля - децата го ръсили с пръст, така че общият вид беще светло сив, а като се разтвори козината - плътно черен. Наложи се извънредно къпане, сега е като дебела снежинка. Само около ушите не мога да го докарам до хубаво бяло. Сега съхне на спокойствие.

oo b) трябваше да го снимаш bravoS

#1992 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 07:10 PM

Нямам цифров апарат, а и така или иначе сега като разтворя козината, пак виждам мръсно отдолу. Поне кожата е чиста, така че сега ще падне голямо четкане, докато сваля калта от козината. А иначе изглеждаше на пръв поглед нормално.
Пак на вилата след един голям дъжд и тичане напред - назад в канавките беше станал кафяв. На сутринта отново беше бял, а на мястото, където спи имаше една лопатка пясък. Това за самопочистващата се козина ми се струваше странно, като го четях, но го изпитах и на практика. Все едно са две различни кучета - мокър безобразно мръсен и изсъхнал белчо. И това без каквато и да е намеса от моя страна.
Поне до време, де. След един определ момент не може без намеса.

#1993 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 09:59 PM

d) victoryVVV

П.С искам да попитам малко съм невеж ама този самоед женски или мъжки е защото е много по различен от тези на снимката. Или този не е чисто породен

Този:
Качена снимка

и този
Качена снимка

съвсем различна визия. dribble

#1994 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 05:27 AM

Долния твърдо е мъжки и поне на мен много ми харесва - дог вероятно ще може да каже кой е. Горния ми прилича на женски, но мисля, че може и просто да е в период на линеене, знам ли. Може да е току-що изкъпан и неизсушен още. По снимката поне аз не бих могла да кажа нищо по въпроса дали е чистопороден или не.

#1995 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 02:59 PM

1super Мерси . Мислих си това за къпането ама .... Малко на първия муцунката е по-дългичка. bl) . Обаче и двете ми харесват. w) w)

#1996 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 July 2007 - 05:18 PM

Цитат

Това за самопочистващата се козина ми се струваше странно, като го четях, но го изпитах и на практика. Все едно са две различни кучета - мокър безобразно мръсен и изсъхнал белчо. И това без каквато и да е намеса от моя страна.
Поне до време, де. След един определ момент не може без намеса.

Да, така е ... случвали ми се е да се прибираме ... кал капе от нас, защото съм карал колело с него или е теглил в дъжда. Без къпане, до два дни става чистичък, само с разресване и може би и на мен да ми се струва, но някакси козината белее и блести. Но си трябва поддържане, особено покрай ушичките, най често там се замърсява. ;)

Ей, как е свикнал на вилата на свобода и хлад ... дано няма такива високи температури още, че ... искаме за сняг и студ ! b)

#1997 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2007 - 05:47 PM

Цитат

Долния твърдо е мъжки и поне на мен много ми харесва - дог вероятно ще може да каже кой е.

Euchams Cool Caribou - красавец ! w) Също много ми харесва, куче с излъчване, а и снимката е много хубава.
Неговата страничка - тук.
Там няма дата на раждане, но е роден 1999 година.

#1998 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 06:32 PM

http://dorian.ru/engphotopuppy.html

ИСКАМ ГИ ВСИЧКИТЕ w) w) w) w) w) w) w) w) w) w)

#1999 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 06:40 PM

Качена снимка worthy

#2000 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2007 - 06:46 PM

Цитат

http://dorian.ru/engphotopuppy.html

ИСКАМ ГИ ВСИЧКИТЕ w) w) w) w) w) w) w) w) w) w)

Ами вземи поне едно ... b) Ще е хубаво да ставаме повече ! 1super

#2001 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 08:00 PM

Навивам нашите . В моя град видях едно женско w) . Нашите са зарибени по кучетата обаче нещо се дърпат. Пускам им фитилчета . Аз съм решен да си взема ама bash.

#2002 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2007 - 10:26 AM

Без общо решение на цялото семейство е трудно да вземете куче, още повече самоед. Ще бъде трудно за кучето, самоед ... не е куче, което се гледа лесно. Но с общо желание - малкия ще ви омагьоса и ще грабне сърцата ви и после ще се чудите как сте могли да живеете досега без него. b)

#2003 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2007 - 11:17 AM

Макси, вашия пра дядо w) ... Макс, Марк, Майкъл и Мистър Сноуи са негово трето поколение и то тук, в България. На тази снимка е на девет години, снимката е от специалката на самоед в Финландия 2007 година. Как изглежда това куче и то на девет години ... не е истина просто, като бял ангел е, такава усмивка има и толкова положителна енергия излъчва .

Samarite Imperia Prince 2007 година bravoS

Samoyed Speciality Show 2007, Finland

Прикачени файлове

#2004 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2007 - 12:06 PM

отново Samarite Imperia Prince w)

Тази снимката е от доста по рано ! 1super

Прикачени файлове

#2005 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2007 - 12:47 PM

Много сладък = )
User's Signature

В приятелството няма породи!

#2006 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 08:12 PM

Не че Максо си е мой, обаче много прилича

#2007 Потребителят е офлайн   Макси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 08:16 PM

И наистина е добре всички в къщи да са съгласни с взимането на самоед. Поне Максо е неописуема беля, но също така и невероятен чаровник. Баща ми беше против да се взима куче и доста време не искаше Максо да ходи у тях, а вече са първи дружки - даже на вилата Максо спи на балкона пред стаята, където спи баща ми. Изостави ме най-позорно.

#2008 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2007 - 09:03 PM

Днес си мислех ... ето, това куче е родено преди девет години в Англия, син е на Lucky Dexter of Zamoyski. Оттам отива в Финландия, а днес ... негови наследници има в целия свят - Европа, Америка, Австралия, дори и в България. Света е толкова малък вече ... b)

Намерих мейл адреса на собствениците, решил съм да им пиша. Да им благодаря, ей така, чисто човешки, за да знаят хората, че това, което са направили за породата не е малко и че и тук, на другия край на Европа има кучета, наследници на тяхното куче, да им изпратя снимки, да им разкажа. Зная, че ще се зарадват.

#2009 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2007 - 09:21 PM

Цитат

Максо е неописуема беля, но също така и невероятен чаровник.

b) И при мен почти така ... баща ми беше резервиран отначало, обаче ... като го видя и хоп, магията стана. Сега само като се обади и все пита - Кевин какво прави, кога ще идвате да го видя, че се затъжих за него. А майка ми все му готви. Племенниците ми са луди по него, умират да играят заедно и да са с него. Имат си магия тази кучета, някакси ... омагьосват с поглед, с държание, с поведение.

За белите не се притеснявай. Малък е още, все още всичко му е интересно. Кев все подреждаше всичко по негов си начин. Не му хареса нещо и го преподредил. Постепенно спря, сега вече стои сам в къщи и не пипа почти нищо, най много да е легнал в леглото ми - това му е любимото. Което ми е много интересно - когато аз съм си в къщи, никога не се качва на леглото, дори и аз да го повикам, прави го с нежелание, веднага слиза. А като ме няма - все намирам, че си е играл там.

С котката пълно разбирателство. Сега вече не спят заедно, предполагам защото им е топло - тя си спи на терасата, той в коридора. Няма никакъв проблем - закачат се, играят, търсят се, ако ги разделя, тя мяука да може да го вижда свободно, той също не се съгласява да е разделен от нея. Отворени ли са вратите из къщи - мир. b)

Такива са ... винаги с собствено мнение, но и невероятни чаровници. Не можеш да не им прощаваш и еднственото което можеш да направиш е да се влюбваш още повече, потъвайки в техния мироглед за света.

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни