Самоед
Публикувано: 06 July 2008 - 11:48 PM
WORD DOG SHOW 2008
Stockholm (SE) 3 - 6.07. 2008
samoyed, 117
Съдии
COXALL CLARE- мъжки кучета и BOB
HOLM GUNNEL - женски кучета
BOB
DKUCH INTCH CABAKA'S YACKER OF MCCOY !!!
World Winner CACIB - женски
BALT JCH EST&LV LT&FIN&RUS CHBALT JW06&W06 NORDV-07 PILGRIMAGE SNOW BALL
World Winner CACIB - мъжки
DKUCH INTCH CABAKA'S YACKER OF MCCOY
Junior World Winner - женски,
RAJUMAS AURORA
Junior World Winner - мъжки
WINTER DAY'S GRAND ILLUSION
Veteran World Winner - женски
NORRSKENS POLAR SILVAS CORNETTE
Veteran World Winner - мъжки
FINUCH NUCH LEJONBOLS MILLENNIUM
И снимки на тези кучета
Световен шампион, победител за породата - CABAKA'S YACKER OF MCCOY, това е негова снимка от Познан, Световен шампион за втори път !!!
още за него - тук
Световен шампион при женски кучета - PILGRIMAGE SNOW BALL
Още за нея - тук
Млад Световен Шампион, женски кучета - RAJUMAS AURORA
Още за нея - тук
Млад Световен Шампион, мъжки - WINTER DAY'S GRAND ILLUSION
още за него - тук
Stockholm (SE) 3 - 6.07. 2008
samoyed, 117
Съдии
COXALL CLARE- мъжки кучета и BOB
HOLM GUNNEL - женски кучета
BOB
DKUCH INTCH CABAKA'S YACKER OF MCCOY !!!
World Winner CACIB - женски
BALT JCH EST&LV LT&FIN&RUS CHBALT JW06&W06 NORDV-07 PILGRIMAGE SNOW BALL
World Winner CACIB - мъжки
DKUCH INTCH CABAKA'S YACKER OF MCCOY
Junior World Winner - женски,
RAJUMAS AURORA
Junior World Winner - мъжки
WINTER DAY'S GRAND ILLUSION
Veteran World Winner - женски
NORRSKENS POLAR SILVAS CORNETTE
Veteran World Winner - мъжки
FINUCH NUCH LEJONBOLS MILLENNIUM
И снимки на тези кучета
Световен шампион, победител за породата - CABAKA'S YACKER OF MCCOY, това е негова снимка от Познан, Световен шампион за втори път !!!
още за него - тук
Световен шампион при женски кучета - PILGRIMAGE SNOW BALL
Още за нея - тук
Млад Световен Шампион, женски кучета - RAJUMAS AURORA
Още за нея - тук
Млад Световен Шампион, мъжки - WINTER DAY'S GRAND ILLUSION
още за него - тук
Публикувано: 08 July 2008 - 09:51 PM
Здравейте!Може ли да ми кажете как се разбира самоеда с други кучета, не от неговата порода. Питам информативно, за да преценим дали след време да вземем сестриче от друга порода на нашето бяло зверче.
А също живо ме интересува и отношението на самоедите към хамстери. Не знам дали някой изобщо има подобен опит, но ако сте чували или изпитали нещо, моля пишете. имаме хамстерчета и да знам как би реагирало кучето , ако не са затворени с капак.
А също живо ме интересува и отношението на самоедите към хамстери. Не знам дали някой изобщо има подобен опит, но ако сте чували или изпитали нещо, моля пишете. имаме хамстерчета и да знам как би реагирало кучето , ако не са затворени с капак.
Публикувано: 09 July 2008 - 07:27 PM
Здравейте !
Самоед са добронамерени, винаги готови за игра и внимание. Чудесно се разбират с други кучета, въпреки че съм виждал и обратното, все пак имайте предвид че всяко едно куче е индивидуален характер. Доколкото разбирам, имате самоед и искате да вземете още едно куче ? Това, което мога да ви посъветвам е да изберете порода, която е с спокоен, дружелюбен и недоминантен характер. Въпреки веселия си и непринуден нрав, самоед обичат да бъдат, да се чубстват лидери. Ако в периода на израстване на двете кученца те се разбират чудесно с лидер по възрастното куче, в случая самоед, то при израстването на другото куче всеки опит за смяна на местата в йерархията може да не бъде посрещнат добре. Разбира се, отново с уточнението, че всичко зависи и от самите кучета, и от това къде живеят и се хранят, а и от отношението на вас към тях като начин на общуване и възпитание.
За хамстерите - Пазете хамстерите :blink:
Самоед са добронамерени, винаги готови за игра и внимание. Чудесно се разбират с други кучета, въпреки че съм виждал и обратното, все пак имайте предвид че всяко едно куче е индивидуален характер. Доколкото разбирам, имате самоед и искате да вземете още едно куче ? Това, което мога да ви посъветвам е да изберете порода, която е с спокоен, дружелюбен и недоминантен характер. Въпреки веселия си и непринуден нрав, самоед обичат да бъдат, да се чубстват лидери. Ако в периода на израстване на двете кученца те се разбират чудесно с лидер по възрастното куче, в случая самоед, то при израстването на другото куче всеки опит за смяна на местата в йерархията може да не бъде посрещнат добре. Разбира се, отново с уточнението, че всичко зависи и от самите кучета, и от това къде живеят и се хранят, а и от отношението на вас към тях като начин на общуване и възпитание.
За хамстерите - Пазете хамстерите :blink:
Публикувано: 12 July 2008 - 12:11 AM
Хамстерите - спесени :blink: имат нов дом - 40 литлов терариум...дворец B)
Имам въпросче отново - вашите любимци имат л си легълца? Чудя се дали да купувам, но приятелка ми каза, че си избирали сами по-хладно място и се цопват там. Да постилам ли нещо, легло, дюшече???
Имам въпросче отново - вашите любимци имат л си легълца? Чудя се дали да купувам, но приятелка ми каза, че си избирали сами по-хладно място и се цопват там. Да постилам ли нещо, легло, дюшече???
Публикувано: 23 July 2008 - 12:42 AM
Излязъл е първи брой на списание "101 приятели", половината от списанието е посветено на така обичаната от нас порода! (със снимки на нашите баба и дядо :P )Списанийцето е малко, но аз лично си го взех и го харесах. Пожелавам успех на забавното четиво, дано намери своите читатели и за напред да ни радва още интересни статии.
Който си го е взел, нека сподели мнението си
Който си го е взел, нека сподели мнението си
Публикувано: 24 July 2008 - 10:17 PM
Баси чата! ЛС няма ли за вас :Абе, ти чуваш ли ме?!: :huh:

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians
JulyVell Siberians
For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!
Публикувано: 26 July 2008 - 01:19 AM
Аз на моятя малка и взех постелка за кучета, на която да спи. За легълце ще помислим зимата. от всичко, което ме посъветваха излезе, че няма смисъл от легло, защото няма да го ползва. Мислите ли, че постелката е добър избор? Вашите имат ли подобни?
Публикувано: 26 July 2008 - 10:23 AM
Незнам, но от легълцето на Бъди нямаше полза, легна точно 3 пъти в него и това беше :- И сега спи на постелка, а когато му е горещо, ляга на плочките в коридора :blink: