Цитат
Самоед
Публикувано: 04 January 2009 - 11:15 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 January 2009 - 12:03 AM
Цитат
Цитат
аз съм от "друга порода",но във форума с предимство са кучетата с родословия.... ние не вървим B) - такива,"с разни наследствени заболявания,мижава козина,без хартия за произход" и практически нямаме право да се "оплождаме" B)защо ли и при хората не се оплождат само красиви,природно здрави и тн.....
бтв. страхотна порода са самоедите! ;)надникнах само да ви разгледам красивите зимни фотосесии! :wub:
МОД: Никой не ви пречи да се "оплождате". Само не с помощта на този форум.
Публикувано: 05 January 2009 - 01:17 AM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 05 January 2009 - 01:47 AM
Цитат
бтв. страхотна порода са самоедите! ;)надникнах само да ви разгледам красивите зимни фотосесии! :wub:
Твоето куче, ако има наследствено заболяване ще го заплодиш ли?
Едно от нещата, които показва легитимното родословие е точно това - че кучето НЯМА такива заболявания, защото такова куче просто не се допуска до разплод :rolleyes:
А и точно от такива "междусъседски" връзки, раждания "за здраве" и т.н. са всички бездомни кучета - заради кучета, които не са си намерили дом. Все пак никой развъдчик няма да остави кучето си на произвола, ако то не бъде купено например... а така правят повярвай доста хора...
И последно: моето куче е без родословие - казвам, за да не мислиш, че съм дошла да се фукам с него.
Публикувано: 05 January 2009 - 02:17 AM
Няма да си кривя душата,самоеда на Анна за мен отговаря напълно на стандарта или поне на представите ми за самоед,за разлика от доста родословни кучета във форума които макар и изследвани и със изрядни документи не са ми направили такова впечатление.
Не случайно го похвалих и бързах да отбележа,че има нещо особено в излъчването му което ме привлича.

Публикувано: 05 January 2009 - 08:32 AM
Публикувано: 05 January 2009 - 08:34 AM
Цитат
Във форума има доста родословни кучета които са заплождали неродословни и следователно на малките няма как да бъде извадено родословие,това е ...

Публикувано: 05 January 2009 - 10:49 AM
[/quote]
А ти ако имаш наследствен диабет или обратна захапка,ще се откажеш ли да имаш деца???
някак не ми звучат нещата убедително,а и доста съм се начела на родословни кучета,родили малки с порок на сърцето,с хълбочна дисплазия и незнам какво си....и после продадени на нищо незнаещи стопани....
бтв.аз така нареченото "оплождане" го правя с цел любов,а не с цел - печалба,така че кучетата ми няма да се движат безпризорно по улиците :rolleyes:
Публикувано: 05 January 2009 - 09:29 PM
Цитат
О както вииждам някой досто се е интересувал от нашата самоедка!
Първо Людмила е родословна и самоедът с който заплождахме е родословен!
Второ малките нямат родословие защото (не е извинение знам)нямах сегашната информация и вярвях на каквото ми кажат , тоест че с копия на родословията ще се извадят и на малките! :huh:
Трето мисля че малко се изсилихте с определението ферми за кучета искам само да поясня че само едно женско е продадено на човек който е извадил 3 пъти кученца , но чак пък ферма!
Четвърто Людмила е на 7години , 5 от които е живялала с мен и приятелката ми и мисля че тя е колкото нейна толкова и моя!
djuliana djulina но за едно си права Тя е прекрасна и съдийте го казват и то не само Българските съдий!
Публикувано: 05 January 2009 - 09:39 PM

Публикувано: 07 January 2009 - 04:14 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 07 January 2009 - 06:23 PM
ПП Не приемайте това за заяждане,просто ми е интересно как стоят нещата с документите и възможностите за фалшифициране,защото без да се обижда никой,наистина в Бг,всичко е възможно а и на последък забелязвам все по-некачествени самоеди в страната ни,които се продават доста скъпо.

Публикувано: 08 January 2009 - 11:21 AM

JulyVell Siberians