Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#281 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2006 - 07:40 PM

много съжелявам за загубата ви знам какво е и аз съм го приживял и напълно ве разбирам само че моя случай е малко по различен -имах чудесен ризеншнауцер Лорд на 4-години той почина от отравяне просто не ми се говори ,някаде около година не исках да поглеждам куче защото болката ми беше ужасна ,хем ми св искаше да си взема кученце хем ме болеше ичувствах че ако си взема то по мякакъв начин ще предам Лорд, но от две седмици се чувствам наи-щастливия човек защото в момента две ангелчета ми акат и пикат в краката w) ,така че един съвет от мен не се чуди а си вземи друга животинка която да те радва и да ти помогне в този тежък момент за теб, ако мога с нещо с удоволствие ще ти помогна не се отчайвайте само

#282 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 January 2006 - 07:58 PM

Също .. да загубиш самоед е .. не мога да си го представя. Не зная какво да ви кажа ... само не се отчайвайте. Просто помнете. Това е най хубавото, което можете да направите за нея и за себе си. Оставете само хубавите спомени, снега, щастието .. всичко друго минава, остават спомените, които ни напомнят за тях.
Ако мога да помогна с каквото и да е, кажете ...

#283 Потребителят е офлайн   ivana_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2006 - 08:30 PM

Благодаря за съпричасноста и желанието Ви за помощ.Точно така е не смея да взема друго куче защото мисля че ще предам Джули.Сега живея със спомените снимките и прекрасните мигове с които ме е дарила.А те бяха хиляди и хиляди.
Всяко място ми напомня за нея като тръгна да се разходя.Вървя по пътеките и си спомням до най малка подробност какво се е случило за да съм щастлива.
В момента не мога да взема друго куче-не съм готова.Но уверявам Ви че ако дойде този момент ще бъде само породаСАМОЕД и ще се казва пак УАИТ ВАНЕСА ДЖУЛИЯ!! Да са ви живи и здрави самоедите и Бог да ги пази!Спирам защото сълзите ми се стичат.Но ще се радвам на снимките които побликувате-дано да са повече.
ВАНЯ

#284 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2006 - 10:46 PM

d) Извинете имам един въпрос при самоедчетата кога почва смяната на пуха с козина питам защото наблъдавам при малкия леко уредяване на пуха в областа на очите и около носа и се чудя дали не се дължи на това че те двамата постояно се хапят по муцунките а и друго забелязвам че те наистина не обичат да спят на топло, а винаги лягат на студените плочки в коридора или в кухнята което малко или много ме претеснява и се страхувам да не се отрази на тяхното здраве мерси предварително за съвета w)

#285 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2006 - 11:34 PM

Кевин смени пуха постепенно, така че не се притеснявай. За плочките ... ами то с тази козина е нормално да търсят по студено. Не зная за теб, но при мен Кевин има къща на балкона. Даже и сега спи там, въпреки че вън е студ .. би могло да им се отрази на здравето, ако правиш резки смени на температурата - примерно ако живеят на парно, а изведнъж ги изкараш на студа навън.

#286 Потребителят е офлайн   Amur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2006 - 11:52 PM

Здравейте на всички,моите искрени съболезнования за УАИТ ВАНЕСА ДЖУЛИЯ!!!Моят спътник в живота Амур е роден на 21.07.2001г,от бащта Victor od nenci и майка Dzenet,Югославия.Не сме ходили никъде по изложби и със сигурност не сме известни сред "самоедските "среди.За първи път имам възможността във този форум да говоря него.Снимки за съжаление нямам от цифров апарат,но ще се погрижа да осигуря за да ви го покажа.
Незнам дали бих могла да давам съвети по отношение на отглеждането,възпитанието и т.н. но бих могла да споделя моя опит и да обменя такъв с други стопани.Много статии и книги има изписани ,но аз мисля че всяко куче си има своя индивидуалност и нрав и изисква индивидуален подход.Много любов!А "самоеда"-какво да кажа:много своенравен и чувствителен.Много умен и много хитър(ах какви номерца измисля)!Прекалено добъри дружелюбен,никаква агресия(освен ако не става дума за "дама"-тогава.......).Единственото качество с което ми е трудно да се преборя е своенравността му и голямото му желание да "ходи по любов",ако мога така да се изразя.Забравя за всичко ,за името си дори.....и черта.......
Разбира се аз съм си виновна,защото може би не съм била достатъчно строга във възпитанието му и сега си нося последствията.За преборването с тяхната своенравност не мога да давам съвети,само приемам!
Още нещо което искам да споделя е :Самоедите са като децата,когато им говори6 с дружелюбен тон-изпълняват и слушат,а когато им повишиш тон или се караш-те се сърдят!!!!
Обичайте ги и ако може да им дадем повече свобода и игри-ще са най-щастливи!

#287 Потребителят е офлайн   ivana_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 08:12 AM

Здравейте всички притежатели на САМОЕД! Тъй като вече моята УАИТ ВАНЕСА ДЖУЛИЯ я няма мога само са споделя опита си по отношение на козината която беше прекрасна.Тъй като тя дойде от развъдник в Украйна винаги спазвах съвета на развъдчика по отношетие на козината.-Направи ми впечатление че всички самоеди са с прекрасна козина.Руснаците процедират по следния начин-Добавят към храната по една чаена лъжичка зехтин в продължение на 2-3 месеца обикновенно през зимата.
Лично аз го прибавях към прясно мляко което тя обожаваше.А може и към храна която е надробена. Избягвах само лятно време в горещините. А когато започваше процеса на смяна давах по схема "Зоогланц" -1 кутия.Благодарение на тези съвети които ми бяха дадени имах възможност да се радвам на една здрава и силна козина.И да не забравяме още един ритуал-редовно разресване.
Обичайте ги и ги дарявяйте с много любов и грижи.Заслужават.А аз ще се радвам на вашите любимци чрез снимки които вие ще побликувате.
Ваня

#288 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2006 - 01:22 PM

Цитат

За преборването с тяхната своенравност не мога да давам съвети,само приемам!
Още нещо което искам да споделя е :Самоедите са като децата,когато им говори6 с дружелюбен тон-изпълняват и слушат,а когато им повишиш тон или се караш-те се сърдят!!!!
Обичайте ги и ако може да им дадем повече свобода и игри-ще са най-щастливи!

Същия ...
Ситуация - излизаме в парка. Игра, щастие, радост ... тича като луд, дивее super Прекрасно изпълнява команда "Ела" - връща се от далече, давам му храна, джоба ми е винаги пълен, потупвам го " добро куче, добро куче", така 20 пъти ... и в следващия момент вдига глава нагоре и изчезва ... l) Проблема е, че пресече улицата, а можеше да има коли и сега сме на дълъг повод, едно въже за простиране. Пускам го да тича свободно само когато има други кучета, тогава не се отдалечава.
Много хубав, прекрасен характер бих казал ... толкова слънчев и усмихнат, винаги готов за игра, за тичане ! Добър ... всички хора са му приятели, че чак се ядосвам понякога, защото иска да се запознае с всичко и всички в парка.
Иначе с други кучета нямаме проблем, само да искат да играят и да тичат с него - ако започнат да се правят на "мъже", не отстъпва ... смел е, не се предава.
Надали мога да дам нещо като възпитание ... самия аз се притеснявам, че имаме проблем с връщането. Повече игра - когато е ангажиран да играе, няма време да мисли за глупости. Иначе разбира всичко, ама така хубаво го разбира, че ... и пак си го прави на неговото. Прилича малко на мен в това отношение b)

За козината - давам Айриш кал и храня с храна на Нутра нугетс за хубава козина, с засилено съдържание на ориз и яйца. Сега ще пробвам и с бирена мая, но бих казал, че нямаме проблем с козината. Не знаех за зехтина, ще пробвам и аз. Иначе обича кисело мляко super
Обичам го w)

#289 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 02:21 PM

Цитат

[Ситуация - излизаме в парка. Игра, щастие, радост ... тича като луд, дивее super Прекрасно изпълнява команда "Ела" - връща се от далече, давам му храна, джоба ми е винаги пълен, потупвам го " добро куче, добро куче", така 20 пъти ... и в следващия момент вдига глава нагоре и изчезва ... l) Много хубав, прекрасен характер бих казал ... толкова слънчев и усмихнат, винаги готов за игра, за тичане ! Добър ... всички хора са му приятели, че чак се ядосвам понякога, защото иска да се запознае с всичко и всички в парка.
..... Иначе разбира всичко, ама така хубаво го разбира, че ... и пак си го прави на неговото.

Защо ли ми звучи така познато b) b) b) dribble
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#290 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 05:32 PM

Много ви благодаря за помоща super По отношение на испълнението на командата Ела ми е до болка позната аз имах същия проблем с ризеншнауцера си правилно си постапил Dog дългото въже му маиката по принцип при Лорд проблема го решихме за около две седмици постояни разходки на дълъг повод и постояно поощтряване от моя страна когато се доближава до мен и постепеното скъсяване в рамките на тези седмици на дължината на ремъка ,дерзай w)

#291 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2006 - 06:35 PM

Преди него имах немска овчарка ... но тук подхода за обучение е съвсем различен. Ако не му е интересно и не зе занимаваш с него, прави каквото реши. Може и аз да бъркам нещо, това е първия самоед, който имам b) Казано честно, мислех, че ще се справя по лесно, но уви ..
Иначе на повод - засега никакви проблеми. Имаше период, в който се дърпаше като луд. Постоянно корекции, нон стоп, сега е по добре - на повод вървим на ред без да се дърпаме.
Ще видим, на мен ми е приятно да се занимавам с него и самоедския му характер. Даже му се радвам, опитвам се да мисля една стъпка преди него, за да видя какво ще измисли .. не винаги успявам, обаче super

#292 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 06:57 PM

d) По това което съм чел в руските сайтове за породата се смята поне според някои руснаци че самоеда въпреки трудния си за обработка характер ако се намери правелния подход се подава доста добре на дресура дори в някои сайтове пишеше че самоеда се подава на дресировка така както и немската овчарка.Колкото и да звучи невероятно но се надчвам да е възможно защото ми предстои този етап.Другото което искам да ви кажа че е хубаво когато искаш да научеш на команди своя любимец то поне два пати по лесно ще ви бъде ако няма странични дразнители около вас тоест(кучета,хора ,шум).Надявам се да съм бил с нещо и аз от полза въпреки че съм почти сигурен че сте запознати дори повече с обучението от мен w)

#293 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2006 - 07:08 PM

Да .. това опитвам, и без това от вчера в парка сме само аз и той b)

Поддава се. Бях очарован до 7- 8 месец. Страхотен. В момента съм сигурен, че знае всичко, въпроса е че не винаги изпълнява. Следвам всичко, не оставям команда без изпълнение. Иначе правим всичко за храничка ... топката не му е много интересно, пръчка носи, но на настроение .. предизвикателство си е.

Сега стои и си играе с котката super А в къщи е перфектен !

#294 Потребителят е офлайн   Amur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 07:30 PM

Здравейте на всички!
Това е:всичко знаят и разбират,но го изпълняват когато искат.Аз мислех че с възрастта ще поолегне,вече е на 4 години,но Амур си е същият "хитран-малчуган",дай му игра и цял ден може да го прави,няма и да се сети за мен или пък да иска да се прибере в къщи.Вечно се дърпаме и ние с "въжето за простир" с думите "Хайде в къщи".Чудя се как да го уморя -та да миряса.Видях в сайта снимки на дог с велосипед,не мога да си представя Амур така.Той ще хукне разбира се в друга посока и аз ще съм на земята!!! d)
Това за козината,което Ваня сподели (зехтин)е доста логично,ще опитам,аз досега съм давала само бирена мая.А с ресането сме цяла комедия,то се почва с едни четки и гребени,едно гонене,Амур го избива на игра(от малък),големи усилия ми коства да играя с някаква играчка в едната ръка и да реша с другата bl)

#295 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 07:31 PM

Между другото имам една добра новина днеска на малките им щтръкнаха ушичките като казах уши и се сетих колко често трябва да им ги чистя cheers

#296 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 07:40 PM

d) Колкото за ресането ми казаха че трябва да ги реша от малки за да свикнат и сигурно е така и за да не стане както с Амур мисля да го послушам dribble

#297 Потребителят е офлайн   Amur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 07:47 PM

По отношение на ушите смело заявявам че досега 4 години не сме имали проблем с уши.Моят доктор ме увери че започнеш ли веднъж с чистене,няма спиране.Не им чистете ушите освен ако не е наложително,пък особено ако са малки!Единственото важно нещто е лятото космите в ушите малко да се подстригват(за да не се спарват и да стават инфекции).

#298 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 07:52 PM

bl) други мнения за уши дали има???

#299 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2006 - 09:57 PM

Забърсвам на Кевин ушичките .. всъщност ние имаме нещо като тоалет .. обикновенно събота, че сме по свободни. Ресане, чистене, игра ... времето, в което му отделям повече от всекидневното внимание. Преглеждам редовно, навик от овчарката ми и ако има ушна кал или са черни, почиствам с памук.

Ресане - задължително, и то от малки. Колкото по често решеш, толкова по хубава козина. Решеш не в посока към опашката, а нагоре, към главата, решеш на къси отсечки и отдолу, от подкосъма. Обръщаш едно място, да се види кожичката и почваш .. разресваш, обръщаш съседното. l)

С какъв гребен решеш ?

При мен слуша ... правя го на части, като видя, че му писва, малко го оставям на мира, после пак. Иначе ми е трудно да го държа прав, а особено, ако сме на изложба, се опитвам да го реша в стойка. Не че успявам де .. аз го държа, приятелката ми го реше, малко почивка за всички и после пак. Иначе обикновенно легнал, той обича, даже си мисля, че му прави удоволствие.

За колелото - ами това е само снимка b) Всъщност, истината е малко сложна - той дърпа, но трябва да се внимава много. Когато е сам, в смисъл не е видял куче - няма проблем. Но види ли друго куче ... бях се пребил така ... Но за него е полезно, защото иначе няма измаряне. Имам постижение - успяхме да отидем от Герена до НДК с колелото и не се пребих никъде. Иначе живея точно до стадиона и е много удобно с колелото около стадиона - място има перфектно, коли няма. Няма и много кучета, защото ако има .. не питай какво става. Но тегли с удоволствие иначе. Замислил съм варианта с количка някаква, но ... да видим какво ще стане !

#300 Потребителят е офлайн   Amur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 10:21 PM

много полезни съвети даваш дог!!! bravoS
Водиш ли Кевин на Витоша??Там съм най спокойна,4е няма да забегне и да го сгази някоя кола.Аз съм в Младост и тук нямаме много място за големи разходки,освен междублоковите градинки или някой запустели полянки с много,лепки,камши4ета и бодили,които са ад за нас!Сега зимата не сме ходили на Витоша,незнам дали ще успея да кача Амур на лифта.Иначе много обича да се вози на колата(свързва го явно с приятни места и дълги разходки),но в затворени тесни пространства (като асансьор например) се страхува и не иска да влиза,нещто като клаустрофобия ли какво ли??
а за гребена-реша с четка и гребен на ферпласт с въртящите се зъбци(уш да не скубе),който много добре вади подкосъма,ама Амур не го одобрява много.....та както казах си е мъка!Колко кг е Кевин?
Амур все си мисля че е слаб(24кг),изобщо не е лаком,(не съм си мислила че моге да има такова куче),аз го храня с Еукануба (във форум про4етох недобри неща за тези фирми).
Откъде купуваш храната на Кевин??

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема