Самоед
Публикувано: 07 April 2010 - 04:26 PM
Има много синове и дъщери на моето куче, обичам и помня всички, има вечери, когато тихо си ги броя на глас - и живите, и тези, които вече ги няма. Не ги деля и никога не съм ги делил, независимо от кои връзки са, какви са и на кого приличат. А и всички освен баща, си имат и мама - в развъждането са важни и двамата родители, без добра майка никои кученца нямаше да са това, което са. И отговорни хора - сами виждате, че малките си имат родословия, актирани са от клуба - въобще - направено е всичко, каквото трябва по отношение на кучетата. За съжаление ... хората ... не им пука. От собствениците на предните кучила са еденици тези, които са подновили членството си в клуба, а с някои от тях бях на "ти" ... уж. Останалите - явно не им пука за кучетата им, нито за бащи, майки, предци - дано поне малките да са наред, да са здрави и да са обичани, те го заслужават, кученца с чудесен, усмихнат самоедски характер са. Така че нека да разделим хората от кучетата, едното няма нищо общо с другото. Ако искате да говорим на "ти", ако се видим на живо - поддържайте си членството в клуба, плащайте си членския внос всяка година, поне веднъж в годината го изкъпете и нарешете и го покажате на изложба, за да се зарадваме и най вече за да знаем, че това, което сме направили и сме искали да направим с тези кученца и че това, което ще продължаваме да правим - да развъждаме породата, намира почва и тук, в България, има смисъл. И да правите така, че бъдещите им потомци да имат FCI родословие и да бъдат самоеди, по добри и по класни дори от моето куче, от вашите кучета - това е начина да се покаже благодарност към едно куче в света на породите, когато неговите потомци са отлични породни кучета, за да имат шанса да продължат рода си, за да има порода и други хора, които да я обичат.
Грешите, ако мислите че малкия прилича само на Кевин. Ето част от дедите му по мъжка линия, вие ще си кажете мнението дали прилича на тях. Ще прилича на тях, това е смисъла от развъждането и това отличава породата от белите кучета - вие и други хора като вас имате живата история на самоед. Дано малките да ви омагьосат достатъчно, за да бъдете неини отговорни пазители - тази чест и задължение се пада на вас и на други хора като вас с породни кучета.
F2 - Дядо ви - IKILIIKKUJAN PRINCE'S PRIDE
F3 - Прадядо ви - Samarite Imperial Prince
F4 - Прапрадядо - Ikiliikkujan Snowstorm
F6 - Прапрапрадядо - Karazoe Snow Trapper
F6 - Прапрапрапрадядо - Nikara Special Edition
F7 - Пра ................... дядо ZAMOYSKI LUCKY STAR OF OSTYAK
F8 - Пра ...........................дядо HURKUR JINGLES
Прикачени снимки
Публикувано: 07 April 2010 - 04:32 PM
Здравейте и добре дошли !
Публикувано: 07 April 2010 - 06:31 PM
Публикувано: 07 April 2010 - 07:34 PM
Здравейте и благодарим за посрещането!
Трябва да се разберем и да направим една самоедска среща в София.........
Публикувано: 07 April 2010 - 07:36 PM
Време им е да учат, всичко научено сега до една година ще е това, което ще бъде кучето за цял живот. Не че не може да се правят корекции и след това, но е доста по сложно и с повече време.
Публикувано: 07 April 2010 - 07:42 PM
Здравейте и благодарим за посрещането!
Трябва да се разберем и да направим една самоедска среща в София.........
Има такава в събота, 10.04, парка зад музея Земята и хората - Специализирана изложба на Клуб Северни кучета.
Заповядайте !
Публикувано: 07 April 2010 - 07:45 PM
Време им е да учат, всичко научено сега до една година ще е това, което ще бъде кучето за цял живот. Не че не може да се правят корекции и след това, но е доста по сложно и с повече време.
В момента Сибирия знае някои команди,като седни,лапа,другата лапа,легни,на място,тук,не и вземи. Учим се на "редом" и започва да свиква,естествено за всичко получава награда.А относно клипчето-мисля,че е време и ние да започваме и не заради изложбите,а заради мен и моето бебенце!
Публикувано: 08 April 2010 - 11:46 AM
Като съвет, ако мога да дам, който да е валиден за всички - минимум храна, максимум движения. Свободни движения, кученце без повод, игра в парка с други кучета - много е важна кучешката социализация, много. Не ги ограничавайте в контактите с себеподобни, напротив - търсете места за разходки с кучета, пускайте ги да се закачат с по големите, да се гонят, да играят колкото им се иска.
И любов ... галете ги. Поне аз вярвам, че самоед приема човешката обич и я показва, обичаното куче има друг поглед, друга вътрешна нагласа, аура, която се усеща по излъчването на едно едно куче - красота, елегантност, в същото време много топлина и доверие.
За командите - при мен най използваните команди са - "НЕ" и "При мен" ... обаче тази втората, хич не я изпълняваме като хората, само да има нещо по интересно наоколо - хич и за нищо не ме броят, чува, вижда, разбира, знае ... вдига глава и отива да провери каквото и да е там, после се връщат. Има голяма разлика между поведението на малкото кученце и на голямо куче - имайте го и това предвид. Малките очароват с бързо научаване, запомняне, схващат бързо каквото се иска от тях и все едно ... само дето не говори, така разбиращо гледат с тези хубави очи. Само след няколко месеца стават далеч по непостоянни в изпълнението, по самостоятелни, увеличават си много периметъра в който се движат, не знаят и нямат страх от нищо - нито от коли, нито от други кучета, нито от хора. Не им се доверявайте на 100 %, освен ако не сте напълно уверени че може да ги контролирате от разстояние, но бих казал че при самоед никога няма 100 % сигурност - едно куче от другата страна на улицата ще го накара да я пресече, все едно е на парад. Водете ги на повод до местатата за разходка, там не ги изтървайте от поглед, а ако започнат прекалено много да се отдалечават и това започне да ви притеснява - ползвайте "дългата ръка" - едно въже за простиране 20 метра като дълъг повод е повече от полезно, за да може да има контрол дори и на голямо разстояние, а и вие да сте по спокойни.
Публикувано: 08 April 2010 - 11:51 AM
Най добре би било да се направят за всяко куче отделна тема - така по лесно ще се следят.
Колко тежи Сибирия в момента ? А Сървайвър и Каро ?
Публикувано: 09 April 2010 - 07:21 PM
Най добре би било да се направят за всяко куче отделна тема - така по лесно ще се следят.
Колко тежи Сибирия в момента ? А Сървайвър и Каро ?
Каро е 12 кг някаде, не ми е много точен кантара но е + - 300 гр. разлика :) не е дебел никак даже много си е строен

Вход

Горе
Цитиране +