Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#2941 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 April 2010 - 07:42 PM

Цитат(Eli_snow @ Apr 7 2010, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog.bg @ Apr 7 2010, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Eli_snow @ Apr 6 2010, 10:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Казва се Сибирия

wub.gif Какво хубаво момиче с толкова красиво име !

Здравейте и добре дошли ! rc_036.gif

Здравейте и благодарим за посрещането!

Трябва да се разберем и да направим една самоедска среща в София......... dog.gif

Има такава в събота, 10.04, парка зад музея Земята и хората - Специализирана изложба на Клуб Северни кучета.

Заповядайте ! ae_085.gif

#2942 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2010 - 07:45 PM

Цитат(dog.bg @ Apr 7 2010, 07:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
По повод клипчето - дори и да не ходите на изложби, не е задължително, купете си един такъв изложбен повод и опитвайте да го водите така в парка, в кръг, или просто да върви до вас, играйте заедно - това създава контакт между вас двамата и желание у кученцето да ви бъде полезно, да получава наградка за нещо, което е направило, създава доверие към ръката ви, учи се да ходи до вас, а и вие ще се научите да усещате по добре настроенията му.

Време им е да учат, всичко научено сега до една година ще е това, което ще бъде кучето за цял живот. Не че не може да се правят корекции и след това, но е доста по сложно и с повече време.

ba_025.gif

В момента Сибирия знае някои команди,като седни,лапа,другата лапа,легни,на място,тук,не и вземи. Учим се на "редом" и започва да свиква,естествено за всичко получава награда.А относно клипчето-мисля,че е време и ние да започваме и не заради изложбите,а заради мен и моето бебенце!

#2943 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 07:46 PM

В събота ние със Сибирия сме там af_089.gif

#2944 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 11:40 PM

Дог отново благодаря за съвета.Още малко и сме в парка. ae_085.gif Вече мога да хода,обаче немога да пътувам на такива разтояния и много ме е яд,обаче ако се чувствам добре може и да дойдем дори и като зрители,тамън малко да погледаме. smile.gif

#2945 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 11:25 AM

Качете малко снимки на Сървайвър wub.gif да го видя този красавец голям ae_085.gif

#2946 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 11:46 AM

Не ги приемайте буквално като съвети ... избягвам да давам такива, често съветите за едно куче и конкретен човек може да са погрешни за друго куче и друг човек. Но контакта с кучето в нашата порода е много важен - кучетата ни обичат да работят заедно с човека, без да се подчиняват съвсем, трябва им мотивация - било наградка, било погалване, по различен глас за похвала ... понякога дори малките неща на пръв поглед са достатъчни да ги накарат да сияят, да се усмихват все едно отвътре ...

Като съвет, ако мога да дам, който да е валиден за всички - минимум храна, максимум движения. Свободни движения, кученце без повод, игра в парка с други кучета - много е важна кучешката социализация, много. Не ги ограничавайте в контактите с себеподобни, напротив - търсете места за разходки с кучета, пускайте ги да се закачат с по големите, да се гонят, да играят колкото им се иска.

И любов ... галете ги. Поне аз вярвам, че самоед приема човешката обич и я показва, обичаното куче има друг поглед, друга вътрешна нагласа, аура, която се усеща по излъчването на едно едно куче - красота, елегантност, в същото време много топлина и доверие.

За командите - при мен най използваните команди са - "НЕ" и "При мен" ... обаче тази втората, хич не я изпълняваме като хората, само да има нещо по интересно наоколо - хич и за нищо не ме броят, чува, вижда, разбира, знае ... вдига глава и отива да провери каквото и да е там, после се връщат. Има голяма разлика между поведението на малкото кученце и на голямо куче - имайте го и това предвид. Малките очароват с бързо научаване, запомняне, схващат бързо каквото се иска от тях и все едно ... само дето не говори, така разбиращо гледат с тези хубави очи. Само след няколко месеца стават далеч по непостоянни в изпълнението, по самостоятелни, увеличават си много периметъра в който се движат, не знаят и нямат страх от нищо - нито от коли, нито от други кучета, нито от хора. Не им се доверявайте на 100 %, освен ако не сте напълно уверени че може да ги контролирате от разстояние, но бих казал че при самоед никога няма 100 % сигурност - едно куче от другата страна на улицата ще го накара да я пресече, все едно е на парад. Водете ги на повод до местатата за разходка, там не ги изтървайте от поглед, а ако започнат прекалено много да се отдалечават и това започне да ви притеснява - ползвайте "дългата ръка" - едно въже за простиране 20 метра като дълъг повод е повече от полезно, за да може да има контрол дори и на голямо разстояние, а и вие да сте по спокойни.

#2947 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 11:51 AM

Цитат(Eli_snow @ Apr 8 2010, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Качете малко снимки на Сървайвър wub.gif да го видя този красавец голям ae_085.gif

Най добре би било да се направят за всяко куче отделна тема - така по лесно ще се следят.

Колко тежи Сибирия в момента ? А Сървайвър и Каро ?

#2948 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 07:21 PM

Цитат(dog.bg @ Apr 8 2010, 10:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Eli_snow @ Apr 8 2010, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Най добре би било да се направят за всяко куче отделна тема - така по лесно ще се следят.

Колко тежи Сибирия в момента ? А Сървайвър и Каро ?

Каро е 12 кг някаде, не ми е много точен кантара но е + - 300 гр. разлика :) не е дебел никак даже много си е строен wub.gif дог ще го видиш утре. вчера бяхме в южния парк с Кай много си играха двамата и много се забавлявахме. Прилагам една снимка да ги видите. Кай е станал доста по-пухкав от Каро тъй като явно по-бързо е сменил козинката си и до колкото знам е 10-11кг и той е в нормата. Каро е от ляво, а Кай от дясно. ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2949 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2010 - 02:04 PM

Сибирия в момента е 10,5 кг,всеки ден тича и си играе по 3-4 часа в парка. ae_085.gif Като се приберем няма сили за нищо и ляга да спи.Като преспи 1-2 часа вече е готова за нови бели и игри zz_223.gif

#2950 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 12:11 AM

Сървайвър е 11 кг и той е същия играе и тича като луд легне и после пак ab_041.gif Сутрин ме събужда с целувки ab_041.gif абе обожаваме го всички. smile.gif wub.gif Каро,Кай и Сибирия са големи сладури. ba_025.gifЧакаме снимки от изложбата хайде,разбрахме,че татко Кевин е спечелил BIS и BOB,поздравления smile.gif ae_085.gif

#2951 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 02:31 AM

Хубав ден и хубава изложба, много кучета, особено пък самоед ! Стана си направо прекрасна самоедска среща и се радвам, че толкова хора посещават изложбите и дават заявка да работят за породата ! Има кучета и има порода - бяхме най многобройната и представителна група на изложбата, за радост - имаме порода !

Ще запомня за винаги тази изложба. Не че Angel Ayona Kewin е моето куче, но се гордея с групата на потомците и BISS на специалка на куче, излезнало в ринг с 8 потомци в почти всички класове - шест поколения от четири различни женски кучета, българско развъждане от развъдниците Slavena fon Branddorf, Snejna Mechta и Snow Sisi. Всички до едно с отлични оценки !

Клас бебе женски
Kira of Snow Sisi - много перспективен
Kisi of Snow Sisi - много перспективен, Club Champion baby /женски/ 2010

Клас бебе мъжки
Karo of Snow Sisi - много перспективен
Sibirian of Snow Sisi - много перспективен, Club Champion baby /мъжки/ 2010, Best baby of Breed, BIS baby

Клас млади- женски

Noxy of Snow Sisi - отличен

Интермедия мъжки

Angel Spark of Snow Sisi - отличен, CAC

Открит женски

Aleksandria Snejna Mechta - отличен, CAC, Club Champion /женски/ 2010, BOS

Клас открит- мъжки

Mark Imperial Slavena fon Branddorf - отличен, CAC

Всички те са синове и дъщери на едно куче - Angel Ayona Kewin, на тази изложба - отличен, CAC, Club Champion /мъжки/ 2010, BOB, BISS !

Малко снимки на Кев, а утре всички останали и цялата изложба rc_036.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2952 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 02:39 AM

Поздравления dog,това е страхотно постижение,има с какво да се гордееш wub.gif

Много успехи и занапред!!!
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#2953 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 01:47 PM

Кевин е направо страхотен,възхищавам му се. wub.gif Честито на всички,прекарали сте си чудесно.Съжелявам,че не успях да дойда,но трябваше да ме оперират. dh_188.gif Но,за напред ще има още изложби,на които ще се видим. ae_085.gif

#2954 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 02:36 PM

Цитат(Survivor @ Apr 12 2010, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кевин е направо страхотен,възхищавам му се. wub.gif Честито на всички,прекарали сте си чудесно.Съжелявам,че не успях да дойда,но трябваше да ме оперират. dh_188.gif Но,за напред ще има още изложби,на които ще се видим. ae_085.gif

от 3-ти до 7-ми май ще има изложби всеки ден не съжалявай важното е да оздравяваш бързо пък ще се видим на следващата специалка smile.gif
Изложбата наистина беше много готина, пркарах чудесно и на едно място видях страхотни кучета, както и нашия тати ae_085.gif
Дог искам да те питам Каро като е бил на тази изложба, има ли право да се състезава пак през май месец на следващата в същата категория?
User's Signature

Качена снимка

#2955 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 03:06 PM

af_089.gif
Поздравления на всички участници, много се радвам че ви е харесало ! af_089.gif
Tedytooo относно твоето питане можеш да участваш колкото пъти искаш !
Само желание да имаш !

#2956 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 03:37 PM

Теди, няма значение дали е бил или не - разбира се, че може. Клас бебе е от 3 до 6 месеца.

Въпроса е по скоро вие самите като собственици да си отговорите на въпроса дали искате да посещавате изложби, защо го искате и убедени ли сте, че това е вашия път - това е основен въпрос при собствениците. Просто - изложбеното куче не е типичния домашен любимец, подготовката и грижите за това отнемат много време, както и пари. И нерви, естествено ... бе доста луд трябва да си, за да започнеш да се занимаваш активно с това.

С порастване на кученцето, ако то не е учено и подготвяно, започват не малко проблеми. Казано честно, в повечето от случаите хората започват да посещават изложби, когато малките им са бебета, с възрастта тези хора стават все по малко, защото ... наистина това е мания и като всяко едно нещо, ако искаш да има успехи, трябва да се прави професионално и с нужното знание и разбиране - тренировки, къпане в ритъм, редовно сресване, хранене под контрол, правилни движения, за да може презентацията ви в ринга да е на ниво.

Малко кученце се представя по един начин, възрастно куче по съвсем друг ... ако искате едно куче като възрастно да се представя отлично, с него трябва да се работи от малко. Много по трудно е да се учи, когато е вече голямо, но не е невъзможно.

С други думи - трябва да си доста луд, за да се занимаваш и да имаш и си поставяш високи цели. В крайна сметка, човешкия фактор тук е немаловажен - има хора с прекрасни екстериорни кучета, които не посещават изложби и кучетата им са щастливи домашни любимци, има и хора, които имат не толкова добри кучета, но с непрекъснато ходене на изложби успявят да ги наложат. Всичко е ... и съвсем не малко реклама, ако мога така да кажа. А и ... света на породното развъждане не е розов, не всеки ви е приятел, често новите хора се сбълскват с ... не всичко е розово, честно.

В крайна сметка всеки търси сам за себе си отговора защо. Ако мога да ви бъда някакъв какъвто и да е пример, преди 6 години, когато започнах тази тема не знаех какво е самоед и почти не бях виждал на живо, никога не съм се интересувал от изложби, не знаех какво е породно развъждане. Факт - след близо 5 години работа виждате резултата. Повярвайте ми, не е лесно, не е, не е, болката върви заедно с радостта, след най хубавото почваш да се готвиш за най лошото, а пътя ... не е постлан с рози, а с тръни. Вървиш, ревеш, но се научаваш да вървиш напред заради това, което обичаш.

Но ако имате желание, ще помогаме с каквото можем. Удоволствие е да видиш любимото си куче като победител на расата му - удоволствие от добре свършена работа, от положения труд, от удовлетворението, че си на прав път.

#2957 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 03:57 PM

Цитат(Survivor @ Apr 12 2010, 01:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Можеше и по добре, аз лично не съм доволен и от Саша, и от Кевин. И двамата могат много повече и могат да изглеждат в пъти по добре, но ... е трудно да подготвиш кучета за един ден като груминг най малко. Това, което вие виждате - бели, сресани и прекрасни кучета, коства не малко време и нерви - къпане, ресане - с дни, а не с часове.

Възрастно куче се подготвя за изложба поне четири - шест часа минимум, дори и да е редовно поддържано. Този бял цвят - ако не къпеш редовно, добива тъмен фон, стои матов, жълтее и с едно къпане не става, трябва да се къпе в ритъм и по дни. Има различни видове къпания - поддържащо, избелващо, основно ... всеки от тях с различни неща за козината - било то балсам, маска за козината, шампоан, употребяват се и други неща. Най общо взето в случая, понеже не поддържам в момента кучета в изложбена кондиция, за да заведа тези двамата на изложба, цяла седмица ... къпя и реша, в нас всичко беше ... вода и в косми, а последната вечер до 4 часа сутринта - това е при положение че все пак имам опит, суша с професионална машина и реша като робот, без да мисля ...

Лудост си е това нашето, но пък като ти излежда добре кучето - изпитваш удовлетворение от това, което си свършил. Важното е да знаеш, че винаги може по добре ab_041.gif

#2958 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 05:57 PM

Искам да питам нещо.Сървайвър е с 3та ваксина,вече сме почнали разходките.Та мисълта ми е кога да го изкъпа,той си е много беличък и чистичък,решем се всеки ден.Сега не е нужно да го къпа нали?И да попитам Bosh добра храна ли е?

#2959 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 01:21 PM

Здравей, разбира се че не е задължително сега да го къпеш , изчакай още поне месец !
Аз моата самоедка я къпя 4-5 пъти годишно , по важно според мен е от малък да свикне с ресънето !
Относно храната ползвъм BOSCH около 2 години и съм доволен !

#2960 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 02:13 PM

Благодаря за отговора.Днеска взехме от храната и му хареса.Как е Людмила? smile.gif Относно ресането,всеки ден се решем и вече почва да свиква. smile.gif

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни