Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#2961 Потребителят е офлайн   Eli_snow Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2010 - 03:17 PM

Здравейте на всички re_037.gif ! На Сибирия вече се клатат предните две зъбчета be_107.gif . Всички в къщи се радваме много, защото тя в момента е като перфoратор и оставя дупки на всякъде zz_223.gif

#2962 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 April 2010 - 04:09 PM

Цитат(Survivor @ Apr 12 2010, 06:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да питам нещо.Сървайвър е с 3та ваксина,вече сме почнали разходките.Та мисълта ми е кога да го изкъпа,той си е много беличък и чистичък,решем се всеки ден.Сега не е нужно да го къпа нали?И да попитам Bosh добра храна ли е?

Не мога да съм пример за никой - аз извеждам малки кученца след втора ваксина, имал съм две бебета, които съм взел от развъдници, с които съм работил - Саша и Нана, Кев си дойде с ваксините. И двете след втора ваксина са били навън, не са хранени с гранула, а с естествена храна. Въпреки че Кевин израстна на гранула, от доста време и той също е на такова хранене. А и аз съм луд - кучетата ми един ден в седмицата не ядат, независимо колко са големи, а и често ядат по съвсем малко на ден в продължение на няколко дни, като в тези дни им увеличавам натоварванията - било то упражнения или разходки. Да не си мое куче ... Саша след това я дадох на други хора, после стана така, че си я откупих обратно - и до ден днешен не яде и не иска да яде гранула, а и не и даваме, Нана си има вече дом и хора и свикна с гранулираната храна. За гранулираните храни мога да препоръчам само тези, които съм пробвал - Нутра нугентс, Пурина сьомга, Роял канин - нямам лични наблюдения за други храни, но и тези избягвам да препоръчвам - не е важно с какво храните, а как се чубства кученцето. Но определено в казуса с какво да заместя естествената храна - споровете са много, всеки сам си взема решението. За себе си съм си го взел - храня с естествена храна, с добавки в зависимост от сезона, гранула почти не давам. Повече за храните можете да прочетете за храненето в подфорума по темата.

На възраст 5 - 6 месеца - изследвате калций/фосфор и то ще си покаже ...

Къпане - когато вие решите. Всичко зависи от това с какво къпете, как къпете, как сушите и с какво сушите. Като бебе няма за какво да го къпете, освен ако не е на изложба, но ресането е задължително. То пак зависи, защото .. отивам в един фен и той ми показва как реше кученцето - взел един гребен гребло и го прокарва отгоре, отгоре .... ама нищо не реше ab_041.gif Реше се с гребен, метален, реше се отдолу, до кожа, реше се докато се нареше кученцето, а не докато на човек му омръзне. Говоря образно - най често човека се опитва, прави там нещо си, малкото бебе започва да недоволства, да се опитва да избяга, човека го натиска още малко и бебока естествено усилва усилията си да се освободи и на човека му писва и казва другия път, то много хапе ... а трябва да се продължи, за да се предаде кученцето, разбирайки че докато не бъде наресано, няма да има оставяне - след положението ... "прави с мен каквото искаш" - .. чак тогава може да се каже, че кучето може да се нареше. При малко кученце това е около 30 - 40 минути, борбата да се освободи от решещия го човек, при възрастно куче, ако не е ресано като бебе - повече от два часа, за това аз и не обичам да грумвам чужди кучета - боря се часове, за да ги накарам да се предадат и чак тогава може да се нарешат така, че да се оформят добре. А това е важно - ако днес нарешеш едната част от кучето, утре другата, на третия ден - от тази страна, която е наресана първа, сляга ... за това основния груминг е хубаво да се прави няколко дни преди изложбата, а в деня преди изложбата или по предния ден - всяко куче има различна козина, която стои различно и трябва да се познава добре, за да се знае кога изглежда най добре - само се оформя, доресва, прецизира, подстригва.

Отделяйте поне един ден в седмицата за хигиена на кучето от малко - решете го няколко часа, докато ви заболят ръцете. Ако по тях няма мазоли от ресане - значи малко . Само така ще можете да се справяте добре при възрастни кучета.
За къпане - с две ръце за Аll Sistems, поне за хората в София, понеже познавам водата тук и съм пробвал какво ли не. За сушене - силно препоръчвам машина за сушене на кучета, а не сешоар - ще се родите с такова нещо, къпането и сушенето стават удоволствие и за човека, и за кучето, да не говорим че пази и козината - честите къпания не са проблемни, проблемно е сушенето и препаратите, които се използват.

Нещо ми се повреди галерията снощи и не успях да кача снимките, съжалявам. Опитах се да я оправя, но нещо не става и ще видя как да я оправя днес или утре.

#2963 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2010 - 07:13 PM

Royal canina .. оцветява... поне моето куче оцвети ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#2964 Потребителят е офлайн   CVETKA_IRA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 11:18 PM

Цитат(nadety90 @ Apr 13 2010, 07:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Лично аз съм хранила Нокси и Ира около два месеца с Роял Канин ветеринарната серия и няма оцветяване на косъма.
Също така давам по един средно голям морков всеки ден и не съм забелязала да се отразява върху цвета на козината.

#2965 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2010 - 10:05 AM

Цитат(nadety90 @ Apr 13 2010, 07:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ab_041.gif Ние пък се хранихме с Роял канин именно защото казваха, че тази храна оцветявала ... ходих до фирмата, пратиха заради мен запитване до Франция, там отговориха че единствено в специализирана храна за немски овчарки има съставки, които могат да повлияят на цвета на подкосъма, насочиха ме към магазин за чувал, подариха ми контейнер.

Но е факт - един и същ вид гранула от един производител може да се "харесва" от едно куче, а друго куче, дори и от същата порода може да не го яде с апетит и да не му влияе добре. За това и предпочитам да не давам съвети за марки храни, всеки човек може и трябва сам да си открие най добрия хранителен режим на своето куче. Риба и ангнешко, дори и да е гранула - поне това съм установил по мои наблюдения за моето куче.

Иначе универсалната храна е естествената, която се приема еднакво добре от всички.

CVETKA, за моркови не зная, но мойте за ябълка всичко правят ! То не са танци, тропане с крака, гушуне, говорене ... само да не взема ябълка в ръка ... ab_041.gif

#2966 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2010 - 10:15 AM

Оправих си галерията снощи, но не остана време да напиша имената на кучетата, но ще го направя.

Ако ви се гледат снимки от специализираната изложба на БКК Северни кучета - тук.

Много самоед ... радост ! И най важното - добри кучета, които дават заявка за сериозна работа в бъдеще.

Още веднъж благодаря на всички хора, които бяха там и дано следващия път бъдем повече !
rc_036.gif

#2967 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 04:12 PM

Цитат(dog.bg @ Apr 14 2010, 09:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Оправих си галерията снощи, но не остана време да напиша имената на кучетата, но ще го направя.

Ако ви се гледат снимки от специализираната изложба на БКК Северни кучета - тук.

Много самоед ... радост ! И най важното - добри кучета, които дават заявка за сериозна работа в бъдеще.

Още веднъж благодаря на всички хора, които бяха там и дано следващия път бъдем повече !
rc_036.gif

Дог не знаех, че и моето зверче си снимал smile.gif страхотни снимки си направил. Браво! rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

#2968 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2010 - 04:14 PM

Че за къде без Каро ? wub.gif

Малко снимах. Следващия път повече, обещавам.

#2969 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 04:29 PM

Цитат(dog.bg @ Apr 14 2010, 03:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Че за къде без Каро ? wub.gif

Малко снимах. Следващия път повече, обещавам.

малко ама пък много хубави снимки wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#2970 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 07:45 PM

Снимките са супер.Браво дог ae_085.gif

#2971 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 11:00 AM

а дог това черно кученце каква порода е ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#2972 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 03:00 PM

Цитат(nadety90 @ Apr 15 2010, 11:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
а дог това черно кученце каква порода е ..

Това мънечкото ? То е бебе, това е стандартен немски шпиц, бебе момиче от далечна Австралия на Дури, пише тук в форума.

Голям сладур е това момиче, надявам се тепърва да го виждаме по ринговете. ae_085.gif

Ще напиша имената на кучетата в галерията, както и породите им.

#2973 Потребителят е офлайн   CVETKA_IRA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2010 - 12:13 PM

Няма да е лошо да напишеш имената на кучетата :smile:

#2974 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2010 - 12:59 PM

Трябва да ги напишем, не само на самоед, а на всички ... пусто не остава време.

#2975 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 May 2010 - 05:27 PM

да напомня, че все още имате възможност
да станете притежател на страхотна тениска
DOG PERSON - dog.bg
или да направите подарък на някой приятел
- цена25лв
ето тук може да прочетет на кого помогнахме с предишните тениски
Тениски

Качена снимка

#2976 Потребителят е офлайн   invincible_ Икона

Публикувано: 09 May 2010 - 06:37 PM

Привет на всички ценители и притежатели на тези бели красавци! С удоволствие чета всичките ви постове и се уча от опита ви! Невероятни сте :ba_025: Аз също съм голяма почитателка на породата, направо съм си влюбена в нея :ab_041: та след 2 години чакане, искрено се надявам след 2 месеца да стана притежателка на едно от тези съкровища. Ще чакам да свърша училище, за да мога да съм постоянно при кученцето и да го наблюдавам нон-стоп. Онзи ден имах щастието да нагушкам един самоед от съседния блок та даже и се снимахме. :af_089:
Качена снимка

Качена снимка

Кучето се казва Макс и мисля че е на около година. Направи ми впечатление обаче, че е много страхливо, но пък е голям красавец. Поздрави на всички и да са ви живи и здрави любимците.

#2977 Потребителят е офлайн   Tedytooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 01:37 AM

Привет и на теб invincible :ae_085: ще те чакаме в голямото семейство на Самоед :be_107:

Показване на мнениетоinvincible_, в 09 May 2010 - 06:42 PM, написа:

Направи ми впечатление обаче, че е много страхливо, но пък е голям красавец.

Интересно ми е как така е бил страхлив, тъй като аз до сега страхлив самоед не съм виждала, остава да е побийван бая или стресиран за да е такъв. :dry: иначе е хубав :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2978 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 12:50 PM

Има страхливи и плашливи, има хапещи други кучета било от страх или прекалена доминантност, има и хапещи хора, има нервни кучета, ядящи опашките си, има побойници, които не признават мъжко и женско куче ...

Не зависи само от възпитание, наследствеността също има важна роля. За това казваме, че уникалния самоедски характер е една от най важните характеристики, които се стремим да запазим - весел, открит, непринуден, гледащ с радост на света около себе си, с уникалната топла самоедска усмивка, която няма аналог в кучешкия свят, излъчваща обич и очарование.

#2979 Потребителят е офлайн   invincible_ Икона

Публикувано: 10 May 2010 - 04:34 PM

Ами не знам може и да греша, но като исках да го погаля то бягаше наляво надясно.. едвам се снимахме. Но пак казвам не съм спец може да бъркам. :ae_085:

#2980 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2010 - 10:47 AM

Елате на Сангрия парти с Animal Rescue Sofia

Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец

Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!

06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Качена снимка

Ще се радваме да ви видим отново :be_107:

За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади
:be_107: :re_037:

Темата за Партито

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »