Цитат
Здравейте! Имам нужда от помощ за самоедчето ми, то е на близо 4 месеца.
Храня го с консерви и гранулирана храна, но не му харесва и купичката му стои пълна.
Казаха ми, че не е хубаво да го храня с готвено и затова вече се чудя какво да му давам.
Преди имах дог и японски хин и никога не съм срещала трудности с храненето , но сега незнам какво да правя.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!
Странно ...
За препоръките консерви и суха храна, според мен не е хубава комбинация. Лично не харесвам консерви, за повече подробности можете да видите в Къщата на кучето в темата Хранене или в Библиотеката.
Проблема, ако мога така да го нарека, е че при хранене в стомаха на кучето се образуват стомашни сокове, които разграждат храната. При хранене с различни храни, това означава организма постоянно да се нагажда към все нова и нова храна. Затова съм привърженик на тезата, че е хубаво да се храни с една храна, която кучето обича и яде добре.
Не зная с каква храна сте пробвали. Мисля, че вече няколко пъти пиша едно и също - избягвайте евтини храни, които са с цветни гранули. Роял Канин, Пурина, Нутра Нугетс, Даймонд, Бош - най общо това са добри храни.
За готвеното - не зная кой ви го е казал. Аз готвя, но не давам готвено като основна храна или постоянно, а често като добавка към храната, за овкусяване. Пиле, месо, добре сварено, обезкостено, риба ... но не човешка храна - не давайте остатъците от вашата храна, там има йодирана сол, подправки, черен или червен пипер.
Не зная и колко пъти на ден го храните, колко излиза навън, колко се движи ... не очаквайте, ако не тича, а го разхождате на повод само той да е гладен - трябва да изразходва енергия.
Спрете му храната за два дена. Само вода ... нека да е гладен. Повече разходки навън, следете какво ако ще има. След два дена му дайте малко, ама малко храничка от новите - можете да му я дадете с кисело мляко, примерно. После пак ... и така следете апетита. Като яде веднаж, след това вдигайте паничката - нека да свикне, че храната му се дава, за да я изяде, а не да стои цял ден. Вижте да не би да му давате много храна, ако го храните няколко пъти на ден.