Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#467 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 February 2006 - 11:42 AM

Не зная за стандарта, всъщност не се наемам да коментирам, просто не се чубствам готов. Аз съм фен, имам собствена визия за това как трябва да изглежда самоед b) А и по снимка е много по различно. Няма общия вид на кучето, впечатлението, което създава, визията, хармонията, пропорциите, движението и още един куп неща, които трябват, за да си създадеш някакво впечатление.
Иначе илюстрации към стандарта има тук.

#468 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 12:18 PM

Всъщност по мои проучвания първия самоед е внесен в България някъде към 80 години, бил е атракция според човека, който ми го разказваше. В момента с породата се работи в Киноложки клуб Северни кучета - там поддържат база данни с развъдниците за самоед, доколкото зная, такива има в София, Плевен, Русе. Допълнително, което е много жалко има няколко "развъдника" за самоед, които бълват кученца - засякъл съм информация за такива в София, Нови хан, Ловеч, Видин. В смисъл това явно са хора, които има един или два самоеда, които кучат както им падне, важното е да е бяло и хубаво като малко.

Голям поток също и в зоомагазините - засичам, че продават често, но въпроса ми - откъде е самоедчето, от кой развъдник ми обесняват - ами то е "оригинално", "чистокръвно", любимата дума е "внос" от еди къде си. Предимно се цитира Унгария или Сърбия, но не мога да твърдя дали е така ... е, и дежурните обещания - ами няма родословие, защото е скъпо, ако искате, ще ви "направим" !!!

#469 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 February 2006 - 03:47 PM

Цитат

Всъщност по мои проучвания първия самоед е внесен в България някъде към 80 години, бил е атракция според човека, който ми го разказваше. В момента с породата се работи в Киноложки клуб Северни кучета - там поддържат база данни с развъдниците за самоед, доколкото зная, такива има в София, Плевен, Русе. Допълнително, което е много жалко има няколко "развъдника" за самоед, които бълват кученца - засякъл съм информация за такива в София, Нови хан, Ловеч, Видин. В смисъл това явно са хора, които има един или два самоеда, които кучат както им падне, важното е да е бяло и хубаво като малко.

Голям поток също и в зоомагазините - засичам, че продават често, но въпроса ми - откъде е самоедчето, от кой развъдник ми обесняват - ами то е "оригинално", "чистокръвно", любимата дума е "внос" от еди къде си. Предимно се цитира Унгария или Сърбия, но не мога да твърдя дали е така ... е, и дежурните обещания - ами няма родословие, защото е скъпо, ако искате, ще ви "направим" !!!

Можете ли да цитирате подобни развъдници в София, или поне кварталите , в които се намират?
Интересувам се, защото на скоро си взех самоед

#470 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 03:59 PM

За квартали не зная, това, което зная е от разговори с хора по градинките в отговор на въпроса от къде е вашето куче. Мога да направя друго - да публикувам имената на легитимните развъдници за породата.

Ако наскоро сте си взели самоед, просто трябва да имате родословието на кучето. Ако то е от легитимен развъдник, то би трябвало да е у вас. Ако не е, значи ... за съжаление, има вероятност вашето куче да е от тези " развъдници".

#471 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 23 February 2006 - 04:30 PM

Цитат

Цитат

Можете ли да цитирате подобни развъдници в София, или поне кварталите , в които се намират?
Интересувам се, защото на скоро си взех самоед

Ето сайта на клуба Северни кучета
разгледайте го 1super
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#472 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 05:49 PM

Благодаря!
Вече съм убедена

#473 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 06:00 PM

Цитат

Благодаря!
Вече съм убедена

В кое сте убедена ? Разказвайте, за него, за вас, откъде го взехте, как се казва .. въобще - всичко 1super

#474 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 06:43 PM

Взех го от София, казва се Бризбейн и е син на Цара и Клиф Од Мано.
За мен родословието няма голямо значение, защото наистина обожавам кучето си с или без документи.
Имала съм и други кучета преди това, от които само 2 с родословия, така че не бих се притеснила от това.
Въпреки всичко проверих и в сайта Северни кучета и се убедих.
Още веднъж Ви благодаря.
Форумът е чудесен и наистина ми помога за доста неща в отглеждането на малкия.

#475 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 07:44 PM

Заповядайте и се радваме да ви видим и вас, и малкия Бризбейн d) Как е на галено ? Радвам се, приятелите на самоедите се увеличават !

Разказвайте .. какво изяде вече ? Прави ли бели ? Имате ли негова снимка ?

#476 Потребителят е офлайн   Bager Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 10:08 PM

Dog може ли клипа http://www.westminst...eo...rk|samoyed
The Westminster Kennel Club | Video Player
да се свали в някакъв формат така че да го запиша на компютъра, или не е много редно.

#477 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 10:46 PM

едва ли и аз се пробвах за моята порода s) Все пак ако има нчин кажете??? dribble

#478 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 February 2006 - 11:00 PM

Цитат

едва ли и аз се пробвах за моята порода s) Все пак ако има нчин кажете??? dribble

и аз пробвах, ама... n)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#479 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 12:41 PM

Цитат

Заповядайте и се радваме да ви видим и вас, и малкия Бризбейн d) Как е на галено ? Радвам се, приятелите на самоедите се увеличават !

Разказвайте .. какво изяде вече ? Прави ли бели ? Имате ли негова снимка ?

За щастие изяде само моите чехли, веднага след това отидох в един магазин , където има голямо разнообразие на кучешки аксесоари и му накупих доста играчки и така решихме проблема с "изяждането" на мебели и подобни.
Първите дни , след като го взех през цялото време си пишкаше и акаше в къщи, защото дотогава не беше разхождан навън и незнаеше какво да прави като го изкарвам, мислеше си , че само ще си играем, но вече свикна и не се изпуска у дома.
Притесняваме обаче факта, че когато сме навън той постоянно лапа боклуци от земята и не винаги успявам да реагирам на време и да му ги извадя от устата, какво да правя?

#480 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 01:16 PM

Спокойно и нйе сме така,каквото докопаме и хоп в устата l) dribble

#481 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 06:44 PM

Цитат

Притесняваме обаче факта, че когато сме навън той постоянно лапа боклуци от земята и не винаги успявам да реагирам на време и да му ги извадя от устата, какво да правя?

d) Здравейте на всички . За лапането на боклуци от земята ще трябва да поработите с командите фу и пусни може да ви трябва малко повечко време но не се отказвайте просто трябва постоянство и стават чудеса(трябва да се наложите но не с бой над кучето)аз имам успех и при положение че моят Робин ве на 80 дни вече почти се справя е разбира се все още не излизаме навън но опитайте желая ви успех super best

#482 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2006 - 08:28 PM

Цитат

Всъщност по мои проучвания първия самоед е внесен в България някъде към 80 години, бил е атракция според човека, който ми го разказваше.

Това е доста интересно да го науча. Кое е било кучето? И изобщо повече инфо за него. На времето водехме регистър и за самоедите. По мои проучвания първия самоед в България е Astutus April Fool и по спомен беше внесен някъде през 1992 г. от Англия, от преди това няма данни.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#483 Потребителят е офлайн   puppie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 09:55 PM

За акането и пишкането Ранд все още се случва да се изпусне и у нас,ама аз му се карам и от два дена не го е правил! b) А за боклуците рядко ни се случва! Просто като направи гаф трябва някои да му покаже че не трябва така!Тои е умен и разбира .Изумявам се от него,щото има много по тъпи кучета,а тои е много интилигентен... angelpik w)

#484 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 February 2006 - 04:03 PM

Цитат

Свалям всичко - ще трябва време, като ги свърша - ще кажа.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#485 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2006 - 08:25 PM

Цитат

Цитат

Всъщност по мои проучвания първия самоед е внесен в България някъде към 80 години, бил е атракция според човека, който ми го разказваше.

Това е доста интересно да го науча. Кое е било кучето? И изобщо повече инфо за него. На времето водехме регистър и за самоедите. По мои проучвания първия самоед в България е Astutus April Fool и по спомен беше внесен някъде през 1992 г. от Англия, от преди това няма данни.

Ще попитам подробно, с господина се видяхме за малко. Не зная, може и да е същия. А как може да се научи повече за него ? Откъде мога да намеря негови снимки ? Въобще, повече информация - къде е заплождан, с кои женски, какво се е получило .. интересна ми е темата, искам да я опиша и обогатя със снимки и информация. Дали има наследници това куче ?

#486 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2006 - 09:05 PM

Мисля че нямам негова снимка, (мога да потърся) но имам на други от "ранните" самоеди. Специално за Astutus April Fool, знам че поради липса на женски, за съжаление е заплождал бели лайки и е правен и инбридинг с негови дъщери (баща на дъщеря и после баща и едновременно дядо пускан на внучка.... ако ме разбираш) cl) Виждала съм доста от тези поколения.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема