Самоед
Публикувано: 23 February 2006 - 11:42 AM
Иначе илюстрации към стандарта има тук.
Публикувано: 23 February 2006 - 12:18 PM
Голям поток също и в зоомагазините - засичам, че продават често, но въпроса ми - откъде е самоедчето, от кой развъдник ми обесняват - ами то е "оригинално", "чистокръвно", любимата дума е "внос" от еди къде си. Предимно се цитира Унгария или Сърбия, но не мога да твърдя дали е така ... е, и дежурните обещания - ами няма родословие, защото е скъпо, ако искате, ще ви "направим" !!!
Публикувано: 23 February 2006 - 03:47 PM
Цитат
Голям поток също и в зоомагазините - засичам, че продават често, но въпроса ми - откъде е самоедчето, от кой развъдник ми обесняват - ами то е "оригинално", "чистокръвно", любимата дума е "внос" от еди къде си. Предимно се цитира Унгария или Сърбия, но не мога да твърдя дали е така ... е, и дежурните обещания - ами няма родословие, защото е скъпо, ако искате, ще ви "направим" !!!
Можете ли да цитирате подобни развъдници в София, или поне кварталите , в които се намират?
Интересувам се, защото на скоро си взех самоед
Публикувано: 23 February 2006 - 03:59 PM
Ако наскоро сте си взели самоед, просто трябва да имате родословието на кучето. Ако то е от легитимен развъдник, то би трябвало да е у вас. Ако не е, значи ... за съжаление, има вероятност вашето куче да е от тези " развъдници".
Публикувано: 23 February 2006 - 04:30 PM
Цитат
Цитат
Можете ли да цитирате подобни развъдници в София, или поне кварталите , в които се намират?
Интересувам се, защото на скоро си взех самоед
Ето сайта на клуба Северни кучета
разгледайте го 1super
Публикувано: 23 February 2006 - 06:43 PM
За мен родословието няма голямо значение, защото наистина обожавам кучето си с или без документи.
Имала съм и други кучета преди това, от които само 2 с родословия, така че не бих се притеснила от това.
Въпреки всичко проверих и в сайта Северни кучета и се убедих.
Още веднъж Ви благодаря.
Форумът е чудесен и наистина ми помога за доста неща в отглеждането на малкия.
Публикувано: 23 February 2006 - 10:08 PM
The Westminster Kennel Club | Video Player
да се свали в някакъв формат така че да го запиша на компютъра, или не е много редно.
Публикувано: 23 February 2006 - 11:00 PM
Цитат
и аз пробвах, ама... n)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 February 2006 - 12:41 PM
Цитат
Разказвайте .. какво изяде вече ? Прави ли бели ? Имате ли негова снимка ?
За щастие изяде само моите чехли, веднага след това отидох в един магазин , където има голямо разнообразие на кучешки аксесоари и му накупих доста играчки и така решихме проблема с "изяждането" на мебели и подобни.
Първите дни , след като го взех през цялото време си пишкаше и акаше в къщи, защото дотогава не беше разхождан навън и незнаеше какво да прави като го изкарвам, мислеше си , че само ще си играем, но вече свикна и не се изпуска у дома.
Притесняваме обаче факта, че когато сме навън той постоянно лапа боклуци от земята и не винаги успявам да реагирам на време и да му ги извадя от устата, какво да правя?
Публикувано: 24 February 2006 - 06:44 PM
Цитат
d) Здравейте на всички . За лапането на боклуци от земята ще трябва да поработите с командите фу и пусни може да ви трябва малко повечко време но не се отказвайте просто трябва постоянство и стават чудеса(трябва да се наложите но не с бой над кучето)аз имам успех и при положение че моят Робин ве на 80 дни вече почти се справя е разбира се все още не излизаме навън но опитайте желая ви успех super best
Публикувано: 24 February 2006 - 08:28 PM
Цитат
Това е доста интересно да го науча. Кое е било кучето? И изобщо повече инфо за него. На времето водехме регистър и за самоедите. По мои проучвания първия самоед в България е Astutus April Fool и по спомен беше внесен някъде през 1992 г. от Англия, от преди това няма данни.

JulyVell Siberians
Публикувано: 24 February 2006 - 09:55 PM
Публикувано: 26 February 2006 - 04:03 PM
Цитат
Свалям всичко - ще трябва време, като ги свърша - ще кажа.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 February 2006 - 08:25 PM
Цитат
Цитат
Това е доста интересно да го науча. Кое е било кучето? И изобщо повече инфо за него. На времето водехме регистър и за самоедите. По мои проучвания първия самоед в България е Astutus April Fool и по спомен беше внесен някъде през 1992 г. от Англия, от преди това няма данни.
Ще попитам подробно, с господина се видяхме за малко. Не зная, може и да е същия. А как може да се научи повече за него ? Откъде мога да намеря негови снимки ? Въобще, повече информация - къде е заплождан, с кои женски, какво се е получило .. интересна ми е темата, искам да я опиша и обогатя със снимки и информация. Дали има наследници това куче ?
Публикувано: 28 February 2006 - 09:05 PM

JulyVell Siberians