Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#447 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 February 2006 - 12:28 PM

Цитат

А някой да знае какво стана със самоеда в автокъщата s) . Моля напишете

Както и предполагахме ... за съжаление има стопанин, който е решил, че това е най добре за кучето. Надеждата е, че стопанина е шеф, автокъщата е нагова и самоеда е любимец и го разхождат всеки ден ... все пак има дом, а не е зарязан просто така.

#448 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 February 2006 - 12:31 PM

Е, добре...
Всъщност не е много добре, но явно нищо не може да се направи. Но пък, кой знае... Дано отсега нататък все по-малко да чуваме за такива случаи

w)
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#449 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2006 - 12:34 PM

Не знам чий е този самоед, но много ми харесва...

Прикачени файлове

• Прикачен файл  sam.JPG (21.93K)
    Брой сваляния: 371

User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#450 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 11:14 AM

d) Народе помагайте r) като тръгна да реша и настава военно положение в нас,гоним се из апартаментта и ме хапе super best как да го укротя да мирува докато го реша????

#451 Потребителят е офлайн   puppie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 01:51 PM

Ранд вече свикна с решенето всеки ден, от само себе си,но и у нас отначало имаше голяма битка докато го среша целия!Аз го качвах на дивана,за да легне и през това време успявах да го среша,с малки прекъсвания, защото понякога се съпротивляваше! Обаче след няколко ресания вече свикна и няма нужда да го катеря по диваните! w)

#452 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2006 - 02:28 PM

Ами ... горе долу и ние сме така, като види гребена ! Трудно е през цялото време да стои на едно място, още повече че го мъча да стои прав, а не да ляга. Опитвам на почивки. Реша, после малко игра, после пак ... b)

#453 Потребителят е офлайн   Curko Икона

Публикувано: 18 February 2006 - 04:58 PM

Здравейте!
От доста време си търся самоед и чета в интернет за тях...ето че днеска изчетох и целия форум.Единственото нещо което ми липсва е самото куче..от Плевен съм и съм виждал самоеди но собствениците неискат да ми кажат нищо за тях от къде са ги взели и т.н....предполагам са и скъпички все пак това е невероятна порода и си заслужава,но ше има бая време да се събират парички за да си го позволя...но аз винаги гоня целите си докрай и все някога ше успея.Имам за момента Хин във нас и тои е доста игрив и разбира....умен е разбира кат му се каже нещо или кат направи беля....но аз направо съм се влюбил в самоеда........и се моля или някой от нашите да ме изненада за рд-то ми тази седмица или колкото се може по-скоро да си намеря и да си събера средствата.Ще продължавам да следя целия форум,защото тук се оказва наистина голямо съдействие в начинанието с отглеждането на кучета.Браво и на неговия създател!

#454 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2006 - 06:20 PM

В Плевен има развъдник за самоед. Ще питам за телефона и и ще ви пиша, ще питам и за бебета от клуба.

А защо точно самоед ? Това е трудна порода за поддържане. Изисква разходки, без да се съобразя с времето. Често бялата козина става черна и от нея текат черни води. Вярно е, че след това изсъхва, но това изисва време. Иска разходки без повод, ако го водите само на повод, няма да е щастлив . Освен за разходките, изисква и поддържане на козина - често ресане, специфична храна. Самоеда винаги пази нещо диво в себе си, изгражда определен "северен" характер, силен и независим. Иска да е винаги близо до хората, чубства се нещастен, когато е навън или е вързан. С други думи - не се води само от форума ! b) Успех !

#455 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 08:49 PM

d) Ние днес бяхме на разходка в гората b) и гонихме шишарките под борчетата :) r)
Направо не се спря пред нищо victoryVVV

#456 Потребителят е офлайн   Curko Икона

Публикувано: 19 February 2006 - 10:04 PM

dog.bg
Не се ръководя само от форума просто тая порода ми направи много добро впечатление още от както съм в Плевен..аз не само от това което сте писали във форума се ръководя но и от това което съм видял:) и на други места прочел:)То няма нищо лесно за отглеждане всичко иска грижи.До нас на около 100 метра има един Самоед виждал съм един възрастен да го разкарва обаче на повод,а и днес из центръа видях още едно отново възрастен го разхождаше:)Аз обичам да се разхождам и смятам че в това отношение с кучето няма да имам проблем :)днес съм се разхождал 6 часа докато не ми покапаха краката:)Лошото се явява в това че отпред нашия блок излиза на главната улица и по трудно за разходка без повод от опит с малкия хин го знам тоя е голям заядливко и минели кола близко до него и се кара и я гони:)Хубавото е че пък отзад зад блока като прекося улицата и се изкача 200-тина метра още ще отида направо на стадиона ....Бтв иска да попитам вярно ли струват хилялада лева кученце...ако е тъй ше има да посбирам бая

#457 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2006 - 03:00 PM

Curko, всичко е в зависимост от желанието на развъдчиците. Цените се определят от много неща - кучето не е стока и не струва едни пари. Въпроса е какво искаш и търсиш, имаш ли желания, за какво ти е кучето, произход на самото куче, родословно дърво, линия ... в момента има няколко обяви за самоед, има и бебета - можеш да провериш в обяви на сайта. Купувай куче само от развъдник за породата, поинтересувай се от успехите на развъдника, от оценките на майката, бащата, проследи предишни кучила, виж дали има бебета от същия баща или майка. Развъдчика ще бъде вашия най добър приятел и първи съветник, така че успех !

p.s - за парите ... . Бих дал в пъти повече за женска от Zamoyski, Ikiliikkujan, Humoresque, Fairvilla Imperial, Karazoe, Pykra ... въпрос на виждане.

На снимката - INT & S & N & FIN CH NW-89 Karazoe Snow Trapper ! Някои неща не се купуват с пари, за всичко останало има мастеркард b)

Прикачени файлове

#458 Потребителят е офлайн   Curko Икона

Публикувано: 20 February 2006 - 03:37 PM

Оперелдено на снимката направо е прелест:)Ами както казах аз в момента близо повечко от половин година си седя вкъщи сам по цял ден и разходките дет си правиме когат илиза да си върши работите с хинчето...но просто от както видях един Самоед във Плевен направо се влюбих.По принцип обичам много животните...на село си имам 4 котки 2 кучета(не са пумиари да оточна :)едното е воболна)котката е доста пухкава само незнам бащата какув е точно но има и сиамска кръв в нея :)Та съм на принципа че ако наистина искам нещо ше намеря начин,средства за да го постигна и съответно да го подържам или грижа за него :),но все пак за момента немога да си позволя голяма сума за куче:(

#459 Потребителят е офлайн   Curko Икона

Публикувано: 22 February 2006 - 03:30 AM

Май няма да мога сега да се снабда със Самоед :( а много исках :( указа се че няма как да събера набързо 500лв за да го купя а отгоре на всичко военните ме отмъкват на военна служба :( ше си остана само със желанието ...а мислех днес навръх рд-то си да направа кот мога за да си го усигоря :(нищо ше поживеем пък може някой ден и да се сдобия...дано s)

#460 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2006 - 09:46 AM

Curko 1super

Ако желанието и любовта са истински, един ден ще имаш твоя самоед !

#461 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 February 2006 - 10:46 PM

Цитат

Здрасти Дог днес поразпитах за хамути и ме насочиха към женския пазар имало занаятчии които правили всичко по поръчка и дори били взимали размер на кучето индивидоално,а вие откаде си взехте вашия w)

Някой, някъде ... bl) говореше за шивач на хамути, беше до някакъв стадион.... Четох го преди и сега искам да го намеря и не мога... Имате ли идея?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#462 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2006 - 10:52 PM

Зная една шивачка в зала Универсиада, но трябва да занесеш материали. Зная за шивач на пазара в Красно село, но не съм ходил до там.

#463 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 10:56 PM

Цитат

Май няма да мога сега да се снабда със Самоед :( а много исках :( указа се че няма как да събера набързо 500лв за да го купя а отгоре на всичко военните ме отмъкват на военна служба :( ше си остана само със желанието ...а мислех днес навръх рд-то си да направа кот мога за да си го усигоря :(нищо ше поживеем пък може някой ден и да се сдобия...дано s)

ако наистина го желаеш и е вътре в сърцето ти няма ка да не се получи!!! 1super
Вярвай!
Понякога всичко става така както си го пожелаваме!Понякога не, важното е желанието. И аз бях, въпреки че не ме спирха военни и си взех кучето от обява в ...www.dog.bg
BEER

#464 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 12:36 AM

Качена снимка

съжалявам за жълтия цвят....
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#465 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2006 - 10:15 AM

bushkata, кое е това куче ? Разказвай ...

#466 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 11:20 AM

Цитат

bushkata, кое е това куче ? Разказвай ...

Преди 2 години ни беше на гости за една седмица, казва се Аксел, нищо друго не знам. Сега вече знам повечко неща и ако дойде пак - ще питам кой е и от къде е. Не разбирам от стандарат на породата - ти кажи, но изглежда добре.
Беше един такъв - самостоятелен, обичаше да се гали, но ако той поиска. Определено не е от кучетата, което излизайки на разходка ще се обръща постоянно да следи къде е човекът. Иначе беше тих и спокоен, което го прави един от любимите ми пансионери l)
Козината му беше невероятна - мислех си, че ще трябва да го реша всеки ден, но ми казаха, че не е нужно и наистина - за седмица си остана все така пухкав и сресан.
User's Signature

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема