Самоед
Публикувано: 09 February 2006 - 10:15 PM
Възможно е да е имала микроспория, гъбички и като сте я изкъпали, те да са се разнесли и да е пламнала цялата. Казвам, възможност. Не разбирам само как ще е от топлото да пада, а ви дават спирт с прополис ???
Моля, отидете на лекар за изследвания. Като се установи какво е и се излекува, след това ще направите една терапия с препарати за подсилване на козина и ще се оправи. Не я дръжте на топло, не е хубаво. Сега да .. тя явно е болна, но като се оправи, опитайте се да я държите поне на хладно, трябва да е далеч от парното.
Публикувано: 10 February 2006 - 10:34 AM
Храня го с консерви и гранулирана храна, но не му харесва и купичката му стои пълна.
Казаха ми, че не е хубаво да го храня с готвено и затова вече се чудя какво да му давам.
Преди имах дог и японски хин и никога не съм срещала трудности с храненето , но сега незнам какво да правя.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!
Публикувано: 10 February 2006 - 11:24 AM
Цитат
Храня го с консерви и гранулирана храна, но не му харесва и купичката му стои пълна.
Казаха ми, че не е хубаво да го храня с готвено и затова вече се чудя какво да му давам.
Преди имах дог и японски хин и никога не съм срещала трудности с храненето , но сега незнам какво да правя.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!
Странно ...
За препоръките консерви и суха храна, според мен не е хубава комбинация. Лично не харесвам консерви, за повече подробности можете да видите в Къщата на кучето в темата Хранене или в Библиотеката.
Проблема, ако мога така да го нарека, е че при хранене в стомаха на кучето се образуват стомашни сокове, които разграждат храната. При хранене с различни храни, това означава организма постоянно да се нагажда към все нова и нова храна. Затова съм привърженик на тезата, че е хубаво да се храни с една храна, която кучето обича и яде добре.
Не зная с каква храна сте пробвали. Мисля, че вече няколко пъти пиша едно и също - избягвайте евтини храни, които са с цветни гранули. Роял Канин, Пурина, Нутра Нугетс, Даймонд, Бош - най общо това са добри храни.
За готвеното - не зная кой ви го е казал. Аз готвя, но не давам готвено като основна храна или постоянно, а често като добавка към храната, за овкусяване. Пиле, месо, добре сварено, обезкостено, риба ... но не човешка храна - не давайте остатъците от вашата храна, там има йодирана сол, подправки, черен или червен пипер.
Не зная и колко пъти на ден го храните, колко излиза навън, колко се движи ... не очаквайте, ако не тича, а го разхождате на повод само той да е гладен - трябва да изразходва енергия.
Спрете му храната за два дена. Само вода ... нека да е гладен. Повече разходки навън, следете какво ако ще има. След два дена му дайте малко, ама малко храничка от новите - можете да му я дадете с кисело мляко, примерно. После пак ... и така следете апетита. Като яде веднаж, след това вдигайте паничката - нека да свикне, че храната му се дава, за да я изяде, а не да стои цял ден. Вижте да не би да му давате много храна, ако го храните няколко пъти на ден.
Публикувано: 14 February 2006 - 12:28 PM
Цитат
Както и предполагахме ... за съжаление има стопанин, който е решил, че това е най добре за кучето. Надеждата е, че стопанина е шеф, автокъщата е нагова и самоеда е любимец и го разхождат всеки ден ... все пак има дом, а не е зарязан просто така.
Публикувано: 14 February 2006 - 12:31 PM
Всъщност не е много добре, но явно нищо не може да се направи. Но пък, кой знае... Дано отсега нататък все по-малко да чуваме за такива случаи
w)

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 16 February 2006 - 01:51 PM
Публикувано: 18 February 2006 - 04:58 PM
От доста време си търся самоед и чета в интернет за тях...ето че днеска изчетох и целия форум.Единственото нещо което ми липсва е самото куче..от Плевен съм и съм виждал самоеди но собствениците неискат да ми кажат нищо за тях от къде са ги взели и т.н....предполагам са и скъпички все пак това е невероятна порода и си заслужава,но ше има бая време да се събират парички за да си го позволя...но аз винаги гоня целите си докрай и все някога ше успея.Имам за момента Хин във нас и тои е доста игрив и разбира....умен е разбира кат му се каже нещо или кат направи беля....но аз направо съм се влюбил в самоеда........и се моля или някой от нашите да ме изненада за рд-то ми тази седмица или колкото се може по-скоро да си намеря и да си събера средствата.Ще продължавам да следя целия форум,защото тук се оказва наистина голямо съдействие в начинанието с отглеждането на кучета.Браво и на неговия създател!
Публикувано: 19 February 2006 - 06:20 PM
А защо точно самоед ? Това е трудна порода за поддържане. Изисква разходки, без да се съобразя с времето. Често бялата козина става черна и от нея текат черни води. Вярно е, че след това изсъхва, но това изисва време. Иска разходки без повод, ако го водите само на повод, няма да е щастлив . Освен за разходките, изисква и поддържане на козина - често ресане, специфична храна. Самоеда винаги пази нещо диво в себе си, изгражда определен "северен" характер, силен и независим. Иска да е винаги близо до хората, чубства се нещастен, когато е навън или е вързан. С други думи - не се води само от форума ! b) Успех !
Публикувано: 19 February 2006 - 10:04 PM
Не се ръководя само от форума просто тая порода ми направи много добро впечатление още от както съм в Плевен..аз не само от това което сте писали във форума се ръководя но и от това което съм видял:) и на други места прочел:)То няма нищо лесно за отглеждане всичко иска грижи.До нас на около 100 метра има един Самоед виждал съм един възрастен да го разкарва обаче на повод,а и днес из центръа видях още едно отново възрастен го разхождаше:)Аз обичам да се разхождам и смятам че в това отношение с кучето няма да имам проблем :)днес съм се разхождал 6 часа докато не ми покапаха краката:)Лошото се явява в това че отпред нашия блок излиза на главната улица и по трудно за разходка без повод от опит с малкия хин го знам тоя е голям заядливко и минели кола близко до него и се кара и я гони:)Хубавото е че пък отзад зад блока като прекося улицата и се изкача 200-тина метра още ще отида направо на стадиона ....Бтв иска да попитам вярно ли струват хилялада лева кученце...ако е тъй ше има да посбирам бая
Публикувано: 20 February 2006 - 03:00 PM
p.s - за парите ... . Бих дал в пъти повече за женска от Zamoyski, Ikiliikkujan, Humoresque, Fairvilla Imperial, Karazoe, Pykra ... въпрос на виждане.
На снимката - INT & S & N & FIN CH NW-89 Karazoe Snow Trapper ! Някои неща не се купуват с пари, за всичко останало има мастеркард b)
Прикачени файлове
-
karazoe_sn_tr_f.jpg (20.68K)
Брой сваляния: 376
Публикувано: 20 February 2006 - 03:37 PM
Публикувано: 22 February 2006 - 03:30 AM