Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#561 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 March 2006 - 10:11 PM

Още за произхода на самоед ...

1892 година - кораба е Фарм, Фритьоф Нансен - великия норвежки изследовател и покоряването на Северния полюс. Е, това е рисунка на едно от кучетата, които са били на кораба на Нансен - Фарм. Кучетата са закупени от Тронтхейм по поръка на барон Тол, доставчика на Нансен. Тронтхейм получил поръчка от барона да закупи 30 отлични кучета, на възраст над една година. Той изпълнил поръчката, купувайки кучетата от устието на река Сосве, Русия, като с тях се придвижил през Уралския хребет до Хабарово, където трябвало да чака кораба на Нансен. За изпълнението на това поръчение и доставката на кучетата, Тронтхейм получил златен медал.

«В январе нынешнего года Александру Ивановичу Тронтхейму господином бароном Э. фон Толль было дано поручение, для моей экспедиции в полярные страны, купить 30 отборных собак (для саней) и привести их сюда в Хабарово. Это поручение он исполнил, к моему полнейшему удовольствию. При этом он выказал редкую аккуратность и осмотрительность и мне доставляло удовольствие видеть точность и порядок, в котором он вел свои отчеты. Он производит очень хорошее впечатление, и я могу его рекомендовать как нельзя лучше. За старательное, исполнение данного поручения и за услугу, которую он этим оказал экспедиции, он сегодня получил золотую медаль за заслуги Его Высочества Оскара II, короля Норвегии и Швеции.
Хабарово, 3 августа 1893 г. Ф. Нансен»

На снимката - рисунка на едно от кучетата от експедицията на Нансен. Оригинала на рисунката се пази в музей в Осло.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1090.gif (45.75K)
    Брой сваляния: 72

#562 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2006 - 10:14 PM

В връзка с това и тази фотография .. - снимката по долу е правена през 1962 година. Самоед като аборигенна порода ! Мястото е същото, от където са закупени кучетата за експедицията на Нансен !

Устье р. Сосьвы (приток Оби). 1962 год. Фотография предоставлена Береговым В. США/The Sosva River mouth, a tributary of the Ob River. 1962.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1092.gif (110.85K)
    Брой сваляния: 73

#563 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2006 - 11:29 PM

d)Здравейте тук можете да намерите съвети за начина на отглеждане и подържане на самоеда ако ве интересува мога и да преведа на български http://www.home-animal.ru/nursing/167/ r)
bravoS Само така Дог bravoS

#564 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 11:39 PM

d) Ето и един самоед и от моите разходки из сайтовете

MEDVES - LUCKY AMIGO

Прикачени файлове

• Прикачен файл  4436.jpg (36.28K)
    Брой сваляния: 74

#565 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 11:53 PM

d) Ей каде е шейната на мъника l)
IKILIIKKUJAN PRINCE'S PRIDE

Прикачени файлове

• Прикачен файл  2789.jpg (79.33K)
    Брой сваляния: 86

#566 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2006 - 12:12 AM

Цитат

d) Ей каде е шейната на мъника l)

everest, това е бащата на Кевин ! Благодаря ! cheers

#567 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 09:00 AM

Уаа, какъв хубав тати dribble Дог., с моето непрофесионално око спокойно мога да кажа,че това е Кевин w)

#568 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 09:04 AM

Medves Lucky Amigo е един от основателите на породата в Русия и Украйна, роден е в Унгария и е доста широко използван в руското развъждане, преди появата на първите "самолети" от Ikiliikkujan (т.е. от Финландия). Негова "кръв" има и в България - у Джули (мир на праха й...) и нейните дечица, и у кучетата от Snezhnoe Tango и техните дечица. Любопитното е, че по друга линия през унгарски кучета у нас е влязла и кръв на сестра му - Medves Lucky Anima... 1super
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#569 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 05:50 PM

d) Ами да е жив и здрав тати и неговото поколение b)

Прикачени файлове

#570 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 06:32 PM

d) За козината на Самоеда
Самоедите се отличават с гъста непропусклива за снега и дъжда козина ,която има уникално свойство (самопочистваща се козина).Самоедите не бива да се клъпят повече от 1-2 пъти годишно,това не се отнася за лапите на кучето ,които се мият след разходка.Честото къпане може да доведе до загубата на самопочистващия ефект на козината и тя ще стане слаба и податлива на болести.Освен това честото къпане може да доведе до възникване на кожни и простудни заболявания,понеже гъстото подкосмие предпазва самоеда както от жегите,така и от студа.
Къпането на самоеда е желателно да става със специален шампоан за бели кучета,а муцунката и ушите с бебешки шампоан за кучета,за да не възниква възпаление на очите и неприятното усещане у кучето.Не е изключение да се използва и шампоан за хора,които е предназначен за нормална коса.Преди нанасянето на шампоана се намокря козината обилно с топла (не гореща) вода ,след това се мие два пъти с шампоан и задължително хубаво трябва да се изплакне козината след процедурата .
След къпането следва да се попие с кърпа ,но без да се търка кучето (защото при търкането козината се уплита и става трудна за разресване),след това подсушете козинката с сешоар като едновремено го решете с гребен(като сешоара се държи на разтояние и по възможност да е вклъчен на средна температура да не е на най силната си степен това го пиша от личен опит не е превод r)
Самоеда трябва постояно да се реши с гребен и четка ,за това е хубаво в началото малко да се намокря козинката като това спомага за по-лесното премахване на падналите косми и кал.Голямо внимание се обръща за козинката около ушите,тъй като в тази област козинката е по-мека и при недостатъчно внимание може да се оплита.
За сега това и утре ще продължа превода е по молба на lordgrafa

#571 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 09:43 AM

Случайно някой от форума да живее около НДК???Вчера бях в София и пред НДК-то се разхождаше едно момиче с един самоед.

#572 Потребителят е офлайн   Amur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 11:37 PM

здравейте мило ,виртуално самоедско семейство!да сте много щастливи с вашите любими четириноги приятели.
да споделя болката си,пак ще ви върна на същия проблем като самоеда от автокъщата.Онзи ден се натъкнах на аналогичен случай.Посетих една фирма за мрамор и гранит ("Сатурн"на бул.Черни връх 196,близо до окловръстното),та там познайте какво куче беше вързано за пазач редом с още едно малко овчаре-САМОЕД,завързан на 50см синджир,за колибката си.УЖАС-мръсен ,слаб,жалничък.Аз веднага отидох при него,пъро ме лаеше,но като го доближих,като му заговорих така почна да ми се радва,аз го нагушках едно хубаво,той скачаше от радост......такова щастие изпитах и такава тъга......... s) Не разбират ли тия хора че самоеда не става за пазач....................Разпитах работниците там на кого е,те казаха че е на шефа,питах ги временно ли е тук(понеже шефа бил в чужбина),те не знаели,разпитах ги по цял ден и нощ ли седи вързан,т.е. дали го пускат или разхождат,за жалост постоянно бил вързан.......................ох иде ми да се разплача..................толкова ми е жал.............................................................................
..............................................
а кученцето е супер приятелски настроено,мъжко и е голям симпатяга,не знам как изобщо е попаднало там.............................................................................
.....
простете ми ако съм ви натъжила и вас,но нямаше с кой друг да споделя преживяното,никой не би ме разбрал по добре от вас!!!!!!!

#573 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2006 - 11:45 PM

Няма плачещ емотикон .. това е по лошо от автокъщата ... там поне го разхождаха, решеха, гледаха .. тук, по твоя разказ е направо ужасно.

Защо някои хора се държат така с кучето си ? Сигурно са си мислели, че е плюшена играчка, ей такъв, бял и хубав ... взели са го, докато порасне не е възпитаван и накрая се е получило това. Самоед е сериозно куче, умно, с собствено мнение и достойнство. Не зная .. въпреки победата на Левски съм тъжен вече.

#574 Потребителят е офлайн   Amur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 11:49 PM

съжалявам дог,че ти развалих настроението...................... s)
защо в България няма такива зоополицаи,за който гледаме по енимал планет..........................................................................
.......................ще виждаме и други такива случаи,все още се питам какво може да се направи............................

#575 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 12:32 AM

И аз искам една такава зоополиция! Наскоро видях един дядо, който си наби кучето само защото е отишло да подуши друго! fow Адски тъжни неща се случват около нас...Наскоро аз и баща ми забелязахме как самоеда от автокъщата се е омърлушил, не иска да играе, просто седи и гледа тъжно s) Аз го галя, но не му стига...сега мисля че е по-добре, сладката муцунка!

#576 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 10:11 AM

Това е първата тема, която преглеждам днес, след като влязох във форума и веднага ми се натъжих, още не мога да спра сълзите си. ..чувствам се безсилна да им помогна и много много тъжна.Толкова ми е мъчно, че няма да напиша нищо повече,.
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#577 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 11:05 AM

Развеселете се с това че ние сме горди сопственици на кучета независимо от породата които живеят със сигурност добре.Онзи самоед ......жалко за него но може би в алчното сърце на собственика има малко обич замъглена от многото му работи многото му запълнено време през което няма една минута да отдели на животното което е взел и явно повече не се е сетил за него.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#578 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2006 - 11:17 AM

Finve,
нали именно за това сме тук ... понякога не става дума само за кучета. Живота е странен - болката и радостта, любовта и омразата вървят заедно, без тях това, което наричаме живот нямаше да е същото. В случея ... кучето е просто нещо, което някой безотговорно е захвърлил. Аз лично не мога да разбера такива хора, но това не означава, че ги няма. Има ги - виж ги и бездомните - сред тях много често се сращат и кучета с определени породи, явно живяли и имали дом.
Това е ... не кучетата, а ние, хората сме различни от тях. Едно куче не би изоставило дома си, стопанина си - те са по добри и по човечни в своето отношение, колкото и странно да звучи.

#579 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 12:55 PM

Дог,
Напълно съм съгласна с теб. Не е странно това, че животните изпитват към хората безусловна обич - напротив, то е характерно за тях. Хората са тези, които обичат в някои случаи условно. Аз по-скоро разбрах за себе си, че изживявам много тежко страданието на животните. Преди не бях се замисляла толкова, сега обаче когато видя лошо отношение към животно ми става много тежко. Зная, че всеки човек, колкото и зъл да е той, според самия него прави най-доброто на което е способен. Не виня никого, само изразявам безкрайната си тъга, защото има хиляди, милиони случаи на лошо отношение към животинките. И се чувствам безсилна да го спра. Надявам се много един ден броят на хората, мислейки като нас - пишещите тук, да надхвърли критичната маса и нещата да се обърнат глобално в полза на доброто отношение към животните. Много се надявам. Тогава и природата ще започне да ни се отблагодарява, а не като сега да ни наказва с бедствия и катастрофи... Всичко е толкова свързано...
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#580 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2006 - 01:03 PM

everest, Браво за статията !!! 1super

С някои неща в нея обаче не съм напълно съгласен. Особено с честотата на къпането. Налага ми се да го къпя по често, особено в изложбения сезон. Козината става бяла и хубава и расте по добре - е, може и да си въобразявам, няма с какво да го сравня. Но съвременните шампоани и балсами не са това, което са били някога. До момента не съм пробвал с сух шампоан, но има време.

За сешоара - не с топла струя ! Ползвайте сешоар с топъл и студен въздух, топлия въздух бухва бързо, но изтощава косъма. Отделно е хубаво за козина да се дават различни витамини и добавки към храната. При ресане използвам и масло от норка - косъма лъщи след това, а от и допълнително подхранва.

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни