Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#581 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2006 - 02:45 PM

Освен да си направим една СРО /Самоедска революционна организация/ и тръгнем да ги събираме по цялата страна!!!!Баси хората,не разбраха ли че това не са кучета пазачи, ако видя някой така да тормози самоед ще го bash NNN

#582 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 03:23 PM

Аз предлагам да направим едни листовки, в които да описваме каква е породата - какви са предимствата, за какво се използват и за какво не могат да се използват тези кучета, какво става, ако се използват за нетипични за тях дейности, как страдат и т.н. - може и някой от собствениците да се замисли.-

Това от личен опит го знам. Наистина има много невежи хора.

Ако ми предложите подходящ текст (не агресивен, но да ги накара да се замислят, да бъде интересен) а също и дизайн - наемам се да я отпечатам в няколко стотин екземпляра и да я изпратя на желаещи, които да яя разпространим на места, където е полезно

Колкото до козината - аз имам аляски маламут - козината е подобна и грижите са подобни, не го къпя често, за да не я изхабявам и изсушавам, нямам проблеми, ползвам зимата сух шампоан от време на време - действа добре. Видях обаче на изложбата на 19 февруари в София, че козината на единственото участващо самоедче биеше на жълто - това от къпането ли е, или може да е такъв цвят. Ако е от къпането - какво да се направи за да се избегне пожълтяването.

Поздрави на всички
Очаквам мненията ви за предложението към вас
1super
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#583 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 03:27 PM

Цитат

Освен да си направим една СРО /Самоедска революционна организация/ и тръгнем да ги събираме по цялата страна!!!!Баси хората,не разбраха ли че това не са кучета пазачи, ако видя някой така да тормози самоед ще го bash NNN

Всъщност листовките може да са част от революционната организация, за която аз съм за - ама моля ви, нека да включим и другите подобни породи - братята аляски маламути, хъски и т.н. Че аз зная тук подобен случай с хъски, което е на синджир
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#584 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 March 2006 - 06:54 PM

Козина: Тя е обилна, дълга, пухкава и гъста.Самоеда е куче с двойна космена покривка долния слой се състои се плътен, мек, гъст подкосъм , а покривният косъм е по-длъг, прав и ляга върху подкосъма, за да образува плътна космена покривка.По шията раменете и задната страна на крайниците косъмът образува съответно грива и гащи, най-добре проявени при мъжките.на вътрешната страна на ушите,по главата и външната част на крайниците козината е къса и гъста. Външната част на ушите е добре окосмена,а между пръстите расте защитна козина. Опашката е обилно окосмена.При женските козината е по-къса и мека,отколкото при мъжките. Козината на самоеда притежава уникалното свойство да се очиства тя винаги се запазва чиста и бяла. Козината с правилна стуктура на косъма винаги има обобен искрящ блясък.
Цвят: Бял, кремав или с бял с бисквитен оттенък (основен цвят е белият, с неголямо присъствие на бисквитени оттенъци). Никога не трябва да има присъствие на бледо кафяв цвят.

Това е козината на самоед ... допустими са белия цвят, кремав или бискветени оттенъци.

Мисля, че белия цвят е най труден за поддържане. Къпе се с шампоан за бели кучета - това е начина да избегнеш жълтеенето. Не очаквай, че ако е жълто, ще стане с едно изкъпване - примерно за да е Кевин бял, имаме нужда поне от две къпания пред десетина дни. Къпеш, решеш и така .. b)

Козината е много трудна за поддържане. Не зная как е при другите дългокосмести кучета, но за Белград примерно го ресахме и "прахме" на почивки - започнах с къпането към 6, накрая приключихме в 3 вечерта. И пак не беше като хората накрая или поне аз не бях доволен.

За да бухне хубаво, това става ако къпането е поне два - три дни преди изложбата, като през тези дни усилено ресане с гребен и четка. Няма как ...

още за груминг на самоед

#585 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 06:56 PM

Цитат

Колкото до козината - аз имам аляски маламут - козината е подобна и грижите са подобни, не го къпя често, за да не я изхабявам и изсушавам, нямам проблеми, ползвам зимата сух шампоан от време на време - действа добре. Видях обаче на изложбата на 19 февруари в София, че козината на единственото участващо самоедче биеше на жълто - това от къпането ли е, или може да е такъв цвят. Ако е от къпането - какво да се направи за да се избегне пожълтяването.

Поздрави на всички
Очаквам мненията ви за предложението към вас
1super

d) По принцип аз до колкото съм запознат има и самоеди със бисквитен цжят тоест с жълтеникава козина, но не съм експерт най-добре някой друг да си каже мнението. s)
А за поредния самоед на верига прост нямам думи a) n)

#586 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 10:22 AM

everest, dog.bg
Благодаря за разяснението за козината. Един ден и аз ще имам и самоед. Все още нямам такава възможност, но мечтата ми е да бъда заобиколена от маламути и самоеди. 1super

Поздрави на всички и целувки за любимците ви от мен и моя Финве w)
User's Signature

#587 Потребителят е офлайн   Amur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 06:52 PM

Много ми допада идеята за СРО и листовките,за жалост като се замисля какви усилия полага обществото за възпитанието и отглеждането на децата в България,на децата сираци.................................как ще ги превъзпитаме тези хора........................незнам..............................................
........................................
Хората изгубиха някак си човещината,обществото нямаме добро отношение едни към други,а какво остава за отношението към животните и природата???? s)

По повод темата за козината,голяма ГРИЖА!Някой изпробвал ли е да облече в дрешка самоеда и да му обуе обувки или чорапки???Не се смейте!!!!
В това отвратително кално време все повече се замислям да осъществя своята идея.Голямо пране,голямо къпане пада!!В нета като разглеждах различни сайтове за кучешки аксесоари,попаднах на много интересни облекла и обувки,явно хората по света са си улеснили живота.Не знам само Амур как ще възприеме подобни одежди ???????

#588 Потребителят е офлайн   Amur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 07:06 PM

като идея,кво мислите???смешничко ама..............

Прикачени файлове

#589 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 07:38 PM

d) Здрасти Amur -как сте ???
За дрешките-ами какво да ти кажа къпането и така не можеш да го избегнеш особено в това време.А за хората в чужбина ,ами те хората си имат условия при тях едва ли ще видищ дупки с размери на язовири по улиците пък и пътищата и парковете са така направени че да не задържат вода по улиците,а и всъщност дали ще къпеш кучето си или ще переш дрежките се е тая според мен, r)

#590 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 07:59 PM

d) Здравейте,имам един въпрос-значи случая е такъв,разхождайки се из квартала на нас реагират почти всички улични кучета с агресивно поведение сме стигали два пъти до такава степен че срещу нас се засилва голямо улично куче с оголени зъби и готово да наръфа малкия при което аз просто откачам и тези герои просто едва ли ще помислят да ни нападат отново,но приятелката ми беше в ужас и напрао се отказа да разхожда малкия,хубаво де кажете ми какво мога да направя и страното в тия случаи че преди нас минават други породи кучета и от уличните никаква реакция, да не би самоеда да дразни по някакъв начин уличните кучета .
Аз до колкото с ъм запознат всяка глутница си има водач ,и ако този водач е агресивен тои дава стимул и на другите около него, та в този случай направо не ми се мисли какво може да се получи при положени че аз за да стигна до парка минавам покрай най-малко три глутници.
Кажете ми какво мога да направя по въпроса,приемам съвети и ви благодаря предварително . rungrey

#591 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 08:23 PM

Надявам се да не се сърдите, че нарушавам спокойствието , но само да ви представя героя на училището - Кевин! b)
Качена снимка

#592 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 08:29 PM

d) w) И в кой клас е преминал непослушника Кеvin bravoS

#593 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2006 - 08:33 PM

Не Кевин, а стопанина му е за възпитание ... b)

На училище, днес първи ден.

#594 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 08:36 PM

Цитат

Не Кевин, а стопанина му е за възпитание ... b)

На училище, днес първи ден.

b) И как мина обучението на стопанина науче ли се да идва при Кевин по команда при положение че го расейват други екземпляри от човешкия вид b) nono

#595 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 08:42 PM

d) Сериозно как мина някакъв полезен съвет ще споделиш и с нас нали 1super
Утре ще пътувате ли ?

#596 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2006 - 08:47 PM

Цитат

d) Здравейте,имам един въпрос-значи случая е такъв,разхождайки се из квартала на нас реагират почти всички улични кучета с агресивно поведение сме стигали два пъти до такава степен че срещу нас се засилва голямо улично куче с оголени зъби и готово да наръфа малкия при което аз просто откачам и тези герои просто едва ли ще помислят да ни нападат отново,но приятелката ми беше в ужас и напрао се отказа да разхожда малкия,хубаво де кажете ми какво мога да направя и страното в тия случаи че преди нас минават други породи кучета и от уличните никаква реакция,  да не би самоеда да дразни по някакъв начин уличните кучета .
Аз до колкото с ъм запознат всяка глутница си има водач ,и ако този водач е агресивен тои дава стимул и на другите около него, та в този случай направо не ми се мисли какво може да се получи при положени че аз за да стигна до парка минавам покрай най-малко три глутници.
Кажете ми какво мога да направя по въпроса,приемам съвети и ви благодаря предварително . rungrey

Имам същия проблем.

Заобикалям ги. Вместо да мина зад блока, минавам пред блока, през една кал, само там наоколо няма глутница.

Съвет - вземи си спрей против глутниците и го водиш на повод. Не зная защо е така, имам същия проблем. Сега като стана по голям, даже и повече, защото и той не иска да отстъпва и ... на повод до мястото за разходка и избягвам всички места с глутница.

#597 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2006 - 11:59 PM

everest, то кучето си е умно и схваща, но аз не успявам да му обесня като хората. Да, беие полезно, най вече за мен. Няма да стане от първия път, но така поне ще мога да се контролирам и аз докъде съм. Ще ходим, приятно ни е ... играха после, беше хубаво. 1super

#598 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 01:14 PM

Цитат

d) Здравейте,имам един въпрос-значи случая е такъв,разхождайки се из квартала на нас реагират почти всички улични кучета с агресивно поведение сме стигали два пъти до такава степен че срещу нас се засилва голямо улично куче с оголени зъби и готово да наръфа малкия при което аз просто откачам и тези герои просто едва ли ще помислят да ни нападат отново,но приятелката ми беше в ужас и напрао се отказа да разхожда малкия,хубаво де кажете ми какво мога да направя и страното в тия случаи че преди нас минават други породи кучета и от уличните никаква реакция, да не би самоеда да дразни по някакъв начин уличните кучета .

Здравейте!
Имам самоед на 5 месеца и се сблъсквам със същия проблем всеки ден, но при нас освен уличните кучета много често се случва и домашни , които са пуснати без повод или дори такива,които са на повод да реагират агресивно към моя още като го видят. Той е много добродушен и с нищо не ги предизвиква, затова немога да си обясня каква е причината за тази агресия към него.

#599 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 07:10 PM

Цитат

everest, то кучето си е умно и схваща, но аз не успявам да му обесня като хората. Да, беие полезно, най вече за мен. Няма да стане от първия път, но така поне ще мога да се контролирам и аз докъде съм. Ще ходим, приятно ни е ... играха после, беше хубаво. 1super

d) А ние евентуално ,ако искаме да се присееденим към вас какво трябва да направим,питам понеже сме точно в процес на започване на обучение и на нас също ни се иска да понаучем това-онова 1super

#600 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2006 - 07:48 PM

Ами нищо ... училището е към форума и е за нас, хората, които пишат тук. Просто елате - ще ви бъде полезно. Събираме се неделя, вчера беше първия път, така че не сте изпуснали нищо. Виж в темата тук.
Учим се ... дано да сполучим, че не е само за нас, ами и за тях b)

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни