Самоед
Публикувано: 11 May 2006 - 11:03 PM
Публикувано: 12 May 2006 - 11:59 AM
Не зная за вас, но аз съм с отлични впечатления от кучето. Разбирахме се без думи, тогава имах и още едно куче, живееха без проблем. Много игрива, лесна за възпитание, въпреки че бе на възрастт три години, лесно приемаше нови команди. Много социализирано куче, обожаваше деца, не се отделяше от мен при разходка.
Самоеда не е толкова труден за възпитание, по скоро трябва да знаете някои особености на породата. Той е много умен, възприема бързо, но често му омръзва. Трябва постоянно нещо да го занимава, да си играе, да усеща и да има желание да направи това, което му се казва. Примерно Кевин, в момента в който си играя с него, няма проблем, но само усети ли, че нещо вече не му е интересно, решава да прави нещо свое си. Не мога да кажа че е труден за възпитание, по скоро е куче за човек с опит. Аз лично сега се уча, изтървах го в възпитанието и сега се опитваме да наваксваме с училище. Своенравен е, иска много движение, много любопитен - ако има друго куче наоколо ще отиде да го види, за разлика от санбернарката, която винаги беше около мен.
В домашни условия също се различават по мое мнение. На Съни, вярвайте, не съм и чул гласа - тя не лаеше без причина, а и да излае, едно такова гърлено - боу, боу ... и спира. Кевин постоянно говори нещо, скимти, ам, ам ... говори си. Не обича да е сам, започва да лае, вие - примерно за времето, когато Съни бе в къщи, никога не съм я чул да вие, докато Кевин си вие и то доста често, особено ако се почубства пренебрегнат и няма никой около него.
Понеже съм пристрастен, бих ви казал - самоед. Но решението си е ваше ... самоеда изисква много грижи, и като поддръжка на козина - повярвайте, бялото е най трудно за поддържане, и като ресане, и като гледане. Ако можете да му осигурите всичко това, ще имате едно прекрасно куче, с което никога няма да скучаете и ще се чудите как сте могли да живеете без него. Сигурен съм, че и при санбернара е така, така че - избора е ваш !
Публикувано: 22 May 2006 - 09:39 AM
Прикачени файлове
-
post_29_1148283568.jpg (53.98K)
Брой сваляния: 105
Публикувано: 23 May 2006 - 08:46 AM
Странно .. на мен ми харесва като вие, особено вечер. Една вечер имаше луна, куче виеше, стоях и гледах луната ... странно чубство е това. Само съседите ми не са много съгласни с мен, но ... b)
Публикувано: 23 May 2006 - 08:48 AM
Цитат
Да, трудно ... доста и то, не става дума само за козина, а като цяло. Много красиво куче, добро, невероятно, но изисква много разходки, тичане, занимания, а поддържаката на козината му е чудо. Но пък няма нищо по хубаво от един бял самоед, поне според мен де, така че си заслужава. 1super
Публикувано: 23 May 2006 - 11:03 AM
Цитат
Цитат
Да, трудно ... доста и то, не става дума само за козина, а като цяло. Много красиво куче, добро, невероятно, но изисква много разходки, тичане, занимания, а поддържаката на козината му е чудо. Но пък няма нищо по хубаво от един бял самоед, поне според мен де, така че си заслужава. 1super
Аз имам хъски но следващото куче което искам да имам е от тия красвци
Публикувано: 25 May 2006 - 07:43 PM
Прикачени файлове
-
Picture_003_copy.jpg (43.46K)
Брой сваляния: 91
Публикувано: 28 May 2006 - 10:33 AM
Мънинка
My Webpage
и тук вече по - голяма
My Webpage
Бая ми е бясничка, само имаме проблем с изхождането, как да я науча да се изхожда вън, като я изкарам си свършва работата, ама и в къщии oleeee. А вече е почти на два месеца
Публикувано: 28 May 2006 - 10:36 AM
Иначе Белла е прекрасна w)
Публикувано: 03 June 2006 - 06:59 PM
Публикувано: 05 June 2006 - 12:25 PM
Ако някой иска да има пораснало куче от тази порода, моля, пишете ми. Опитвам се да намеря дом за едно изстрадало куче самоед. Горкия, прехвърлян между различни собственици, бил е вързан доста време на синжир, била му е опадала козинката около шията. В момента е добре и е възстановен, но там, където е, хората няма как да продължат да го гледат и му търсим дом.
Публикувано: 08 June 2006 - 06:08 PM
и опада долният слой на козината и се появаяват някакви петна и и опада козината (най-често на гърба) водих я на доктор и ми каза че има нещо като пърхот или нещо от сорта та ми изписа някакво лекарство което въобще не помага и въпроса ми е кажете вие нещо по-добро ако сте имали същия проблем защото не мога да я гледам такава направо ми се реве. worthy
Публикувано: 08 June 2006 - 08:13 PM
Имах същия проблем и най вероятно това е микроспория.Давам телефон за контакт на ветиринарния лекар който ми помогна
0887489987-Д-р Шумков.Успех. Обожавам самоедите но за съжаление моята Уайт Ванеса Джулия почина и още не мога да се примиря.Научих че се търси дом на самоед но за съжаление много пътувам и нямам възможност да го взема.иначе нямаше да се замисля и за минута и щеше да живее в прекрасни условия обграден с много любов.Ще се радвам да науча нещо повече за него и дали вече има добри стопани.С уважение.Ваня Тодорова
Публикувано: 13 June 2006 - 08:50 AM

Вход

Горе
Цитиране +
Почивайте в мир, мили ангели!