Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#881 Потребителят е офлайн   KIG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2006 - 05:22 PM

След 17 ч. всеки ден сме свободни, когато и вие сте свободни ще тичаме и ще влачиме гуми b) През зимата може да си спретнем и някой впряг super best

#882 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 October 2006 - 09:18 PM

Петък, събота и неделя на линия ... тренираме като за последно, но ще тичаме повече, че ... се налага b)

Ще пробваме, а за бял впряг - страхотно. По едно време имах идея да взема една количка и да я държа на паркинга до стадиона и като ми трябва, да си я вземам. Ще взема да си възобновя идеята, за да има къде да се тренира. Идеята не е лоша, хич даже .. а зимата ще пробваме на ски на Витоша.

А времето захладя .. и стана страхотно за нашите кучета. Едва го прибрах днес, само скача и му се играе. Ще видиш сега Айc как ще се промени, като застуди.
Аз вече така му викам на студа - дойде самоедското време ! Ако знаеш откога го чакаме ... 1super

#883 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2006 - 11:14 PM

Айс в конкурса за BIS Млади на CAC Пловдив

Прикачени файлове

#884 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2006 - 12:31 AM

Аз хендлер .. чак се учудвам на себе си worthy

Прикачени файлове

#885 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 10:02 AM

А като "татко" как ли ще си?

Честито Дог.БГ! Ангел Айона Кевин е гордия татко на 7 великолепни самоеда! super best

има 4 синове и 3 дъщери! родени на 31.10.2006!

Очакваме Вашето отлично представяне и на Световното в Познан - ние ще се грижим за поколението и ще Ви стискаме палци!

d) d) d) d) d) d) d)

#886 Потребителят е офлайн   KIG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 11:35 AM

Честито на таткото cheers Май впряга ще е по-голям w)

#887 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 November 2006 - 03:37 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#888 Потребителят е офлайн   Oddster Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 08:07 PM

Здравейте всички! Казвам се Оди и съм на 2 месеца и половина b)

Прикачени файлове

#889 Потребителят е офлайн   Oddster Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 08:12 PM

Надявам се да ми помогнете с вазпитанието защото сам доста непослушен! Доскоро ;)

Прикачени файлове

#890 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2006 - 10:03 AM

Oddster, привет !

Какво сладка муцунка има бебока !!! Той е бебе още, как така не слуша ?

Разкажи какво прави или по точно ти какво искаш той да прави ?

Ще помагаме с каквото можем, няма проблем. 1super

#891 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2006 - 01:51 PM

Цитат

Честито на таткото cheers Май впряга ще е по-голям w)

Направо шейна ще вземаме ... усмихвам се. А времето застудя и аз се радвам. Идва си нашето време, надявам се да падне сняг скоро и .. да почнат зимните игри.

Пиши на лична за телефон, ако може, за да се разберем да се видим в парка и да почерпя. Може и на крак да е, но ще е от сърце. Хем да ги пуснем малко да потичат диваците. 1super

#892 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2006 - 02:12 PM

Цитат

А като "татко" как ли ще си?

Честито Дог.БГ! Ангел Айона Кевин е гордия татко на 7 великолепни самоеда! super best

има 4 синове и 3 дъщери! родени на 31.10.2006!

Очакваме Вашето отлично представяне и на Световното в Познан - ние ще се грижим за поколението и ще Ви стискаме палци!

d)  d)  d)  d)  d)  d)  d)

slavena, като татко сме щастливи ... не че той разбра нещо, но си хапна рибка и му направих дълга разходка. Това го спаси от къпането вчера, отложих го за днес и така. А аз се почерпих с финландска водка, беше ми гот. Ще чакам с нетърпение събота да видя малките, че ... наистина нямам търпение да ги видя.

Познан ... да, отиваме. Самоед ринга е с 116 кучета от породата, никога не съм виждал толкова самоеди на едно място. Дори и на европейското в Тулн бяха по малко. Следя на няколко места кои са записани, а и няколко човека, с които си пиша също ще бъдат там. Легенди от нашата порода ... Сабакас кенел от Дания също ще е там, финландци, цял руски отбор с най добрите им кучета, поляците са се записали с цялото полско войнство - нали тяхно куче стана европейски в Финландия, италианците начело с Пиер Луджи Бурати - Дел Бафин, зная за норвежци и ирландци, ще има и други. Отивам да се запозная с хора, да видя кучета, ей така .. аз съм си фен на породата. А и самото световно като събитие е нещо, което си заслужава да се види поне според мен - едно е да гледаш кучета по снимки, друго е да ги видиш на живо - мечтая за това от цяла година.

А вън заваля първия сняг за тази година. Бебетата доведоха снега w)

Честит първи сняг на всички на всички приятели на нашите кучета ! 1super

#893 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 05:23 PM

Здравейте.Ще може ли да ми дадете e-mail или телефон изобщо някаква връзка с развъдници на тази прекрасна порода? b)
Една приятелка ще си копува куче и аз понеже навсякъде разправям за форума и ме помоли да ви питам.
Не не е за мен информацията наистина .. не се опитвам да мина по лайсната. l)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#894 Потребителят е офлайн   Nikitoo Икона

Публикувано: 03 November 2006 - 02:36 PM

Здравейте!
Мисля да си взема самоед.Той ще е на 2 месеца. Можете ли да ме посъветвате как да го възпитавам.Аз почти 16 години имах кученце,канадска лисица,което почина (много ми липсва и си го обичам още),но не можахме да го възпитаме.

Моля, пишете на български !

#895 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2006 - 12:23 AM

Nikitoo .. аз обичам самоед, но мога да ти го кажа направо - помисли добре, преди да вземеш това куче. То не е нито лесно за гледане, нито лесно за поддържане, нито лесно за възпитание. Зад тази северна красота се крие безстрашно сърце и истински твърд, северен характер. Това куче не е служебно куче, която ще се подчини безпрекословно, то иска да знае защо трябва да дойде. То е отличен компаньон, но винаги ще иска да разбере какво искаш ти от него и трябва да е убеден, че трябва да го направи. Той е любопитен, не стои на едно място, иска всичко да разбере и да знае. Умен е, знае прекрасно какво се иска от него, но не винаги е готов да се подчини. Той не е служебно куче, той е приятел, партньор, при това равнопоставен.
Не е куче, което можеш да пуснеш в парка и да си говориш с приятели. Не е куче, което можеш да гледаш без любов. За да сияе той, трябва и ти да сияеш, да си щастие за него. Ела - и той да дойде, винаги да имаш храничка в джоба, водичка да му дадеш, да го погалиш. Красив е .. зад тази красота се крие къртовски труд. Трябва да го решеш от малък, за да свиква, защото няколко пъти ми се налага вече да се опитвам да реша възрастни кучета и .. не дават, не са научени. Ако кучето не е наресано, всичко се заплита и то не може да ходи, възелчетата не позволяват на тялото да се опъне, да направи правилен и хубав ход. Нрава им .. виждал съм различни кучета от породата. От светъл и слънчев характер до зли кучета, които се бият с други кучета, даже и скачат на хора. Породата изисква страшно много движение, за да расте правилно и всичко да е наред, а това само с разходки на повод не става. Въобще ... не е лесно, ако не си на 1001 % убеден, че това е твоята порода, по добре не си вземай куче самоед. Решението е твое, ако решиш - тук сме и ще помагаме 1super

#896 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2006 - 01:06 AM

Цитат

Nikitoo .. аз обичам самоед, но мога да ти го кажа направо - помисли добре, преди да вземеш това куче. То не е нито лесно за гледане, нито лесно за поддържане, нито лесно за възпитание. Зад тази северна красота се крие безстрашно сърце и истински твърд, северен характер. Това куче не е служебно куче, която ще се подчини безпрекословно, то иска да знае защо трябва да дойде. То е отличен компаньон, но винаги ще иска да разбере какво искаш ти от него и трябва да е убеден, че трябва да го направи. Той е любопитен, не стои на едно място, иска всичко да разбере и да знае. Умен е, знае прекрасно какво се иска от него, но не винаги е готов да се подчини. Той не е служебно куче, той е приятел, партньор, при това равнопоставен.
Не е куче, което можеш да пуснеш в парка и да си говориш с приятели. Не е куче, което можеш да гледаш без любов. За да сияе той, трябва и ти да сияеш, да си щастие за него. Ела - и той да дойде, винаги да имаш храничка в джоба, водичка да му дадеш, да го погалиш. Красив е .. зад тази красота се крие къртовски труд. Трябва да го решеш от малък, за да свиква, защото няколко пъти ми се налага вече да се опитвам да реша възрастни кучета и .. не дават, не са научени. Ако кучето не е наресано, всичко се заплита и то не може да ходи, възелчетата не позволяват на тялото да се опъне, да направи правилен и хубав ход. Нрава им .. виждал съм различни кучета от породата. От светъл и слънчев характер до зли кучета, които се бият с други кучета, даже и скачат на хора. Породата изисква страшно много движение, за да расте правилно и всичко да е наред, а това само с разходки на повод не става. Въобще ... не е лесно, ако не си на 1001 % убеден, че това е твоята порода, по добре не си вземай куче самоед. Решението е твое, ако решиш - тук сме и ще помагаме 1super

Ей значи .. бива те да разубеждаваш хората.
Сериозно ще се замисля преди да си взема самоед .. ако изобщо си взема де. bl)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#897 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2006 - 11:28 PM

Правилно - по добре е сериозно да си помислиш, преди да вземеш каквото и да е куче. Не съм го написал, за да разубедя някой, а само да го накарам да се замисли. Кучето е отговорност, преди всичко .. . Трябва да знаеш и спецификата на породата, когато избираш. Но пък който си е фен на породата, ще ме разбере. За мен самоеда е страхотно куче ... колкото и да е бял и прекрасен, той се чубства отлично навън. Ето днес не иска да се прибира ... b) Стана студено и на него ме се играе, тича .. ако имаш такова куче, ще разбереш че за него студа не е страшен, той го обича. Иначе се чубства добре и лятото, въпреки обилната козина. Как да го обесня .. козината на самоедна е на два слоя - много гъст подкосъм и косъм, който е по дълъг. Гъстия подкосъм има функция на нещо като въздушна възглавница - поддържа нормална температура, не позволява нито прегряване, нито да е студено. Затова и трябва редовно да се разресва от основата - ако решиш само дългия косъм, не правиш нищо. А ако подкосъма не е хубаво разресан, прави възелчета, тези възелчета се оплитат после, не става добър обмен на въздух и е възможно тънката и нежна кожа да се възпали от запарване - получава се и когато кучето е изкъпано, но не добре изсушено. Допълнително ако навън има сняг и е много студено, подкосъма не дава на влагата да стигне до кожата, пази я. Пак същото - ако има възли, те са като шнурчета, по тях могат да се стичат капки вода и като стигнат кожата, да замръзнат там, а при минусови температури, това е лошо за кучето, особено ако е навън - стават ранички. Въобще .. за съжаление самоеда се е променил много от аборигенни кучета до сега, казано честно - почти няма нищо общо. Примерно не мога да си представя как ескимоса ще седне в иглуто след преход 50 километра и ще извади гребена от китова кост и ще почне да реше ... но при селекцията от аборигенна порода към домашни любимци се е получило така.
Прослувутото ни безстрашие и любопитство също има своето обяснение - той е господаря на севера, кучето, което е нямало равен в бялата тундра. Освен впрегатно куче, той е бил и пазач на еленови стада, случвало се е да се среща с вълци, мечки, използван е и за лов. В първия стандарт на породата е записано - ясно изразен ловен инстинкт. След това ... това отпада от стандарта, но си остава в него, стандартите могат да се променят, то гените не. Той иска всичко да знае и да види, не се страхува да се отдалечава от стопанина си - все едно е в бялото ледено поле и стопанина му е единствения жив човек в близките 20 километра. Само нещо да му привлече вниманието и той трябва да го види и разбере .. b)
Ето една снимка на аборигенно куче, праотец на съвременните самоеди.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1090.gif (45.75K)
    Брой сваляния: 77

#898 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2006 - 12:08 AM

Малко след това - снимката е от 1935 година

Прикачени файлове

#899 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2006 - 12:17 AM

Ето и сега .. 1super

Прикачени файлове

#900 Потребителят е офлайн   mami.1976 Икона

Публикувано: 05 November 2006 - 08:33 AM

Разбрах от форума за невероятните качества на породата самоед. Някой щ еми каже ли има ли регистрирани развъдници и откъде мога да си взема куче бебе, имам дъщеря на 4 години, на 28.11.2006 година ще има рожден ден и искам да и взема куче. От всички породи, които прегледах най подходящо за нашето семейство е самоедчето. Помогнете ми, няма време ... d)

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни