Самоед
Публикувано: 31 October 2006 - 09:18 PM
Ще пробваме, а за бял впряг - страхотно. По едно време имах идея да взема една количка и да я държа на паркинга до стадиона и като ми трябва, да си я вземам. Ще взема да си възобновя идеята, за да има къде да се тренира. Идеята не е лоша, хич даже .. а зимата ще пробваме на ски на Витоша.
А времето захладя .. и стана страхотно за нашите кучета. Едва го прибрах днес, само скача и му се играе. Ще видиш сега Айc как ще се промени, като застуди.
Аз вече така му викам на студа - дойде самоедското време ! Ако знаеш откога го чакаме ... 1super
Публикувано: 31 October 2006 - 11:14 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0513.jpg (18.66K)
Брой сваляния: 67
Публикувано: 01 November 2006 - 12:31 AM
Прикачени файлове
-
DSC_0629.jpg (19.61K)
Брой сваляния: 75
Публикувано: 01 November 2006 - 10:02 AM
Честито Дог.БГ! Ангел Айона Кевин е гордия татко на 7 великолепни самоеда! super best
има 4 синове и 3 дъщери! родени на 31.10.2006!
Очакваме Вашето отлично представяне и на Световното в Познан - ние ще се грижим за поколението и ще Ви стискаме палци!
d) d) d) d) d) d) d)
Публикувано: 01 November 2006 - 03:37 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 November 2006 - 08:07 PM
Прикачени файлове
-
Pictures_075.jpg (17.74K)
Брой сваляния: 73
Публикувано: 01 November 2006 - 08:12 PM
Прикачени файлове
-
Copy_of_Pictures_066.jpg (41.42K)
Брой сваляния: 70
Публикувано: 02 November 2006 - 01:51 PM
Цитат
Направо шейна ще вземаме ... усмихвам се. А времето застудя и аз се радвам. Идва си нашето време, надявам се да падне сняг скоро и .. да почнат зимните игри.
Пиши на лична за телефон, ако може, за да се разберем да се видим в парка и да почерпя. Може и на крак да е, но ще е от сърце. Хем да ги пуснем малко да потичат диваците. 1super
Публикувано: 02 November 2006 - 02:12 PM
Цитат
Честито Дог.БГ! Ангел Айона Кевин е гордия татко на 7 великолепни самоеда! super best
има 4 синове и 3 дъщери! родени на 31.10.2006!
Очакваме Вашето отлично представяне и на Световното в Познан - ние ще се грижим за поколението и ще Ви стискаме палци!
d) d) d) d) d) d) d)
slavena, като татко сме щастливи ... не че той разбра нещо, но си хапна рибка и му направих дълга разходка. Това го спаси от къпането вчера, отложих го за днес и така. А аз се почерпих с финландска водка, беше ми гот. Ще чакам с нетърпение събота да видя малките, че ... наистина нямам търпение да ги видя.
Познан ... да, отиваме. Самоед ринга е с 116 кучета от породата, никога не съм виждал толкова самоеди на едно място. Дори и на европейското в Тулн бяха по малко. Следя на няколко места кои са записани, а и няколко човека, с които си пиша също ще бъдат там. Легенди от нашата порода ... Сабакас кенел от Дания също ще е там, финландци, цял руски отбор с най добрите им кучета, поляците са се записали с цялото полско войнство - нали тяхно куче стана европейски в Финландия, италианците начело с Пиер Луджи Бурати - Дел Бафин, зная за норвежци и ирландци, ще има и други. Отивам да се запозная с хора, да видя кучета, ей така .. аз съм си фен на породата. А и самото световно като събитие е нещо, което си заслужава да се види поне според мен - едно е да гледаш кучета по снимки, друго е да ги видиш на живо - мечтая за това от цяла година.
А вън заваля първия сняг за тази година. Бебетата доведоха снега w)
Честит първи сняг на всички на всички приятели на нашите кучета ! 1super
Публикувано: 02 November 2006 - 05:23 PM
Една приятелка ще си копува куче и аз понеже навсякъде разправям за форума и ме помоли да ви питам.
Не не е за мен информацията наистина .. не се опитвам да мина по лайсната. l)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 03 November 2006 - 02:36 PM
Мисля да си взема самоед.Той ще е на 2 месеца. Можете ли да ме посъветвате как да го възпитавам.Аз почти 16 години имах кученце,канадска лисица,което почина (много ми липсва и си го обичам още),но не можахме да го възпитаме.
Моля, пишете на български !
Публикувано: 04 November 2006 - 12:23 AM
Не е куче, което можеш да пуснеш в парка и да си говориш с приятели. Не е куче, което можеш да гледаш без любов. За да сияе той, трябва и ти да сияеш, да си щастие за него. Ела - и той да дойде, винаги да имаш храничка в джоба, водичка да му дадеш, да го погалиш. Красив е .. зад тази красота се крие къртовски труд. Трябва да го решеш от малък, за да свиква, защото няколко пъти ми се налага вече да се опитвам да реша възрастни кучета и .. не дават, не са научени. Ако кучето не е наресано, всичко се заплита и то не може да ходи, възелчетата не позволяват на тялото да се опъне, да направи правилен и хубав ход. Нрава им .. виждал съм различни кучета от породата. От светъл и слънчев характер до зли кучета, които се бият с други кучета, даже и скачат на хора. Породата изисква страшно много движение, за да расте правилно и всичко да е наред, а това само с разходки на повод не става. Въобще ... не е лесно, ако не си на 1001 % убеден, че това е твоята порода, по добре не си вземай куче самоед. Решението е твое, ако решиш - тук сме и ще помагаме 1super
Публикувано: 04 November 2006 - 01:06 AM
Цитат
Не е куче, което можеш да пуснеш в парка и да си говориш с приятели. Не е куче, което можеш да гледаш без любов. За да сияе той, трябва и ти да сияеш, да си щастие за него. Ела - и той да дойде, винаги да имаш храничка в джоба, водичка да му дадеш, да го погалиш. Красив е .. зад тази красота се крие къртовски труд. Трябва да го решеш от малък, за да свиква, защото няколко пъти ми се налага вече да се опитвам да реша възрастни кучета и .. не дават, не са научени. Ако кучето не е наресано, всичко се заплита и то не може да ходи, възелчетата не позволяват на тялото да се опъне, да направи правилен и хубав ход. Нрава им .. виждал съм различни кучета от породата. От светъл и слънчев характер до зли кучета, които се бият с други кучета, даже и скачат на хора. Породата изисква страшно много движение, за да расте правилно и всичко да е наред, а това само с разходки на повод не става. Въобще ... не е лесно, ако не си на 1001 % убеден, че това е твоята порода, по добре не си вземай куче самоед. Решението е твое, ако решиш - тук сме и ще помагаме 1super
Ей значи .. бива те да разубеждаваш хората.
Сериозно ще се замисля преди да си взема самоед .. ако изобщо си взема де. bl)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 04 November 2006 - 11:28 PM
Прослувутото ни безстрашие и любопитство също има своето обяснение - той е господаря на севера, кучето, което е нямало равен в бялата тундра. Освен впрегатно куче, той е бил и пазач на еленови стада, случвало се е да се среща с вълци, мечки, използван е и за лов. В първия стандарт на породата е записано - ясно изразен ловен инстинкт. След това ... това отпада от стандарта, но си остава в него, стандартите могат да се променят, то гените не. Той иска всичко да знае и да види, не се страхува да се отдалечава от стопанина си - все едно е в бялото ледено поле и стопанина му е единствения жив човек в близките 20 километра. Само нещо да му привлече вниманието и той трябва да го види и разбере .. b)
Ето една снимка на аборигенно куче, праотец на съвременните самоеди.
Прикачени файлове
-
1090.gif (45.75K)
Брой сваляния: 77
Публикувано: 05 November 2006 - 12:08 AM
Прикачени файлове
-
image310.gif (40.6K)
Брой сваляния: 81
Публикувано: 05 November 2006 - 12:17 AM
Прикачени файлове
-