Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1041 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 December 2006 - 10:14 PM

Да. Казано честно, аз не съм ги употребявал. Не мога да дам мнение. Ние .. или се къпем здраво или не. Не съм употребявал, защото не мисля, че този шампоан би бил подходящ. При нас ако не измиеш добре подкосъма, ефекта е никакъв. Предпочитам вода, шампоан и балсам след това, поне аз.

Ако някой е пробвал, нека да каже мнение.

#1042 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2006 - 10:39 PM

krasko_kj, откога тегли гума ? Често ли го правите ?

Ето го и Кевин се бори ... всъщност миналата зима ни беше за първи път и аз леко го претоварих. Бях стигнал до 2 гуми, но не се получи това, което исках. После коригирах и свалих гумите на една, като увеличих разстоянието. Сега мечтаем за сняг вече, че ... съм му приготвил изненада b)

Прикачени файлове

#1043 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2006 - 05:53 PM

аз го тренирам от скоро,първия месец теглеше 3 литрова пластмасова бутилка пълна с пясък,но след втория ден все едно нея усещаше,но въпреки това я тегли около месец след това му закачих гума и все още я тегли,мисля чак пролетта да слагам две или да увелича тежестта по някакъв начин.а относно изненадата за Кевин,да не си му приготвил впряг,ще е голям купон

#1044 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2006 - 06:16 PM

Нека да стане, ще пиша. Искам да го видя на живо, реално, истински, да го усетя. Замислил съм му нещо. Между другото, на изложби има и работен клас за нашите кучета, а в много страни се държи такъв изпит и се минават работни изпитания.

Лятото си мислех, че ще му е прекалено горещо ... обече той ме опроверга. Верно, че излизахме само надвечер, но 5 километра с колело си ги минаваше без проблем. Вярно, че му давах на много често вода - аз почти винаги си ходя с една бутилка минерелна вода за него. Ако си забелязал, пият много вода нашите кучета, почти постоянно е жаден. Така е и в къщи - паничката му за вода е винаги пълна. Може да не яде примерно и пак си е в форма, но без вода не може.

#1045 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 07:35 PM

значи съм постъпила правилно като не съм увеличила тежеста прекалено бързо,а иначе и аз съм мислила за впряг тази зима с още две хъскита,но и те теглят от скоро(аз запалих стопаните им с тренировките по теглене на гума)и незнам дали ще се справят пък и техните хъскита си теглят в която посока си искат, а пък аз се мъча да нау4а Аксел да тегли пред мен,за да свиква да съм му зад гърба,без да се отдалечава и да хуква с гумата на кадето се сети.

#1046 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2006 - 08:37 PM

Според мен си постъпил правилно. Прекалено голяма тежест му дойде много на Кевин, честно. Още повече, че силата на триене е много голяма и мисля, че ще му е по лесно да тегли по снега, а не на асфалта. Мисля да пробвам засега единичен впряг, само аз и куче като за първо време.

Иначе - в книгите за покоряване на полюса съм чел, че често хората вървят до шейната. Срещам същия проблем - тегли, но като види друго куче и хуквам да го гоня, а той си тича с гумата, все едно ... няма гума. Реших проблема, като тичам до него с още един повод, който ми е закачен на кръста. Обаче се уморявам b)
Много добре тегли, когато има друго куче пред него.

Иначе - супер, че си запалил хора ! Радвам се, че има фенове на спорта с кучета и се надявам да ставате все повече ! Ако мога да помагам с нещо, пишете. Може би не е далече времето, когато и в България ще има възможност да се тренира.

В момента има един впряг на Пампорово с хъскита. Зная за още един, който може би тази година ще бъде на Банско, но пак с хъскита. Зимата съм планувал да отида до Пампорово и да направя много снимки и едно голямо интервю с Иван, който е собственика на впряга там. Той е бивш спортист, запалил се по този спорт и сега съчетава полезното с приятното - хем кара шейна, хем вози туристи и е аткрация. Самоед обаче няма ...

Тук също съм писал по темата.

#1047 Потребителят е офлайн   DanyJS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2006 - 11:12 AM

На колко месеца трябва да стане кучето за да тегли тежести? Флик в момента е на 5,5 месеца

#1048 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2006 - 12:30 PM

днес ми се случи нещо много интересно,за първи път виждах кучето си в такава светлина.Обикновено към края на всяка разходка Аксек си намира по едно шише и си го носи чак до вкъщи,така и днес,както си вървяхме незнам от каде изкочи едно НОК и се помъчи да вземе бутилката на Аксел,в момента в който другото куче захапа бутилката,Аксел веднага я пусна и го захапа за врата,а кучето не беше никак дребно можеби около 2 пъти по тежко от аксел,аз не се намесих защото видях превъзходството от страна на моето куче и след малко НОКа се изпари,а моя нахалник си грабна тубата и потегли.И така знам че самоеда е спокойно куче но нещо или някои ядосали го яроста му ще бъде помнена дълго

#1049 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2006 - 07:56 PM

Цитат

На колко месеца трябва да стане кучето за да тегли тежести? Флик в момента е на 5,5 месеца

Няколко пъти съм го писал. Теглене на тежести и натоварване на кучето след завършване на растежа, при самоед това е на около година - година и два месеца. Аз лично не препоръчвам на никой да започне по рано с теглене на каквито и да е тежести или прекалено голямо натоварване. Особено в този период, който сте вие - кучето все още расте, оформя се. В момента единственото нещо, което можеш да правиш е колкото се може повече да тича и да играе само. Само - колкото му душа иска. Не разходки на повод, а игра с други кучета. Разходките на повод не са разходки за кучето. От една страна - социализация - то трябва да може да си играе, да приема други кучета, да знае статуса си в глутницата. Той е любопитен, много, знам,че си го забелязал. Иска да отиде при всяко куче, да го подуши, да си играе. Когато се подгонят, забележи как се изстрелва с висока скорост - краката се сгъват, мускулите са опъват след това и пак и пак - това не можеш да го постигнеш с разходка на повод. Рязката смяна на посокота, когато се гонят - също натоварва. Допълнително това, което ти казах - "разговора" с други кучета също е много важен за неговото израстване. Ние, хората си говорим с думи. Кучетата си говорят с техния си език - поза, размахване на опашката, лай, скимтене. В момента, ако го наблюдаваш внимателно, ще видиш как той като отива към по голямо, възрастно куче главата му е долу, привежда се и захожда едно такова .. по внимателно. Кучето трябва да има статус както и в къщи - при хората, така и навън за да може да общува нормално с другите кучета.
Май се разписах ... но това е основното - в момента игра и възпитание. Идва зима - бъдете колкото се може повече навън, остави го да се радва на снега. Купи си здрави, топли обувки и шапка - колкото е по студено навън, толкова повече самоед не спира да тича и му се играе, а от очите му струи толкова радост, че и на теб няма да ти се прибира b)

#1050 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2006 - 08:03 PM

krasko_kj, така е. Самоед никога не е страхлив или плашлив. Той е гордо куче, с собствено достойнство, обичлив, закачлив, темпераментен, любознателен, никога злобен, но никога не се предава ! 1super

#1051 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2006 - 09:27 PM

аз не съм казала ,че самоедите са страхливи или плашливи кучета,просто се изненадах от реакцията му ,защото обикновено е закачлив и просто си играе с кучетата,но което е негово си е само негово и си го защитава достойно.Страхотно куче

#1052 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2006 - 10:38 PM

Цитат

Страхотно куче

1super victoryVVV

Прикачени файлове

• Прикачен файл  teamfr.jpg (36.66K)
    Брой сваляния: 73

#1053 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 09:04 AM

Цитат

аз не съм казала ,че самоедите са страхливи или плашливи кучета,просто се изненадах от реакцията му ,защото обикновено е закачлив и просто си играе с кучетата,но което е негово си е само негово и си го защитава достойно.Страхотно куче

Съжалявам, че се меся в темата ви, но имам наблюдения от самоеди, макар и бегли. В парка срещаме 3,4 самоеда. И трите са на повод винаги и безпричинно започват да лаят настървено по моето животно. Оттогава, като видим самоед, Зарп веднага се наежва и отива да види, дали няма да поиска битка. Добре, че си го водя на повод! wink
Имате ли такива наблюдения?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1054 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 December 2006 - 10:41 AM

Лаят настървено?
Самоедите по принцип много лаят. Кевин съм го виждала как лае като щур на конкурс за група и после на почетната стълбичка пред купата oleeee . Сигурно иска да изяде съдията!

#1055 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2006 - 11:15 AM

Много са темпераментни по мои наблюдения държат всичко да се случва както те искат,много силни характери и си искат здраво обучение иначе стават водачи за отрицателно време.А когато искат да са мили няма по добър поглед от техния(с изключение на нюфа l) ).Белите мечета са страхотни,това да гледаш и възпитаваш такова куче е голямо предизвикателство,но човек трябва да е подготвен предварително какво взима. angelpik
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#1056 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 12:26 PM

Цитат

Лаят настървено?
Самоедите по принцип много лаят. Кевин съм го виждала как лае като щур на конкурс за група и после на почетната стълбичка пред купата oleeee . Сигурно иска да изяде съдията!

Хехе! Май не ме разбра! Мога да различа кога едно куче лае, не подтикнато от агресия. Разхождах моето животно и се разминахме с въпросното куче, което скачаше и се дърпаше от повода. Ръмжи и се зъби. Ама айде, няма да пиша повече, че явно тук не се разбира от дума! wink Живи и здрави!
User's Signature

Качена снимка

#1057 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 December 2006 - 01:02 PM

Защо се цупиш? Мислех си, че шеговито го написах oo .
Едно е да лае, друго - да ръмжи, затова не съм те разбрала.
И аз наскоро научих, че е характерно за тях да лаят много, Виж

#1058 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 01:04 PM

Цитат

Защо се цупиш? Мислех си, че шеговито го написах  oo .
Едно е да лае, друго - да ръмжи, затова не съм те разбрала.

И аз не съм те разбрала! Извинявай! cheers

И все пак ми е интересно дали имате такива наблюдения? В Борисовата градина водеха един сладур, с който моето куче се познава от малък. Винаги играеха много. Първия път, когато се видяхме в парка, след като бяха минали поне 2 месеца, самоеда тръгна директно към Зарп. Сбиха се, но за кратко, тъй като животното ми беше на повод и го обесих, за да не пострада натрапника! ouu Всеки следващ път, като се видим, самоеда тръгва смело към Зарп. И всеки път се изумявам колко е смел и в същото време безразсъден! Стопаните му, разбира се, се втурват да го спират. wink
User's Signature

Качена снимка

#1059 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2006 - 05:19 PM

shadow, от нашите кучета има и такива. Да, познавам и други такива кучета. Познавам мъжко куче, което като го пуснат от повода и буквално си намира сам с кого да се сбие, като не подбира мъжко или женско куче. Познавам куче, което налита на хора и е хапало стопаните си няколко пъти - и мъжа, и жената.

Аз самия съм се чудел защо е така. Примерно Кевин не е такъв. А и тези кучета в голямата си част са изключения на фона на самоедите, които познавам и съм виждал. Но ги има ... може би защото при първоначалното разпространение на породата в България нашата порода е кръстосвана с лайка, която е много различна от самоедския характер. Не зная и не мога да кажа, защото нямам наблюдения върху тази популация, а и надали някой има. От друга страна самата ни порода въпреки прекрасния си външен вид е с железен характер. В първия ни стандарт на породата е записано, че ловните инстинкти са силно изразени. Векове наред в далечния север те са ползвани за лов, освен за теглене на шейни и придвижване. Нашата порода е била и с стадата от елени и ги е пазила от хищници, колкото и да е странно на някои. Това са кучета, които са живеели на глутница, имайки предвид и предназначението им. За един впряг са необходими няколко кучета най малко, а за да се изберат тези кучета, то трябва да има още повече, защото не всяко куче е добър работник. А в глутницата трябва да се наложи водач ... и така постепенно силния характер взема връх. Допълнително в наше много хора забравят за фактора социализация. Това е друг момент в възпитанието, който често се пропуска. Вързано само на повод кучето не може да се социализира правилно, то изгражда в себе си друга представа и нормално след като порасне, да се отнася враждебно към други кучета. Може би и въпрос на развъждане - често съдим за самоед по външния му вид, но характера му също трябва да бъде коментиран и вземан впредвид, когато се прави дадена връзка. В края на краищата самоед не е голямо бяло куче, както го представят някои. Това е порода, при която трябва да се имат впредвид както външните екстериорни белези, така и характера.

Иначе лаем ... b) Да, самоед са много общителни кучета, които лаят, скимтят и вият. Задавал съм си въпроси и за това, като логиката ми е - не зная дали съм прав - е отново в корените на породата. Сред сняг и виелица, мъгла, единствения ориентир си остават звуковите сигнали. Примерно Кевин си издава някакви си негови звуци дори и когато е в къщи - хъм, хъм, хммммм, едни такива. Вил е вечер - спи до мен до леглото и съм се събуждал да го укротявам и да се чудя защо вие, при положение че просто няма причина. Не го прави често, но го е правил. От хора, с които си коренспондирам зная, че ако са повече кучетата и са навън, има вечери, когато не може да се спи. Такива сме си, самоеди.

Хубаво е тези неща да се знаят и хората да не си мислят, че самоед са плюшени играчки. Много хора имат съвсем друга представа за породата, а всъщност зад прекрасната външност се крие едно наистина сериозно куче с уникален и незаменим характер, върху който обаче трябва да се работи.

#1060 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2006 - 06:56 PM

А днес бе хубав ден за мен ... първото бебе намери своя нов дом. Радостен съм, отиде при хора, които повече от пет месеца чакат и се интересуват от породата. Надявам се да им донесе щастие и радост и много, много хубави моменти.

Ето го - Максимилиян Империал Славена фон Брандорфф ! 1super

Прикачени файлове

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема