Самоед
Публикувано: 06 April 2007 - 12:26 PM
Публикувано: 06 April 2007 - 12:43 PM
Цитат
Титлата CACIB означава кандидат за международен шампион по красота. Куче получило 4 CACIB-а в поне 3 страни, едната от които трябва да е страната където кучето е регистрирано или страната-патрон на породата (например Германия за шнауцерите или Русия за борзоите), при поне 3 различни съдии за ПОВЕЧЕ от година и един ден - става Международен шампион по красота - Int.Ch
Това е striksi дано съм помогнал 1super .
Благодаря много 1super
Публикувано: 06 April 2007 - 06:25 PM
Публикувано: 06 April 2007 - 08:55 PM
На снимката - BOB CC - ROYBRIDGE SILVA APOLLO
Фотографиите са на SONATA ARCTICA - тук - голямо благодаря ! super best
Прикачени файлове
-
roybridgesilvaapollo1czg6.jpg (226.49K)
Брой сваляния: 59
Публикувано: 08 April 2007 - 08:05 AM
Много здраве, радост, успехи и светлина! За нас, и за любимите ни - четириноги! w)
Прикачени файлове
-
velikden3.jpg (103.15K)
Брой сваляния: 56
Публикувано: 10 April 2007 - 03:56 PM
Нещо не можах да се справя с линка към самото видео, това е общото страница, трябва да се избере самоед
http://www.westminst...reed/index.html
Поне на мен ми беше интересно. После прочетох и американския стандарт, само за да установя, че се различава от този на FCI, който пък се различава от английския. Изобщо - породата една, но има за всеки вкус. Май не съм прочела само какво пише в нашия стандарт, та сега се хващам с това
Публикувано: 10 April 2007 - 04:44 PM
Цитат
да. на страницата на БРФК са публикувани стандартите на българските породи. за всички останали породи си има FCI.
стандартът в конкретният случай за самоед се обявява от страната на произход на породата, в случая Русия. Руската федерация го обявява и в FCI и това е стандартът, единствен.
преводи и интерпретации не ги смятам за стандарт/и/.
Публикувано: 10 April 2007 - 05:26 PM
Публикувано: 10 April 2007 - 08:30 PM
В него е записано :
PATRONAGE : Nordic Kennel Union (NKU) или породата е под патронажа на северните държави - коалиция на киноложките федерации на Швеция, Норвегия, Дания и Финландия. Обединението е от 1996 година, по късно към него се присъединява и Исландия. Мисля, че в рамките на FCI това обединение е единственото, което може да внася изменения в стандарта на породата.
Публикувано: 10 April 2007 - 10:28 PM
Едно от най търсените кучила тази година беше записано още от миналата - AM CH BISS POLAR MIST ROYAL CROWN COLA х IKILIIKKUJAN MILADY MELANIE, кучилото е на IKILIIKKUJAN, Финландия.
Англичаните .. за мен големи традиционалисти. Работят здраво, но вътре при тях, не внасят кучета отникъде. И въпреки всичко техни производства заминават по цял свят и където и да погледнем, почти всички известни кучета в Европа имат в себе си тяхна кръв. Не правят компромиси, това, което показват е наистина класа.
Предполагам си сравнила поне на снимки това, което е показано на CRUFTS 2007 и Westminster. Просто ... всеки намира и търси своя тип, това, което харесва и му е на сърце.
Световната шампионка при породата за 2006 година ANATINA BYE-BYE BLUE също има английска кръв - баща Ch.Roybridge Silva Adonis, който е брат на ROYBRIDGE SILVA APOLLO от CRUFTS 2007, а по майчина линия - бащата на нейната майка е Zamoyski Lucky Cherokee, което води естествено към Lucky Dexter of Zamoyski.
Световната вице шампионка - Bely Volk Zlata Mria също има английска кръв и то от същия развъдник - Roybridge. И там следите водят по майчина линия към Zamoyski Lucky Cherokee, а по бащина към Lucky Dexter of Zamoyski.
Разписах се b)
Публикувано: 10 April 2007 - 10:34 PM
Прикачени файлове
-
kevin5.jpg (22.58K)
Брой сваляния: 60
Публикувано: 10 April 2007 - 11:45 PM
Накрая се налудува, дойде си тих и кротък, хоп на повод, добре че дядото се умори и седна, връчих му го на него след кратък разговор и четири часа събирах овцете. b)
Така че никакъв хердинг - видим ли овце, вече го държа само на повод ! oo
Публикувано: 13 April 2007 - 02:05 PM

SIBERIAN HUSKY - your best friend