Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#121 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2005 - 02:35 PM

Качена снимка
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#122 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2005 - 06:08 AM

И тъй, представяме ви новия и обновен сайт на "Лавиня Алпи" (т.е. на Алегра и Рино):
Lavinja Alpi
Добре дошли на самоедска територия b)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#123 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2005 - 12:29 PM

Цитат

Цитат

Хайде де, покажи го тоя красавец! Чакам с нетърпение! w)  d)  w)

Eni, принц ANGEL AYONA KEWIN е моето куче r) Бебе самоед на 5 месеца, сега ми спи в краката и няма нищо общо с бялото в момента, че в дъжда бяхме на разходка. Но утре ще е пак бял - едно от чудесата на тази порода.

Да, знам, че е твоето бебе. Вкъщи също щеше да има едно такова, но моето лабрадорче просто се роди по-рано. То е черно и сега му казвам на моя мъж, че ако много иска може да добави един бял принц до черния. Понеже идеята за самоед беше негова. Затова пък си имаме много добър приятел самоед, Джак, един красавец на година, с който Рекс страшно добре си играе. Хубава двойка са - белия пухчо в комплект с лъскавия черньо! w) d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#124 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 July 2005 - 12:57 PM

Да, черно и бяло е страхотна комбинация ! l) Ами да ги запознаем някой ден d)

#125 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2005 - 12:14 PM

Честити самоедски бебета на р-к Lavinja Alpi !!!!!! w) w) w) На 19.07.05г. се родиха шест сладки малки самоедки w) А по същото време в развъдника се появи и прекрасната маламутка NANOOK SPIRIT HOCUS POCUS
Качена снимка

Много целувки на Алегра и Рино и на тяхните собственици от нашата хъски-банда "Голден Никол "

#126 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2005 - 12:41 PM

Честито и от нас:))Страхотна новина, да са живи и здрави:))

#127 Потребителят е офлайн   sunny13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 11:48 AM

Може ли някой да ми даде повече информация за обучението и възпитанието на самоед. Моят слуша само когато е в къщи, а навън е ужасно вироглав d)

#128 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 12:03 PM

Ако е малък мисля,че е нормално, но трябва да работите постоянно и навън за послушание:))С наградките в джоба:)И ние сме диви все още,но по малко започваме да слушаме:)Успех.Прочети темата за възпитание и обучение:)Мил е обяснила всичко много добре.

#129 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 12:35 PM

Бебета самоеди Lavinja Alpi?!Ха! И аз да не знам!
Супер! b) Честито на Алегра,Рино и собствениците им!
Честито и за прекрасното маламутче! w)

#130 Потребителят е офлайн   sunny13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 01:44 PM

Казва се Макс и е на почти 7 месеца, а ние така или иначе си ходим с наградки иначе бързо губи стимул d)

#131 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 07:01 PM

Цитат

Казва се Макс и е на почти 7 месеца, а ние така или иначе си ходим с наградки иначе бързо губи стимул d)

Нормално е на седем месеца да губи стимул без наградки,но няма да е зле да запо4нете да ги намаляте постепено и да го учите да изпълнява команди без "екстри"

#132 Потребителят е офлайн   shmetia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 August 2005 - 04:43 PM

Здравейте скъпи приятели на най-прекрасното куче,

Открих този наистина приятелски форум за съжаление в тежък за мен момент. Моля да ми позволите да споделя с вас мъката си, защото само тези, които са се докоснали до обичта на самоеда биха разбрали.
Трудно ми е да изразя с най-точни думи чувството, което ме е завладяло, но въпреки сълзите и парещата болка искам да го направя.
Скъпият ми Игор дойде в семейството ми преди точно 2 години. В дома ни влезе една чиста радост и още - много любов. Да, дълго време никой от нас не можеше да се похвали с новия чифт обувки, купени предишния ден и безмилостно изгризкани вечерта, къщата побеля като след снежна буря,масата остана без крака, но това беше нашето ново бебе и ни стигаше един мил поглед и закачлива захапка, за да простим всяка пакост. А после с много търпение и поощрения стана най-възпитаният мъник от приятелчетата му в квартала. Е, понякога не се съгласяваше с наложения час за прибиране, но беше детенце и проявявахме още мъничко търпение. Стана голям и много красив. После изживяхме първия кошмар. Изчезна. Някой не беше затворил хубаво външната врата и Игор излязъл сам на разходка. Имахме невероятен късмет. Благодарение на добри хора го открихме в друг град и след 10 дена отново се върна у дома. От тогава всички станахме още по-внимателни и привързани към нашето снежно съкровище, а явно и той след преживяния стрес вече не ни изпусна от поглед.
Всичко тръгна по вода, докато Игор не се разболя. Изкара два инфаркта и трябваше да поглъща голямо количество лекарства, да ходи на редовни прегледи и много, много грижи. Имаше 4ма лекуващи доктори, въпреки че семейстото ми не е добре финансово, нищо не му липсваше. След 4 дълги и мъчителни седмици той като че ли се прероди. Стана отново жизнен, започна да играе и си възвърна предишните кила. Обнадеждена от положителната промяна отново го заведох на контролен преглед и този път резултатите бяха чудесни. Игор беше добре. Така близо 2 месеца. Наближаваше денят за новия контролен преглед.
От цялото семейство той най-много липсваше на по-малката ми сестра, която е стипендиант зад граница. Най-после миналата седмица, след 7 месеца отсъствие, точно ден преди моя рожден ден тя се върна. Радостта на всички беше неописуема, а срещата и с Игор може само да се нарисува.
Вечерта тя поиска да го изведе. И тогава се случи немислимото... След като я беше изчакал да се върне от дългото отсъствие, нашето бяло другарче си отиде завинаги...
Приятели, болката е неописуема.Сълзите не спират да текат. Тази година нямаше празник за рождения ми ден, няма вече радост вкъщи. Дори очите на баща ми се насълзяват всеки път като се заговори за "на татко царчето" ....
И сега плача, пишейки тези редове, очаквайки една ухилена муцунка да се появи току от вратата и да се мушне гальовно между мен и клавиатурата...Няма го.
Никой няма да може да замени Игор, той завинаги ще остане нашият благороден сибирски княз, но аз, а и усещам всички край мен, имам нужда да дам отново цялата си страдаща любов. За съжаление в този момент нямаме възможност да съберем цената за един малък доктор на сърца, но си обещах да се стегна и да се опитам независимо от всичко да спестя и да мога да спомогна малко радост да се върне вкъщи.

Игс, липсваш ми ужасно, скъпо мое...

Благодаря ви и ми простете, ако съм помрачила този хубав форум.

Петя

#133 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2005 - 11:22 PM

Ни най малко ... пишете, ще се радвам да общуваме и ще се опитме да направим каквото можем, за да ви помогнем, обещавам . Толкова любов ...

#134 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2005 - 03:44 PM

Цитат

Вечерта тя поиска да го изведе. И тогава се случи немислимото... След като я беше изчакал да се върне от дългото отсъствие, нашето бяло другарче си отиде завинаги...

Искрени съболезнования за мъката ти Петя s) s) s) .Нямам самоед, но това не ми пречи да познавам обичта на кучето, неговата преданост, приятелство и ......всичко онова, което само хора гледащи кучета знаят .Незнам как бих могъл да ти помогна, но ако имаше начин, бих го сторил.
По начина по който изразяваш чувствата си, си личи колко е голяма мъката..
Надявам се тук да намериш приятели и утеха за неописуемата мъка! d)

#135 Потребителят е офлайн   shmetia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 August 2005 - 05:02 PM

Благодаря ви от сърце. Благодаря, че разбирате...

#136 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2005 - 09:16 PM

няма за6то да ни благодари6 и на6ето семеиство преди месеци изгубихме моя стра6но ценен приятел Аик - 4истокравен боксер s) макар сега да имам 3 прекрасни нови приятели АСТ-днес стана на 1,боксер,бул боксер оби4ам ги страшно много но никои не може да замести Аик и сега само като жидя боксера които наскоро направи 2 годинки се се6там за аик s) а атра6но много сори 4е се изместих от темата но стра6но много и аз се раз4уствах сори
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#137 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 07:32 AM

Здравейте!Много ми харесваше породата Самоед,и ето че вече имам малко самоедче на 39 дни,вчера си го взех,толкова е сладко b) Справяла съм се с много кучета(пекинез,ротвайлер)и в момента се справям с едно дого аржентино което е още бебе,както и с един АСТ,но не знам как да се оправя с това мъничко сладурче.Ще помоля по запознатите с тази порада,да ми дадът съвети,или информация от къде мога да си купя списание или книга за самоедите.Благодаря ви! r)

#138 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2005 - 10:21 AM

Alex-16, за списания - имам на руски. Книги за съжаление няма.

Имам самоед на 8 месеца, така че минах през всичките неща, за които питаш. Какво ти трябва по точно ?

Моя опит - хранене с качествени храни, предимно суха - Нутра нугетс пупи. Кисело мляко, кашкавалче, извара, моя обича и плодове и зеленчуци. Веднъж в седмицата му готвя ... рибка, пиле, такива неща с оризче. Но основно суха храна. Да, и внимавай много да не го прехраниш - това е много важно, той трябва да е слаб поне до годинка.

Ресане - гребен с дълги зъби, редовно ресане, като задължително решиш подкосъма - не го оставяй да се сплете, като решиш само горния, по дълъг косъм.

Къпане - с вода може по често, с шампоан го къпя най често на месец и половина, като ходим на изложби, ползвам пудра за сухо къпане, помага.

Вода - винаги да има вода около него, това е важно. Самоедите пият много вода, винаги трябва да прясна водичка около него.

Възпитание - схваща много бързо, въобще интелекта му е уникален. Но иска да приема всичко на игра. Ползвай при възпитание наградки, използвай това, че е съгласен да направи всичко за наградка - поне ние сме така.

Ако имаш снимка, давай ... ще се радваме да го видим. Откъде е ? Имаш ли негово родословие ?

Това на снимката е Кевин като бебе r) d) w)

Прикачени файлове

#139 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 11:59 AM

dog.bg,благодаря ти,че ми каза тези неща,ще се радвам и за в бъдеще да ми даваш съвети b) Вчера си я взех затова все още нямам нейни снимки,но ще и направя.Взех я от София,но по принцип мисля,че се е родила в Ловеч.Нямам нейно родословие,но и без него много ще й се радвам:))Искам да те попитам как се отнасят самоедите към други кучета?Защото имам АСТ и Дого Аржентино на 3месеца и половина,и ще ги гледам заедно? r)

#140 Потребителят е офлайн   sunny13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 12:36 PM

Към другите кучета са много дружелюбни, особено, ако са по-малки и склонни да отвръщат на закачките на малкото чудо, наречено самоед. Много са игриви и контактни, а и всички останали породи ги приемат много добре, поне при мен е така.

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни