Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#181 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2005 - 01:43 PM

Малко без разрешение s) и с дано да не стане фал...
Ама не мога да се сдържа и да не ви пусна снимка на Макс...
Качена снимка
На снимката е на почти осем месеца. И съвсем не е в целия си блясък защото допреди секунда са се гонили с Таря в едни локви.
И понеже аз съвсем не съм фотограф, а Макс въобще не обича да позира и все бяга надалеч, съм ползвала увеличение s).
Ето и още една по-добре фокусирана
Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 September 2005 - 02:08 PM

На 8 месеца ли е ? Знаеш ли нещо повече за него - кой е, кои са родителите му, откъде е взет ... Ще се радвам да науча повече.

#183 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2005 - 02:18 PM

Ако съм запомнила правилно е роден на 31-12-2004 г. така че сега е почти на девет r). Не съм разпитвала за родители и тн. Стопанката му трябва да се включи и да си разкаже повече, но първо трябва да си прекара нет вкъщи s).
Като я засека пак на разходка ще я поразпитам и ще поискам със закъснение разрешение за снимките.

#184 Потребителят е офлайн   sunny13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 September 2005 - 04:19 PM

Здравейте, Макс няма родословие от майката. Тя е внос от Сърбия и нещо за се замотали с документите, но от бащата имам родословие. Мini не ти се сърдя, аз имах голямо желание да покажа Макс, но нямам възможност, така че Благодаря super

#185 Потребителят е офлайн   Katrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2005 - 08:35 AM

Сутринта получих предложение от Русе за самоедчето там ... и се чувствам много объркана. Влюбих се ужасно много в тази порода, хареса ми и това колко сте задружни всички тук, но не знам дали е разумно е да си вземем самоедче. Проблема е че с приятеля ми сме на работа по цял ден. Нямаме много време .... Майлс е малък и доста възприемчив - нямаме проблеми с него, знае какво му за забранено, играе си само с играчките... Но как ще се чувства този голям красавец сам в къщи ? Ще ни стига ли времето да успеем да възпитаме този мъник?
Ние обичаме ските и със сигурност поне за семица в годината ще можем да го водим, но през другото време?
Какво бихте ни посъветвали? Не искам да правим грешки, защото от цялата тази работа малкия ще е най-нещастен.:(
User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2005 - 08:47 AM

Бих ви дал съвет директно - ако не можете да отделяте между два и три часа дневно за разходка, бебето самоед би се чубствало нещастно. Те имат нужда от много движение още от малки, не са типа стайни кучета. Останалото е ресане, като имате отново предвид, че козината често се заплита, стават фандъци, като го изведете на полето или планината, събира всички осили, клечки ... бе не е лесно. Време си е, повярвайте ! Но затова пък то ще ви се отблагодари с много любов, като ви погледне с тази невероятна самоедска усмивка ... ще забравите всичко. За мен си заслужава, да имаш самоед е щастие, а вие вземете правилното решение super

Прикачени файлове

• Прикачен файл  kevin.jpg (21.1K)
    Брой сваляния: 325

#187 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2005 - 10:03 AM

Леле невероятен е! Много е красив super best w)
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   Katrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2005 - 12:26 PM

Определено сериозно ще си помисля през почивните дни какво е най-правилно да направя.:)
Мъника ти е наистина невероятен ! Прелестен е ! Да ти е здрав и мнооого късмет да има и много любов и стастливи мигове да продължава да ти носи ! w)
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2005 - 03:11 PM

Днес на изложбата в Стара Загора Кевин беше за първи път в клас млади! r) Още на това свое първо участие в този клас е станал най-добро младо куче в породата и е взел титлите BOB и BOG при съдийството на Андон Тодоров! bravo bravo super cheers super Супер начало за започващата му по-сериозна изложбена кариера! Все така да му върви! Честито! bravo super best cheers BEER drink

Чакаме повече новини за предстанявето d)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 01 October 2005 - 04:02 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2005 - 04:02 PM

Честито на Кевин-най-красивото самоедче,което съм виждала bravo w) ! Голям сладур,да е жив и здрав! super
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#192 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 11:01 AM

Честито на Кевин и от мен b)Самоедчето ми се казва Анталия,на 19.10.ще направи 3месеца,но ме притеснява това,че май е малко дебеличка.Затова искам да попитам хората които са гледали самоедчета,и знаят нека ми кажат горе долу колко кг,трябва да тежи. bl)

#193 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2005 - 06:05 PM

Един самоед на работа ... засега тренираме с колелото, но се надявам зимата да е с ските ... не е лесно, вярвайте ! Но пък той го прави с удоволствие super

Прикачени файлове

• Прикачен файл  SC_0013.jpg (15.45K)
    Брой сваляния: 310

#194 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2005 - 06:06 PM

victory d)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  SC_0015.jpg (14.29K)
    Брой сваляния: 301

#195 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2005 - 08:53 PM

Ей....СТРАХОТНИ сте! super best super best ...

Кевин изглежда много отговорен,теглейки колелото b) b) и много доволен!
А и зимата не е далеч victory victory victory
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#196 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2005 - 09:23 PM

А, безотговорен е ... засили се, тегли и изведнъж реши да се забие наляво или да тръгне към полянката за разходка ... още не съм му усвоил номерата. Но с всеки път става все по добре. Оказва се, че и това се учи, в смиъл, че не е вродено ... на него му харесва да тегли, усещам го, прави го с удоволствие, не се дърла ... но има още много да учим и аз и той. Най ми е проблем с кучетата ... като види куче и хуква към него, то побягва, после бяга и той, гони кучето и накрая аз крещя като луд ... хехехе ! super

В интерес на истината тегленето помага за доброто развитие ... поне така си мисля аз. Натоварва предните и задните крайници равномерно, това е най добрата тренировка за него след 10 месец ... посъветваха ме за мускули в момента да тича бързо, а по късно, след 11 - 12 месец вече чистото теглене. Затова засега му помагам с педалите, идеята е движение, а не чисто теглене с максимално напрягане.

#197 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2005 - 09:45 PM

Цитат

А, безотговорен е ... засили се, тегли и изведнъж реши да се забие наляво или да тръгне към полянката за разходка ... още не съм му усвоил номерата. Но с всеки път става все по добре. Оказва се, че и това се учи, в смиъл, че не е вродено ... на него му харесва да тегли, усещам го, прави го с удоволствие, не се дърла ... но има още много да учим и аз и той. Най ми е проблем с кучетата ... като види куче и хуква към него, то побягва, после бяга и той, гони кучето и накрая аз крещя като луд ... хехехе ! super

В интерес на истината тегленето помага за доброто развитие ... поне така си мисля аз. Натоварва предните и задните крайници равномерно, това е най добрата тренировка за него след 10 месец ... посъветваха ме за мускули в момента да тича бързо, а по късно, след 11 - 12 месец вече чистото теглене. Затова засега му помагам с педалите, идеята е движение, а не чисто теглене с максимално напрягане.

Е,безотговорен...ми той е още много малък - играе му се....,но изглежда много горд на снимките,сякаш усеща,че ти си зад него и той те "движи"!
Нали знаеш,че Кеви ми е слабост от бебе w) ...затова си мисля,че мога да му "разчитам" изражението ouu (не ми се смей много,моля!)...така го виждам.
Като говориш за вродено..,знаеш ли мисля,че тегленето,факта че нещо "движи",дърпа,може и да е вродено,а умението (техниката) за това,да се налага да се учи.Аз твърдо вярвам,че някой специфични характеристики на различните породи СА вродени (ловно куче=силни ловни инстинкти,пудел=лесна дресура за триксове...кучета за охрана,овчарки.....списъка е безкраен.Очевидно и да искам не бих могла да вържа Сара да ме тегли с колело l) l) l) ).
Така че повтарям-СТРАХОТНИ сте!!!
Има време-ще го научиш как да тегли без да се разсейва,ще свикне,че това е "работа" и ще бъде перфектен! victory Сигурна съм!!!!
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#198 Потребителят е офлайн   zozizo Икона

Публикувано: 11 October 2005 - 09:58 AM

А ще може ли горе долу да ме ориентирате колко струва едно такова кученце,понеже от години се каня да си взема,но чак сега се реших. Благодаря ви предварително d)

#199 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2005 - 03:59 PM

zozizo, зависи от много неща ... в момента има малки в Лавиня Алпи, мисля че и Варвара Краса има бебета, чакат се и от Цара и Клиф на Мано, така че избор има. А за цени не мога да ти кажа, трябва да питаш тях. Завиис от връзката, от кръвта ... давай, ще се радваме на още едно бяло чудо super best

#200 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2005 - 04:42 PM

Цитат

Аз взех нагръдник на Макс и още малко като захладнее мисля да го карам да тегли по равното, или на малък наклон, а после и на горе по баира... Мисля, че би трябвало да му се отрази на гръдния кош? Нали не е късно да разширим гръдната обиколка? На година и 5 месеца сме.

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни