Цитат
А, безотговорен е ... засили се, тегли и изведнъж реши да се забие наляво или да тръгне към полянката за разходка ... още не съм му усвоил номерата. Но с всеки път става все по добре. Оказва се, че и това се учи, в смиъл, че не е вродено ... на него му харесва да тегли, усещам го, прави го с удоволствие, не се дърла ... но има още много да учим и аз и той. Най ми е проблем с кучетата ... като види куче и хуква към него, то побягва, после бяга и той, гони кучето и накрая аз крещя като луд ... хехехе ! super
В интерес на истината тегленето помага за доброто развитие ... поне така си мисля аз. Натоварва предните и задните крайници равномерно, това е най добрата тренировка за него след 10 месец ... посъветваха ме за мускули в момента да тича бързо, а по късно, след 11 - 12 месец вече чистото теглене. Затова засега му помагам с педалите, идеята е движение, а не чисто теглене с максимално напрягане.
Е,безотговорен...ми той е още много малък - играе му се....,но изглежда много горд на снимките,сякаш усеща,че ти си зад него и той те "движи"!
Нали знаеш,че Кеви ми е слабост от бебе w) ...затова си мисля,че мога да му "разчитам" изражението ouu (не ми се смей много,моля!)...така го виждам.
Като говориш за вродено..,знаеш ли мисля,че тегленето,факта че нещо "движи",дърпа,може и да е вродено,а умението (техниката) за това,да се налага да се учи.Аз твърдо вярвам,че някой специфични характеристики на различните породи СА вродени (ловно куче=силни ловни инстинкти,пудел=лесна дресура за триксове...кучета за охрана,овчарки.....списъка е безкраен.Очевидно и да искам не бих могла да вържа Сара да ме тегли с колело l) l) l) ).
Така че повтарям-СТРАХОТНИ сте!!!
Има време-ще го научиш как да тегли без да се разсейва,ще свикне,че това е "работа" и ще бъде перфектен! victory Сигурна съм!!!!