Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#521 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 March 2006 - 02:35 AM

Цитат

Dog може ли клипа http://www.westminst...eo...rk|samoyed
The Westminster Kennel Club | Video Player
да се свали в някакъв формат така че да го запиша на компютъра?

Eto всичко - свалете каквото искате. (трябва да имате акаунт в дата.бг и преди да цъкнете линка - да сте се логнали).
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#522 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 March 2006 - 12:32 PM

Цитат

Ах,какъв бял красавец е бил този Кевин като е пристигнал angelpik И аз си представях моя самоед нещо такова,но....за съжаление получих друго.Сериозно обмислям за втори,,истински,,самоед и тогава дог смятам да те потърся d)

Имате самоед ? Разказвайте ...

Истински ... усмихвам се. Вижте, ще се опитам да ви обесня. Няма един самоед, има стандарт, ако кучето е с родословие и посещава изложби. Оценката там я дават съдии. Всъщност в самата порода се различават вътрешнопородни типове, които са различни. Различното развъждане е дало своя отпечатък върху самоеда. Линиите в добрата стара Англия са едни, в съседна Сърбия са други, в Италия - по различни, различават се в Финландия, Дания, Швеция. Можете да срещнете по остри уши, по къса козина, удължена муцуна, широка, по малки очи, различни ъгли на стопа, дори и до днес се случа да се раждат самоед с сини очи, по високи, по ниски, различни кости, различен гръден кош ... опитвам се да ви обесня, че няма най най куче. Всичко това не прави различните кучета от друга порода, те са пак самоед. Дори и в един развъдник кучета от различни родители се различават, стига да се вгледате внимателно. Даже и в България е така - можете да видите, ако посещавате изложби, за да наблюдавате кучетата.

Целта на всеки един развъдчик е да постигне идеала на стандарта. Но този идеал е недостижим, нали за това е идеал ... всъщност, всеки има в сърцето си и в ума си своя шампион, своята представа за красота. Примерно за всеки мъж неговата приятелка е най красива b) За мен ... не зная, пристрастен съм. Изграждам с себе си идеала за самоед все още. Затварям очи и си представям зима, сняг, вятър, безкрайно снежно поле. Шейна, теглена от едно куче. Кучето не е високо, защото трябва да тегли много и на дълго разстояние, трябва да е издръжливо, центъра на тежестта да е ниско, за да тегли с по малко усилие. Широк гръден кош, за да може да поема максимално количество въздух. Здрави кости, широки лапи. Стъпва не като вади краката си над снега, а с възможно най малко усилие, движение напред. Неголеми очи, бадемови, муцуната отворена от усилието, така типичната самоедска усмивка. Такива неща ... но това е само представа, която имам аз. Приемам кучето не като красиво, а като функционално и затова го впрягам с колелото, с гумите - той трябва да тегли, той е самоед. В същото време не зная дали съм прав или съм на прав път - уча се от това, което чета и от представите си. Но зная, че каквото и да стане, ще си го обичам, защото той е моето куче.
Иначе и аз съм се замислил над второ куче ... ще видим. На 13 март, след три дни Кевин става на 15 месеца и отивам да му правя изследвания за дисплазия. После ще се оглеждаме за женска, че ... ще ни е за първи път. Много ме гризе любопитството - какво ще се получи ? Но това ще е друга приказка ... d)

#523 Потребителят е офлайн   Janche Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 March 2006 - 12:44 PM

Здравейте, за първи път се включвам.
Обещала съм на дъщеря ми куче (след две години), а пък тя си е харесала самоед, не че аз не съм го харесала, особено като се има предвид, че на мен ще се паднат всички разходки и грижи. Обаче искам да ви питам - имаме котка, прочетох, че и някои от вас също имат, така че явно могат да живеят заедно, но все пак - ще я тормози ли? Освен това тя свири на пиано- дали ще лае или вие докато свири? Че ако е така, ще ни изгонят от блока.

#524 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 March 2006 - 01:16 PM

Цитат

Цитат

Dog може ли клипа http://www.westminst...eo...rk|samoyed
The Westminster Kennel Club | Video Player
да се свали в някакъв формат така че да го запиша на компютъра?

Eto всичко - свалете каквото искате. (трябва да имате акаунт в дата.бг и преди да цъкнете линка - да сте се логнали).

Торента беше повреден - смених го - сваляйте отново.

Последно - това е работещия линк.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#525 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 07:46 PM

d) Дивото зове,първата ни разходка в близкия парк r)

Прикачени файлове

#526 Потребителят е офлайн   Irmi4ka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 08:52 PM

Здравейте отново! everest, снимката е супер! 1super Дог, много интересни изтории разказваш, както обикновено, и много увлекателни! Просто ми се искаше да пусна едно мнениице и да ви кажа: "Супер сте, бе хора! Мерси, че ви има!" l)
П.П. Исках да пусна и една снимчица на Роби, но не можах да я браузна, а са ми отрязали web host-а... s) Бихте ли ми казали как да я прикача?

#527 Потребителят е офлайн   Reni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 09:42 PM

Цитат

Цитат

Ах,какъв бял красавец е бил този Кевин като е пристигнал  angelpik И аз си представях моя самоед нещо такова,но....за съжаление получих друго.Сериозно обмислям за втори,,истински,,самоед и тогава дог смятам да те потърся d)

Имате самоед ? Разказвайте ...

Истински ... усмихвам се. Вижте, ще се опитам да ви обесня. Няма един самоед, има стандарт, ако кучето е с родословие и посещава изложби. Оценката там я дават съдии. Всъщност в самата порода се различават вътрешнопородни типове, които са различни. Различното развъждане е дало своя отпечатък върху самоеда. Линиите в добрата стара Англия са едни, в съседна Сърбия са други, в Италия - по различни, различават се в Финландия, Дания, Швеция. Можете да срещнете по остри уши, по къса козина, удължена муцуна, широка, по малки очи, различни ъгли на стопа, дори и до днес се случа да се раждат самоед с сини очи, по високи, по ниски, различни кости, различен гръден кош ... опитвам се да ви обесня, че няма най най куче. Всичко това не прави различните кучета от друга порода, те са пак самоед. Дори и в един развъдник кучета от различни родители се различават, стига да се вгледате внимателно. Даже и в България е така - можете да видите, ако посещавате изложби, за да наблюдавате кучетата.

Целта на всеки един развъдчик е да постигне идеала на стандарта. Но този идеал е недостижим, нали за това е идеал ... всъщност, всеки има в сърцето си и в ума си своя шампион, своята представа за красота. Примерно за всеки мъж неговата приятелка е най красива b) За мен ... не зная, пристрастен съм. Изграждам с себе си идеала за самоед все още. Затварям очи и си представям зима, сняг, вятър, безкрайно снежно поле. Шейна, теглена от едно куче. Кучето не е високо, защото трябва да тегли много и на дълго разстояние, трябва да е издръжливо, центъра на тежестта да е ниско, за да тегли с по малко усилие. Широк гръден кош, за да може да поема максимално количество въздух. Здрави кости, широки лапи. Стъпва не като вади краката си над снега, а с възможно най малко усилие, движение напред. Неголеми очи, бадемови, муцуната отворена от усилието, така типичната самоедска усмивка. Такива неща ... но това е само представа, която имам аз. Приемам кучето не като красиво, а като функционално и затова го впрягам с колелото, с гумите - той трябва да тегли, той е самоед. В същото време не зная дали съм прав или съм на прав път - уча се от това, което чета и от представите си. Но зная, че каквото и да стане, ще си го обичам, защото той е моето куче.
Иначе и аз съм се замислил над второ куче ... ще видим. На 13 март, след три дни Кевин става на 15 месеца и отивам да му правя изследвания за дисплазия. После ще се оглеждаме за женска, че ... ще ни е за първи път. Много ме гризе любопитството - какво ще се получи ? Но това ще е друга приказка ... d)

Дог,аз зная че си има различия в стандарта и идеала,но все пак си мисля че има някакви общи правила.В един от постовете си аз разказах за моя самоед от зоомагазин.Извинявай,но разликата с твоя Кевин е огромна.Свалила сам му всички снимки които си публикувал,гледам го почти всяка вечер и му се радвам като дете w) w) w) Точно това е моя идеал за самоед!И един ден ще имам такъв като Кевин,но моля те не си мисли че не си обичаме този самоед r) Обичаме си го и още как!А относно тези изследвания които ще правиш доста се притесних.На твоя палавник ли му има нещо,или е някакъв контролен преглед и ако е така да хуквам и аз d) d) d)

#528 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2006 - 08:51 PM

Irmi4ka_,
в мнението, което пишеш отдолу има "Прикачи файл", натискаш browse и избираш снимката от твоя компютър. Лесно е, опитай !

everest, малкия е супер ! 1super

#529 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2006 - 09:10 PM

Цитат

На твоя палавник ли му има нещо,или е някакъв контролен преглед и ако е така да хуквам и аз d) d) d)

Не, на Кевин нищо му няма.
Изследванията за дисплазия следва да са зъдължителни за всяко куче, което влиза в разплод.
Повече за дисплазията може да прочетеш тук - Тазобедрена дисплазия - въпроси ?

Въпроса е, че като собственици на кучета носим отговорност за тяхното здраве и бъдещо поколение. За съжаление дисплазията се среща и сред самоед. За да се намали риска и да се гарантира здравето на бъдешите покололения, се правят такива изследвания на всички кучета, които влизат в разплод - мъжки и женски. Примерно имам данни за родителите на Кевин и техните изследвания. Целта е да има здрави бебета самоеди, които нямат генетично заложено развитие на болестта.

Ето снимка от днес ... хубав ден, заваля ни и дъжд. Жалко, че снега изчезна ...

Прикачени файлове

• Прикачен файл  SC_0026.jpg (46.76K)
    Брой сваляния: 181

#530 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 09:21 PM

d) Мерси,да са ни живи и здрави пък за другото и ние можем да се погрижем r)
Dog, Kevin да не би да тегли вече с повече натоварване,че на снимката ми се виждат повече тежести от преди или се лъжа super best
Поздрави на сладура от нас b)

#531 Потребителят е офлайн   lordgrafa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 08:16 PM

Здравейте всички влюбени в самоеда, аз самия преди малко повече от месец се сдобих с една красавица и още немога да повярвам че успях да си осъществя тази мечта.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Djena.JPG (47.26K)
    Брой сваляния: 185

#532 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 08:19 PM

d) Как се казва малката bravoS
Каде я разхождащ ,не се претеснявай за чехлите и си пази останалите неща които може да докопа (пухкави якета,кожени обувки и т.н. списъка е дълъг ) bravoS

#533 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2006 - 09:02 PM

Ново бебе !!! w)

Хей, хора .. страхотни сте !!! Толкова приятели на самоед на едно място, направо мечта !!!!

Радвам се, че нашата любима порода има толкова приятели !!! 1super

everest,
да, увеличавам тежестите. Беше месец и половина на една гума, сега вече е с две ... честно, аз се опитах да ги дърпам, но ми е трудно !
Той се справя, въпреки че му е трудно. С едната му беше лесно, обаче стигнахме до там, че като го пусна и той лети с нея, не мога да го стигна. Увеличих ги на две, засега е добре, усилието му е по голямо, но дърпа и не се отказва. Опитвам се да не го пренатоварвам, закега само ходим, тичаме съвсем малко. Ще свикне. Плюс това с гумите е доста тежко, но идеята е догодина да няма проблем с мен и шейна b)
Тази година реших да не го впрягам, от една страна нямам шейна, от друга - все още ми се струваше малък за такова нещо. Въпроса е, че нямам опита и .. правя го по моя преценка. Аз сигурно бих го оставил да тегли, но доколко ще е добре това за нетрениран организъм, е отделен въпрос. Затова реших да изчакам и да мина на варианта - първо тренировки, после шейна или количка. Ще видим ... идва пролетта, колелото е готово, имам идея и за количка .. ще го направя. 1super

#534 Потребителят е офлайн   Marriasella Икона

Публикувано: 12 March 2006 - 09:53 PM

И аз се включвам към приятелите на самоедите, като сладура ми пристига след 2 дена и направо вече нямам търпение..
само си мисля какво щастие ще е когато вече е с мен b)

#535 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2006 - 10:03 PM

Цитат

И аз се включвам към приятелите на самоедите, като сладура ми пристига след 2 дена и направо вече нямам търпение..
само си мисля какво щастие ще е когато вече е с мен  b)

Ами разказвай .. хайде .. откъде пристига ? 1super

Давай снимки и разказвай за него !!! w)

#536 Потребителят е офлайн   Reni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 10:04 PM

И от къде ще пристигне белия ангел angelpik

#537 Потребителят е офлайн   lordgrafa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 10:22 PM

Хлапето се казва - Джена, а я разхождам в Пловдив. d) l)

#538 Потребителят е офлайн   Marriasella Икона

Публикувано: 12 March 2006 - 10:26 PM

Ще разказвам когато дойде, че още не мога да повярвам на късмет толкова бързо се сдобих със самоед..толкова ми е напрегнато..момчеце на 2 месеца от сега Юри-Алексей съм го кръстила..
Имам заек на годинка и той един беличък и ще има да се сработват в началото..
във вторника ще разказвам повече и снимки ще направя и на двамата super best

#539 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2006 - 10:29 PM

Цитат

Хлапето се казва - Джена, а я разхождам в Пловдив. d) l)

1super

Джена .. хубаво име ! В края на март в Пловдив има две изложби на кучета, клуб Северни кучета имат и специалка, така че - идвайте ! Ще се радваме северняците да бъдем въможно най много ! 1super

#540 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2006 - 10:31 PM

Цитат

Ще разказвам когато дойде, че още не мога да повярвам на късмет толкова бързо се сдобих със самоед..толкова ми е напрегнато..момчеце на 2 месеца от сега Юри-Алексей съм го кръстила..
Имам заек на годинка и той един беличък и ще има да се сработват в началото..
във вторника ще разказвам повече и снимки ще направя и на двамата super best

От къде идва ? Кой е развъдника ?

Да имаш самоед е щастие ... честно ! 1super

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема