Dog.bg Форуми : Безпородно куче уби 3 год. дете

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Безпородно куче уби 3 год. дете Перник Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 September 2011 - 07:58 PM

Боже мили, поредните 2 напълно безсмислени жертви....Лека пръст и на двете. :dh_188:
Иначе цялата история прилича на"...Ами не е Иван, а Петър и не е Жигула, а танк и не си я е купил, а го е сгазил...." Няма какво да коментирам компетентните журналисти....

#22 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 06:36 AM

Мда, в сайта на Нова го има видеото с "добермана". Нисък, шарен и рунтав.

Ама стомната счупена вече ...

Това журналистите са гадна паплач, от бързане първи да разтръбят нещастието, никой не си губи времето да проверява факти :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 15 September 2011 - 07:26 AM

Трябва да се осъдят тия журналисти. С огромна лекота опетняват всякакви породи. Едва ли имат каквато и да било киноложка култура, щом не различават дори породите.

#24 Потребителят е офлайн   josarian Икона

Публикувано: 15 September 2011 - 07:41 AM

Трябва да се направи отделна тема с изцепките на разни журналисти .Да се съберат на едно място всички неграмотни писания на разни драскачи .Доколкото си спомням преди време някакъв скаран с гугъла драскач беше писал че йоркширски териер разкъсал лицето на мъж .

#25 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 15 September 2011 - 08:29 AM

не знам кой е виновния в случая обаче, кучето или майката.....как може да оставиш детето си с котка в ръце при кучето, ей това не ми го побира акъла.........Сега обаче кучето ще бъде приспано, защото е изпитало животинския си инстикнт, а за родителите няма ли да има последствия?
Не защитавам кучето, но в случая говорим за поредните неграмотни стопани,които не знаят как да гледат куче........
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 08:44 AM

Много жалко за детенцето.И за кучето,и за родителите....
Много пъти съм виждала как хора си настървяват кучетата срещу котки-дръж котката,изяж котката и т.н.Да имаш куче от порода или не,малко или голямо е огромна отговорност.Докато не си дадем сметка,че домашният любимец е именно такъв,не започнем да спазваме елементарни норми на поведение в това общество ще има такива случаи.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#27 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 12:50 PM

Ох,тежко ни! И без това съседите ме гледат все едно разхождам тиранозавър,и ако случайно сме без наморник започват със заядливи забележки подмятания и стръвни погледи. :dry:

п.п. За всички журналисти мисля ,че ще е много полезно да ги учат в университета на една от любимите ми поучителни истории на Кристиан Годфроа-Проверката с "трите сита":

Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:
- Знаеш ли какво научих току-що за един твой приятел!
- Чакай малко- спрял го Сократ- Преди да ми го разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита.
Преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам „проверка с трите сита. Първото сито на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ами кажеш, е вярно?
- Не, просто чух другите да говорят…
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е сито на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами, не! Напротив!
- Значи- продължи Сократ- искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Хм…всъщност- не особено
- Тогава- заключил Сократ- ако това, което имаш да ми казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#28 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 15 September 2011 - 01:34 PM

alexy :ba_025:
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#29 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 15 September 2011 - 03:22 PM

Показване на мнениетоalexy, в 15 September 2011 - 10:50 AM, написа:

п.п. За всички журналисти мисля ,че ще е много полезно да ги учат в университета на една от любимите ми поучителни истории на Кристиан Годфроа-Проверката с "трите сита":

Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:
- Чакай малко- спрял го Сократ- Преди да ми го разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита.
Преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам „проверка с трите сита. Първото сито на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ами кажеш, е вярно?
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е сито на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами, не! Напротив!
- Значи- продължи Сократ- искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Тогава- заключил Сократ- ако това, което имаш да ми казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?

БравУ! Много точно казано. :ba_025:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#30 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 04:40 PM

Настоявам да се семни заглавието на темата! Нека се разграничаваме, моля, от невежите журналистченца...
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#31 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 15 September 2011 - 04:56 PM

Показване на мнениетоkitana, в 15 September 2011 - 04:40 PM, написа:

Настоявам да се семни заглавието на темата! Нека се разграничаваме, моля, от невежите журналистченца...

Верно ли мислиш , че са невежи ??
Че не различават улично от доберман , че не търсят сензаций на сяка цена ?
Къде сме ние - къде са те ? Къде съм аз . :zz_020:

#32 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 05:00 PM

Показване на мнениетоalexy, в 15 September 2011 - 12:50 PM, написа:

Ох,тежко ни! И без това съседите ме гледат все едно разхождам тиранозавър,и ако случайно сме без наморник започват със заядливи забележки подмятания и стръвни погледи. :dry:

- Ами, не! Напротив!

Toчно казано! :smile:

#33 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 05:16 PM

Ето нагледно как тези зверове ядат деца .Надявам се,че няма да подразня някого с иронията си,ако е така се извинявам.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#34 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 15 September 2011 - 06:13 PM

Прикачена снимка
имам доверие на доберманите ,детето беше по малко като ги взех сега ги води по изложби и играе с тях :rc_036:
в повечето статий пише дом.любимец как решиха веднага ,че е доберман :wb_052:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#35 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 15 September 2011 - 06:14 PM

http://www.vbox7.com/play:7798507d
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#36 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 September 2011 - 06:36 PM

Показване на мнениетоDanidi, в 15 September 2011 - 06:13 PM, написа:

в повечето статий пише дом.любимец как решиха веднага ,че е доберман :wb_052:

Еее, как ??!!! Както решават, че е питбул, ротвайлер .... каквото им дойде на ум. Важното е да се всява смут, страх, раздор. Разбира се, никой от тях не задава въпроса защо се е стигнало до там. Просто се пуска изречението и ..... айдеееее ........ Освен това, така се поддържат легенди - за кости в главата, за самоизяждане, за ядене на хора .... аз последно разбрах от един пишман-собственик на РР, че на нашите кучета, пък им ставало "нещо" след втората година и започвали да ядат наред каквото видят. :tb_195: Понеже нашата млада дама навърши таз светла възраст вече и чакам да започне да ме яде или поне да изяде комшията ... може и двата китаеца .... :smile:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#37 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 September 2011 - 06:44 PM

Ох не се научиха,че е до отговорност не до породи :dh_188:
Ето една снимка на мои познати с доберманa и детенцето им.Отговорност!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 15 September 2011 - 07:47 PM

Аз настоявам да се самосезират институциите в БГ като тези, които закрилят децата. Съчувствам за загубата, но не може така да се обвиняват само кучета, когато е видно, че майката също има вина. Аз съм страшно ядосана всъшност на тази майка, защото заради нейното нехайство си заминаха 2 живота...........
Хора разберете, колкото и да е добър любимецът ви, той е диво същество и винаги трябва да сте нащрек, най-вече с малки деца. Обедена съм, че и моето може да ми скочи, ако държа коте, това е животински инстинкт. Нека сме по-отговорни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 08:32 PM

Чудех се колко ли време ще мине, преди някой да плюе върху почернената майка... Само един ден...
Потресаващо отвратително изказване!
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#40 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 08:48 PM

Майката няма вина. Никой не е застрахован от подобен инцидент, така че не бързайте да обвинявате жената.. При положение, че кучето не е било агресивно как е могла да предположи? Как е могла да го остави? Ами дори и до другата стая да беше мръднала, дори да се завърти кафе да си направи кучето може да откачи и да захапе.. Става за секунди.

Трябва повече да се внимава, но никой не може да каже 'на мен няма как да се случи" или "моето куче е супер-дупер обучена машина и никога няма да нападне".. :zz_020: Гаранция няма! Да не забравяме, че говорим за животно.. Дай сега да оплюем и родители и баби и дядовци.. Ужас. :zz_020:

жалко за детето и за това, че журналята избързаха и набедиха грешно куче. А това дето е убило детето е правилно да се приспи. Да, гадно е, но има риск и за други хора, а и никой не знае дали пак няма да нападне. А и не вярвам родителите да му простят..

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни