Иначе цялата история прилича на"...Ами не е Иван, а Петър и не е Жигула, а танк и не си я е купил, а го е сгазил...." Няма какво да коментирам компетентните журналисти....
Безпородно куче уби 3 год. дете Перник
Публикувано: 14 September 2011 - 07:58 PM
Иначе цялата история прилича на"...Ами не е Иван, а Петър и не е Жигула, а танк и не си я е купил, а го е сгазил...." Няма какво да коментирам компетентните журналисти....
Публикувано: 15 September 2011 - 06:36 AM
Ама стомната счупена вече ...
Това журналистите са гадна паплач, от бързане първи да разтръбят нещастието, никой не си губи времето да проверява факти

Публикувано: 15 September 2011 - 07:26 AM
Публикувано: 15 September 2011 - 07:41 AM
Публикувано: 15 September 2011 - 08:29 AM
Не защитавам кучето, но в случая говорим за поредните неграмотни стопани,които не знаят как да гледат куче........

Публикувано: 15 September 2011 - 08:44 AM
Много пъти съм виждала как хора си настървяват кучетата срещу котки-дръж котката,изяж котката и т.н.Да имаш куче от порода или не,малко или голямо е огромна отговорност.Докато не си дадем сметка,че домашният любимец е именно такъв,не започнем да спазваме елементарни норми на поведение в това общество ще има такива случаи.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 15 September 2011 - 12:50 PM
п.п. За всички журналисти мисля ,че ще е много полезно да ги учат в университета на една от любимите ми поучителни истории на Кристиан Годфроа-Проверката с "трите сита":
Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:
- Знаеш ли какво научих току-що за един твой приятел!
- Чакай малко- спрял го Сократ- Преди да ми го разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита.
Преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам „проверка с трите сита. Първото сито на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ами кажеш, е вярно?
- Не, просто чух другите да говорят…
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е сито на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами, не! Напротив!
- Значи- продължи Сократ- искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Хм…всъщност- не особено
- Тогава- заключил Сократ- ако това, което имаш да ми казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 15 September 2011 - 01:34 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 15 September 2011 - 03:22 PM
alexy, в 15 September 2011 - 10:50 AM, написа:
п.п. За всички журналисти мисля ,че ще е много полезно да ги учат в университета на една от любимите ми поучителни истории на Кристиан Годфроа-Проверката с "трите сита":
Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:
- Чакай малко- спрял го Сократ- Преди да ми го разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита.
Преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам „проверка с трите сита. Първото сито на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ами кажеш, е вярно?
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е сито на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами, не! Напротив!
- Значи- продължи Сократ- искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Тогава- заключил Сократ- ако това, което имаш да ми казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?
БравУ! Много точно казано.

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 15 September 2011 - 04:40 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 15 September 2011 - 04:56 PM
kitana, в 15 September 2011 - 04:40 PM, написа:
Верно ли мислиш , че са невежи ??
Че не различават улично от доберман , че не търсят сензаций на сяка цена ?
Къде сме ние - къде са те ? Къде съм аз .
Публикувано: 15 September 2011 - 05:00 PM
alexy, в 15 September 2011 - 12:50 PM, написа:
- Ами, не! Напротив!
Toчно казано!
Публикувано: 15 September 2011 - 06:14 PM
Публикувано: 15 September 2011 - 06:36 PM
Danidi, в 15 September 2011 - 06:13 PM, написа:
в повечето статий пише дом.любимец как решиха веднага ,че е доберман
Еее, как ??!!! Както решават, че е питбул, ротвайлер .... каквото им дойде на ум. Важното е да се всява смут, страх, раздор. Разбира се, никой от тях не задава въпроса защо се е стигнало до там. Просто се пуска изречението и ..... айдеееее ........ Освен това, така се поддържат легенди - за кости в главата, за самоизяждане, за ядене на хора .... аз последно разбрах от един пишман-собственик на РР, че на нашите кучета, пък им ставало "нещо" след втората година и започвали да ядат наред каквото видят.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 15 September 2011 - 06:44 PM
Ето една снимка на мои познати с доберманa и детенцето им.Отговорност!
Публикувано: 15 September 2011 - 07:47 PM
Хора разберете, колкото и да е добър любимецът ви, той е диво същество и винаги трябва да сте нащрек, най-вече с малки деца. Обедена съм, че и моето може да ми скочи, ако държа коте, това е животински инстинкт. Нека сме по-отговорни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикувано: 15 September 2011 - 08:32 PM
Потресаващо отвратително изказване!

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 15 September 2011 - 08:48 PM
Трябва повече да се внимава, но никой не може да каже 'на мен няма как да се случи" или "моето куче е супер-дупер обучена машина и никога няма да нападне"..
жалко за детето и за това, че журналята избързаха и набедиха грешно куче. А това дето е убило детето е правилно да се приспи. Да, гадно е, но има риск и за други хора, а и никой не знае дали пак няма да нападне. А и не вярвам родителите да му простят..

Вход

Горе
Цитиране +