Dog.bg Форуми : Безпородно куче уби 3 год. дете

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Безпородно куче уби 3 год. дете Перник Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2011 - 09:52 PM

Само да не намесваме килограмите ..
Аз лично още като дете бях нахапана от 10кг. куче от което още ми седят белези по лицето ..
Сега отглеждам едно 28кг. и другото и то ще гони 20... и ако трябва да го погледнем от моята страна .. :ba_025:
Размера няма значение... Лично аз (без да се обиждат собствениците на малки кученца) за мен са 100 пъти по злобни.. и не са толкова толерантни към деца. И все пак всяко куче си има характер .
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#62 Потребителят е офлайн   animal heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Kane Korso Italiano

Публикувано: 17 September 2011 - 07:01 AM

Много излишни неща се надраскаха в тази тема!
Не може да обвиняваме с лекота животните защото те са огледалото на характера на този който ги гледа........това се отнася и до въспитанието на техните деца.

#63 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 08:04 AM

Истината е, че повечето хора нямат никаква киноложка култура. Имат куче, без да знаят как да общуват с него. Истината е, че повечето хора са глупави. И липсата на разсъждения и възможност за такива не се простира само върху проблема "домашното куче"... На детската площадка, в училище, служителката в магазина... Навсякъде царува една тиха, скована тъпота.
И това е нещо непоправимо.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#64 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 08:50 AM

"Тиха,скована тъпота"..Интересно определение,но не и вярно. Тъпотата рядко бива тиха и скована,тя е активна и натрапчива . Наистина,много излишни,крайни мнения изчетох тук,а всяка крайност е сестра на ограниченността. Вслушайте се в думите на майка Тереза-"Ако съдиш хората,няма да ти остане време да ги обичаш". За жалост все ще се пръкне някой,който дори в такава тема ще започне да обяснява колко прост,безпросветен народ сме. Езикът кости няма,но кости троши ,приятели. Трудно ли е да сте по умерени в изказа зи,почитайки паметта на едно невинно детенце? Да почива в мир! Не съм съгласен тук да се публикуват подобни теми,и ще попитам този,който го направи,да обясни мотивите си.

User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 09:15 AM

Показване на мнениетоkitana, в 17 September 2011 - 06:04 AM, написа:

Истината е, че повечето хора нямат никаква киноложка култура. Имат куче, без да знаят как да общуват с него. Истината е, че повечето хора са глупави. И липсата на разсъждения и възможност за такива не се простира само върху проблема "домашното куче"... На детската площадка, в училище, служителката в магазина... Навсякъде царува една тиха, скована тъпота.

Точно така.Срещал съм и друго наименование "свещена простота".Свещена защото се вярва в нея,пази се ,предава се.Изумително е колко низшо става съзнанието когато изцяло се слее с колективния разум.Ефекта на овчото стадо.Тези хора нямат собствено мнение,тяхното е взаимствано от телевизията или от принципа"каза ми го един човек ,който има приятел дето е чул от някакъв на пазара ,че познат на братовчед му ........ ". По лесно е така от колкото да се образоваш и да разсъждаваш,да подбираш и отсяваш.Изумително е и как хора които 2 реда не са отсяли по даден въпрос,държат да си изкажат "компетентното" мнение и дори стават язвителни само ако посмееш да не си съгласен или да оспориш това което те били чули от...... .Това е някава прокоба,не знам в кое е точно причината,народопсихологията ни ли е виновна или във всяко общество и народ го има това или човешката ни природа е така устроена,но както казва Китана ,тихо,тихо простотата си царува и няма изгледи за оправия.

п.п. Използвам думата простота а не тъпота,понеже съм наблюдавал хора които не са глупави,бъзо правят асоциативни връзки и логически комбинации,но са прости като галоши,"базата им данни"е изключително бедна но и нямат абсолютно никакво желание да я обогатят.Те просто изпитват нужда да са посредници на информация без значение от типа и последствията от тази информация.Простота и безхаберие една ужасна комбинация.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#66 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 17 September 2011 - 01:04 PM

Показване на мнениетоkitana, в 17 September 2011 - 08:04 AM, написа:

Абсолютно .
Шумна , безумна & малоумна тъпота .
Видял съм как зидар зида зид , без укрепване , докато зида пада и го затрупва.
Пияч , който вари ракия от гнили плодове , и се самоотравя с метила.
Кучкар който храни куче което като порасне го изяжда.
Електротехник , който като го питаш , по кой от 4 те проводника върви косинус фи ?
казва че върви по нулата .
Професор , който като му скриехме лекцията , не може да обели бъкел по темата, и почва да разказва вицове .
. Лошото е , че това е тенденция .

#67 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 01:44 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 17 September 2011 - 01:04 PM, написа:

Абсолютно .
Шумна , безумна & малоумна тъпота .
Видял съм как зидар зида зид , без укрепване , докато зида пада и го затрупва.
Пияч , който вари ракия от гнили плодове , и се самоотравя с метила.
Кучкар който храни куче което като порасне го изяжда.
Електротехник , който като го питаш , по кой от 4 те проводника върви косинус фи ?
казва че върви по нулата .
Професор , който като му скриехме лекцията , не може да обели бъкел по темата, и почва да разказва вицове .
. Лошото е , че това е тенденция .

Много се смях! :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 September 2011 - 09:50 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 17 September 2011 - 06:50 AM, написа:

Не съм съгласен тук да се публикуват подобни теми,и ще попитам този,който го направи,да обясни мотивите си.

Мотив-форум.Съгласен или не не нарушава правилата на форума.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 09:54 PM

Точно заради непросветеност и невежество си отиде без време този човешки живот!
Невежеството убива. И това хич не е шега!
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#70 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 18 September 2011 - 05:53 AM

Показване на мнениетоFANFAN, в 17 September 2011 - 08:50 AM, написа:

Вслушайте се в думите на майка Тереза-"Ако съдиш хората,няма да ти остане време да ги обичаш". За жалост все ще се пръкне някой,който дори в такава тема ще започне да обяснява колко прост,безпросветен народ сме. Езикът кости няма,но кости троши ,приятели. Трудно ли е да сте по умерени в изказа зи,почитайки паметта на едно невинно детенце? Да почива в мир! Не съм съгласен тук да се публикуват подобни теми,и ще попитам този,който го направи,да обясни мотивите си.

Ако пък не съдиш,рискуваш някой да повтаря грешките си до безкрайност,без изобщо да разбере, че е сбъркал.
Но в случая никой никого не съди...
Прости не знам дали сме,но определено сме безпросветни.И то в далеч по -обикновени неща от "гледането" на кучета.
Кое от написаното не е вярно?
Kitana:

Цитат

Истината е, че повечето хора нямат никаква киноложка култура. Имат куче, без да знаят как да общуват с него.

Аз даже бих добавила,че повечето хора всъщност дори не знаят че трябва да общуват с кучето....
За болшинството кучето е додатък.Или към двора им,или към имиджа им...
Когато играе с децата им и започне да ръмжи или да се зъби,обикновено изяжда пердаха и му нахлузват синджира или го натирват на улицата./където разбира се, ако не го сгазят веднага колите,ръмжи и хапе де когото свари/
Ужасна,нелепа трагедия която ако ето това спре да се случва:
[Sheba

Цитат

Затова съм категорично против Сульо и Пульо да взима куче. Против съм всеки който се събуди сутрин да може да си вземе доберман, питбул, овчарка. Трябва да се допитват до специалисти ако са решили да гледат куче. Трябва високи такси за некастрирани кучета. Трябва зоополиция и регистър- уморих се.

ще влиза изключително рядко в новините.
User's Signature

Качена снимка

#71 Guest_wolf_paw_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 September 2011 - 08:28 AM

Няма зли кучета,има гадни хора.При обучаването на куче за пазач се развива доминантност,агресия и недоверие.Това обаче не е проблем за стопаните,проблема е,че хората не са обучили животното на всичко важно за него,по-точно да не ревнува или поне когато ревнува - да си го изкарва на новака,а не на приятелчето си.И от безкрайната човешка глупост загина поредната невинна жертва,която поне аз мисля,че също е съжалявала за постъпката си. :dh_188:

#72 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 18 September 2011 - 09:19 AM

С риск да ви ядосам,искам да ви попитам-колко от вас извършват "подвига" да оставят, та даже и за малко,3 год.дете с куче от по-едрите породи? Сега ще крекнете, че подценявам добротата и интелигентноста на животните,но не подценявам тяхните инстинкти.. Цял живот съм имала кучета,и малки и големи,но когато сина ми беше малък,никога не го оставях сам с тях.Нито е израстнал страхлив,нито с някакви фобии-напротив,обожава ги.Под мой контрол е играл с тях,но когато излизах от стаята,извеждах и тях.

#73 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 09:56 AM

Зад всеки инцидент (независимо какъв е) стои безотговорността на човек или група хаора. Няма какво толкова да си чешем езиците. Ако всеки се отнася отговорно към задълженията си - било то на работник, на родител, на кучкар и на каквото се сетите, инцидентите ще бъдат сведени до минимум. Жалко за детенцето, което е понесло резултата от нечия безотговорност.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#74 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 11:14 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 September 2011 - 09:50 PM, написа:

Не съм съгласен тук да се публикуват подобни теми,и ще попитам този,който го направи,да обясни мотивите си.

Форумът не е мотив,а възможност. От която някои се възползват по не особенно премерен начин. Мотивът е във вас, а в мен събуди недоумение желанието ви да публикувате подобна тема,затова и ви помолих да го споделите.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 11:24 AM

Инциденти стават навсякъде, така или иначе тези новини се разпространяват из всички медии, в различни варианти и настава истерия срещу всички кучета, най-вече срещу определени породи . Тук може да ги обсъждаме, да открием истината за тях, да си вземем поука и да направим всичко възможно за да ги предотвратим в бъдеще. Винаги като се случи нещо такова, причината е човешката безотговорност и невежество.

#76 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 18 September 2011 - 02:20 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 18 September 2011 - 07:19 AM, написа:

С риск да ви ядосам,искам да ви попитам-колко от вас извършват "подвига" да оставят, та даже и за малко,3 год.дете с куче от по-едрите породи? Сега ще крекнете, че подценявам добротата и интелигентноста на животните,но не подценявам тяхните инстинкти.. Цял живот съм имала кучета,и малки и големи,но когато сина ми беше малък,никога не го оставях сам с тях.Нито е израстнал страхлив,нито с някакви фобии-напротив,обожава ги.Под мой контрол е играл с тях,но когато излизах от стаята,извеждах и тях.

Аз! Детето ми спи всеки ден с огромната Вивиан и котката на едно легло. С часове...и не се притеснявам! Но ако имах дворно куче, не бих го оставила с детето и за минута само!

#77 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 18 September 2011 - 05:24 PM

Цитат

Но ако имах дворно куче, не бих го оставила с детето и за минута само!

Интересно! Защо ли? В какво невежество се плюем и обвиняваме цяла страница,пренебрегвайки детската любопитност и наивност и животинските инстинкти?

#78 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 September 2011 - 06:56 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 18 September 2011 - 09:14 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 September 2011 - 09:50 PM, написа:

Форумът не е мотив,а възможност. От която някои се възползват по не особенно премерен начин. Мотивът е във вас, а в мен събуди недоумение желанието ви да публикувате подобна тема,затова и ви помолих да го споделите.

На който не му харесва просто не чете. :smile: Случка,която може дая накара някой да се замисли за да не се случват повече подобни нелепи инциденти.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 19 September 2011 - 07:08 AM

Показване на мнениетоTи Джей, в 18 September 2011 - 05:24 PM, написа:

Цитат

Но ако имах дворно куче, не бих го оставила с детето и за минута само!

Интересно! Защо ли? В какво невежество се плюем и обвиняваме цяла страница,пренебрегвайки детската любопитност и наивност и животинските инстинкти?

А какво се разбира под дворно куче?....нещо не мога да схвана логиката.Дворното куче,не е ли пак куче?
Защото моето би могло да мине за "дворно".Има къщичка на двора и диван и постелка в кухнята ми.Стои където му хареса,като нощите обикновено прекарва пред леглата на децата в тяхната стая.Имам и три котки също,които се мотаят около него през цялото време.
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2011 - 09:39 AM

Без някой да се опитва да чете м/у редовете и да ми казва какво съм искала да кажа, като майка ще коментирам само 1 нещо, което ми е правило в живота - никой не е длъжен да ни гледа и пази децата (дори и кучето ни)..., а като кучкар ще кажа, че животните ни се държат с нас така както ние с тях...мога да си представя как се държи ром с дворно куче...(виждала съм го), така се държи и с коня и с децата си....
Истината е че сами си плащаме за грешките...понякога цената е безбожно висока, но така е в живота....

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни