Dog.bg Форуми : 200 лева глоба за нерегистрирано куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

200 лева глоба за нерегистрирано куче Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   PERO78 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2011 - 03:42 PM

Показване на мнениетоparrot_66, в 07 November 2011 - 03:34 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 November 2011 - 03:24 PM, написа:

Но тук не става въпрос за бездомни,а за домашни!И повярвайте ми стопаните,които не си събират след кучето са адски много.Най-често особено по парковете се тъпче в домашни акита.С радост приемам,че глобата ще е по-солена.

Тъпче се също така и в човешки.Миналото седмица 2 майки с извинение "изходиха по голяма нужда" децата си ,едната на кучешката полянка,а пък другата на дестския кът.Кафяви хартийки летят из целия парк!Ако не са кучетата ще са хората....оправия няма.Сложиха пликчета за събиране на ако,но те се оказаха много интересни за децата и възрастните хора,които пълнеха джобовете. :ab_041:

кат сме тръгнали да питам -как не им е неудобно на някои ''дами'' да си хвърлят дамските превръзки по паркове и градинки- това съвсем сериозно!Любимо ми е някоя млада майка да си хвърли памперса на детето където и скимне и в същото време да казва нещо от сорта''Тия тъпанари с големи те кучета няма ли кой да ги глобява ,кучетата им само цапат, хапят хора и тн. и тн. и тн.''

#22 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 07 November 2011 - 03:47 PM

моето куче не е чипирано. И не защото сме стиснати, а защо да го правя??????????? Каква е ползвата за кучето ми и за мен? Хайде някой да ми го обесни и ще го чипирам. Въпреки че не е доказано, се говори, че при някой кучета се появява тумор около чипа и понеже този чип не е функционален, защо да го слагам???? Няма система, която да работи или са я създали вече???? Според мен по-добр би било вместо да му инжектирам гадости, да му купя, ако трябва и по-скъпо, нещо като медальонче и когато ме спират за проверка, да пишат глоби, ако не съм го сложила. Да, вярно е че така не се контролират изхвърлените кучета, ама не може да слагам гадости по кучето си, защото някои хора са сбъркани. Изобщо всичко е насочено с/у домашните кучета..........И защо не се наказват хората изоставили кучето си???? Пък тея дето се грижат за тях, ще бъдат наказвани??? Това ако не е двоен страндарт..........
Аз съм си мислила не може ли да се създаде нещо като комисия, която да решава на кой човек да се дава куче. Да се минава някакъв изпит или нещо подобно, за да се знае, че този човек има поне малко обща култура. Това за в момента се върши от развъдчиците. ПОне там не дават ей така кученца, надявам се. Другото, заради което ще скочите, е да се разрешат поколения само на родословни кучета. Така се гарантира, че ако поколението не се продаде, няма да бъде изхвърлено на улицата. Или поне ако на съседа на кучето му се прави нещо и заплоди някоя бездомна кучица, няма да има поколения (кастрация). И понеже не всички хора ще имат възможност за родословно куче- навън е пълно с породисти и не кучета...., по приюти и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 November 2011 - 03:52 PM

Значи не сте и регистрирани щом нямате чип.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 03:55 PM

не, имаме регистрация в общината.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2011 - 03:59 PM

хм при нас пък искат чип за регистрация :dry:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#26 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 November 2011 - 04:09 PM

Нека си представим, че всички кучета са регистрирани... Също така да си представим, че няколко алчни търговеца, занимаващи се с внос на кучета, решат да се възползват от този факт, осенени от идея за бързо и крупно забогатяване... А сега да си припомним какво се случва, например, като бъдат открити няколко животни, заразени по някакъв начин с шап... Кой би могъл да гарантира, че подобен вариант с този на шапа, не би могъл да се приложи и сред домашните ни любимци - примерно, ако търговците-вносители обединят усилия с няколко алчни и продажни ветеринари, които по някакъв начин да заразят с нещо някакъв брой кучета из различни райони на града...

#27 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2011 - 04:20 PM

Показване на мнениетоparrot_66, в 07 November 2011 - 01:34 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 November 2011 - 03:24 PM, написа:

Но тук не става въпрос за бездомни,а за домашни!И повярвайте ми стопаните,които не си събират след кучето са адски много.Най-често особено по парковете се тъпче в домашни акита.С радост приемам,че глобата ще е по-солена.

Тъпче се също така и в човешки.Миналото седмица 2 майки с извинение "изходиха по голяма нужда" децата си ,едната на кучешката полянка,а пък другата на дестския кът.Кафяви хартийки летят из целия парк!Ако не са кучетата ще са хората....оправия няма.Сложиха пликчета за събиране на ако,но те се оказаха много интересни за децата и възрастните хора,които пълнеха джобовете. :ab_041:

+1 :ba_025: В училището откъдето минаваме има безобразно много човешки л.....а
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#28 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 04:45 PM

:dog:

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 07 November 2011 - 03:47 PM, написа:

моето куче не е чипирано. И не защото сме стиснати, а защо да го правя??????????? Каква е ползвата за кучето ми и за мен? Хайде някой да ми го обесни и ще го чипирам. Въпреки че не е доказано, се говори, че при някой кучета се появява тумор около чипа и понеже този чип не е функционален, защо да го слагам???? Няма система, която да работи или са я създали вече???? Според мен по-добр би било вместо да му инжектирам гадости, да му купя, ако трябва и по-скъпо, нещо като медальонче и когато ме спират за проверка, да пишат глоби, ако не съм го сложила. Да, вярно е че така не се контролират изхвърлените кучета, ама не може да слагам гадости по кучето си, защото някои хора са сбъркани. Изобщо всичко е насочено с/у домашните кучета..........И защо не се наказват хората изоставили кучето си???? Пък тея дето се грижат за тях, ще бъдат наказвани??? Това ако не е двоен страндарт..........
Аз съм си мислила не може ли да се създаде нещо като комисия, която да решава на кой човек да се дава куче. Да се минава някакъв изпит или нещо подобно, за да се знае, че този човек има поне малко обща култура. Това за в момента се върши от развъдчиците. ПОне там не дават ей така кученца, надявам се. Другото, заради което ще скочите, е да се разрешат поколения само на родословни кучета. Така се гарантира, че ако поколението не се продаде, няма да бъде изхвърлено на улицата. Или поне ако на съседа на кучето му се прави нещо и заплоди някоя бездомна кучица, няма да има поколения (кастрация). И понеже не всички хора ще имат възможност за родословно куче- навън е пълно с породисти и не кучета...., по приюти и т.н.

Аз също съм против чипирането, да не се повтарям-причините сте ги изредили . Подкрепям Ви. :dog:

#29 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2011 - 05:01 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 November 2011 - 01:52 PM, написа:

А, ако създадат системата, такава каквато я искаме /да може да се проследи кучето чрез чипа, а не само за да докажеш, че твоя собственост/, тогава сигурно ще трябва да му слагаме друг чип? Още един? Съмнявам се, ако след 3 години направят такава система, тя да работи с чипове отпреди 5-7 год/????
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#30 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 08:07 PM

И аз съм регистрирал кучето, ама чип ще сложа чак когато заработят. Сега просто да ме извиняват.. :dh_188:

#31 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 08:32 PM

Показване на мнениетоLetty, в 07 November 2011 - 05:01 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 November 2011 - 01:52 PM, написа:

А, ако създадат системата, такава каквато я искаме /да може да се проследи кучето чрез чипа, а не само за да докажеш, че твоя собственост/, тогава сигурно ще трябва да му слагаме друг чип? Още един? Съмнявам се, ако след 3 години направят такава система, тя да работи с чипове отпреди 5-7 год/????

да му сложат нещо като GPS ли ? хахаха , тогава на няколко места му сложа :)
Лошото е, че заради няколко, страдат хиляди.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2011 - 08:32 PM

Валната като отидеш да го пререгистрираш ,което се прави всяка година ще ти кажат да му сложиш чип иначе не презаверяват.Това е от тази година.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 09:33 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 November 2011 - 08:32 PM, написа:

Валната като отидеш да го пререгистрираш ,което се прави всяка година ще ти кажат да му сложиш чип иначе не презаверяват.Това е от тази година.

Това пък от кога е - да се пререгистрират. Аз под регистриране разбирам, че кучето се записва в някакъв регистър и толокова. От там нататък трябва да си плащаш всяка година данъка, а когато кучето умре да отидеш и да го заличат от регистъра, за да не продължаваш да дължиш данък. Явно нещо съм пропуснал от всекидневните изменения на наредби и наредбички.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#34 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 01:58 PM

Вано това е за Варна.Не съм запозната в другите градове как е затова и попитах по-горе.
От тази година е това и аз много се учудих като ходих да плащам таксата.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   buksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 02:27 PM

Кучето ми от малко е с чип и е с регистрация в общината,плащам му данък и т.н.,плащам му и такса вход :mg_062: Не виждам нищо лошо в това,дразня се обаче от факта,че трябва да му нося постоянно паспорта и удостоверението,за да мога да ги показвам при проверка/той паспорта вече прилича на баница/.Ами да си купят четци за чиповете с парите от данъка и готова работата по-удобно ще е за всички.

#36 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 02:39 PM

Бъкси,а колко хора мислиш плащат данък?Малко са.10-20%.Когато всички си плащат данъка тогава може да се имат претенции. С твоите и моите 24лв не могат да купят четец,камо ли да направят заграждение за свободно пускане :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 04:54 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 November 2011 - 08:32 PM, написа:

Да, ама аз имам къща в Аксаково, в Игнатиево и там съм го регистрирал, а си живеем във Варна. :ab_041: Там за да го регистрират чип не искат, а мисля, че е разрешено да напуска територията на града/селото в който е регистриран. :ab_041: Там не искат пререгистрация а само да си платиш данъка. данъка беше към 13 лева.
Но нали от тази година е кастриран и днес съпругата като отишла да завери бележката и да покаже, че е кастриран служителите са се хванали за главата. Нямали до сега такъв случай и айде на ново попълвай декларации, айде нов входящ номер.. Единственото домашно куче за цялата община, което е кастрирано и регистрирано :ab_041: герои сме! :re_037: Те собствените си наредби не знаят и сега за да ни освободят от данък ще вадим отново книжки и др. простотии. Не че ми е проблем де :ab_041: Обаче с чипа няма да се разберем, докато не започнат да работят. И не да ми правят акции и да ги обявяват месец предварително а тия заплатаджии да взимат един четец и цял ден на пътя на проверки. Да видим тогава дали ще има скатани и тарикати. Ще видиш как бързичко ще свикнат и както сега карат на фарове и си взимат винетките ще започнат да регистрират и да носят торбичка. Тогава и аз ще си "чипирам" звяра.

#38 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 05:14 PM

Няма как да имаш претенции,а пък самият ти да си в нарушение.Не само за кучетата се отнася това.Все споменаваме,онези "нормалните" държави,но те са такива заради хората,начинът на мислене.Когато има нова наредба отивам и я изпълнявам,не смятам кой колко ще вземе,дали ще проверява...,но вървя спокойно и не се притеснявам дали ще ме хванат.Трябва ли все да гледаме да минем метър?Ама то както мисли народът,така мислят и управляващите,нали са от народът и те! Едните казват "до като не заработи системата,няма да чипирам". Другите отвръщат "до като не чипират,няма да пуснем системата" Та така,ще си останат не чипирани кучетата.И работеща система няма да има.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#39 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 07:22 PM

Деси не,не е заради хората,а заради законите и тяхното спазване и упражняването на контрол.КОГАТО ЧУЖДЕНЦИ ДИОЙДАТ ТУКА СА СЪЩИТЕ РАЗПАСАНИ МАЙМУНИ ЩОТО В бГ НЯМА КОЙ ДА КОНТРОЛИРА СПАЗВАНЕТО НА ДАДЕН ЗАКОН,НЕ САМО ЗА КУЧЕТАТА.
оПС ИЗВИНЯВАМ СЕ ГОЛЕМИТЕ БУКВИ
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 08:20 PM

Изобщо не гледам да мина метър. Кой е в нарушение в случая може да се поспори. Общините, министерството, защото не са си пуснали базата данни, не се справят с овладяване на полулацията и все си увеличават сроковете или аз(примерно). Колко случая има на нахапани и на осъдени общини.. Въпроса е, че искат да сложа на кучето си нещо Неработещо. То не е неработещо по моя вина а по вина на управляващите. И няма как да нямам претенции след като никой от отговорните институции не си върши работата. Самият факт, че в община като Аксаково(давам нея като пример, иначе тук при нас в България са хиляди такива) има едно кастрирано домашно куче и само едно регистрирано такова говори много. Навярно някои знаят колко са бездомниците там, а да не споменавам другите села и "градове' към тази община. Ами другите? Цялата работа на хората, които помагат на кучетата във Варна и др. големи градове губи смисъл, защото от такива задръстени места бълват все повече и повече кучета. Никой не ги проверява, никой не кастрира и всичко в един момент отива пред някоя баничарница в големия град. Аз обаче мога да имам претенции, защото си плащам данъка, намирам, прибирам и кастрирам плодовете на тези Непроверените. Те никога няма да бъдат глобени заради бездействието на общинари, министри и др. Всички тия дето ги мързи да пуснат в действие една проста база данни и да купят четци. Мързи ги и да проверяват. даже ги мързи за регистрация да изискват НЕработещ чип.. Поне това да бяха свършили, няма да се размечтавам за пускане на системата. :ab_041: Докато не заработи чипа ще имат да взимат и да се лъжат, че нещо овладяват. :ab_041:

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни