Dog.bg Форуми : 200 лева глоба за нерегистрирано куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

200 лева глоба за нерегистрирано куче Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2011 - 02:05 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 09 November 2011 - 12:05 PM, написа:

Изобщо безкрайно странно е в гъсто заселен квартал и апартамент да гледаш грамадно куче 20- 40 кг
Сградите и жилищата , парковете поначало не са проектирани за такъв крокозъбел .
Всяка сутрин гледам една дребна женица как 1 хъски я влачи на бегом , като конникът без глава , ... утре ше се опитам да я снимам ...
ако не излезе размазана заради скоростта . :dog:

Гледаме,гледаме и 60 килограмови...На мен пък ми е супер смешно като видя някой двуметров мъж,стотина килограма да води йорки,шпиц или пинчер.
Ще ме извинявате,но по тази тема освен спам не виждам какво друго може да се каже.Закони и наредби има,който иска спазва,който не иска да си плаща.А че държавата не осигурява необходимото е факт неоспорим.
Поздрави.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#62 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 11 November 2011 - 06:46 PM

Не знам , аз съм си 1,60см/ 60 кг , и съм си идеален , имам пекинез .
Това е опит да снимам сутринта каката с хъскито , но те бягат / влачат се и се размазаха , :ab_041:
Кучето и е високо до кръста , въоръжена е с разтегателна пика с мет връх ! явно пази хъскито с нея :ab_041:
( Бее направо малка нинжа )
Децата отиват на училище и като я видят бегат с писъци , или се качват по дърветата .
Напомняте ми едни цигани , гледаха кон на 3 ти етаж , и даже го качваха с асансьорът , коят дори си натискаше бутонът с копито .
Тоо и крокодил 2м може да си гледаш в банята/ ваната , (но за мъж трябва да се къпеш с панталони) .
Въпросът е , че не е нормално .

#63 Потребителят е офлайн   Angi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2011 - 07:06 PM

Ами що не вземат да чипират и децата бе,то се е видяло че всеки трябва да е следен.Аз ще съм за.И да въведат глоби за сополанковците ,които си акат на воля по парковете.А като ти дойде дръослюто да ти рита кучето ,а майката ехидно му вика еле бе маме ти кво да направиш,после кучето ти агресивно.Ай стига с тез смешки.А ако кучето ми се разболее от рак ,защото чипа това предизвиква дали общината ще ми плати.Хакам им го на Правителството.За другата глоба за акита съм съгласна.
User's Signature

Аз съм най-хубавото кученце.

#64 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 11:07 PM

Показване на мнениетоAngi, в 11 November 2011 - 07:06 PM, написа:

А ако кучето ми се разболее от рак ,защото чипа това предизвиква дали общината ще ми плати.Хакам им го на Правителството.За другата глоба за акита съм съгласна.

Е как разбрахте, че предизвиква рак? Няма доказателство за това. Не мисля, че една статия е доказателство, при положение, че това е практика в нормалните държави, където хората спазват правила и къде-къде повече грижи полагат за любимците си. Може би пропускам факта, че ние тук сме не три а 50 в едно.. Разбираме повече от лекаря, ел. техника, дане говорим за коли и футбол и все се надяваме да дойде някой да ни "оправи":ab_041: Как в тези държави където чипа работи има сложен ред и никой не захвърля кучето си, защото значе, че чрез въпросния чип ще го намерят.. Затова защото все им го "Хакаме" на законите, "Хакаме" на правителството сме на това дередже с бездомните кучета, котета и всичко останало. Не мисля, че трябва да им го "Хакаме" а да искаме тези чипове да заработят. Сега са неефективни и макар кучето да е с чип не може да се разбере кой е собственика. Ако това се оправи и системата заработи+ проверки за регистрации нещата ще се наредят. Иначе е невъзможно да се спре захвърлянето на кучета и котета. Вече и хамстери(прилежо сложени в кашонче) хвърлят по кофите.. Само че някой не иска тази система да заработи, поне за сега. :zz_020:

#65 Потребителят е офлайн   PERO78 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 04:24 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 11 November 2011 - 06:46 PM, написа:

Прикачен файл P111111_07.07.jpg

Не знам , аз съм си 1,60см/ 60 кг , и съм си идеален , имам пекинез .

ама това че ти си джинка -кинта и двайсе не означава,че всички са толкова

Показване на мнениетоdesi79, в 11 November 2011 - 02:05 PM, написа:

Гледаме,гледаме и 60 килограмови...На мен пък ми е супер смешно като видя някой двуметров мъж,стотина килограма да води йорки,шпиц или пинчер.
Ще ме извинявате,но по тази тема освен спам не виждам какво друго може да се каже.Закони и наредби има,който иска спазва,който не иска да си плаща.А че държавата не осигурява необходимото е факт неоспорим.
Поздрави.

+1

#66 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 November 2011 - 07:41 PM

Относно чипирането... Не виждам как би прекъснало изхвърлянето на кучета и котки от домовете на "любящите" ги стопани. Примерно, нежеланите новородени, които се озовават на улицата, нали не мисли някой, че се раждат с чипове или други подобни боклуци... все пак не съм чувал все още за чипове, които да се предават генетично на поколенията. Или може би, някой наивник си въобразява, че всеки ще води кучката си ежемесечно при ветеринар, за да я проверяват за евентуални разгонване и бременност... А дори и за чипирано животно, българите сме достатъчно изобретателни... който е решил да се отърве от "любимецът" си, ще намери начин да го стори и да се измъкне ненаказано от закона. А за изгубените кучета, които стопани си държат на косматите приятели, би могло да се справят и с други алтернативни методи... Защо, заради няколкостотин или няколко хиляди безотговорни изрода,изхвърлящи кучетата си, ще налагат и на всички други хора, които имат и обичат любимците си, някакви технологични и иновативни боклуци, нямащи нищо общо с природата на животните... Ако е трябвало да имат вградени устройства, може би Природата е щяла да ги създаде с тях...Нима сме по-съвършени и по-велики създатели от Природата... малко ли пъти, именно Природата ни демонстрира какви нищожества в действителност сме спрямо нейната сила и величественост...и, че единственото което можем да направим противопоставяйки й се , е да се самоунищожим...
А за да ме убедят в правотата си, че са напълно безвредни чиповете, най-напред тези, които са ги написали наредбите, да си ги имплантират(чиповете) на тях и на семействата си, а не да се опитват да си провеждат идиотските експерименти върху невинните животинчета... в противен случай да признаят, че провеждат опити с домашните ни любимци и съответно да си заплащат цената за това, а не да се опитват с цялата си наглост и да ни събират някакви си измислени такси... А и откъде-накъде ще ми нареждат и заповядват някакви скупщини от далавераджии...това да не им е казарма...какви са ми, че да го правят... да не би те да са ме създали и да са някакви божества, на които всички трябва да се кланят...все пак да не забравят от чии джобове им се плащат заплатите ... и по какъв начин "печелят" манипулираните си избори... А и заповеди се раздават, когато може да бъде изкъсо контролирано изпълнението им, иначе рискуват да се превърнат просто в едни смешници... По целесъобразно би било да си съчиняват правилници, препоръки и молби, след като нямат тотален контрол :md_064: , а не да издевателстват над и без това изтормозените хорица, плашейки ги с някакви глоби и досаждайки им с идиотските си проверки просто защото са си извели кучетата (разбира се, тук изключвам случаите за собствениците, които пречат по някакъв начин на хората наоколо, замърсявайки и т.н). Пък да даваме за пример уредеността в богатите държави и да се опитваме да я прилагаме тук, просто не звучи реално... може би, ако някога ги стигнем по доходите... иначе, сега "ще вземат на босия цървулите", ... а и не се знае какво още биха могли да си навлекат - имат за нагледен пример "братята" роми...
Според мен по-успешна би била поощрителната политика... Примерно, изрядните стопани, регистрирали си кучетата и плащащи си таксите, да имат право на 1-2 безплатни прегледа през годината при ветеринар; на някаква отстъпка за ваксиниране(30лв. ми се струват малко множко за едно ваксиниране...15-17лв. ми се струва, че е по-нормална цена); при някой търговец да имат право на някакви отстъпки за храни; право да използват само те някои обособени площадки, където да се занимават с любимците си, например и т.н, и т.н... а може би и да бъдат удостоени и с някакви медали, накичени с които да крачат с гордо вдигнати глави :md_064:
Пък като искат повече приходи, има си ветеринарни клиники и кабинети, някои от които дори може и да се окажат "перачници" на пари, зооборси, зоомагазини , хотели и т.н...

#67 Потребителят е офлайн   игрекова Икона

Публикувано: 12 November 2011 - 08:19 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 September 2011 - 03:21 PM, написа:

Министерският съвет прие решение глобата за нерегистрирано куче да се увеличи 10 пъти. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов за агенция „Фокус".

Найденов коментира инцидента в Перник, при който след ухапване от домашно куче почина четиригодишно дете.

По-голям процент инцидентите стават с домашни, а не с бездомни кучета и в много малко от случаите тези кучета се оказват регистрирани.

Днес внесох предложение глобата да бъде увеличена 10 пъти, в момента тя е 20 лева -да стане 200 лева, а тази за непочистване след кучето - от 50 лв. на 100 лв. Надявам се това по някакъв начин да респектира.

Хубаво е, че общините са засилили своята дейност и санкциите вече стават реални, заяви министърът.

Източник - Труд

#68 Потребителят е офлайн   PERO78 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 08:23 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 12 November 2011 - 07:41 PM, написа:

Относно чипирането... Не виждам как би прекъснало изхвърлянето на кучета и котки от домовете на "любящите" ги стопани. Примерно, нежеланите новородени, които се озовават на улицата, нали не мисли някой, че се раждат с чипове или други подобни боклуци... все пак не съм чувал все още за чипове, които да се предават генетично на поколенията. Или може би, някой наивник си въобразява, че всеки ще води кучката си ежемесечно при ветеринар, за да я проверяват за евентуални разгонване и бременност... А дори и за чипирано животно, българите сме достатъчно изобретателни... който е решил да се отърве от "любимецът" си, ще намери начин да го стори и да се измъкне ненаказано от закона. А за изгубените кучета, които стопани си държат на косматите приятели, би могло да се справят и с други алтернативни методи... Защо, заради няколкостотин или няколко хиляди безотговорни изрода,изхвърлящи кучетата си, ще налагат и на всички други хора, които имат и обичат любимците си, някакви технологични и иновативни боклуци, нямащи нищо общо с природата на животните... Ако е трябвало да имат вградени устройства, може би Природата е щяла да ги създаде с тях...Нима сме по-съвършени и по-велики създатели от Природата... малко ли пъти, именно Природата ни демонстрира какви нищожества в действителност сме спрямо нейната сила и величественост...и, че единственото което можем да направим противопоставяйки й се , е да се самоунищожим...
А за да ме убедят в правотата си, че са напълно безвредни чиповете, най-напред тези, които са ги написали наредбите, да си ги имплантират(чиповете) на тях и на семействата си, а не да се опитват да си провеждат идиотските експерименти върху невинните животинчета... в противен случай да признаят, че провеждат опити с домашните ни любимци и съответно да си заплащат цената за това, а не да се опитват с цялата си наглост и да ни събират някакви си измислени такси... А и откъде-накъде ще ми нареждат и заповядват някакви скупщини от далавераджии...това да не им е казарма...какви са ми, че да го правят... да не би те да са ме създали и да са някакви божества, на които всички трябва да се кланят...все пак да не забравят от чии джобове им се плащат заплатите ... и по какъв начин "печелят" манипулираните си избори... А и заповеди се раздават, когато може да бъде изкъсо контролирано изпълнението им, иначе рискуват да се превърнат просто в едни смешници... По целесъобразно би било да си съчиняват правилници, препоръки и молби, след като нямат тотален контрол :md_064: , а не да издевателстват над и без това изтормозените хорица, плашейки ги с някакви глоби и досаждайки им с идиотските си проверки просто защото са си извели кучетата (разбира се, тук изключвам случаите за собствениците, които пречат по някакъв начин на хората наоколо, замърсявайки и т.н). Пък да даваме за пример уредеността в богатите държави и да се опитваме да я прилагаме тук, просто не звучи реално... може би, ако някога ги стигнем по доходите... иначе, сега "ще вземат на босия цървулите", ... а и не се знае какво още биха могли да си навлекат - имат за нагледен пример "братята" роми...
Според мен по-успешна би била поощрителната политика... Примерно, изрядните стопани, регистрирали си кучетата и плащащи си таксите, да имат право на 1-2 безплатни прегледа през годината при ветеринар; на някаква отстъпка за ваксиниране(30лв. ми се струват малко множко за едно ваксиниране...15-17лв. ми се струва, че е по-нормална цена); при някой търговец да имат право на някакви отстъпки за храни; право да използват само те някои обособени площадки, където да се занимават с любимците си, например и т.н, и т.н... а може би и да бъдат удостоени и с някакви медали, накичени с които да крачат с гордо вдигнати глави :md_064:
Пък като искат повече приходи, има си ветеринарни клиники и кабинети, някои от които дори може и да се окажат "перачници" на пари, зооборси, зоомагазини , хотели и т.н...

браво - много точно написано

а ето това е за + 100000000

'' А и откъде-накъде ще ми нареждат и заповядват някакви скупщини от далавераджии...това да не им е казарма...какви са ми, че да го правят... да не би те да са ме създали и да са някакви божества, на които всички трябва да се кланят...все пак да не забравят от чии джобове им се плащат заплатите ... и по какъв начин "печелят" манипулираните си избори.''Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   Angi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 09:41 AM

А за да ме убедят в правотата си, че са напълно безвредни чиповете, най-напред тези, които са ги написали наредбите, да си ги имплантират(чиповете) на тях и на семействата си, а не да се опитват да си провеждат идиотските експерименти върху невинните животинчета... в противен случай да признаят, че провеждат опити с домашните ни любимци и съответно да си заплащат цената за това, а не да се опитват с цялата си наглост и да ни събират някакви си измислени такси... А и откъде-накъде ще ми нареждат и заповядват някакви скупщини от далавераджии...това да не им е казарма...какви са ми, че да го правят... да не би те да са ме създали и да са някакви божества, на които всички трябва да се кланят...все пак да не забравят от чии джобове им се плащат заплатите ... и по какъв начин "печелят" манипулираните си избори... А и заповеди се раздават, когато може да бъде изкъсо контролирано изпълнението им, иначе рискуват да се превърнат просто в едни смешници... По целесъобразно би било да си съчиняват правилници, препоръки и молби, след като нямат тотален контрол Качена снимка , а не да издевателстват над и без това изтормозените хорица, плашейки ги с някакви глоби и досаждайки им с идиотските си проверки просто защото са си извели кучетата (разбира се, тук изключвам случаите за собствениците, които пречат по някакъв начин на хората наоколо, замърсявайки и т.н). Пък да даваме за пример уредеността в богатите държави и да се опитваме да я прилагаме тук, просто не звучи реално... може би, ако някога ги стигнем по доходите... иначе, сега "ще вземат на босия цървулите", ... а и не се знае какво още биха могли да си навлекат - имат за нагледен пример "братята" роми...
Според мен по-успешна би била поощрителната политика... Примерно, изрядните стопани, регистрирали си кучетата и плащащи си таксите, да имат право на 1-2 безплатни прегледа през годината при ветеринар; на някаква отстъпка за ваксиниране(30лв. ми се струват малко множко за едно ваксиниране...15-17лв. ми се струва, че е по-нормална цена); при някой търговец да имат право на някакви отстъпки за храни; право да използват само те някои обособени площадки, където да се занимават с любимците си, например и т.н, и т.н... а може би и да бъдат удостоени и с някакви медали, накичени с които да крачат с гордо вдигнати глави Качена снимка

User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   Angi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 09:41 AM

А за да ме убедят в правотата си, че са напълно безвредни чиповете, най-напред тези, които са ги написали наредбите, да си ги имплантират(чиповете) на тях и на семействата си, а не да се опитват да си провеждат идиотските експерименти върху невинните животинчета... в противен случай да признаят, че провеждат опити с домашните ни любимци и съответно да си заплащат цената за това, а не да се опитват с цялата си наглост и да ни събират някакви си измислени такси... А и откъде-накъде ще ми нареждат и заповядват някакви скупщини от далавераджии...това да не им е казарма...какви са ми, че да го правят... да не би те да са ме създали и да са някакви божества, на които всички трябва да се кланят...все пак да не забравят от чии джобове им се плащат заплатите ... и по какъв начин "печелят" манипулираните си избори... А и заповеди се раздават, когато може да бъде изкъсо контролирано изпълнението им, иначе рискуват да се превърнат просто в едни смешници... По целесъобразно би било да си съчиняват правилници, препоръки и молби, след като нямат тотален контрол Качена снимка , а не да издевателстват над и без това изтормозените хорица, плашейки ги с някакви глоби и досаждайки им с идиотските си проверки просто защото са си извели кучетата (разбира се, тук изключвам случаите за собствениците, които пречат по някакъв начин на хората наоколо, замърсявайки и т.н). Пък да даваме за пример уредеността в богатите държави и да се опитваме да я прилагаме тук, просто не звучи реално... може би, ако някога ги стигнем по доходите... иначе, сега "ще вземат на босия цървулите", ... а и не се знае какво още биха могли да си навлекат - имат за нагледен пример "братята" роми...
Според мен по-успешна би била поощрителната политика... Примерно, изрядните стопани, регистрирали си кучетата и плащащи си таксите, да имат право на 1-2 безплатни прегледа през годината при ветеринар; на някаква отстъпка за ваксиниране(30лв. ми се струват малко множко за едно ваксиниране...15-17лв. ми се струва, че е по-нормална цена); при някой търговец да имат право на някакви отстъпки за храни; право да използват само те някои обособени площадки, където да се занимават с любимците си, например и т.н, и т.н... а може би и да бъдат удостоени и с някакви медали, накичени с които да крачат с гордо вдигнати глави Качена снимка

User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   Angi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 09:47 AM

Мойте адмирации,наистина много точно и обосновано казано.Като чипират децата ,тогава ще си чипирам и аз кучето.А по.въпроса за контрола,всичко е въпрос на отговорности и съвест на човек.Както има хора ,които се грижат за бездомните кучета без да извличат девиденти от това ,така има и хора които решават да се отървът от любимеца си ,въпраки че са го гледали години.Държавата в
место да измисля такива абсурди да вземе да финансира малко приютите за бездомнии ,които се гърчат и изнемогват от ужас -при това работят за хуманна кауза...Нещо по въпроса.....
User's Signature

#72 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 25 November 2011 - 05:59 PM

"Както има хора ,които се грижат за бездомните кучета без да извличат девиденти от това ,така има и хора които решават да се отървът от любимеца си ,въпраки че са го гледали години.Държавата в
место да измисля такива абсурди да вземе да финансира малко приютите за бездомнии ,които се гърчат и изнемогват от ужас -при това работят за хуманна кауза...Нещо по въпроса..... "
Angi, въпреки, че си ми симпатична, ще си позволя да изразя мъничко по-различна позиция в качеството си на един обикновен човек със самостоятелно незомбирано “мислене"... :md_064: Предполагам, че всеки е чувал за естествения подбор и че всеки е наясно какво се случва сред "дивата" природа със слабите и с изоставените ... Може би и поради тези неща, почти не се срещат майки, които са напълно здрави, да изоставят неукрепналите си малки (не става въпрос за хората) сред "пустошта"...
И тук, у мен възниква една въпросителна, а именно, дали така наречените природозащитници, борещи се за спасяването на всеки един отритнат от другите живот (изключвам борбите за спасяването на дивите животни... там проблемът е друг), всъщност не допринасят още повече за разрастване броя на изоставените от стопаните си "любимци"... Уж са природо-защитници, а се противопоставят на естествените природни закони... :ud_009: Ами няма как да не се увеличава числеността на "кукувиците" и чедата им при такива благодатни условия, осигурени им от природозащитниците (може би е по правилно да се наричат куку-защитници)...
Уви, животът е твърде кратък, за да мога да си позволя да ми бъде обсебван и от "кукувичите рожби"... Отговорността за това, което си създавам сам, ми е предостатъчна... Може би, ако бях безсмъртен, милосърдието ми би било безкрайно и всеобхватно...

#73 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2011 - 10:46 AM

Естествен подбор в градовете няма и не може да има. Има хора, които хранят бездомните, има и такива, които ги тровят. Има единици, които задомяват по 1-2-3 и десетки, които изхвърлят с кашони. В цялата тая работа нищо естествено няма.
Както няма и нищо естествено и логично е политиката по отношение на животните. Има само събиране на пари, които никой не знае къде потъват. Чипирането, данъците, глобите, приютите, кастрациите и тем подобни са само чесане на езици, че нещо се прави. Кастрирани кучки раждат, бездомните животни се множат геометрично, а общините пращат съгледвачи да дебнат собствениците по парковете и да проверяват документи. Ама те проверяват документите на моето куче, а за бездомните - повдигат рамене. Те не отговаряли за тях. То е ясно, че никой не отговаря - по-лесно е да минеш веднъж в месеца през парка и да гониш бабите и децата с кучета и опаааляя - работа се върши.

#74 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 November 2011 - 10:22 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 25 November 2011 - 03:59 PM, написа:

И тук, у мен възниква една въпросителна, а именно, дали така наречените природозащитници, борещи се за спасяването на всеки един отритнат от другите живот (изключвам борбите за спасяването на дивите животни... там проблемът е друг), всъщност не допринасят още повече за разрастване броя на изоставените от стопаните си "любимци"... Уж са природо-защитници, а се противопоставят на естествените природни закони... :ud_009: Ами няма как да не се увеличава числеността на "кукувиците" и чедата им при такива благодатни условия, осигурени им от природозащитниците (може би е по правилно да се наричат куку-защитници)...
Уви, животът е твърде кратък, за да мога да си позволя да ми бъде обсебван и от "кукувичите рожби"... Отговорността за това, което си създавам сам, ми е предостатъчна... Може би, ако бях безсмъртен, милосърдието ми би било безкрайно и всеобхватно...

Пу пу.Чукай на дърво ..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#75 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 04:27 PM

Преди до колкото знам в България нямаше проследяващо устройсво,което може да проследи кучето,ако се загуби,както е в другите държави.Вече има ли такова тук,?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#76 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 29 November 2011 - 06:11 PM

Показване на мнениетоagalina, в 28 November 2011 - 10:22 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 25 November 2011 - 03:59 PM, написа:

Пу пу.Чукай на дърво ..

Със съсредоточаването върху дървото е почти сигурно, че ще се пръкне някое кукувиче от короната му... :md_064:
По-приемлив вариант от ''пу пу. чукай на дърво" би се получил, ако "на" и "дърво" са изписани слято...
Пък темата за "заливането" ни отвсякъде с естрогени, вследствие на което се "роят" и толкова обилно гейовете напоследък, а и други проблеми, не желая да я начевам...

#77 Потребителят е офлайн   tiwok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 06:15 PM

Показване на мнениетоliubka, в 29 November 2011 - 04:27 PM, написа:

Преди до колкото знам в България нямаше проследяващо устройсво,което може да проследи кучето,ако се загуби,както е в другите държави.Вече има ли такова тук,?

И аз прочетох тук там, оказва се че единствения проблем който се дискутира в момента е къде трябва да се монтира антената на излъчващото устройство. Ще чакаме дано и намерят място. :ba_025:

#78 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 19 December 2011 - 02:23 AM

Някои запознат ли е какви документи е длъжен да представи при проверка собственик на куче регистрирано в една община на територията на друга?

Кучето е регистрирано в една община по тамошните разпоредби а е временно (за ден) на територията на друга община и вземат, че го проверят.

Аз съм жител на общината на чиято територия е съставен акта, но кучето живее на територията на друга община и е регистрирано там.

Днес ми се случи подобна случка и си имам АКТ дори, че не съм представил нужните документи по наредбите на общината в която кучето е проверено и е временно.

Пълна простотия… Написал съм, че имам възражения и е ясно, че ще напиша и подробно възражение... На всичкото отгоре срока за възражение е тридневен...

Днес съм изчел сумати разпоредби, наредби, поправки, допълнения... да си формулирам възражението като хората, щото ми е писнало от всякакви простотии и безумици в БГ.

Утре се продължава с четенето докато не ми се изясни цялата картинка, но реших и да питам.

Някой сблъсквал ли се е с подобен казус?

Отделен е въпроса, че за пет месечно куче от агресивна порода (друг е въпроса дали са описани някъде кой породи се квалифицират като такива) като нарушение си имам, че е без намордник...

#79 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2011 - 10:04 AM

Доколкото знам от опит, при разходка на кучето на територията на дадена община, трябва да са спазени изискванията на тази община за местата за разходка и "оборудването" - повод, намордник, торбички за екскременти... и документи - копие от паспорт, копие за платен данък( където е регистрирано кучето) или ако е освободено от данък - документ за това.
Никой не може да изисква да плащате данък нявсякъде, където стъпи кученцето. За съжаление обаче, ако в местната наредба пише, че дадена порода трябва да е с намордник, проверяващите не вкарват мисъл и го изискват, та дори и кученцето да няма още зъбки. Аз имах доста спорове по отношение на тълкуването на софийската разпоредба, която не е много ограничаваща. Но има градове, в които само и само да не напишат - "не може да се отглеждат и разхождат кучета" в наредбите има безумни условия...

#80 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 19 December 2011 - 10:35 AM

"намордник, проверяващите не вкарват мисъл и го изискват, та дори и кученцето да няма още зъбки. "
:ab_041:
Може да нема зъбки , но то е опасно с това че може да те препикае .
Освен това кастрираният , ааъъ ... - регистрираният кучкар , трябва да носи ( влачи ) резервен повод,
кофа с вода и парцал , при ляв завой да изчаква нормалните минувачи ,
При мъгла и поледица да има аварийна сигнализация , фенерче , жобно ножче
ксерокопия от сички документи + ПАРИ .
Може да е излязла по- нова наредба / глоба всеки един момент , и да си я изплати он-лайн .

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни