Публикувано: 17 September 2008 - 06:38 PM
Извинявам се, че отговарям чак сега на въпросите, но не бях в София и нямах достъп до компютър.
Първо за изложбата. Не е уточнено мястото, защото има вероятност да бъде на закрито. Ще се разбере утре(18.09. Четвъртък) най-вероятно. Ако не се получи на закрито, тогава ще бъде до музея Земята и Хората. Началото ще е от 11:00, записването от 9:30 до 10:30. Съдия ще е Сю Гарсайд(Iceglint).
P.S. Продължавам да чакам отговор на моите въпроси:
''искам да знам защо нашия клуб си няма сайт и откъде можем да се запознаем с правилника за развъждане? Също така ме интересуват няколко чисто статистически въпроси като например колко кучета са внесени през последните 1-2 години /от кои развъдници идват/; колко 'бебета' са родени през последната година /брой издадени родословия/ и от какви връзки; каква е политиката на клуба по отношение подобряване на развъдната дейност в България, разбирайте в качествено, а не количествено отношение; има ли клуба стратегия, план или програма за набелязване на поставените задачи и цели, и има ли поставени въобще такива, ако има какви са??? ''
...не държа да получа отговор тук във форума- може на и-мейла, а може и на събрание, ако такова бъде организирано и ако получа покана за него в нормален за отреагиране срок !!! От днес за утре може да ме каните само на ракия !!! Аз съм добра компания, даже и пиенето си нося...
Чудесни въпроси. Казвам го без ирония, защото повечето от тях и аз съм ги задавал многократно през последните 13 години откакто съществува клуба.
Въпросите, които засягат развъждането са тези, на които мога да отговоря - от началото на 2007 досега има произведени 17 кучила и 86 кучета. От създаването на клуба има 319 кучета, записани в племенната книга.
Останалите въпроси, чиито отговори не са въпрос на цифри и чиста статистика, според мен подлежат на сериозна дискусия, но все пак този клуб има председател и Управителен съвет и би трябвало да се намери форма, с помощта на която всеки, който се интересува, да може да се информира. Клубен уеб сайт е чудесна възможност, стига да има кой да се ангажира с направата и поддръжката му.
Преди години, всеки месец имаше определен ден, на който се събирахме. Поради слабата посещаемос тези сбирки отпаднаха. Сега има отново инициатива да се подновят сбирките. Намерено е място, остава да се определи кога и колко често. Напълно съм убеден, че на едни такива срещи много от тези въпроси биха намерили отговор.