Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#161 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2008 - 12:08 AM

Мисля,че в конкретния случай никой не обсъжда кучето???Защо никой не дава съвет как да го научим по-бързо да стои в стойка а всякаш си внушаваме лични напатки???И моля ви,нали това е форум в който би трябвало да си помагаме а не да изтъкваме на кой кучетата са по добри!Май има съдии,за тази работа а от нас се иска да се постараем да се представим добре!Ако някой има забележки към кучето да ги каже без недомлъвки?Обичам право куме в очи!От истината не се обиждам,мисля че би било глупаво. ;)
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 12:26 AM

bulldogmen

Защо никой не дава съвет как да го научим по-бързо да стои в стойка -
по-бързо не може,просто трябва повече работа и с по-голяма настоятелност! ;)
При изпълнение на това,което желаете от него, го възнаградете с някакво лакомство и много го хвалете-булдога обича и двете  ;) Старайте се и изисквайте от него, да се задържи в стойка, възможно най- дълго!Когато не изпълнява,му покажете, че определено не сте доволен и пак го поставете в стойка, застане ли, мноооого го хвалете!!!
Успех!

#163 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 12:47 AM

Радвам се,че можем да проведем и нормален разговор без да се "зъбим" един на друг ;)!Е Барко е голям инат,но не знае с кой си има работа ;D. Ще се разберем с момчето  B);Dпросто иска търпение и упоритост!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 03:10 AM

чета и се чудя как изобщо да отговоря на изписалото се...цъ,цъ,цъ...

реди, за тебе е ясно - вече целият форум ти знае номерата - няма, няма пък като се изцепиш нейде, завързваш интригата после се скатаваш и гледаш сеира и се правиш на уж "ама не бях аз" - толкова коментара ми лично за теб.

Толкова скорострелно включилите се Йорданова и Пеев ме радват, защото показва, че с интерес следят изобщо какво се случва в темата за булдога, обаче ми е чудно защо се "активират" толкова много само когато има нещо да изкоментират за някой или нещо.

Достатъчно си мълчах и преглъщах отношението ви към мен - безкрайно ми е ясно, че нито аз нито това което правя, нито кучетата, които произлизат от моята дейност някога изобщо ще ви станем симпатични - това вече отдсавна е спряло да ме впечатлява - обратното - щеше да ме учуди ако бях чула нещо по-различно.

Елена, бих те посъветвала да престанеш да се маскираш зад разни вече отиграни фрази като любов към породата, коментари свързани с проблемите с НАШАТА порода и т. н, защото съм наясно, че изобщо някога едва ли би могла да изкоментираш директно каквито и да е проблеми...само ще кажа, че много говориш, а нищо не казваш. Препоръката ми към теб е да промениш като цяло концепцията си, защото ми омръзна разгневени хора-купувачи да ми звънят и аз да се чудя какво да им обяснявам - за разлика от теб не се старая да те "очерня" /което е типично в твой стил/, а да помогна с каквото мога. Последният ми разговор с един такъв твой клиент беше преди 2 дни като се оплака 1во от твоето отношение като цяло към ситуацията. В подробности няма да навлизам - предполагам вече се досещаш за какво иде реч. Това беше просто пример. Човешкото отношение май ти липсва - това ми говори, че просто натурата ти е такава и си отговарям на доста въпроси. Но неискам да се превръща в личностни нападки....
Ако ще говорим за "проблеми" и "дефекти" аз съм готова да ги изкоментирам - няма проблеми. Барко (за тези които незнаят като реди например) е дете на Style Bullet Bellissima & Uran Aleksant Nostrdam. За женското куче името му само по себе си говори чие производство е. Уран е от Беларус от Филко булдогс потомък на Lav Eipril - развъдник, който за мен има едни постоянни качества предавани в поколенията си - кучетата са масивни, добре сложени и без изявени дефекти като крива челюст, неправилна захапка, тънки кости, недобре развит гръден кош и какво ли не. Имайки предвид майката на Барко и магьосник да бях не бих могла да сътворя чудеса. Но ако си готова да говорим както казваш открито - за мен проблеми няма.
За развитието на Уран единствено аз мога да дам коментар, защото е израстнал пред очите ми. Поради масивността си когато израстваше имаше подобни меки стави - с балансирано хранене, хран.добавки и физическо натоварване изгради една отлична костна система и в момента крайниците му изглеждат задоволително прилично. Предните лапи са поставени чудесно. Така, че бих казала да не избързвате с острите си критики за куче, което е едва в зората на своето развитие. вярно е, че собствениците му имат още много да учат за отглеждането като всеки един представител има различни и индивидуални нужди - така, че каквото зависи от мен като съвети към Барко съм ги дала и продължавам да го правя и ще го правя.
Не се бия в гърдите, че съм върха, но не съм и такава, че да не приемам работата на другите.Грижите около създаването и отглеждането са адски много и изморителни затова уважавам труда на хора като вас Елена и Валери само не разбирам защо е цялата тази неприязън ..както и да е - вече за толкова време се наслушах на какво ли не.

Валери, твоето мнение ми е ясно. От малкото проведени разговори добих горе - долу представа. Така,че смятам коментара е излишен - изводите сме си ги направили.

Спирам с коментара. Не държа на отговор, защото ще се превърне темата в драсканици, от които ще се нахранят само хора като реди.
само ще ви кажа, че малко уважение един към друг няма да е никак излишно и вече да се сложи край на недостойните изказвания, които не спират да се леят като мед от нечии уста. Аз съществувам и ще е дълго време така - приемето го най - накрая този факт. След година - две няма да съм само аз ами ще има и такива като Мила, които ще се занимават развъждането на породата. Вземете и приемете факта, че не сте единствени. Булдоци винаги ще има докато има и почитатели на породата, винаги ще има хора, които да развъждат - къде по-успешно къде не, ама това е пътя по който се създава нещо по-хубаво. Смятам, че съм поела правилната посока и харесва ли ви или не това е положението.
Смятам това да ми е 1вия и последния коментар обобщаващ всичко до сега.

#165 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 03:44 AM

А и е очевидно, че имат да работят много върху стойката на кучето, "сценичното поведение" и фотографиите.Затова съм се постарала в темата "грууминг и хендлинг" да дам по - малко коментари, но повече фотоси, които да онагледят нещата. Да кучето наистина изглежда като разчекнато на снимките - коментарите съм ги отправила на лични за да могат да подобрят позицията му. Сигурна съм, че когато го отработят барко ще изглежда доста по - добре на снимките. Съжалявам, че нямам възможността лично да се срещна с тях и да поговорим както и да видя със собствените си очи кое как точно трябва да застане за да не изглежда като картина на Ван Гог или Дали на снимките. В момента бих им казала просто да прегледат снимките, стандарта и видеото от последните ми постове в грууминга и да видят разликата. Предните лапи не трябва да се поставят толкова широко - кучето изглежда гротеско направо по този начин, но това са неща, които те трябва да свикнат да правят за да показват кучето в най - добрата му светлина. Все пак не забравяйте, че в момента той е на 1во място техен любимец и професионалното ниво не е толкова изявено.Нормално е да показват булдога си заснет в обикновени пози от ежедневието, а не заснет в изложбена стойка.

....и никой не превъзнася в захлас кучетата си....това че на теб така ти се струва е друг въпрос

Цитат

отколкото само да си охкаме и ахкаме
- аз не съм видяла някой да охка и ахка :- - тия работи ги правим вечер когато не сме сами!!!! :P :ribok: :podigravka:

#166 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 February 2008 - 07:26 AM

Мила / LukaB/, силни думи, казани за човек, когото Вие не познавате, както и аз Вас!Това, което съм казала, съм го казала, без задни мисли, винаги съм била открита и искрена, надявам се и ясна, и разбира се, слагайки ръка на сърцето си Ви казвам, че Ви желая най-доброто!'
Това вече е друго- чистосърдечните хора винаги будят доверие!
'И моля Ви,ако наистина имате нещо лично към мен, то давайте по-конкретно, сама казвате "нека назоваваме нещата с точните имена"!'
Нищо лично! Просто информацията, която мога да получа от едно написано чуждо изречение е двойна- зад фразата винаги стои кодирано послание и аз се опитвам да го разчета! Винаги е възможно да се допусне грешка ;D! Често пъти изказа ни не следва мисълта- звучи странно, но и такива неща познава историята! :- Във всеки случай никога не постъпвам предубедено- осланям се на принципа провери и оцени! Само към redy подходих предубедено, но redy , ах redy - него кой ли не го знае! Ще хвана да сътворя ода за redy, щом остана по-свободна ;D!
'Колкото до мимолетното ми появяване, така е, просто не съм от хората, които разполагат
с толкова свободно време, че да си позволя да си охкам и ахкам, ако се появи нещо градивно, с удоволствие ще го чета и по възможност ще се включвам по-честичко!'

Градивното го чакам от специалистите като Вас- както вече казах, аз все още се уча и съм внимателна ученичка ;)!
'А и е очевидно, че имат да работят много върху стойката на кучето, "сценичното поведение" и фотографиите.Затова съм се постарала в темата "грууминг и хендлинг" да дам по - малко коментари, но повече фотоси, които да онагледят нещата. Да кучето наистина изглежда като разчекнато на снимките - коментарите съм ги отправила на лични за да могат да подобрят позицията му. Сигурна съм, че когато го отработят барко ще изглежда доста по - добре на снимките. Съжалявам, че нямам възможността лично да се срещна с тях и да поговорим както и да видя със собствените си очи кое как точно трябва да застане за да не изглежда като картина на Ван Гог или Дали на снимките. В момента бих им казала просто да прегледат снимките, стандарта и видеото от последните ми постове в грууминга и да видят разликата. Предните лапи не трябва да се поставят толкова широко - кучето изглежда гротеско направо по този начин, но това са неща, които те трябва да свикнат да правят за да показват кучето в най - добрата му светлина. Все пак не забравяйте, че в момента той е на 1во място техен любимец и професионалното ниво не е толкова изявено.Нормално е да показват булдога си заснет в обикновени пози от ежедневието, а не заснет в изложбена стойка.'
Темата за грууминга вече е изчетена стократно- вечер ми е като настолно четиво ;) ;D! Усъвършенстването на стойката сега е тема №1! И аз виждам как изглежда Барко на снимките :P и ясно виждам недостатъците- трябва да ги отработим, пак казвам има още-е-е много какво да се желае и от НАС и от НЕГО! Без да се извинявам честно мога да заявя, че с момчето се работи, но на скоростни чудеса не се надявам! Вчера от тренировки, взе да залита- гледа виновно горкия и търчи да се гушка все едно е виновен, че не застава както трябва в стойка; тогава го пускам без да го държим и той застава в отлична позиция  :->), ама аз не съм готова с фотоапарата  ;D.... Трябва да изкарам курс за професионалисти ^_^
НА СЪВЕТИ И НАСОКИ НИКОГА НЕ ОТКАЗВАМ, СТИГА ПЪТЯТ ИМ ДА Е НАГОРЕ ;) ;) ;)!
Е, redy, как е отстрани...? Някой корифей на словото беше казал 'не пали огън, който не можеш да изгасиш'- ала ти едва ли имаш подобни дерзания ;D!

#167 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:34 AM

Ех,милото ми Баркче ако знае какъв диспут събуди :blink:!Уважавам хората,които обичат да казват всичко право в очите!Дори и да не чуя,това което би ми се искало ще се постарая да поправям грешките си и да научавам нещо ново! ;)
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:52 AM

Искам да попитам с каква храна ,храните подрастващите булдоци след 6 месеца?
По -точно ,какьв е процента на протеин , който предпочитате? ВВьпроса мие  провокиран от т ова , че в няколко чужди форуми , чета че професионалистите предпочитат да хранят с по-ниськ протеин (до 22%)
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:56 AM

Не мога да разбера какво лошо съм казал!!! Исках просто коментар на една постната снимка, без да знам нито на кого е кучето нито от къде е купено.
Личните ми виждания за тази порода не са се променили, и за това виждайки това куче, което ми се стори доста натоварено исках да чуя мнението на Валери, имайки в предвид, че точно с него спорихме на тази тема и новите насоки в развъждането на породата, за които той спомена. Така погледнато по-скоро исках да въвлека в спор Валери, но бях изненадан от безпристрастното му мнение, казвайки истината с такт, без да обижда кучето и собственика му.

А колкото до съветите на Белисима да храни кучето с хубава храна , витамини, хранителни добавки....   без да съм специалист в тази порода мога да кажа, че наднорменото тегло в ранна възраст се отразява зле на ставите особено когато има предразположеност към изкривяване и рахит. Същото важи и за "пълноценната" храна и всякакви добавки , хртанейки и прехранвайки кучето си много "силна" храна вие стимулирате растежа на кучето, а колкото по-бързо и внезапно израсне едно куче, толкова по-голям риск има от появяване на рахит.
Най-добре е кучето да расте постепенно без резки скокове.
Не мога да разбера причините поради които , прехранвате кучетата си по време на растежа?! При възрастно животно също не е нормално, но ако така ви го изисква стандарта съм склонен да ви разбера , въпреки , че можете да го правите това само преди изложби, а през останалото време е по-добре за кучето ви да е по-слабо.
Нека някой Вет си каже мнението за наднорменото тегло и прекалено силната храна през периода на растежа.

#170 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 10:01 AM

Цитат

Искам да попитам с каква храна ,храните подрастващите булдоци след 6 месеца?
По -точно ,какьв е процента на протеин , който предпочитате? ВВьпроса мие  провокиран от т ова , че в няколко чужди форуми , чета че професионалистите предпочитат да хранят с по-ниськ протеин (до 22%)

Много са прави професионалистите, за разлика от някои които до преди няколко години са виждали куче само на картинка и сега препоръчват срещу изкривяване силна храна и хранителни добавки :huh:!

#171 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 11:10 AM

ох реди кога ще спреш с изцепките си по форумите? немога да разбера внимание ли търсиш или какво? защо когато се видяхме пред районния съд като толкова ти беше болно за породата не каза ама ей, тука искам нещо да питам или интересува ме да знам еди си какво...
по- добре замълчи. изказването ти по -горе само потвърдиха думите ми - палиш фитила и гледаш сеира отстрани "ама не бях аз" ...ама ..ама..това е положението.
всеки е намерил начин да храни по възможно най - добрия начин (ако го иска де) дори ти - да не споменаваме изториите за плъхоподобните уловени в двора ти че ще зациклим на 1 място. Има някои неща, които са правилни и някои които не - важно е човек да има "таланта" да усети накъде му се развива животното и какво трябва да промени. Не винаги например дългият прием на калций води до хубваи резултати и обратното.
Чиита да - по принцип не е зле да се намалят % протеини в храната им, но аз го правя когато интензивния растеж е приключил

MOD: Това е последно предупреждение към bellissima. Престани с нападките към останалите потребители на форума и успокой тона. Всичко казано от теб би могло да бъде написано и по много по-подходящ за форумното общуване начин. Тук не се толерират потребители, чиито постинги са насочени срещу другите или целят да създадат скандал. Запази личните си отношения за себе си, темата е "Английски булдог", а не "взаимоотношения между собствениците".

#172 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 12:16 PM

Ще се опитам да степенувам отговора си за по-голяма прегледност

1. Включих се в дискусията защото бях попитан лично. Всеки може да проследи постингите ми във форума и ще види, че се изказвам само по теми, които ме вълнуват и са свързани с породата и с развъждането. Такъв човек съм, че не умея да се прехласвам по кучетата. За 11 страници във форума Булдог досга не съм срещнал да се коментира нещо конструктивно, свързано с проблемите на породата, стандарта, развъждането(излючително трудно и оттам пълно с теми за дискусии), затова и не съм се включвал. Ако някой ме попита за мнение за куче ще му кажа какви недостатъци виждам, с презумпцията, че всичко останало е ОК. Може би затова може на някой да прозвучи много негативно. Напоследък избягвам да го правя, защото когато кажеш за недостатъците, които виждаш (след като са те попитали и помолили да го направиш), стопаните на кучето се обиждат и със страшна сила се хвърлят в обятията на някой, който ще им каже, че кучето им е перфектно и няма никакви недостатъци(обикновено това е човека, който им е продал кучето). Затова има изложби, ходете на изложби, колкото повече, толкова повече различни мнения от различни съдии.

2. Бях изключително предпазлив и тактичен в изказванията си, а се сблъсквам с изключителна и неоправдана агресвност от страна на Катя. В клуб Булдог винаги е имало толерантност и са липсвали амбиции за превъзходство над другите(освен на ринга, пред качествени съдии). Това е една от причините да събираме на клубните изложби над 40 кучета от нашата рядка порода.
Катя, в клуба нямаме групички, нямаме ние-софиянците и вие-варненци(или който и да е). Всеки, който ме е попитал за съвет съм се старал да му помогна с информация, за да не повтаря моите грешки, съвсем безвъздмезно.Разбирам, че имаш амбиция да оставиш следа в породата. Това е отлично дерзай. Съветвам те, обаче да се избавиш от параноята си. Никой не те преследва, никой не те мрази, нито пък ти завижда. Ако преминем от психолингвистиката към психологията, факта, че един мой съвсем лаконичен и предпазлив коментар и един призив на Елена за по-конструктивна и съдържателна дискусия предизвика такава агресия, може да се обясни само с чудесната българска поговорка Гузен, негонен бяга. А също, вероятно, и с някакви твои комплекси.
Всички ние произвеждаме кучета и знаем, че няма как всички произведени кучета да са отлични, превъзходни и всички да станат шампиони. Всяко куче, обаче, е ШАМПИОН В СОБСТВЕНАТА СИ КЪЩА.

3. Не е коректно да бъда поставян под един знаменател с Елена. Не защото ми е неприятно(тя е истински професионалист в това, което прави), а защото изказванията ни са различни и казваме различни неща. Коректно е когато отправяш обвинения към някого да го цитираш, а не да си служиш с неясни подмятания:

Валери, твоето мнение ми е ясно. От малкото проведени разговори добих горе - долу представа. Така,че смятам коментара е излишен - изводите сме си ги направили.

Аз лично нищо не разбрах.

4. Някои черти на булдога могат да се изменят с растежа на кучето, други, обаче не или в много малка степен. С тренировки на кучето можеш да скриеш някакви недостатъци от по-неопитен съдия. Няма как да измениш това, което е дадено генетично на кучето от неговите родители.
Според мен е добра идея, когато започваш да се занимаваш сериозно с една порода, да си избереш някой опитен развъдчик на породата, който да ти бъде нещо като наставник, да можеш да се съветваш с него, да обсъждаш, да спориш и да се развиваш по този начин. Обикновено такъв става развъдчика, от където си купил кучето, но не е задължително. Добре е наставникът да има голям опит и да е открит и добронамерен. Най-добрият учител е този, който наистина се радва на успехите на учениците си, когато те го изпреварват, когато техните успехи са и негови.
Обратното, когато развъдчика е свръхамбициозен и себичен, той не би станал добър наставник, защото няма да е искрен в оценките си за работата на учениците си. От такъв наставник само можеш да чуеш, че всичко с кучето ти е прекрасно и, че когато има проблем, това е така, защото сега расте, а като порастне всичко ще се оправи.

Конкретно за Баркли. Допълнителните снимки ме убедиха в това, което предположих. Погледнете коментара на стандарта има го и на моя сайт и сами си отговорете така ли трябва да изглеждат предните лапи. Имах подобен случай в моето развъждане. Едно невероятно куче, с единствен проблем на 3-4 месеца - чипъндейл или цигулковидни предни лапи. Кучето замина за Кипър и 2 години не бях чувал нищо за него. Сега тази есен ми изпратиха снимки от изложба, на която съдия е Стефан Шинко, който го е направил ВОВ и съответно е шампион на Кипър. Кучето се е развило невероятно и проблема с предните лапи се е прикрил до известна степен от силно развитата мускулатура. За да се случи това, обаче, трябва кучето да има достатъчно широки рамене.
Снимките на това куче - RAMBO BO KARAKONDJOL, можете да видите в личната ми галерия.

#173 Guest_LucaB_*

Публикувано: 05 February 2008 - 03:55 PM

'Най-добрият учител е този, който наистина се радва на успехите на учениците си, когато те го изпреварват, когато техните успехи са и негови.'
Подкрепям това твърдение и с 'двете си ръце', защото и моите изказвания бяха именно в тази насока! Смятам, че това е пътят, който трябва всички да следват, за да има положително развитие при развъждането и отглеждането на всяка една порода! Това трябва да е началната стъпка на всеки- да открие своя учител /наставник/, да бъде прилежен ученик, никога да не забравя откъде е тръгнал, да има ясна цел и не на последно място, да се 'пооглежда винаги встрани докато пие от извора на колене'- източниците на знания са многобройни и за да бъде човек винаги информиран, трябва да бъде и любознателен т.е. извънкласната работа няма никога да навреди- важното е да имаш усета и да умееш да отсяваш онова, което би ти било полезно!  ;)
Има и още какво да кажа, за да довърша мисълта си! Имам и, разбира се, конкретни въпроси! Довечера ще се възползвам от по-свободното си време, за да се включа отново!
.....искрено  се надявам на една градивна полемика, която лично на мен би ми била полезна, иначе празнословията ми са ненужни- будят усещания у мен, които ме карат да се чувствам странно ;D, а аз съм свикнала на дисциплина и реални неща, назовани с реалните им имена- нека не похабяваме словото в губене на време!!! ;)
До довечера!

#174 Guest_LucaB_*

Публикувано: 05 February 2008 - 06:16 PM

По т.1 'Напоследък избягвам да го правя, защото когато кажеш за недостатъците, които виждаш (след като са те попитали и помолили да го направиш), стопаните на кучето се обиждат и със страшна сила се хвърлят в обятията на някой, който ще им каже, че кучето им е перфектно и няма никакви недостатъци(обикновено това е човека, който им е продал кучето).'
Тук бих казала 'не задавай въпроси, от чиито отговори се страхуваш'! Тъжно, ала истинско! Аз не бих се обидила, бих потърсила съвет за коригирането на съответните недостатъци- самолюбието никога не е било от полза!!!

т.2 'Всички ние произвеждаме кучета и знаем, че няма как всички произведени кучета да са отлични, превъзходни и всички да станат шампиони. Всяко куче, обаче, е ШАМПИОН В СОБСТВЕНАТА СИ КЪЩА.'- - тук само за да разведря малко темата, мога да вмъкна, че познавам ШАМПИОНА НА ДВОРА и тя се казва Луци! Разбира се това е в кръга на шегата и беше кратко лирично отклонение от съществото по темата ;D ;)!
За Барко : 'Конкретно за Баркли. Допълнителните снимки ме убедиха в това, което предположих. Погледнете коментара на стандарта има го и на моя сайт и сами си отговорете така ли трябва да изглеждат предните лапи. Имах подобен случай в моето развъждане. Едно невероятно куче, с единствен проблем на 3-4 месеца - чипъндейл или цигулковидни предни лапи. Кучето замина за Кипър и 2 години не бях чувал нищо за него. Сега тази есен ми изпратиха снимки от изложба, на която съдия е Стефан Шинко, който го е направил ВОВ и съответно е шампион на Кипър. Кучето се е развило невероятно и проблема с предните лапи се е прикрил до известна степен от силно развитата мускулатура.' Възможно ли е в процеса на растеж, кучето да се 'пребори' с този недостатък т.е. това да се израсте /цигулковидните предни лапи/?
'Кучето се е развило невероятно и проблема с предните лапи се е прикрил до известна степен от силно развитата мускулатура. За да се случи това, обаче, трябва кучето да има достатъчно широки рамене.'
Тук моето питане е свързано с развитието на добрата мускулатура! Една добре развита мускулатура е резултат от добра физическа тренировка + хранителни добавки или има друга формула?!?!? По този въпрос съм се консултирала с различни специалисти, но както писах по-горе 'обичам извънкласната работа' и смятам, че допълнителните съвети и мнения, не ще ми навредят! ;)
До тук вече имаме направени известни 'констатации' относно  моментното развитието на Барко! Някой може ли да се нагърби с тази отговорност да даде предположение как ще изглежда 'момчето', след приключването на неговия растеж- ако това може да се прогнозира... готова съм да чуя! Другия ми въпрос е свързан с килограмите- какво трябва да бъде теглото на едно 5-месечно куче??? Коя е най-добрата диета /хранителен режим/ за кучето през 6 до 9 месец? За или против хранителните добавки сте?
Май, зададох доста въпроси.....?! На всички тях съм получавала отговори от различни места, но ще се радвам и тук да ги 'разнищим'!
Мисля, че точно тук и сега е мястото УЧИТЕЛИТЕ да се намесят и нека ОБУЧЕНИЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА :yahoo:!
P.S. И нека всички съвети бъдат добронамерени /от любов към породата/, няма да ми е приятно пак да откривам лични пристрастия- добрия професионалист, никога не съди за чуждото по своето /малки и доказани PR-стратегии/. Нека се абстрахираме от собствените си въления и да погледнем открито проблемите!
Никога не съм се страхувала от истината! Лъжливите крачки може да са по-къси, но са по-трудни....! ;)

#175 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 06:51 PM

Мойто мнение е, че при Булдога добре развитата мускулатура е резултат от добра наследственост+качествено хранене. В никакъв случай не трябва да се тренира кучето, защото породата не е предназначена да понася тежки физически натоварвания. Когато чуя, че някой булдог тича 3 км. веднага ми става ясно, че това куче има 5 см. нос.
Движението трябва да бъде ходене по твърда повърхност-асфалт или цимент и 15мин. бърз ход на каишка на ден са достатъчни.
Ако храните с Роял Канин няма нужда да му давате абсолютно нищо допълнително. Когато чуя от развъдчик, че дава калций профилактично като витамини ми настръхва косата.
Не се наемам да прогнозирам как ще изглежда кучето като порастне и не мисля, че някой може да го направи. Не знам дали видяхте снимките на Рамбо в Кипър, но кучето е впечатляващо, въпреки аналогичен недостатък в детството. Много малко неща можете да направите за да промените това, което е дадено от родителите и ако някой твърди, че с тренировки, правилно снимане и други "отработки" ще постигнете невероятни резултати, то или ви заблуждава(съзнателно или неволно) или не разбира.
Това, което можете да направите е да го храните максимално добре в зависимост от възрастта и да му осигурите добро движение, но не прекалено.
Трудно може да се даде схема колко да тежи кучето в определена възраст, защото различните кучета се развиват с различна скорост. Вичждал съм напълно завършени кучета на 10 месеца - Туз от Евразия и кучета, които се оформят все още и след 2-рата си година.

#176 Guest_LucaB_*

Публикувано: 05 February 2008 - 07:10 PM

За
RAMBO BO KARAKONDJOL- от личната галерия не мога да извадя снимката в нейния реален размер, не знам... може би причината е при мен или не го 'правя като хората' :-! Ако е възможно, бих помолила снимката да се качи тук в темата, или МОД да разясни къде 'бъркам' в опита си да отворя снимките от галерията....;)

#177 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 07:31 PM

Модераторе, само не така избирателно моля

И Валери аз нито имам комплекси да избивам, нито се пъна да се доказвам. ..нито пък съм гузна за нещо.

Само ще ви кажа, че много от думите ви са твърде фалшиви и въздух под налягане.

Учете си и поучавайте както искате и когото искате - хората рано или късно ще проумеят сами за себе си много неща и ще отсеят кое е действителност.

Сега спирам, защото явно човек когато казва истини става твърде неудобен. Но ако все пак не се въздържите вече ще изкарам факти. Въпреки, че изобщо не ми се занимава с вас и ми се иска и завбъдеще да е така.Само за последен път ви моля да спрете с безкрайните си злостни коментари.

#178 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 07:43 PM

Здравейте, на всички! :blink:Най-после свободно време, за да попрочета всичко изписано от снощи,та до сега! Въпреки, точният и ясен отговор на Валери, с който е казал всичко, нека и аз да кажа нещо на Катя, защото нападките и са и към мен!
Кате, преди 2 год.,по повод на подобно твое изказване, насочено към мен, в личната ми поща, аз реших да прекратя всякакъв контакт с тебе.Много добре знаеш,какви са били чуствата ми към тебе, преди това! Сега, незнайно защо, отново си позволяваш да ме нападаш!?! Та даже съвети и препоръки ми даваш....,моля те, аз не ти ги искам! Защо започваш пак -цитирам "бих те посъветвала да престанеш да се маскираш зад разни вече отиграни фрази като любов към породата, коментари свързани с проблемите с НАШАТА порода и т. н, защото съм наясно, че изобщо някога едва ли би могла да изкоментираш директно каквито и да е проблеми...само ще кажа, че много говориш, а нищо не казваш. Кое ти дава право, да мислиш , че аз не обичам породата и че не съм способна, да коментирам каквито и да било проблеми свързани с нея, та даже ме обвиняваш в празнословие! Напротив, аз обичам породата, запозната съм с проблемите свързани с нея, което ми позволява да коментирам! Моите кучета, се гледат в отлични условия, получават отлична храна и отлична ветеринарно-медицинска помощ, когато това е необходимо!Всеки,който е посетил развъдникът ми, включително и ти, е запознат, с условията в които ги отглеждам,както големите така и произведените от мен бебета.На никой не съм отказвала, да види всичките ми кучета, не съм отказвала съвети и винаги съм се старала да помогна, с каквото мога!Доколко съм успяла - ами попитай моите клиенти, с които съм, в добри приятелски отношения! Моля те, не заблуждавай хората в този форум, че ти звънят разгневени купувачи и че точно ти ,се опитваш да помогнеш.Да, сигурно ти е звънял един единствен, с който така и не можахме да се разбереме, кой има право да избира първи от произведените в развъдника бебета-развъдчикът или купувачът.Това Кате, е съвсем нормално-да има и недоволни купувачи, още повече,когато не са запознати с принципите в кинологията.Е, сигурно и аз имам вина, трябваше от самото начало да го предупредя, че съществува и такъв вариант, развъдчикът да пожелае да остави за себе си,това, с което би искал да продължи по-нататък развъдната си програма.Така че,ако имам проблеми,то определено смятам, че съм способна да се оправям и сама, и не съм те молила да ми ставаш "адвокат"! Цитирам "Човешкото отношение,май ти липсва-това ми говори,че просто натурата ти е такава и си отговарям на доста въпроси" Моля те, въздържай се от такива заключения!Това го чувам,за първи път от тебе-както казах, човешките ми отношения, с всички мои колеги и клиенти, са абсолютно приятелски!
Сега относно Style Bullet Bellissima-аз ти предоставих, ти да направиш своя избор и това беше тя.Както подчертава Валери,няма как всички произведени кучета, да са еднакво качествени,отлични, превъзходни и т.н.Белисима е едно прилично женско куче и при правилно проведена селекция в развъждането, може да се получи добро поколение.Ако твоето мнение не е такова, то начинат е само един-спираш я от развъждане!Но доколкото виждам, ти отново си предвидила да я пускаш в развъждане, което не разбирам - хем не става, хем отново ще се развъжда и поколението от нея, го предлагаш като качествено, за добри пари! /а  не например като дом.любимци/ Основната цел на всеки развъдчик е да произведе на първо място,здраво поколение и на второ, то да е по-добро от родителите си!Аз например, когато видя, че дадено куче не става за развъждане, т.е. недостатъците са му доста и съществени и определено няма да донесът нищо добро, на създаденото от него поколение,просто не бих го допуснала до развъдна дейност!Така че, не е нужно да си магьосник,просто бъди развъдчик!
Наистина грижите около отглеждането и създаването на качествено поколение при тази порода,са адски много и е много изморително- тук си напълно права.
Кате,неприязън няма!Ако бъдеш по-сдържана в изказванията си,ако престанеш да си въобразяваш,че всички са против теб, та даже "не желаеме да съществуваш",наистина ще се почустваш по-добре!Ами Валери отново е прав-страдаш от някаква параноя и някакви комплекси.В този клуб, наистина взаимоотношенията са добри, това в никакъв случай не значи, че нямаме спорове, но те са свързани с развитието на породата и смятам, че са абсолютно градивни, защото в БГ, породата наистина върви напред!
Цитирам "След година-две,няма да съм само аз,ами ще има и такива като Мила,които ще се занимават,с развъждането на породата.Вземете и приемете факта, че не сте единствените!" Защо е този тон!?!Не си спомням някой да е оспорвал съществуването ти!Даже напротив, спомни си колко много се радвах, заедно с тебе,когато внесе Уран!Спомни си,как не пестих суперлативите си, когато отиде да заплодиш в Унгария!Това е нещо наистина достойно, не всеки би го направил! Сега, не разбирам защо така изведнъж,хвърляш обвинения,че ние сме против тебе,та даже против Мила,която наистина не познавам, но с удоволствие ще се запозная!Моля те, не настройвай хората,с които не се познаваме / защото за да ми бъде отговорено,по начина по който ми отговори Мила, на съвсем доброжелателното ми предложение,за по конструктивни и
градивни диалози /,явно съм и била описана, в много "черни краски"!
Накрая,всеки е добре дошъл!Наистина уважението, ни един към друг, никак не е излишно!
Професионализмът изисква много работа и реална преценка,на това с което разполагаме.Ако сложиме "розови очила",до никъде няма да стигнем!
Важното е да вървим напред и да съумяваме от хубавото,да направиме още по-хубаво! ;)

#179 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:02 PM

УВАЖЕНИЕТО НИ ЕДИН КЪМ ДРУГ НИКАК НЕ Е ИЗЛИШНО!!!
Сама го казваш!

Цитат:"И Валери аз нито имам комплекси да избивам, нито се пъна да се доказвам. ..нито пък съм гузна за нещо.

Само ще ви кажа, че много от думите ви са твърде фалшиви и въздух под налягане.

Учете си и поучавайте както искате и когото искате - хората рано или късно ще проумеят сами за себе си много неща и ще отсеят кое е действителност.

Сега спирам, защото явно човек когато казва истини става твърде неудобен. Но ако все пак не се въздържите вече ще изкарам факти. Въпреки, че изобщо не ми се занимава с вас и ми се иска и завбъдеще да е така.Само за последен път ви моля да спрете с безкрайните си злостни коментари."
Хайде стига!Нека да се УВАЖАВАМЕ!

#180 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:52 PM

Eто една малка хубавица :wub: :wub: :wub:
Качена снимка
:wub: :wub: :wub:
Качена снимка
:wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема