Английски булдог - говорилня
Публикувано: 05 February 2008 - 09:16 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 09:30 PM
Искам да те помоля да извадиш "Фактите", с които заплашваш, много те моля!
Публикувано: 05 February 2008 - 09:35 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 09:37 PM
Ние започнахме да обсъждаме едно куче. Теб, Катя, никой не те е споменал. Как иначе можем да си обясним злобата и агресията, която се изля от теб, освен с "Гузен негонен бяга"???
Никой не те е споменал, а ти започваш да се обясняваш, при това съвсем не по темата. Всички останали се опитват да бъдат конструктивни, а ти нападаш хората и им даваш обидни квалификации.
Аз съм изумен. Явно си имаш проблеми.
Публикувано: 05 February 2008 - 09:43 PM
MOD: belissima, ти си тази, която непрекъснато дава квалификации и нагрубява останалите. И това е последното ти предупреждение.
Публикувано: 05 February 2008 - 10:12 PM
Живи и здрави!
Публикувано: 05 February 2008 - 11:03 PM
Просто нямам думи и млъквам!Явно колкото и да искаш, щом от отсрещтната страна не се поема, няма смисъл от повече приказки!Сигурно за някои е по-изгодно да се правят на обидени! Валери,с тебе сме водили такива спорове,/слава богу не сме стигали до обидни епитети/,разбира се всички свързани със селекцията и развъждането и въпреки всичко се уважаваме / поне аз тебе /,защото когато започнах преди 8 години, с тази не лесна,за развъждане и отглеждане порода, ти беше до мене и слава богу!В последствие и между нас се разразиха спорове,но определено конструктивни,защото както при тебе,така и при мене, нещата вървят напред и това ме радва!
За останалите почитатели на този форум, вече ме познавате отчасти,поне като ник-нейм,а надявам се, за в бъдеще и лично!Надявам се, да продължим стойностните диспути и за напред!
С уважение:Елена или /Style Bullet /
Публикувано: 05 February 2008 - 11:14 PM
Да, Елена в началото беше безкрайно добронамерена когато бях в образа на поредният клиент...каручката се преобърна когато явно заявих намеренията си за развъдна дейност тогава се превърнах незнайно защо в пречка...
По повод Белла. За да не съм голословна и за да защитя твърдението си, че смятам, че се прикриваш зад някакъв параван ето ти писмо с добронамерена препоръка към опасенията ми за дефектите на кучето с което се сдобих. Само да подчертая, че отдавна ги приех и както си личи от запложданията до момента и следващото й заплождане, което възнамерявам да й бъде последното ако изобщо се случи се старая да поправя нечии недоразумения, които отдавна в прогресиращите развъдници не са толкова често срещано явление....към писмото отговор на Докторката на опасенията ми, че Белла държи твърде високо ушите ето какво получих от човек, който е Професионалист, Милее за породата и т.н използвани клишета и не на последно място СЪДИЯ на 2ра група!!:
Sat, 15 Oct 2005 19:18:59 +0300 (EEST)
From: "Elena Jordanova" <stylebullet@abv.bg> Add to Address Book Add Mobile Alert
To: "Katia Angelova" <catenceto@yahoo.com>
Subject: Re: za BELLA
Много внимателно
разгледах снимките на Бела-тя е едно
много хубаво куче,единствено ушите ме
смущават на този етап!Спомням си,че майка
и беше с такива уши като малка и също
много ме дразнеха,но като порасна се
оправи.Знаеш ли,мисля си дали не би могло да
се направи нещо с тези уши
хирургично!Със сигурност знам бултериери с
клепнали уши,чрез хирургична намеса/което
изобщо не личи/ги изправят!Не знам дали да
не попитам някой ветеринар,дали не би
могло да се направи нещо по въпроса!Ти
какво мислиш по въпроса-защо да не
пробваме?Разбира се за това не трябва да се
казва на никой!Иначе кучката има
невероятно тяло-като излята е!
Също трябва да отбележа,че имаш
значителен напредък в снимането на куче!
Пиши какво мислиш по въпроса!
Mon, 17 Oct 2005 14:19:23 +0300 (EEST)
From: "Elena Jordanova" <stylebullet@abv.bg> Add to Address Book Add Mobile Alert
To: "Katia Angelova" <catenceto@yahoo.com>
Subject: Re: za BELLA
Здравей Катя,
при първа възможност ще попитам за
ушичките,но първо трябва да намеря добър
ветеринар,който да разбира от това и да
му имам доверие.Но по принцип ще попитам
няколко доктора какво мислят по
въпроса
до тук с професионализма! Белла не е с отрязани уши и слава Богу че не послушах тези брилянтни съвети.
Моля теее, не ми се сърди много :'( :huh: :'( някой от рано е писал сценария на "кръцни-срежи"
Публикувано: 05 February 2008 - 11:49 PM
Е,това е,много ме засегна ;)!И какво общо има тук, професнионализмът ми?
Публикувано: 05 February 2008 - 11:57 PM
весела вечер от мен - твърде много време ти отделих.
замисли се над думите си и спри пак ти казвам да злословиш и се самозалъгвай кооолкото си щеш...
Всъщност - за последно нека ти припомня:
Пример за негативното ти отношение беше когато в Пловдив придърпа отсрани ринга съдията, който съдеше кучетата ни и между 2 коли започна да му държиш сметка, защо е присъдил БОБа на Уран и имал ли си на представа от пропорции и тем подобни. А съдията ти отговори, че той така е преценил!И много правилно!Евала ама на теб не ти прави чест! Не ти прави чест и другите коментари, които не спря да правиш. Няма да ги коментирам тях ти си ги знаеш, но и аз ги знам до един.
ух, изкушавам се да "пейстна" още нещичко ама вече слагам край. мисля, че стига на разумните тук хора да си направят правилните изводи.
Публикувано: 06 February 2008 - 12:24 AM
#192 Guest_LucaB_*
Публикувано: 06 February 2008 - 09:10 AM

Е-е-ех, нито е да кажеш нещо, нито да си замълчиш- тя никаквата не е!!!
А, щяхме да бъдем конструктивни, диалогични, градивни...., явно разбираме тези понятия по различен начин. Ще се въздържа от коментар, защото имам чувството че сме разноезични- Вавилонска кула!

....и аз вече не знам какво да мисля, но пък ако си позволя да излея мисълта си в няколко реда или ще засегна някой или МОД ще ме санкционира! То в главата ми такава 'каша' настана, че кой знае каква глупост мога да изтърся?!? Арабски мъдрец беше казал 'че не случайно Всевишния ни е дарил с две уши и една уста- повече да слушаме и по-малко да говорим'. Аз на този етап ще се придържам към тази пословица ;)
Публикувано: 06 February 2008 - 09:13 AM
"Трябва да ти кажа,както виждаш и публично го заявявам,че ако имам едно прекрасно куче,с някакъв незначителен козметичен недостатък,който би му попречил да стане шампион,бих направила всичко,за да го отстраня!"
Не бих искал да осъждам, когото и да било, но смятам, че това изказване е повлияно от високия градус на емоцията в дискусията. Ако пък е истина и верую на Елена, много жалко, защото каквато и да е интервенция върху кучето има за цел да заблуди - съдии, купувачи, развъждачи. Няма никаква полза за развъждането, ако прикриваме дефекти, които се унаследяват. Нали в следващите кучила ще се появят отново. Цитата е изваден от цялото изказване, където се уточнява, че става дума за дребни и незначителни дефекти, но въпреки всичко смятам, че дори и за дребни такива, не трябва да ги прикриваме, именно защото се унаследяват и прикриват ценна информация за развъждането. А ние сме преди всичко развъждащи породата.
Мисля също, че едва ли има шампиони, за които се знае, че имат такива интервенции. Това е наказуемо и биха ги лишили от титлите. Ако има такива, то те не са в нашата порода, а това не е нещо, което бих искал да копираме от други, много по-комерсиални за времето си породи.
Публикувано: 06 February 2008 - 02:45 PM
Ок.значи аз имам един много простичък ВЪПРОС КЪМ StyleBullet:
Имената на кучетат с такива интервенции правени за даун-фейса?
Предварително Благодаря !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 06 February 2008 - 02:51 PM
Публикувано: 06 February 2008 - 02:55 PM
Публикувано: 06 February 2008 - 03:00 PM
Цитат
Това е интереснна информация, г-жо Йорданова! Бихте ли споделили кой световно известен бултериер е с подобна козметична интервенция( направена с цел подобряване на неговия downface)? Между другото много хора спекулират с вашето име ( най-вече в Сф ) и едно ваше бивше куче. Кучето Майк, което беше внесено от Германия, но феновете в БГ така и
не можаха да го видят! Хората говорят, че било с много дефекти, не само козметични, но аз лично не вярвам на хората, тъй като кучето е с много силен произход- внук на Einstein the Joker( ako ви говори нещо), a и самият г-н Georg Scherzer -титуляр на разв. alten Veste продължава да пита за Маик....след като минаха толкова години. Аз също съм любопитен да разбера какво е станало с кучето, г-жо Елена Йорданова!

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 06 February 2008 - 03:11 PM
Така де дали да си взема английски булдог хубаво куче ли е ааа и искам да попитам колко килограма трябва да тежи за нормален английски булдог ако може да ми бъде отговорено ще бъда много благодарен ! :blink:
[/quote
Първо опознай породата и ако си готов за нея си вземи!Прочети за самата порода повечко,понеже не е лесно да се грижиш за такова бидонче!Лично аз имам три,но получавам ценни съвети от хората,които развъждат породата в България.За което им благодаря!!! :yahoo: