Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#201 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 February 2008 - 03:37 PM

Toby and Roby, ако проявяваш интерес към породата, би могъл/а да прочетеш за стандарта на булдога ето тукgeocities.com/sparkling_bulldogs/nachalobg.htm
За развъдниците //както в България, така и в Европа/ можеш да прочетеш тук www.eurobreeder.com/breeds/bulldog.html
Връзка с КЛУБ " БУЛДОГ - БЪЛГАРИЯ, ето от тук  brfk.org/tshlenove.php

Извън контактите- продължавам да следя 'дискусията' внимателно ;)! Днес в зодията ми пише да се опитам да открия баланса м/у емоциите и здравия разум- B)!

#202 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2008 - 04:55 PM

Така е,всяка козметична интервенция е забранена и ако се открие от съдията,кучето се дисквалифицира!Отнемат му се всички титли и т.н.Затова и на клубните изложби,английските съдии,много внимателно проверяват, освен всичко друго,и ушите при булдога!Така че,ако някой се реши на някаква корекция при кучето си,то той си носи отговорността!Това е същото, както в спорта,ако те хванат с допинг в кръвта,ти се отнема шампионската титла и търпиш наказание!Аз лично,такива корекции при моите кучета, не съм си позволявала да правя до този момент,но кой знае,никога не е късно да станеш за резил!  ;) Все пак,точно като съдия съм откривала изкуствено поставен тестис!
!Валери,така е водена съм от емоциите,но ако недостатъкът/всички знаем,че идеално куче няма /,е наистина незначителен.....кой знае,както казах,никога не е късно да станеш за резил! ;D
Колкото,до развъждането ми до този момент,ти го знаеш прекрасно,познаваш всичките ми кучета / в моят развъдник/,а тези които са продадени в чужбина,ги виждаш на снимките,в сайта ми /за съжаление, все не остава време да кача и другите, изпратени ми от клиенти,но и това ще стане/,сега по-важното е,да се грижа за бебетата си.Освен това,99% от тези които са купили от мен,се връщат да купят още,което означава,че са доволни от това,което са получили  ;)

LORD_BULL  -кучето Майк си е живо и здраво,но се отглежда като домашен любимец,за съжаление се оказа,че в семенната му течност няма нито един сперматозоид.Има си кучето,два абсолютно истински тестиси, в скроталната торбичка,полово много активен,но за съжаление стерилен!Г-н Georg Scherzer ,беше уведомен за този проблем с писмо от мен,но той просто не отговори,така че се учудвам,че се е интересувал от кучето!Освен това,кучето беше закупено от мен за 2000 марки,като шоу-класа куче и за развъждане,но когато пристигна в БГ -1.беше с ужасен рахит,такова нещо до този момент не бях виждала и много се разстроих,защото все пак идваше, от наистина много известен германски развъдник.Както и да е,това в процеса на израстване успях да корегирам на  99%.
2.Въпреки,че кучето беше закупено като куче за развъждане и шоу,още при пристигането му / на 4 мес. /имаше прогения /.
3.Като глава,фейс и тяло беше отлично!
Нека да ми прости господ,но аз продължавам да си мисля,че на кучето са му прищипани семепроводите, /защото заболяване на половите органи при мене не е е имало,а в семенната му течност нямаше нито един сперматозоид,даже и мъртъв./Това озночава,че тестисите произвеждат сперматозоиди,но те не могат
да преминат нагоре по семепроводите,защото те са запушени,което може да се получи или при възпалителен процес и то той трябва да е бил двустранен или при механично въздействие!
Не знам,за какво се спекулира, но ето това е истината и затова и кучето не е показвано никъде!Прогенията при бултериера,както знаете е дисквалификация!
А колкото до феновете,всички които искаха да го видят,дойдоха и го видяха,кучето не е покривано!

#203 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 05:22 PM

"Е-е-ех, нито е да кажеш нещо, нито да си замълчиш- тя никаквата не е!!!
А, щяхме да бъдем конструктивни, диалогични, градивни...., явно разбираме тези понятия по различен начин. Ще се въздържа от коментар, защото имам чувството че сме разноезични- Вавилонска кула!"

LukaB,защо да не сме конструктивни,градивни,диалогични,ето аз изказах едно мнение,което веднага предизвика реакция от хора,които даже не се занимават с тази порода!Това е диалога,един мисли едно,друг друго и в крайна сметка се стига до истината!По този начин,всеки може да се корегира или не,това си е негово решение!
Конструктивни,градивни,това значи,да не се обиждаме,заяждаме и т.н.,а просто всеки да каже, своити виждания по даден въпрос.
Когато се зададе въпрос на Валери и той наистина, най-добронамерено отговори,беше нападнат,защо?Ето това за мене не е конструктивно и диалогично!Същото се получи,когато аз подкрепих неговия апел,да обсъждаме породата ни,с всичките и проблеми,а не само да се прехласваме по кучетата си,но бях разбрана погрешно.

#204 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 05:42 PM

Цитат

LORD_BULL  -кучето Майк си е живо и здраво,но се отглежда като домашен любимец,за съжаление се оказа,че в семенната му течност няма нито един сперматозоид.Има си кучето,два абсолютно истински тестиси, в скроталната торбичка,полово много активен,но за съжаление стерилен!Г-н Georg Scherzer ,беше уведомен за този проблем с писмо от мен,но той просто не отговори,така че се учудвам,че се е интересувал от кучето!Освен това,кучето беше закупено от мен за 2000 марки,като шоу-класа куче и за развъждане,но когато пристигна в БГ -1.беше с ужасен рахит,такова нещо до този момент не бях виждала и много се разстроих.Както и да е,това в процеса на израстване успях да корегирам на  99%.
2.Въпреки,че кучето беше закупено като куче за развъждане и шоу,още при пристигането му / на 4 мес. /имаше прогения /.
3.Като глава,фейс и тяло беше отлично!
Нека да ми прости господ,но аз продължавам да си мисля,че на кучето са му прищипани семепроводите, /защото заболяване на половите органи при мене не е е имало,а в семенната му течност нямаше нито един сперматозоид,даже и мъртъв./Това озночава,че тестисите произвеждат сперматозоиди,но те не могат
да преминат нагоре по семепроводите,защото те са запушени,което може да се получи или при възпалителен процес и то той трябва да е бил двустранен или при механично въздействие!
Не знам,за какво се спекулира, но ето това е истината и затова и кучето не е показвано никъде!Прогенията при бултериера,както знаете е дисквалификация!
А колкото до феновете,всички които искаха да го видят,дойдоха и го видяха,кучето не е покривано!

Благодаря Ви за подробния отговор!
Ако казвате истината и Майк е жив и здрав ще Ви помоля да публикувате някоя
негова снимка в Кл. форум на БКК АБТ, ако това не Ви затруднява разбира се.
User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#205 Потребителят е офлайн   Toby and Roby ! Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 05:42 PM

LucaB много ти благодаря за полезната информация още от днес почвам да чета  ;) пак благодаря !

#206 Потребителят е офлайн   Toby and Roby ! Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 05:50 PM

може ли да попитам горе долу колко му е цената ще ви бъда много благодарен ако ми отговорите ;)  :blink:

#207 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 06:01 PM

Колкото до твърдението на Катя,за преобърната каручка,когато съм разбрала за намерението и да развъжда,не е вярно!Още когато, тя взема кучето от мене,заяви,че има такива намерения.След това, и тя не може да го отрече,аз наистина се радвах,когато купи Уран и внесе нова кръв в БГ.Не може да отрече,че искрено я похвалих и зарадвах,за това, че се е дигнала от БГ,за да заплоди в Унгария,което е пак внасяне на нова кръв у нас.Нещата се преобърнаха много след това,когато бях нападната от нея,че съм качила снимки на Бела,в моят сайт, без да и поискам разрешение за това,а всъщтност те ми бяха изпратени от самата нея,3-4 мес.преди това,именно с тази цел,да ги кача в сайта си!Писмото и беше остро и обидно,това преобърна каручката!
За разлика от нея,аз си признавам всичко направено от мен,само че и тук за Пловдив,това не е така!Не съм придърпвала никой,просто поисках да ми разясни,с какво едното куче превъзхожда другото,защото в оценителните листове,това не го пише,а всеки се интересува,какво всъщтност е наклонило везните,за взетото решение.Какво лошо има в това,след изложба винаги се коментира представянето на появилите се кучета.Затова и човек,трябва да ходи по изложби и при различни съдии,защото един харесва едно,друг друго.Едното куче,ще се хареса повече на един съдия,защото.....,при друг ще спечели другото,пак защото........Ето това е важно да го знае всеки изложител!Така че,обяснение за преценката на съдията не можеш да искаш и да оспорваш решението му,но да поискаш разяснение,защо не!?!

#208 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 06:40 PM

"Благодаря Ви за подробния отговор!
Ако казвате истината и Майк е жив и здрав ще Ви помоля да публикувате някоя
негова снимка в Кл. форум на БКК АБТ, ако това не Ви затруднява разбира се."

Кучето можете да го видите,когато пожелаете!Той се отглежда от наш познат в София.Вече е доста възрастен-роден е на 01.01.1999 год.Мога да Ви представя и неговото родословие, даже е вписан и ПК на БРФК.Снимки имам, трябва да ги потърся и да ги скенирам,за да мога да ги публикувам.

#209 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 06:46 PM

StyleBullet,защо винаги казваш да не се прехласваме по нашите кучета?За мен те първо  са домашни любимци,на второ място титлите(ако ги постигнат,разбира се) и на последно парите,които могат да ми донесат!Ако се водя повече по комерсиалната част,мисля че имам възможноста да си купя още много кучки и да  вадя на конвейрн булдоци!Но това означава да променя себе си,като човек и отношение към любимците си а аз наистина обожавам,тази порода! :kuchence:По отношение на развъдната дейност надявам се да отгледам достойни(в което не се съмнявам) за породата си кучета и ако са такива наистина, дай Боже,да имат потомство,с което да се гордея един ден!Не приемай думите ми,като заяждане просто казвам какво мисля за моите "бидончета"...и няма нищо лошо,в това да и се радваме :yahoo:.Нали,така?Ако си видяла нещо обидно в думите ми,достатъчно съм възпитан да се извиня!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#210 Guest_LucaB_*

Публикувано: 06 February 2008 - 07:35 PM

Към д-р Елена Йорданова

Бих могла да се съглася с Вашето твърдение отчасти и ще се обоснова: към момента, в който аз написах това свое изявление, цитирано последствие от Вас, никъде не видях градивни коментари и желание за диалогичност, напротив изказваниятя бяха по-скоро жлъчни, а желание дори и да е имало от някои, с голямо прискърбие трябва да си признаем, че диалог не се получаваше. Причините за тази ситуация /не случайно метафорично я сравних с Вавилонската кула/  не желая да коментирам! Искам да изясня някои емоции възникнали в предходните дни, за да не оставаме с погрешни впечатления едни за други- в никакъв случай не съм желала да действам нападателно към Вас. Моята 'агресия', ако въобще мога така да определя тогава възникналите у мен чувства, беше породена от redy. Аз наистина не познавам този човек, никога не съм се сблъсквала с него дори и тук във форума, но съм имала 'честта' да се натъквам на всички негови изказвания в различните теми и ако трябва накратко да обобщя впечатленията си за него - ще кажа само едно 'ябълката на раздора' във всяка една тема! Това, разбира се, може да се разглежда двояко, тъй като всички знаем, че в спора се ражда истината, но мен не ми се нрави 'начина', по който redy дава ход на споровете! Навсякъде го бях срещала да се 'изявява' и като го видях и в тази тема 'буреносен облак се стовари на главата ми ;D'. От там насетне се включихте и Вие, а мен ме понесе 'инерцията' и си позволих повече емоции, които по принцип не са ми в природата B) Не съм привърженик на агресията и определено начинът, по който се завъртяха нещата беше на път да ме 'извади извън релсите' и тук искам да добавя, че скритата агресия е много по-лоша от явния изблик на чувства. Заставам твърдо зад всяка своя мисъл, казана от самото начало- ако някой ме е разбрал погрешно съжалявам /аз нямам задни мисли и лични отношения, подобни слабости си позволявам само в къщи/; ако съм била по-емоционална не мисля, че е нещо фатално, защото и аз колкото и да съм  уравновесена и сдържана, също съм способна на по-бурни емоции, това са нормални човешки реакции все пак.
Темата 'живна' и е истина, че се търси диалогичност, но бих се радвала и на прозрачност- за да се уважаваме, трябва да си вярваме! Точно тук искам да изразя своето мнение и за хирургическите интервенции, които не само правилата забраняват, ами и 'етичния кодекс' на развъдчика не ги допуска. като се абстрахирам от нарушението на правилата, личното ми мнение е негативно, тъй като целта на тези манипулации е не здравето на кучето, а въведението в заблуда- на съдии, купувачи и пр. Към подобни похвати се прибягва, за да задоволим собствените си егоистични нужди, а не от любов към кучето- това за мен е измамно и трябва да си отговорим кого заблуждаваме всъщност, ами най-тежкото е, че освен съдии и купувачи, заблуждаваме и самите себе си- ето на това му викам захласване! Грешките биват пораждани от собствените ни слабости, но всички грешим- кой ли не е допускал грешки...!?! Съдник никому няма да ставам! Важното е да съумяваме да се учим от грешките и да се стремим да не ги повтаряме! Някой беше казал, че за всяка грешка има прошка...! Някога на мен това ми беше най-трудното: да си признавам грешките, да вдигам глава и да искам прошка- ох, добре че се справих с подобни низки чувства , защото те 'дърпат' човека само надолу ;)

#211 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 07:46 PM

bulldogmen,така е,хората са различни,едни се прехласват по кучетата си,
другите си ги обичат не по-малко, полагат много грижи,влагат много средства,както по отглеждането им,така и за закупуването на нови по-качествени кучета, от добри развъдници,с добра кръв,само че не  умеят да се прехласват!Аз също убожавам кучетата си,още повече,че много от тях съм създала аз,но това не ми пречи да виждам недостатъците им и да се опитвам да ги коригирам в следващите поколония,с по правилно подбрани връзки.Колкото до производството на конвейрн,не съм съгласна,това е много трудна за отглеждане и възпроизводство порода,много работа и безсънни нощи,за да си позволи човек само да размножава / тоест произвеждане на конвейрн /.Все пак развъдникът е за това развъдник за да развъжда,разбира се спазвайки правелниците за селекция и развъждане,а аз ги спазвам!А това дали е така- може да се обърнеш, към главният отговорник по развъдна дейност на клуба!
Нищо обидна не виждам,смятам че си напълно добронамерен, с така зададените си въпроси и  не чета м/у редовете  ;)

#212 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 08:15 PM

Е "прехласването" не ми е присъщо,но това че умея да се радвам на любимците си не мога да го сравнявам с "прехласване".Изтъкна,че купуваш кучета с добра кръв и това е добре,но това не значи,че и други не го правят.Всички се стараем да започнем  нови линии за да положим основите на създаването на по-добри кучета.С помоща на професионалисти в развъждането,всички ние отглеждащи булдоци ще се постараем да помогнем за подобряването на породата и за нейното развитие!А кой ще се справи с задачата ще се види за вбъдеще.Чакат ме сигурно и мен безсънни нощи,в които да треперя над някой от любимците си и се надявам да се справям с трудностите!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 08:42 PM

Цитат

Колкото до твърдението на Катя,за преобърната каручка,когато съм разбрала за намерението и да развъжда,не е вярно!Още когато, тя взема кучето от мене,заяви,че има такива намерения.След това, и тя не може да го отрече,аз наистина се радвах,когато купи Уран и внесе нова кръв в БГ.Не може да отрече,че искрено я похвалих и зарадвах,за това, че се е дигнала от БГ,за да заплоди в Унгария,което е пак внасяне на нова кръв у нас.Нещата се преобърнаха много след това,когато бях нападната от нея,че съм качила снимки на Бела,в моят сайт, без да и поискам разрешение за това,а всъщтност те ми бяха изпратени от самата нея,3-4 мес.преди това,именно с тази цел,да ги кача в сайта си!Писмото и беше остро и обидно,това преобърна каручката!
За разлика от нея,аз си признавам всичко направено от мен,само че и тук за Пловдив,това не е така!Не съм придърпвала никой,просто поисках да ми разясни,с какво едното куче превъзхожда другото,защото в оценителните листове,това не го пише,а всеки се интересува,какво всъщтност е наклонило везните,за взетото решение.Какво лошо има в това,след изложба винаги се коментира представянето на появилите се кучета.Затова и човек,трябва да ходи по изложби и при различни съдии,защото един харесва едно,друг друго.Едното куче,ще се хареса повече на един съдия,защото.....,при друг ще спечели другото,пак защото........Ето това е важно да го знае всеки изложител!Така че,обяснение за преценката на съдията не можеш да искаш и да оспорваш решението му,но да поискаш разяснение,защо не!?!

Зашо продължаваш да си измисляш немога да разбера!
Когато взимах Белла имах евентуални планове, но не и намерения - осъщетвяването им дойдоха много по-късно.
Когато взимах Уран изказването ти за него беше кучето е "добро" и каза, че развъдника му не е известен и незнаеш до колко са качествени кучета. Похвали...моля те - спри с измислиците - после заваляха смехотворните ти приказки, но сред тях нямаше и капчица доближаващо се до това, което си написала в поста си. Спри да фантазираш, много те моля. Като гледам и на много хора им е писнало от твоите измислици - премислици. + това кога си пък и сварила да се радваш, че отивам в Унгария да заплождам като това го съобщих на разговор с Валери малко преди да тръгна за Унгария. Ти си последния човек на земята, който ще научи каквото и да е било свързано с кучетата ми. Да не говорим, че тогава Валери ме посъветва да заплодя - с кени баща й :rolleyes: И мислех че такова близкородствено заплождане се прави само с цел да се запазят високоценени качества на някой от родителите. явно Кени е много ценен за да участва редовно в такъв вид заплождане. Да не говорим, че преди да реша да заплождам белла с Кол те попитах за Нерон ама незнайно защо отговор така и не получих - нито да, нито не....и слава богу, защото се радвам много на връзката с Кол.
За голямата ти сръдня по повод снимките да поясня на кратко за аудиторията. Случая е такъв - почти половин година преди това й бях пратила снимки на Белла, които тя ги качи на сайта си. По това време се развиха и моите неща със създаването на моя сайт. Снимките са правени от Мила и аз лично съм изкала разрешението й да бъдат качени на сайта ми. Въпросните снимки са и с текст оказващ автора им. Видиш ли незнайно защо разбирам, че снимките са качени в нейния сайт без да бъда дори осведомена за това. Мила ме попита дали съм давала разрешение да използва нейните снимки - аз дори незнаех, че са качени - научих го от нея. Елена беше известена за това и факта, че освен с важни дефекти на кучетата не е запозната и с термина "авторско право". И за да ти покажа Елена какво означава плагиатсво ще кача произволна снимка без разрешението ти за 1 седмица в сайта си. Надявасм се тогава да разбереш за какво говоря. И не ми изписвай че аз съм се била заяла за снимките пък ти си се разсърдила - дрън - дрън - цупнята ти и вирнатият нос им се наслаждавахме мнооооого преди това. И това, че преди 6 месеца съм ти дала разрешение да използваш снимки не означава, че можеш да го правиш цял живот и то без дори да уведомяваш за това. така, че айде трай си.

А по повод изказванията ти за рязането на уши, крипторхизма и какво ли още не - тук направо разби и детската фантазия дори и на начинаещ кинолог. Оправданието ти с незнание за породата също не тежи на място, дори е крайно неприемливо. Да се оправдаваш с емоции също не е уместно - написаното от теб е продиктувано от разума ти, който очевидно има нужда от попълнения с нови знания, или може би трябва да те върнат на поправителен изпит за съдия щом признаваш, че видиш ли било нормално да присаждаме тестиси, режем уши, чупим носове и какво ли още не. После тези кучета да ги водим по изложби...небивалици толкова наговори, че с лопата да ги ринеш. Чудно ми е дали другите съдии мислят като теб или се пулят недоумяващо на написаното от теб. Оплеска се сама - тук никой не ти е виновен.Затова преди да пишеш речи 1во помисли няколко пъти.
То по тази логика, дай да почнем да трошим крака, да ги гипсираме пък като ги поизправят малко да вземем да грабнем някоя титличка. Страхотия и ужасия, но да знаят поне хората, че при теб това е нормално и като съдиш такова куче може и БИС да му дадеш дори  ;D

#214 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 09:05 PM

"Изтъкна,че купуваш кучета с добра кръв и това е добре,но това не значи,че и други не го правят.Всички се стараем да започнем  нови линии за да положим основите на създаването на по-добри кучета."
Нищо не съм искала да изтъквам,нито пък съм казала,че други не го правят,защо отново се опитвате да четете м/у редовете? Просто, исках да кажа, че всеки се прехласва, по своите кучета по различен начинЕдни по-емоционално,други по-сдържано.
"А кой ще се справи с задачата ще се види за вбъдеще."
Ако всеки се справи добре със задачата си, какво по-хубаво от това, за породата!Желая успех на всички!

LucaB ,съгласна съм с тебе, относно "хирургичните интервенции".Така е,напълно си права!Както казваш,понякога, човек се подава на емоции!Никога не съм си позволявала,да коригирам,каквото и да е при моите кучета,винаги съм се старала да подобравям "несъществените" недостатъци,чрез развъждането си.Разбира се,че с такова нещо можеш да заблудиш,своите колеги,но лично себе си не можеш! , и ако го направиш,произведените от тебе поколения,няма да бъдат това,което трябва.
Това е мнението ми по въпроса и се извинявам за допуснатите емоции,но както казваш, човешко е!

#215 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 09:08 PM

Можеме още много да дискутираме и ще го направиме,но сега ме зоват задачите-бебетата си искат своето  ;D Надявам се ,утре да се включа пак, в така конструктивният диалог.

#216 Потребителят е офлайн   Виктория Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 09:24 PM

http://video.westmin...#videoid=211385

#217 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 10:30 PM

Благодарности на Виктория! :palec:
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 01:04 AM

Много ми се искаше да споделя с любителите на тези прекрасни дундиовци две снимчици  ;) ..просто много ми харесаха
Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 08:41 AM

Съжалявам, че ще занимая аудиторията пак с някакви обяснения, но не мога да подмина лъжите на Катя.
В повечето от постингите си имам едно мото в края: ЕВОЛЮИРАЙ, НЕ ПРОПАГАНДИРАЙ!
Катя, когато вмъкваш някаква лъжа сред истините, тя има по-голям шанс да мине. Когато я повториш 20 пъти, тя става истина(според Гьобелс).
Лъжата ти е, че съм ти предлагал Кени да заплождаш с Белла. Това няма как да стане, защото той и е баща. Това е много близък инбридинг и могат да си го позволят само опитни развъдчици. Аз съм го правил няколко пъти като експеримент и съм доволен от резултатите. Не бих те посъветвал да го правиш ти, защото ти си начинаещ развъдчик. Това не е обида, а констатация. Не съществува начин да прескочиш годините, с които се трупа необходимия опит в развъждането на Булдога. Чудесно е че си купуваш кучета от чужбина. Има шанс да станат и хубави и да се използват за разплод. Също толкова добре е, че заплоди в чужбина. Хубаво е че ходиш доста и по изложби - това прави породата ни по-популярна. Ти, обаче имаш само две кучила засега, при това едното все още е посрастващо, другото също не е завършило растежа си. Сигурно половината от кучетата не ги виждаш на живо, защото са в чужбина. Опита, който се трупа с годините и с произведените кучила няма как да го компенсираш с нищо, няма откъде да го прочетеш или някой да ти го разкаже, още повече никой не може да ти каже какъв ще е резултата от твоето развъждане. Само ти самата ще можеш, но след доста време, след повече произведени кучила, умрели бебета, сълзи и мъка, безсънни нощи, върхове и провали, жестоки разочарования. Чак тогава ще имаш правото да даваш констатации и съвети от космическа важност. Няма начин да компенсираш липсата на съществен опит в развъждането и със свръхактивност по форумите. За непросветените в породта, може би изглеждаш голям специалист, виждам че ценят съветите ти, но повечето от нас са наясно, че тази свръхактивност е пак ПРОПАГАНДА - колкото повече постинги - толкова повече пъти се публикува рекламата на развъдника ти. Може пък някога и да се превърне в истина... Прекалено елементарно е. Между другото, тези форуми за булдози по света, които посещавам не позволяват такива реклами.

Да се върнем на лъжата ти. Ако бъдеш честна в спомените си, ще си спомниш, че за връзката си в Унгария ти само ме уведоми, не сме обсъждали. Поговорихме си, когато ти дойде в София - до хотел Плиска. Тогава твоите кученца бяха вече около 2 месеца, защото им вадехме родословията. Няма как и кога да съм ти предлагал Кени да заплождаш. Вече обясних и защо не бих го направил. На тази среща ти разказах как съм заплождал Кени на негова дъщеря и за резултатите от това. Споделях го като развъдчик с развъдчик, защото не се прави често, има известни рискове и предполагам на всеки му е интересно какъв е резултата. Ако ти си разбрала погрешно това, като че ти го пробутвам и ти да го направиш, това е нелепо и изкривено и си е за твоя сметка.
Що се отнася до качествата на Кени, явно още нямаш познанията да ги оцениш, щом се изказваш така повърхностно за него. Всъщност това няма голямо значение, защото са го направили хора, чието мнение се признава по цял свят. Поколението му най-вече говори за качествата му.
Не бих искал глупавите междуличностни изяснявания да продължават, но не бих търпял лъжи, подметнати с лека ръка, резултат на очевидни емоционални неуравновесености (забележи, че най-благородно отдавам изблиците ти на моментни състояния, защото противното би означавало перманентни и личностни характеристики). Не храня лоши чувства и не разбирам защо ти имаш такива към мен.

ЕВОЛЮИРАЙ, НЕ ПРОПАГАНДИРАЙ!

#220 Guest_LucaB_*

Публикувано: 07 February 2008 - 09:37 AM

'LucaB ,съгласна съм с тебе, относно "хирургичните интервенции".Така е,напълно си права!Както казваш,понякога, човек се подава на емоции!Никога не съм си позволявала,да коригирам,каквото и да е при моите кучета,винаги съм се старала да подобравям "несъществените" недостатъци,чрез развъждането си.Разбира се,че с такова нещо можеш да заблудиш,своите колеги,но лично себе си не можеш! , и ако го направиш,произведените от тебе поколения,няма да бъдат това,което трябва.
Това е мнението ми по въпроса и се извинявам за допуснатите емоции,но както казваш, човешко е!'

Правилно! Не бива да си позволяваме да 'коригираме' своите кучета, само защото те не са такива, каквито би ни се искало! Това не помага за развитието на породата, а за 'развитието' на собственото ни его ;)! Не мога дори и да си го помисля, че сте го правили, г-жо Йорданова; мога да звуча наивно, но аз вярвам, че българските съдии 'не прибягват към допинга', ако беше така щеше да е прекалено пошло- все пак смятам, че развитието на кинологията в България  следва съвсем различни приоритети, които в никакъв случай нямат за цел измамата, заблудата и шарлатанството. Наистина бих се разочаровала, ако някой авторитет в кинологията си признае, че е 'пипнал оттук-оттам кучето си'; абе, независимо за кого става въпрос, аз си мисля, че подобно действие  е непростимо. Смятам, че ако наистина обичаме кучетата си, не би следвало да толерираме подобни прояви- и чест прави на г-н Валери Пеев, че изрази своето становище по въпроса, иначе просто можеше да си замълчи и да ни остави ние тук да си тълкуваме нещата и, недай Боже, да се караме пак. Радвам се, че поне по този въпрос, всички присъстващи тук, сме на едно 'верую'!

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни