Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#2581 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 September 2009 - 12:29 PM

Цитат(StyleBullet @ Sep 9 2009, 03:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за разясненията Nickey! На мене също ми направи впечатление, високият процент на протеина в тази храна, което за подрастващо куче приемам, но за куче над 12 мес., ми се струва доста в повечко!

StyleBullet малко са хората с твоя опит и познания. Лично съм получил няколко съвета и препоръки от теб за които ще съм ти благодарен винаги. Благодаря ти от сърце. Затова бих искал да те попитам какво мислиш за протеина и неговото въздействие на ставите и растежа при подрастващите кучета? Въпроса ми е и към Бенте на който искам да честитя новото кучило и да му пожелая да са живи и здрави. Сега пак на протиена. Според редица специалисти от Германия и Унгария например, високото ниво на протеин след 6 месечна възраст (при средните към едри породи) повече от 26% влияе негативно върху ставите, смущава и развитието, защото кучето израства прекалено бързо. Споделяте ли тази теза? Аз например вече повоче от година храня с .... и според тях след 5-те месеца (6 месеца, след смяна на зъбите) прототеина се намаля от 29 % на 23 % при едрите и от 28 на 25 % при дребните породи. Добре, но това забавяне на растежа дали няма да се отрази на крайния ръст при зрялото вече животно?
Поздрави!

#2582 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 07:04 PM

Konak, моля те, винаги съм готова с каквото мога и зная да помогна smile.gif
Сега относно въпросът ти за ролята на протеина в/у разстежа и развитието на подрастващото куче- мнението ми е лично, основаващо се както на знанията ми като лекар /макар и хуманен, все пак сме бозайници/, така и от дългогодишното ми занимание с кинология и най-вече с отглеждането и развъждането.
За всеки млад и развиващ се организъм е необходимо по-високо съдържание на протеин в храната. Протеина е този, който спомага за развитие на всички органи, стави, мускулатура. Вярно е, по-високото съдържание на протеин ще доведе до по-бързо израстване, но аз не смятам че това е вредно за развитието, растежа, ставите, костите и т.н. на младият организъм. Понякога при бързото израстване и при тежко телесно тегло, се натоварват ставите и от там, периодично се появява леко изразена куцута, преминаваща и без лечение. Лично аз при такъв проблем давам препарати съдържащи глюкозамини и такива проблеми нямам или ако случайно са се появили, бързо отзвучават. До сега, никога не съм лишавала или ограничавала младият организъм от храна съдържаща по-високо съдържание на протеин. Т.е. до 12 мес. възраст, винаги гледам съдържанието на протеина да не бъде под 29- 30 %. След 12 мес., съответно преминавам на храни съдържащи от 23 до 26 % протеин. Когато обаче кучетата водят по-активен начин на живот, особенно ловните породи, в активният ловен сезон и след 12 мес. възраст, те също се нуждаят от храна с по-високо съдържание на протеин. Храни с повече протеин давам и на бременни и кърмещи кучки.
С една дума, младото животно се нужда е от храни с по-високо съдържание на протеин. Според мен той е абсолютно необходим, за правилното развитие на младият организъм. Ако не искате да имате проблеми със ставите, то просто поддържайте кг на животното в норма. Или не протеина е виновен за възникващите проблеми със ставите, а килограмите и затлъстяването.
Колкото до:
Цитат
Добре, но това забавяне на растежа дали няма да се отрази на крайния ръст при зрялото вече животно?

никога не съм си позволявала да храня с по-бедни на протеин храни да 12 мес. възраст и не мога да кажа със сигурност, но лично аз си мисля, че ще му се отрази и то не само на ръста, но и на развитието на много органи и системи.
Това, както казах е лично мое виждане, от знанията ми като хуманен лекар и практиката ми като кинолог, а тя е повече от 25 години. До този момент, винаги съм процедирала по този начин и ...нека все пак "да чукна на дърво" ab_041.gif , но кучетата ми се развиват мн. добре.

#2583 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов и ловни кучета

Публикувано: 30 September 2009 - 07:32 PM

Цитат(Konak @ Sep 30 2009, 11:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(StyleBullet @ Sep 9 2009, 03:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за разясненията Nickey! На мене също ми направи впечатление, високият процент на протеина в тази храна, което за подрастващо куче приемам, но за куче над 12 мес., ми се струва доста в повечко!

StyleBullet малко са хората с твоя опит и познания. Лично съм получил няколко съвета и препоръки от теб за които ще съм ти благодарен винаги. Благодаря ти от сърце. Затова бих искал да те попитам какво мислиш за протеина и неговото въздействие на ставите и растежа при подрастващите кучета? Въпроса ми е и към Бенте на който искам да честитя новото кучило и да му пожелая да са живи и здрави. Сега пак на протиена. Според редица специалисти от Германия и Унгария например, високото ниво на протеин след 6 месечна възраст (при средните към едри породи) повече от 26% влияе негативно върху ставите, смущава и развитието, защото кучето израства прекалено бързо. Споделяте ли тази теза? Аз например вече повоче от година храня с .... и според тях след 5-те месеца (6 месеца, след смяна на зъбите) прототеина се намаля от 29 % на 23 % при едрите и от 28 на 25 % при дребните породи. Добре, но това забавяне на растежа дали няма да се отрази на крайния ръст при зрялото вече животно?
Поздрави!

Пепи в попарата му е майката така викат повечето колеги ловци.Ставали бързи кучетата в полето .....търсели изпражнения на чифтокопитни wb_052.gif smile.gif

User's Signature

Дани- 0888514135 номер в Сьрбия 00381638318063
Качена снимка

#2584 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 09:02 PM

Елена благодаря ти за лекцията. Повярвай наистина ми е интересно и ще се замисля над доста неща. ba_025.gif

Цитат(дани @ Sep 30 2009, 05:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пепи в попарата му е майката така викат повечето колеги ловци.Ставали бързи кучетата в полето .....търсели изпражнения на чифтокопитни wb_052.gif smile.gif

Дани попара от кубчета бульон с подправки и царевица от кочана да си гризка нали? За повече протеини ab_041.gif

#2585 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 October 2009 - 12:20 AM

еее най-накрая ,появих се пак ,............проблеми с нета...........
User's Signature

Качена снимка

#2586 Потребителят е офлайн   Rosedew78 Икона

Публикувано: 01 October 2009 - 03:05 AM

Относно темата, която дискутирате.
От един месец си търся френски булгог без успех.
Свързах се с над 50 развъдника в България и чужбина, като единствената най-ниска цена, която ми беше предложена беше 800евро, а нормалната цена варираше между 1200 и 1800евро
Борса за животни ми предложи цена от 700лева, както сами виждате разликата в цената е огромна.
Аз лично бих желала да закупя френски булдог от развъдник, но не мога да си позволя да платя 2000лева за него, какво мога да направя в такъв случай освен против желанието си да закупя куче от борса или магазин?
Ако някой знае развъдник на френски булдог, където цената би била в рамките на 400евро, моля Ви изпратете ми координати, ще съм изклчючително благодарна.

#2587 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 04:36 AM

А защо мислиш ,че има такава разлика в цената?Един развъдчик влага много в това което прави за кучетата които произвежда.Тези борси са си просто прекупвачи.Винаги евтиното излиза скъпо в крайна сметка.По-добре изчакай няколко месеца докато събереш нужната ти сума .Поне ще знаеш че имаш качествено куче,а не такова което само прилича на породата която харесваш.Ако не ми вярваш отиди на една киноложка изложба и ще се убедиш каква е разликата между истинските френчита и тези които сме свикнали да виждаме по градинки и между блоковете.
Успех ae_085.gif

#2588 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 01 October 2009 - 01:24 PM

ВИЖ

И ТУК

И ОЩЕ

...ИМА И ОЩЕ МНОГО ПОДОБНИ ТЕМИ! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО И ОБМИСЛЯЙ СТАРАТЕЛНО, ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ПОСЛЕ ТРОГАТЕЛНО ДА ПУСКАШ ТЕМИ, В КОИТО ДА ПИТАШ 'НА КАКВО ОПРИЛИЧАВАТЕ КУЧЕТО МИ ИЛИ ОТ КАКВА СТРАННА БОЛЕСТ СТРАДА ТО' rc_036.gif !!!

#2589 Потребителят е офлайн   Henry Lee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2009 - 02:35 PM

StyleBullet, забелязах, че спомена куцотата в коментара относно протеините и влиянието им върху ставите, и ще използвам момента да попитам и другите по опитни в оглеждането на булдог за един проблем, който забелязах отскоро при Хенри който е точно на 1 год.
В походката му винаги съм забелязвал нещо странно, като че ли е куче кукла ab_041.gif , което са облекли двама човека и задните два крака се поклащат някак странно, все едно си върти дупето повече, и винаги ми е напомнял лъв или друга голяма котка wb_052.gif . и не съм го смятал за голям проблем... От две седмици, обаче, забелязах и леко поклащане на главата при походка, което ме накара да мисля, че вероятно се дължи на накуцване. Ветеринярят му също го потвърди и на прегледа не откри нищо, но каза че за да бъде сигурен трябва да направи снимка, при която обаче трябва да бъде упоен, затова решихме да поизчакаме с надежда, че може да е травма или че ще отшуми. Страхувам се да не е дисплазия и затова се питах дали вие като познавачи на булдозите не знаете нещо, типично за тях, което той не знае, както това за храната, протеините и ставите. В последните дни, като че ли се движи малко по-гладко, но не съм сигурен. Накуцването е само при спокоен ход, при припкането в тръс не се забелязва нищо, но предполагам защото краката му се движат в по права траектория. Храних досега с Роял Канин Джуниър за булдог, а преди 2-3 седмици, когато стана на годинка смених на серията за булгод над 12м. Дайте моля ви идея, какво би могло да бъде, ако е дисплазия, разбира се ще се види на снимката, но се надявам на нещо друго по леко. Благодаря

P.S. Забравих да добавя, че когато пишка, като че ли не може да си задържи крачето вдигнато както преди, дали защото тежестта пада на другия крак или заради изкревянето не знам, но някак свитият крак не е толкова свит и си личи, че има нещо проблемно. Сега като го споменавам все повече си мисля, че е нещо по сериозно и снимката под упойка е наложителна...

#2590 Guest_LucaB_*

Публикувано: 01 October 2009 - 03:22 PM

При Дисплазия на тазобедрената става, промените наблюдавани при походката може да включва нежелание за скачане, наподобяващо на "заешки подскоци" тичане, куцота. Някои кучета могат да издават болезнени звуци при движение на хълбочната става. Най-общо клиничните признаци могат да бъдат обобщени по-следния начин:
- Куцота
- Клатещо/Люшкаща походка
- "Заешки подскоци" (двата задни крайника се движат заедно при тичане)
- Остри епизоди на куцота след упражнение
- Сутрешна схванатост
- Нежелание за движение
- Промяна в темперамента
- Видима болка (някои кучета са по-големи стоици от други)
- Прекомерно развитие на предните крайници и раменната мускулатура
- Атрофия на мускулатурата на задните крайници

Според някои автори причината за дисплазия е изцяло генетична, докато според други наследствеността е фактор , допринасящ с едва 25% за развитието и. Храненето е другият важен фактор. Установено е, че при животните с наднормено тегло риска за развитие на дисплазия е значително по- висок, това важи особено за бързо растящите животни във възраст между 3-10 месеца. При възрастните кучета с вече развило се заболяването, наднорменото тегло стимулира по-бързото прогресиране на дегенеративните промени в ставите , от там влошаване на клиничните признаци. Изследванията по отношение количеството на калций и протеин в диетата на растящите кучета и риска от дисплазия засега имат противоречиви резултати.
Съществуват голям брой клинични проби и тестове за откриване на дисплазия на тазобедрената става- тест с екстензия, тест със сублуксация, тест с аксиална компресия, iliopsoas testing, Ortolani, Barlow, Bardens тестове и др.
Рентгенографски най-обективните показатели са: ъгъл на Норберг-Олсен, индекс на дистракция, DAR ъгъл, като рентгеновите снимки разкриващи тези показатели са в 6 различни проекции.

#2591 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 07:10 PM

Henry Lee, за да се изключи тазобедренна дисплазия е необходимо рентгеново изследване и то при пълна анестезия. Само симтоматично, тази диагноза не е възможно да се постави! Симтомите могат да насочат вниманието ни към дадено заболяване, но за да го докажем са необходими допълнителни изследвания! В случая, за тазобедренна дисплазия- рентгеново изследване. При това, дисплазията има 4-ри степени на изразеност, като най-неблагоприятните са 3-та и 4-та степен. При повечето породи дисплазия първа степен не е проблем и се допускат до развъждане. При други, не е проблем и втора степен дисплазия.
При подрастващото куче, често се появява куцута от време на време, което в никакъв случай не е израз на тазобедренна дисплазия! Приемането на храни с високо съдържание на протеин до 30 %, в никакъв случай не може да доведе до дисплазия! По-скоро съм склонна да мисля, че най-голямо значение за тазобедренната дисплазия има генетичната предразположеност и затлъстяването при подрастващите животни. До сега съм гледала и развъждала 4-ри породи- доберман, бултериер, шар-пей и сега от 10 години английски булдог. При всички, по време на тяхното израстване, съм имала периодично проявяваща се куцута, до към 12- 15 мес.възраст, след което без каквото и да е лечение, са се оправяли и никога през живота им, не се е повтаряла, освен при травма! Рентгеново изследване за дисплазия се прави не по-рано от 12 мес. възраст! В началото, съм правила и рентгенови изследвания, защото всичко това, което изнася като информация LucaB, съм го чела и съответно ме е притеснявало. Диагнозата дисплазия, до сега е поставяна, при едно от моите кучета, по-точно произведено от мен. При неговите родители, такъв проблем не е имало, неговите братя и сестри също нямаха този проблем, но все пак не мога да гарантирам дали не е съществувал при някои от неговите прародители. Все пак, ние все още не познаваме прародителите до 4-то коляно на нашите кучета, а да не говорим за 5-то и т.н. Почти всяка година, откакто се занимавам с развъждане на англ. булдог, аз внасям нова "кръв", това правят и много други развъдчици в БГ, така че все още никой от нас не може да е сигурен, каква наследственост носят внесените от нас кучета. Всички се надяваме и вярваме, че развъдчиците не биха си позволили да развъждат кучета с генетични проблеми, но винаги има едно...НО!!! Все пак, в едно съм сигурна или ми се иска да съм сигурна- никой от развъдчиците в клуба, не би си позволил да развъжда кучета с генетични проблеми!
Какво може да бъде при Вашето куче ?- НЕЗНАМ преди да се направят необходимите изследвания! Все пак моят съвет е да изчакате до към 15 мес. възраст и ако симптомите не отзвучават или се задълбочават направете рентгенова снимка!
През това време, можете да му давате артростабил, няма да му навреди, само ще помогне, ако е нещо елементарно, свързано с растежа му!

#2592 Guest_LucaB_*

Публикувано: 03 October 2009 - 12:20 PM

dog.gif www.actavis.bg/bg/products/vet_arthrostabil.htm

#2593 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 01:46 PM

Цитат(LucaB @ Oct 3 2009, 11:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>

ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif
...евала Мила, нямаше да се сетя да публикувам линк към тази полезна за всички информация ae_085.gif
...абе не знам за фоторептор към клуба, ама май ще е по-добре да те изберем за пиар на клуба wink.gif , много навреме и много точно се намесваш wb_052.gif ba_025.gif

#2594 Guest_LucaB_*

Публикувано: 03 October 2009 - 06:08 PM

Цитат(StyleBullet @ Oct 3 2009, 12:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...евала Мила, нямаше да се сетя да публикувам линк към тази полезна за всички информация ae_085.gif
...абе не знам за фоторептор към клуба, ама май ще е по-добре да те изберем за пиар на клуба wink.gif , много навреме и много точно се намесваш wb_052.gif ba_025.gif

...добре е, че не го възприемате като реклама! Важното е тук да изградим определен климат на доверие при поднасянето на информация- за разлика от рекламата, където комуникацията е еднопосочна, в Пъблик рилейшънс целта е да има взаимоодействие между комуникатор и реципиент, винаги залагам на това в общуването - навременна, пълна и достоверна информация за събитието, базирана на конструктивен и позитивен подход...., леле-е-е не ставам ли за фоторепортер.... ?

#2595 Потребителят е офлайн   Henry Lee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 01:36 PM

Благодаря много на StyleBullet и на LucaB за изчерпателните мнения. Ще се възползвам максимално. Дано да помогне лекарството, а рентгеновата снимка ще направим в най скоро време. Дано да не е дисплазия или поне да е в поносим вариант.

#2596 Потребителят е офлайн   kosetolevska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 09:57 AM

За пръв път виждам Bulldog с опашка ab_041.gif ud_009.gif ud_009.gif

#2597 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 02:29 PM

Къде го виждаш? ab_041.gif

(П.С. А твоя да не би да няма опашка? r_181.gif )
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#2598 Потребителят е офлайн   kosetolevska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 08:25 AM

http://www.youtube.c...h?v=TW80n4hJo9A

#2599 Потребителят е офлайн   kosetolevska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 12:06 PM

Цитат(kosetolevska @ Oct 8 2009, 06:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>

http://www.youtube.c...fJo58nShdo&NR=1 също и тоя е доста странен.как си мести чуканчето ab_041.gif

#2600 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 06:55 PM

kosetolevska

ab_041.gif
симпатяги са те, независимо от опашките ab_041.gif
но мен това не ме учудва, виждала съм няколко такива булдога с по-дълги опашки - ето, примерно това бебоче
http://vkontakte.ru/...67679_135699882

af_089.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131