Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#2661 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2010 - 09:56 AM

Мерси за отговорите! Определено научи "браво", което преди това не знаеше. Доколкото виждам и идеите ни за дресиране и отношение съвпадат напълно. Ще видим какво ще стане. Ако не е това куче, ще се огледам за бебе.

#2662 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 10:26 AM

Мерси за отговорите! Определено научи "браво", което преди това не знаеше. Доколкото виждам и идеите ни за дресиране и отношение съвпадат напълно. Ще видим какво ще стане. Ако не е това куче, ще се огледам за бебе.

#2663 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 10:32 AM

Цитат(Persona Grata @ Feb 2 2010, 01:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, лакомствата са наистина много важни в началото! Но аз в момента работя без тяз , единствената похвала е само браво!. Използвам ги, когато уча кучето на нещо ново, досена непозато, като научи -спирам с лакомствата. Освен положителното подкрепление, аз лично съм ЗА и наказателните моменти, когато кучето не изпълни командата от първи път. Трябва да се използва обаче след като те напълно убедени, че кучето ЗНАЕ командата, но просто се инати. При мен това е рязка корекция с повода. Да не си помислите, че наказание са някакви побои. ab_041.gif просто така куч разбира, че трябва да се подчини и да изпълни. Веднага. От първи път. А Вашата любов , похвала и одобрение е най- добра награда за едно куче!

Лакомствата се дават преди всичко, за да създадат навик в животното да изпълнява команди.Когато това стане,те от самосебеси отпадат!Контрастния метод за обучение е добър,но повечето булдоци рядко имат нужда от него,защото изпълняват всичко от любов и заради любовта си към стопанина си.По-лесно е да накараш булдог да изпълни команда с добър и мил подход,отколкото със строг и властен тон,защото той е Личност и е роден да бъде кавалер.Роден е и да мисли и да взема самостоятелни решения,за разлика от служебните кучета,които са родени да служат и не си позволяват да вземат самостоятелни решения.Винаги търсят водача,който да ги насочва.
Това е магнитичната същност на булдога,която задължително има нужда от по-различен подход,по-скоро подход като за човек.
User's Signature

www.streletz.eu

#2664 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 11:22 AM

почнах с подхода като към човек, но мисля по-скоро да го вкарам в леко казармен режим за известно време, слек което да разхлабя нещата обратно. но да видим какво ще стане изобщо с кучето и при кого ще остане в крайна сметка...

#2665 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 01:59 PM

Извинявайте,че се намесвам в темата,но Biora на каква възраст е кучето

#2666 Потребителят е офлайн   da_bronx Икона

Икона за мнението  Публикувано: 02 February 2010 - 03:54 PM

Здравейте приятели на тази прекрасна и завладяваща порода smile.gif Имам огромното желание за точно такъв домашен любимец в моят дом. Считам че тези животни са уникални. Най-големият пробелем, който стои пред мен е този с времето - на работа съм по цял ден. И се чудя възможно ли е изобщо отгелждане на такова куче при положение, че мога да му обръщам внимание само сутрин и вечер след работа?

P.S.: Извинявам се за лаишкия пост, но всеки е имал своят пръв домашен любимец нали? smile.gif

#2667 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 02 February 2010 - 04:11 PM

Biora , ако сте от София заповядайте при нас на училище- така и така се заформя булдожа школа :) , стига да ви се учи и да се отнесете сериозно ще постигнете много

#2668 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 04:13 PM

навършило е 18 месеца. има ли значение? младо е, но си е минало истинската възраст за дресиране.

#2669 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 04:22 PM

Цитат(Biora @ Feb 2 2010, 04:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
навършило е 18 месеца. има ли значение? младо е, но си е минало истинската възраст за дресиране.

Няма значение това, 18 месеца не са чак олкова много! Може да се обучи и да се възпитава!
trenertg ще ти помогне в това, както е помогнала и на мен ae_085.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#2670 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 04:39 PM

Цитат(da_bronx @ Feb 2 2010, 03:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-големият пробелем, който стои пред мен е този с времето - на работа съм по цял ден. И се чудя възможно ли е изобщо отгелждане на такова куче при положение, че мога да му обръщам внимание само сутрин и вечер след работа?

P.S.: Извинявам се за лаишкия пост, но всеки е имал своят пръв домашен любимец нали? smile.gif

Имайки в предвид, колко социални кучета са Булдоци - за мен не е възможно да седи цял ден само. То може да седи, но няма да е така щастливо. Моето куче е много нещастно, като трябва да остава само, депресира се. ab_041.gif Спи предимно през цялото време. 1 час сутрин (примерно ) и 2 часа вечерта, а през останалото време ще седи само.. Мисля че не е най-удачния вариант. wb_052.gif
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   da_bronx Икона

Публикувано: 02 February 2010 - 05:11 PM

ех.. да ви завиди човек на професиите

#2672 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 07:16 PM

Цитат(da_bronx @ Feb 2 2010, 03:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>

...ех, не мислете, че всички сме си по цял ден в къщи... wb_052.gif wink.gif
Повечето от хората отглеждащи кучета, ходят на работа и в същност времето, което им отделят е сутрин и вечер, по време на разходка и после в къщи, когато се приберат.
На едно куче му е достатъчно да знае, че е обичано и да чака с нетърпение завръщатеното на любимият му стопанин, за да прекара остатъка от деня с него mg_062.gif

#2673 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 07:25 PM

Цитат(trenertg @ Feb 2 2010, 02:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Biora , ако сте от София заповядайте при нас на училище- така и така се заформя булдожа школа :) , стига да ви се учи и да се отнесете сериозно ще постигнете много

...това си е самата истина smile.gif
ако човек иска, то може да се справи с обучението на кучето си, с помощта на човек, разбиращ от тази работа!
...а trenertg, определено има подход към кучетата и много можете да научите и постигнете при нея mg_062.gif
...наистина, който има желание, нека се включи в това училище, определено ще му е в полза, както за обучението, така и за справяне с представянето на кучето на изложби!

#2674 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 10:02 PM

Цитат(Biora @ Feb 2 2010, 11:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
почнах с подхода като към човек, но мисля по-скоро да го вкарам в леко казармен режим за известно време, слек което да разхлабя нещата обратно. но да видим какво ще стане изобщо с кучето и при кого ще остане в крайна сметка...

Как се казва това куче по родословие и от кои родители е?

User's Signature

www.streletz.eu

#2675 Потребителят е офлайн   Biora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 10:39 PM

не знам още, документите не са при мен, но бил с родословие няколко поколения назад (5?) и не е от наш развъдник. затова и питах за мнения за чуждите развъдници.

#2676 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 10:44 PM

Дано родословието му да е експортно!
Унгарците вадят родословия с 4 пояса.С 5 пояса съм виждала френски родословия,преди години,сега не знам как са!
Можете ли да му пуснете някоя снимка?
User's Signature

www.streletz.eu

#2677 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2010 - 05:24 PM

Цитат(da_bronx @ Feb 2 2010, 06:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>

smile.gif здравейте,нова съм...Нашата Берта е на 4 месеца и остава в къщи сама дори за 5 часа,но е много спокойна.Важното е да знае,че е обичана и че е пълноправен член на семейството.
User's Signature

Качена снимка

#2678 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2010 - 06:34 PM

Цитат(Мира741001 @ Feb 7 2010, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

smile.gif здравейте,нова съм...Нашата Берта е на 4 месеца и остава в къщи сама дори за 5 часа,но е много спокойна.Важното е да знае,че е обичана и че е пълноправен член на семейството.

Добре дошли!!! ae_085.gif
...е къде са 5 часа, а къде са 10-12 md_064.gif
Разкажете за вашата малка красавица и и пуснете малко снимки af_089.gif wb_052.gif
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2679 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2010 - 06:55 PM

Цитат(Persona Grata @ Feb 7 2010, 06:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Мира741001 @ Feb 7 2010, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Добре дошли!!! ae_085.gif
...е къде са 5 часа, а къде са 10-12 md_064.gif
Разкажете за вашата малка красавица и и пуснете малко снимки af_089.gif wb_052.gif

Сладураната е страхотна!Взехме я на 22.12 от семейство от Варна, мама и тати са с родословие,много е добра и умна!Сега спи на дивана след разходката.Качих малко снимки в галерията

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2680 Потребителят е офлайн   Henry Lee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2010 - 08:47 PM

Biora, относно превъзпитаването на кучета от всякаква възраст (и с почти всякакъв тип проблемно поведение) мога да ти препоръчам да изгедаш няколко серийки на филмчето the Dog Whisperer( в гоогле излизат доста торенти), има части от тях качени в youtube за да се ориентираш и да видиш дали ще ти допадне. Разказва се за един тип, който се занимава от дълги години с проблемни кучета и обяснява на собствениците как да се държат. Основната идея е да не се оставя кучето да доминира в нито един момент, а напротив да осъзнава ролята си като част от глутницата. Особено в серийките с английски булдоци, типа обяснява, че трябва да пребориш всеизвестния им инат и да бъдеш винаги по инат от тях. Всяко куче в един момент ще се откаже ако му покажеш, че не се отказваш и ти си доминиращия. Но това общо взето всеки го знае, ключът обаче се крие в "начина на изпълнение". Започнах да гледам серийките в особено труден период на Хенри, когато поведението му приличаше на това на твоето куче, мислех си че го дресираме правилно, но се оказа, че има "тънка разлика". Та тайната е в начина на поведение в момента в който искаш кучето да ти се подчини. Емоции от рода на ядосване, агресия, викане, молене, подмазване и какво ли не просто не показват признаци на доминиращ лидер на глутницата. Кучетата се подчиняват на най-спокойния и излъчващ "силна енергия" на поведение. Това означава да кажеш командата с изключително спокоен глас, и в спокойно състояние на тялото. За кучетата е естествено да четат езика на тялото и тонът много повече отколкото самата команда. Например кучето много лесно може да усети, ако ти самата не вярваш че то ще изпълни командата, например ако си напрегната докато я казваш, или излъчваш страх или скованост. Нама да повярваш каква сила има този подход. Разбира се след повтаряне на командата, ако кучето не се подчинява следва поправка - "наказание" - най лесно с повод ( с подръпване) но всичко трябва да става извънредно спокойно. Все едно това е 100тното куче което вкарваш в правия път и дори не ти прави вече впечатление. Ако си сигурен в себе си и силата на командата няма смисъл да викаш или да се напрягаш или съмняваш докато я изричаш нали? Кучето веднага усеща точно това в езика на тялото ти и просто се подчинява. Който не ги е гледал и се интересува от кучешка психология, горещо му ги препоръчвам... Осъзнавате, че всъщност проблема никога не е в кучето а по скоро в собственика, който ако го е грижа за кучето си и иска то да е щастливо трябва просто да пренастрои малко мисленето си.

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни